Skip to main content

Det Sydfynske Øhav

Det Sydfynske Øhav

Opdag nogle af de spændende sydfynske hemmeligheder på denne rejse, når vi udforsker søfartsbyen Svendborg, som er et historisk knudepunkt for handel og søfart. Tåsinge byder som altid på flotte natur- oplevelser og Langeland med vilde heste, ældgamle slotte og krighistorier. Desuden skal vi på ø-tur til Skarø, hvor vi spiser en dejlig frokost og gør et stop ved den kendte ”Skarø is”. Vi bor i centrum af Svendborg.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Svendborg
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Færgeoverfart t/r Skarø
 • Frokost på Skarø
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Ærø

  Det charmerende Hotel Ærø ligger på Svendborg Havn. Du fornemmer historien, når du træder indenfor. Værelserne er individuelt indrettet og med egetbad og toilet. Restauranten serverer en dejlig to-retters menu og der venter en solid morgenmadsbuffet.

  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for programafvikling – afhængig af lokale arrangementer og færgeplaner. Vær endvidere opmærksom på at bussen ikke er med på Skarø, hvorfor det kræves at kunne gå rundt på øen. Det er korte afstande (100-300m)

 • Dag 1: Egeskov Slot – Svendborg

  Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Egeskov Slot, som er et af de mest velbevarede slotte i Europa. Vi lever os ind i slottets mere end 450 år gamle historie og udforsker de prisvindende haver, der omgiver slottet. Der vil blive tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Efter frokost kører vi til Svendborg, hvor vi skal på en lille byrundtur i de hyggelige gader. Vi spiser middag på hotellet.

  Egeskov Slot – Svendborg
 • Dag 2: Tåsinge – Langeland

  Efter morgenmad på hotellet kører vi sydpå til Tåsinge og kommer bl.a. forbi den 400 år gamle Ambrosius eg, Landet Kirke hvor cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre ligger begravet, samt Bregninge Kirke, som er en af de mest velbesøgte kirker i Danmark. Herfra er der en flot udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg.
  Turen går videre til smukke Langeland der både har vilde heste, flot natur og gamle slotte. Desuden finder vi en fantastisk fortælling om den kolde krig, når vi besøger Langelandsfortet. Her bliver beretninger om den kolde krig vækket til live. Vi spiser frokost i den hyggelige handelsby Rudkøbing, som stadig bærer præg af gammel købstad med de autentiske rammer.

  Tåsinge – Langeland
 • Dag 3: Byrundtur i Svendborg - Skarø

  Efter vi har nydt morgenmaden på hotellet, begiver vi os rundt i Svendborg og udforsker byen med de hyggelige gågader og kirker. Herefter sejler vi mod Skarø, og på øen spiser vi en dejlig frokost på Cafe Sommersild. Herefter en lille tur ind på øen til gadekæret og forbi apotekerhaven og Skarø is. Herefter sejler vi tilbage til Svendborg havn.
  Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge Danmarks forsorgsmuseum Fattiggården, hvor vi udforsker gangene og værelserne og hører historierne om fedtemadderne og de mennesker, som har levet på samfundets skyggeside.

  Byrundtur i Svendborg - Skarø
 • Dag 4: Fåborg og hjemrejse

  Efter en dejlig morgenmad på hotellet, tjekker vi ud og kører til en af Danmarks ældste købstæder, Faaborg – også kaldet porten til øhavet. Faaborg er en stolt by med Klokketårnet, Horne Rundkirke og en hyggelig midte med handelsgader. Herfra videre forbi Svanninge Bakker og mod Assens inden vi spiser frokost i Hedensted.

  Fåborg og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal 06:00 20:20
Hjørring A-Z, A.F. Heidemanns Vej 06:05 20:15
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:55
Brønderslev Banegård 06:30 19:50
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:35
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:25
Nibe Toften 07:00 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:10
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:55
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:40 18:45
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:55 18:35
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:15 18:10
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:55
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:45
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:30
Skanderborg Banegård 09:20 17:05
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 09:25 16:25
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:35 15:00
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 14:45
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:00 14:35
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:15 14:10
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:25 13:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/8-20224 dageDet Sydfynske Øhav0Kr. 3.895Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sydfyn?

  Entréer udgør: Egeskov Slot ca. DKK 199. Tåsinge Museum ca. DKK 40. Langelandsfortet ca. 100 DKK

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu