Skip to main content

Nytår på Vraa Slot i Nordjylland

-
Festligt nytår i historiske omgivelser

Nytår på Vraa Slot i Nordjylland

Det historiske Vraa Slot danner rammen om denne festlige nytårsrejse til Nordjylland, hvor du kan se frem til nogle dejlige dage med oplevelser, samvær og fejring af det nye år. Vi besøger bl.a. Aalborg, hvor vi går i fodsporene på arkitekten Utzon, og oplever Vendsyssels gamle handelsbyer. Nytårsaften bliver vi forkælet med udsøgt mad med tilhørende vine, hvorefter vi danser og hilser det nye år velkommen. Rejs med og få en nytårsaften du aldrig glemmer.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus fra Sjælland, Fyn og Jylland
 • 2 overnatninger på Vraa Slotshotel
 • 1 x brunch på udrejse
 • 1 x 2-retters velkomstmiddag m. vine
 • Velkomstdrink nytårsaften
 • 1 x 4-retters nytårsmiddag m. vine
 • Natmad nytårsaften
 • Dans, musik og fyrværkeri nytåraften
 • Eksklusive rundvisning på Utzon Centeret
 • Kaffe og kage på Utzon Centeret
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Vraa Slotshotel

  Vraa Slotshotel ligger ved byen Tylstrup 20 km. nord for Aalborg og er som taget ud af en historiebog. Slottet ligger midt i en herregårdspark omkranset af en voldgrav og kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Ved første øjekast fornemmer man straks historiens nærvær, når man ser de flotte saloner og stuer med lysekroner og antikke møbler, de tykke vægge, vinkælderen med hvælvinger og de to imponerende slotstårne. Hvert enkelt af slottets 36 værelser er forskelligt indrettet med bl.a. bad, toilet og tv og navngivet efter slottes tidligere ejere. I juletiden er slottet smukt julepyntet fra kælder til kvist.

Dagsprogram

 • 30.12.2021: Utzons Aalborg

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland. Efter brunch i Hedensted fortsætter vi nordpå til Nordjyllands hovedstad, Aalborg.

  På en rundtur ser vi, hvordan byen i disse år forandres med blandt andet opførslen af den nye bydel Spritten, indrettet i Aalborgs legendariske spritfabrik, samt de mere utraditionelle nybyggerier på havnefronten, herunder det fantastiske mesterværk Utzon Centeret, som var den sidste bygning den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon tegnede. Utzon voksede op i Aalborg og på en spændende rundvisning i centeret i selskab med lokalguide, hører vi om tankerne bag det anderledes byggeri.

  Efter rundvisning nyder vi et stykke kage og en kop kaffe i restaurant Jørn, inden vi sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Vraa Slotshotel, hvor vi indkvarteres.

  Om aftenen nyder vi en 2-retters middag med tilhørende vine.

 • 31.12.21: Tour de Vendsyssel og nytårsaften

  Efter morgenmaden kører vi en tur i det østlige Vendsyssel. Vi gør holdt i den hyggelige købstad Sæby, som byder på mange ældre, velholdte huse, gågade, torve, brostensbelagte gader, havnemiljø og en historisk vandmølle. Vi fortsætter mod Frederikshavn og kommer forbi Bangsbo Fort, som er opført af tyskerne under anden verdenskrig. Fortet ligger i 80 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Kattegat.

  Sidste stop er på Pikkerbakken, hvor vi går ud til udsigtsplatformen. Herfra har man en enestående udsigt udover Frederikshavn og i klart vejr kan man se både til Skagen og til Læsø.

  Tilbage på Vraa Slotshotel vil der være tid til at slappe af og gøre sig klar til aftenens festligheder. Kl. 18.00 mødes vi igen til velkomstdrink samtidig med dronningens nytårstale, hvorefter vi sætter os til bords og nyder en lækker 4-retters nytårsmenu med tilhørende vine efterfulgt af kaffe og sødt.

  Frem til kl. 02.00 vil der være dans og musik. Til midnat nyder vi et glas mousserende vin med kransekage, alt imens himlen oplyses af fyrværkeri. Inden sengetid serveres en gang let natmad. Godt nytår!

  Tour de Vendsyssel og nytårsaften
 • 01.01.2022: Mariager

  Vi kan sove længe og dernæst nyde morgenmaden, inden vi tager afsked med Vraa Slot. På vej mod Fyn og Sjælland gør vi holdt i Mariager ved Danmarks smukkeste fjord, Mariagerfjord. Mariager er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse.

  På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet. I Hedensted får vi en anretning, inden vi siger på gensyn til hinanden.

  Mariager

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/Hovedindganen 06:00 18:40
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 06:40 18:20
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 07:00 18:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 07:20 17:40
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 07:35 17:25
Nyborg Rutebilstation 08:00 17:00
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 08:25 16:25
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 08:55 15:55
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 09:00 15:50
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 09:10 15:40
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 15:10
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 11:10 13:50
Skanderborg Banegård 11:25 13:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 11:55 12:45
Aarhus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 12:05 12:30
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 12:20 12:20
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 12:30 12:05
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 14:10 10:45
Haverslev Industriparken 2, Circle K 14:25 10:30
Støvring Hobrovej, Shell 14:40 10:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 14:55 10:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
30/12-20213 dageNytår på Vraa Slot i NordjyllandMere end 8Kr. 5.195Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu