Skip to main content

Det Sydfynske Øhav

Det Sydfynske Øhav

Tag med på denne spændende rejse, hvor vi udforsker de sydfynske hemmeligheder. Vi går på opdagelse i søfartsbyen Svendborg, som er et historisk knudepunkt for handel og søfart. Tåsinge byder som altid på flotte naturoplevelser, og på Langeland ser vi vilde heste, ældgamle slotte og lærer om de gamle krigshistorier. Vi bor på det hyggelige Hotel Ærø ved havnen i hjertet af det historiske Svendborg.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Svendborg
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Færge Valdemars Slot - Svendborg
 • 1 x rundvisning Tranekær Slot
 • Frokost på Tåsinge
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Benyttes på afrejse 26/6 og 21/8

  Hotel Ærø

  Det charmerende Hotel Ærø ligger på Svendborg Havn. Du fornemmer historien, når du træder indenfor. Værelserne er individuelt indrettet og med eget bad og toilet. Restauranten serverer en dejlig 2-retters menu og der venter en solid morgenmadsbuffet.

  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Benyttes på afrejse 9/7

  Hotel Faaborg Fjord

  Hotel Faaborg fjord ligger med det Sydfynske øhav i forhaven og smuk skov i baghaven. Fra hotellets dejlige terrasse har man en skøn udsigt, og fra den private badebro kan man tage sig en forfriskende dukkert i havet. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 3-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for programafvikling – afhængig af lokale arrangementer og færgeplaner. Bemærk at afgang den 9/7 har andet program og hotel. Se nedenfor.

 • Dag 1: Egeskov Slot – Svendborg

  Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Egeskov Slot, som er et af de mest velbevarede slotte i Europa. Vi lever os ind i slottets mere end 450 år gamle historie og udforsker de prisvindende haver, der omgiver slottet. Der vil blive tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Efter frokost kører vi til Svendborg, hvor vi skal på en lille byrundtur i de hyggelige gader. Vi spiser middag på hotellet.

  Egeskov Slot – Svendborg
 • Dag 2: Byrundtur i Svendborg - MS Helge

  Vi begiver os rundt i Svendborg og udforsker byen med de hyggelige gågader og kirker. Herefter går turen videre til Tåsinge, hvor vi spiser en dejlig frokost på Bregninge Kro, inden vi bl.a. kommer forbi den 400 år gamle Ambrosius Egen samt Bregninge Kirke,
  som er en af de mest velbesøgte kirker i Danmark. Herfra er der en flot udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg. Herefter sejler vi fra Valdemars Slot med det hyggelige, gamle passagerskib MS Helge tilbage til Svendborg.

  Byrundtur i Svendborg - MS Helge
 • Dag 3: Langeland

  Vi starter dagen med en tur til smukke Langeland og besøg ved Landet Kirke, hvor cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre ligger begravet. Vi kører til den hyggelige handelsby Rudkøbing, hvor de autentiske rammer vidner om byens historie som gammel købstad. Der bliver tid på egen hånd til frokost, og om eftermiddagen er der en guidet rundvisning på Tranekær Slot.

  Langeland
 • Dag 4: Faaborg og hjemrejse

  Vi kører til en af Danmarks ældste købstæder, Faaborg – også kaldet porten til øhavet. Faaborg er en stolt by med Klokketårnet og en hyggelig bymidte med brostensbelagte handelsgader. Vi gør herefter et kort stop hos Staldkatessen i Dyreborg hos Annette og Steen, der i 2021 sammen med deres to børn vovede springet fra by til land og nu har åbnet en stemningsfuld gårdbutik, der er indrettet i en tidligere stald. Parret har specialiseret sig i sydfynske delikatesser og samlet størstedelen af egnens lokale produkter i hyggelige rammer. Der er afsat tid til at købe souvenirs i butikken med mulighed for smagsprøver på varerne. Herfra går turen videre forbi Horne Rundkirke, Svanninge Bakker og mod Assens, inden vi spiser frokost i Hedensted.

  Faaborg og hjemrejse
 • AFREJSE 9/7

 • Dag 1: Cly - Faaborg

  Efter morgenmad i Hedensted sætter vi kursen mod Middelfart og et spændende besøg på Clay Keramikmuseum. Et enestående specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det har en af Europas fornemmeste samlinger af keramik, idet museet i 2010 fik overdraget en unik samling bestående af ca. 55.000 keramiske værker – porcelæn, stentøj og fajance – fra Den kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndal og Aluminia. Herefter kører vi til Faaborg hvor der er en guidet rundvisning på Faaborg Kunstmuseum med samlinger af malerier, skulpturer, arkitektur og møbelkunst hovedsageligt samlet ud fra kredsen af fynske kunstnere. Middag på Hotel Faaborg Fjord.

  Cly - Faaborg
 • Dag 2: Avernakø

  Vi sejler fra Faaborg til Avernakø i det sydfynske øhav. De godt 600 ha. huser ca. 100 fastboende. Øens erhvervsliv er domineret af landbrug. Oprindeligt bestod Avernakø af to selvstændige øer - Korshavn & Avernak. Men i 1937 blev de to øer forbundet med en dæmning, som kaldes drejet. Avernakø har en langstrakt form med 19 km strandlinie med gode badestrande og fiskevande. Der er et rigt fugleliv. Samtidig er der i enkelte vandhuller mulighed for at se og høre den sjældne klokkefrø. Avernakø er kendetegnende for sit majtræ og majstang, som kan ses i Avernak og Munke. Én gang om året, pinselørdag, samles beboerne omkring træet. Majtræet findes, foruden på Strynø, kun på Avernakø. I 1685 gjorde man et af øens fornemste oldtidsfund i form af 6 guldskåle med soltegn. Fundene findes i dag på nationalmuseet. Kopier ses i Avernakø Kirke. Der vil blive serveret frokost på øen.

  Vi er tilbage i Faaborg i løbet af eftermiddagen. Vi gør et kaffestop hos Staldkatessen i Dyreborg hos Annette og Steen, der i 2021, sammen med deres to børn, vovede springet fra by til land - og nu har åbnet en stemningsfuld gårdbutik, indrettet i en tidligere stald. Parret har specialiseret sig i sydfynske delikatesser - og samlet størstedelen af egnens lokale produkter i hyggelige rammer. Der serveres kaffe som kan nydes på en af de mange bænke i den idylliske have.

  Der er afsat tid til at proviantere lokale souvenirs i butikken - med mulighed for smagsprøver. Middag på Hotel Faaborg Fjord

  Avernakø
 • Dag 3: Tåsinge - Langeland

  Efter morgenmad på hotellet kører vi sydpå til Tåsinge og kommer bl.a. forbi den 400 år gamle Ambrosius Egen, Landet Kirke, hvor cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre ligger begravet, samt Bregninge Kirke, som er en af de mest velbesøgte kirker i Danmark. Herfra er der en flot udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg.

  Turen går videre til smukke Langeland, hvor der bliver tid på egen hånd til frokost i den hyggelige handelsby Rudkøbing, som stadig bærer præg af gammel købstad med de autentiske rammer. Om eftermiddagen er der en guidet rundvisning på Tranekær Slot.

  Tåsinge - Langeland
 • Dag 4: Gundestrup Mejeri – hjemrejse

  Kombinationen af ost og rødvin er velkendt, men faktisk mener eksperter, at ost og øl fremhæver hinanden bedre. Det er de enige i på Gundestrup Mejeri og Bryghus, hvor de tager skridtet videre, og faktisk bruger vallen fra ostene i deres ølproduktion. Både ølproduktion og oste er fremstillet efter gamle traditioner, som man gjorde tilbage i tiden, da mejeriet åbnede i 1888, og det er derfor håndværket og arbejdet med råvarerne, der er med til at give Gundestrups produkter deres karakteristika. Frokost i Hedensted.

  Gundestrup Mejeri – hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 19:50
Hjørring A-Z, A.F. Heidemanns Vej 06:05 19:45
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 19:25
Brønderslev Banegård 06:30 19:20
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:05
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 18:45
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 18:30
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:40 18:15
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:55 18:00
Randers Viborgvej 140, ved pendlerplads 08:15 17:20
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:05
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:50
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 16:30
Skanderborg Banegård 09:20 16:05
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 09:25 15:25
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:35 14:00
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:00 13:35
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:15 13:10
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:25 12:50

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
26/6-20234 dageDet Sydfynske Øhav0Kr. 4.595Forespørg
21/8-20234 dageDet Sydfynske ØhavMere end 8Kr. 4.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Sydfyn?

  Entréer udgør: Egeskov Slot ca. DKK 199. Tåsinge Museum ca. DKK 40. Langelandsfortet ca. 100 DKK

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu