Skip to main content

Rejser til Polen

-
Kongebyer, Tatrabjergene og medrivende historie

Busrejse til Polen med dansk rejseleder

Ølstuer, jazzbarer og teatre i grottelignende kældre fra middelalderen. Caféer, konditorier og studerende, der spiller violin på stemningsfulde pladser, mens duften af kåldolmere, svampesauce og stegt vildsvin fortæller os, at middagen snart er på vej. Der er få steder, der emmer så meget af det gamle Europas charme som renæssancebyen Krakow, der er et højdepunkt på vores rundrejse i Polen.

I den maleriske bjergby Zakopane, der ligger flot i skyggerne af Tatrabjergene, oplever vi Polens unikke bjergkultur, der byder på enestående arkitektur, stolte traditioner og et hjertevarmt landkøkken med rygeoste, udsøgte supper og polske specialiteter, der hverken sparer på smørret eller velsmagen.

Krakow – Polens gamle hovedstad og kongeby – byder på spændende byvandringer og masser af medrivende fortællinger om landets rige og omtumlede historie. Vi skal besøge domkirken, Klædehallerne og Mariakirken med den smukke altertavle, inden turen går op til Wawel-højen med kongeslottet og kapellet, hvor de fleste af Polens konger ligger begravet.

Det jødiske kvarter i Krakow, Kazimierz, rummer den smukke Tempel Synagoge og Europas bedst bevarede jødiske kirkegård. Vi ser også Oskar Schindlers fabrik i Podgorze og resterne af muren ind til Ghettoområderne – og så er der mulighed for at spise på en kvarterets mange, jødiske restauranter.

I Krakow besøger vi også de utrolige saltminer i Wieliczka, der rummer mere end 700 års historie indenfor minedrift. Her ser vi, hvordan minearbejdere har hugget staturer, underjordiske søer og kapeller ud i undergrundens saltaflejringer

Det er ikke så mærkeligt, at danskerne har fået øjnene op for Polen som rejsemål. Når du rejser til Polen med NILLES Rejser, vil du opleve alt det spændende, som landet har at byde på. Vi ser meget frem til at vise det fascinerende, muntre og gæstfrie land frem. Og det hele foregår naturligvis med dansktalende rejseleder.

Busrejser til Warszawa med NILLES Rejser

Andre steder på vores rejser til Polen er det en helt anden og barskere historie, der venter os. I hovedstaden Warszawa og i koncentrationslejren Auschwitz kommer vi helt tæt på nogle af de mørkeste kapitler i Europas historie, men vi oplever også et Warszawa fra før 2. Verdenskrig – kongernes Warszawa - og et moderne og nutidigt Warszawa i rivende udvikling, som gemmer på mange spændende og kreative overraskelser.

Rundrejse til Krakow og Zakopane

På denne spændende rejser bor vi i kulturperlen Krakow og bjergbyen Zakopane. Krakows smalle gader er som at træde tilbage i historien. Her står de smukke borgerhuse uberørte af verdenskrigene, mens kongeslottet troner højt over byen. Bjergbyen Zakopane er omgivet af Polens højeste bjergtinder. Her oplever vi markedet med lokalt kunsthåndværk, ser de gamle træhuse og sejler med tømmerflåde gennem områdets smukkeste kløft

Tag på spa og wellness i Polen med NILLES Rejser

Luksus og spa oplevelser får vi i Polens Spa-hovedstad, kystbyen Kolobrzeg. Byen har de smukkeste strande, en charmerende gammel bymidte, der lokker med hyggelige caféer og god shopping, og så vrimler her med eksklusive spa-behandlinger. Her skal vi virkelig slappe af.

Vejret i Polen

  januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december
Krakow 0 / -4 2 / -3 8 / 1 15 / 5 19 / 8 22 / 11 25 / 14 25 / 14 19 / 10 13 / 6 8 / 3 2 / -2
Zakopane -2 / -8 -1 / -7 4 / -3 11 / 2 15 / 5 19 / 9 21 / 10 21 / 10 16 / 7 10 / 3 6 / 0 0 / -5
Warszawa -1 / -4 1 / 3 7 / 1 14 / 5 20 / 9 22 / 12 25 / 15 25 / 15 19 / 11 12 / 6 7 / 3 2 / -1
Kolobrzeg 2 / -1 2 / -1 6 / 1 11 / 5 16 / 9 19 / 12 22 / 15 22 / 16 18 / 13 12 / 8 8 / 5 4 / 1

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Polen?

   Euro (ud- og hjemrejse) og polske zloty. Polske zloty kan købes i Danmark og Polen.

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu