Skip to main content

Busrejse til Polen

-
Kulturperlen Krakow og bjergbyen Zakopane

Krakow-Zakopane

På denne rejse til Polen oplever vi historiens skyggesider, spændende byer og fantastiske naturscenarier. Rejsen begynder med et tankevækkende besøg i koncentrationslejren Auschwitz, hvor tiden står stille, og fatteevnen kommer på overarbejde. Rejsen fortsætter til historiske Krakow med kongeslottet, den jødiske bydel og de mange hyggelige stræder, inden vi skal på en spændende sejltur på Dunajec-floden, der skærer sig igennem Pieniny-bjergene. Rejsen slutter med et ophold i bjergbyen Zakopane med mulighed for tilkøb af middag på folklore-restaurant.

Tømmerflådetur for alle

Efter opholdet i skønne Krakow skal vi opleve de smukke, polske landskaber fra vandsiden. Men vi skal ikke sejle med hverken skib eller båd. Nej, vi skal på en helt igennem fantastisk og mideværdig tømmerflådesejlads ned ad den betagende Dunajec-flod, der slanger sig igennem Pieninski-nationalparken med de høje Pieniny-bjerge som malerisk bagtæppe. Turen har en længde på godt 23 kilometer, og selvom sejlturen ikke har helt de samme bekvemmeligheder som med et klassisk flodskib, så er er turen egnet for alle og kræver hverken særlig fysik, eller at du er søstærk.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Krakow
 • 2 overnatninger i Zakopane
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Alle nævnte udflugter ekskl. entréer og sejltur
 • Dansktalende guide (7 dage)

Hoteller

 • Dag 2-5

  Hotel Pod Wawelem

  Hotel Pod Wawelem har en smuk beliggenhed ved Wawelhøjen med kongeslottet og domkirken. Fra hotellet er der gåafstand til den gamle bydel og rådhuspladsen. Hotellet råder over reception, restaurant, safeboks, sauna, elevator, gratis Wi-Fi og bar på øverste etage med en flot udsigt til kongeslottet. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer, telefon, TV, gratis Wi-Fi samt mulighed for at lave te & kaffe. De fleste værelser har klimaanlæg. Forplejningen er god og består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-7

  Hotel Czarny Potok

  Hotel Czarny Potok er centralt beliggende i Zakopane tæt ved gågaden med butikker og restauranter. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, stor have med terrasse, pool, sauna, jacuzzi, motionscenter samt spa- og wellnesscenter. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, safeboks, minibar, gratis Wi-Fi og aircondition. Forplejningen består af buffet om morgenen og 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling, Spa- og Wellnesscenter
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Vi nyder en morgenkomplet i Hedensted, spiser frokost i Neumünster og overnatter ved Cottbus.

 • Dag 2: Auschwitz

  Grænsen til Polen passeres, og vi kører forbi Wroclaw og Katowice til koncentrationslejren Auschwitz, hvor vi gør ophold. Auschwitz var under 2. Verdenskrig centrum for grusomme jødeudryddelser, og mere end en million mennesker mistede livet i Auschwitz. I dag er lejren indrettet som museum og mindesmærke for ofrene. Auschwitz er i dag optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi fortsætter til Krakow, hvor vi ankommer først på aftenen.

  Guidet rundvisning i Auschwitz Birkenau Museum koster DKK 120 og skal bestilles ved tilmelding.

  Auschwitz
 • Dag 3: Krakow byrundtur

  På toppen af Wawel-højen troner det tidligere kongeslot og domkirke, hvor næsten alle Polens konger er blevet kronet. Mange konger og andre fremtrædende polakker ligger begravet under kirken. Vi går til højen og videre herfra ad hyggelige stræder til byens store torv. Undervejs passerer vi nogle af Krakows mange seværdigheder. På selve torvet ses rådhustårnet, den pragtfulde bygning i italiensk renæssancestil kaldet ”Klædehallerne” og Maria-kirken med en imponerende altertavle og unikke dekorationer.

  Om eftermiddagen kan du på egen hånd opleve den spændende by.

  Krakow byrundtur
 • Dag 4: Saltminen i Wieliczka og den jødiske bydel

  Vi kører til den 700 år gamle saltmine i Wieliczka, som er et af de største museer for minedrift i Europa. Vi ser, hvordan minearbejderne har hugget kapeller, kunstige søer og statuer ud i saltblokkene. Vi kører herfra til Krakows jødiske bydel Kazimierz for at besøge den flotte Tempel Synagoge samt en af Europas bedst bevarede, jødiske kirkegårde.

  Guidet rundvisning i saltminen koster DKK 135 og skal bestilles ved tilmelding.

  Saltminen i Wieliczka og den jødiske bydel
 • Dag 5: Tømmerflådesejlads på Dunajec-floden

  Vi forlader Krakow og begiver os gennem flotte landskaber med bjerge og dale. I Sromowce Nizne tager vi på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Via en dyb kløft snor floden sig gennem Pieniny-bjergene og danner dermed en naturlig grænse mellem Polen og Slovakiet. Sejlturen er en smuk naturoplevelse og ganske ufarlig, så alle kan være med. Sejladsen slutter i Szczawnica.

  Bemærk denne udflugt er afhængig af vejret og kan blive flyttet til en anden dag.

  I Szczawnica bliver vi hentet af bussen og kørt til den lille landsby Chocholow, hvor vi ser de specielle, gamle bjælkehuse. Den lille landsby er en turistattraktion og betegnes som et mindesmærke. Vi besøger en lokal familie, der producerer oste. Vi hører om fremstillingen og smager på deres produkter. Herfra går turen til Zakopane, hvor vi nyder aftenen.

  Tømmerflådesejlads på Dunajec-floden
 • Dag 6: Zakopane

  På en byrundtur har vi mulighed for at beundre Zakopanes unikke arkitektur og den gamle trækirke. Vi spadserer ad hovedstrøget Krupowki med forretninger, caféer og restauranter. På byens kræmmermarked er det altid muligt at gøre en god handel.

  Om eftermiddagen kan du komme med togbanen til Gubalówka-bjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Zakopane og Tatra-bjergene.

  Om aftenen arrangeres der fællesspisning på en af byens spændende restauranter, hvor der også er folkloremusik.

  Folkloreaften med middag koster DKK 135 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

  Zakopane
 • Dag 7 og 8: Hjemrejse

  Hjemrejse med overnatning ved Berlin. Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Hellevad.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen v. Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES BUSSER 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 20:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 19:10
Skanderborg Banegård, Busstop vest for stationen 09:25 18:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 11:15 17:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 17:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
30/6-20248 dageKrakow-Zakopane 7Kr. 7.395Bestil
4/8-20248 dageKrakow-Zakopane Mere end 8Kr. 7.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Krakow?

  Gennemsnitstemperatur: Juni - august 21° - 24°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Krakow?

  Entréer udgør: ca. PLN 200,00.

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.600

 • Entréer

  Entréer: ca. PLN 300

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Polen?

   Euro (ud- og hjemrejse) og polske zloty. Polske zloty kan købes i Danmark og Polen.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu