Skip to main content

Sejl med Fulton i Det Sydfynske Øhav

-
Et hav af oplevelser i det danske sommerland

Krydstogt i Det Sydfynske Øhav

Den smukke skonnert Fulton danner rammen om dette fantastiske krydstogt i Det Sydfynske Øhav. På rejsen sejler vi rundt mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af de friske briser på det hav, der i århundreder har været udgangspunktet for danske søfolks rejser ud i den store verden. Undervejs på togtet besøger vi både Langeland, Ærø, Skarø, Faaborg, Assens og Haderslev. Hver aften tjekker vi ind på gode og hyggelige hoteller i Bagenkop, Marstal, Faaborg og Assens, og vi er således friske og veludhvilede til de mange spændende oplevelser, der venter til lands og til vands.

Sejl som i gamle dage

Skonnerten Fulton er et mere end 100 år gammelt træskib, som blev bygget i Marstal i 1915 midt under byens maritime storhedstid. Lastrummet er bygget om til salon med borde, stole og toiletter, og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. For de interesserede er det muligt at deltage i det praktiske arbejde med at sætte sejl, og således er en rejse med Fulton både en dejlig måde at opleve et unikt område af Danmark på og en mulighed for at komme helt tæt på de stolte, danske søfartstraditioner.

Rejs med Fulton fra Sjælland

På afrejsen den 9/8 fylder vi bussen med sjællandske gæster. Vi har flere opsamlingssteder på tværs af Sjælland og Fyn, inden vi kører over Lillebæltsbroen og ankommer til Haderslev. Ruten på denne afgang er nemlig vendt om, så vi starter togtet i Haderslev og slutter i Svendborg.

Inkluderet i rejsens pris

  • 4-stjernet bus
  • 4 overnatninger på hoteller
  • 4 x morgenmad
  • 4 x aftensmad
  • 5 x frokost
  • 1 x morgenmad eller 1 x morgenkaffe (udrejse)
  • Sejlads ifølge rejsebeskrivelse
  • Ølsmagning på Ærø
  • 1 x entre til Assens Miniby
  • Dansk rejseleder

Hoteller

  • Dag 1-2

    Bagenkop Kro

    Traditionel dansk kro beliggende tæt på marinaen i den lille havneby Bagenkop på Sydlangeland. Forplejningen består af kroens helt store specialitet; den store fiskebuffet, som inkluderer varmrøget laks, dampede muslinger, krebs, tigerrejser og meget mere samt morgenbuffet. Værelserne er pæne og enkelt indrettede med bl.a. bad, toilet og tv.

    BarJa
    ReceptionJa
    RestaurantJa
    TvJa
  • Dag 2-3

    Ærø Hotel

    Ærø Hotel ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og Eriks Hale-stranden med de charmerende strandhuse. Hotellet har elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, bar, indendørs pool og opholdsstue. Alle værelser har bad, toilet og TV. Enkelte værelser har havudsigt.

    ReceptionJa
    RestaurantJa
    SwimmingpoolIndendørs
    TvJa
    ElevatorJa
    BarJa
    SolterrasseJa
  • Dag 3-4

    Hotel Faaborg Fjord

    Hotel Faaborg Fjord ligger i udkanten af idylliske Faaborg så tæt på vandet, at du blot skal krydse vejen for at komme ned til hotellets lille, private sandstrand med egen badebro. Hotellet er netop blevet renoveret og fremstår flot og nyt overalt i de toetagers hotelbygninger omkring den 100 år gamle Villa Horseløkke.
    På Restaurant Vinoteket kan du nyde dagens måltider med udsigt over Det Sydfynske Øhav, og her er også udgang til en stor terrasse, hvor der er servering på lune sommerdage. På hotellet er der desuden souvenirshop, gratis wi-fi, fitnessrum, bordtennis, dart, pool/billard og legerum samt ny stor SPA & Wellness-afdeling.

    Alle værelser er nyrenoverede og har udgang til egen balkon eller terrasse, der er indrettet med et cafebord og stole. Værelserne har badeværelse, hårtørrer, bord med to stole, TV, radio og gratis wi-fi

    ReceptionJa
    InternetGratis Wi-Fi
    RestaurantJa
    SaunaJa
    TvJa
    AktivitetFitnessafdeling
    AndetHårtørrer
    BarJa
  • Dag 4-5

    Marcussens Hotel

    Marcussens Hotel har den helt rigtige beliggenhed midt i Assens købstadsidyl med brosten og stokroser. Hotellet råder over en glimrende restaurant og udendørs terrasse med udsigt til Assens havn. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

    ReceptionJa
    RestaurantJa
    TvJa
    AndetHårtørrer
    BarJa
    SolterrasseJa

Dagsprogram

  • På afrejsen den 9/8 er dagsprogrammet i omvendt rækkefølge. Oplevelserne er de samme, men vi starter togtet i Haderslev og slutter i Svendborg.

  • Dag 1: Tåsinge, Thurø og Langeland

    Vi starter med en dejlig køretur gennem sommerdanmark, inden vi når til Svendborg, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen ombord, og vi stævner ud i Lillebælt og sejler mod øst forbi Tåsinge, Thurø og Siø til Langeland med frokost ombord.

    Vi går i land i Rudkøbing, der er Langelands hovedby og H. C. Ørsteds fødeby. På en spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og handelsmanden Mads Lange. Man siger, at Oehlenschläger skrev ”Det er et yndigt land” på Langeland, og det forstås tydeligt, når vi kører en tur rundt i de kønne landskaber, der har landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker.

    Vi indkvarteres på den hyggelige Bagenkop Kro på Sydlangeland. Om aftenen nyder vi kroens specialitet – den store fiskebuffet med alt godt fra havet. Spiser man ikke fisk, kan alternativ tilbydes (oplys ved bestilling).

    Tåsinge, Thurø og Langeland
  • Dag 2: Ærø og Ærøskøbing

    Vi sætter kursen mod perlen i Det Fynske Øhav, Ærø, og passerer på vejen Strynø og Strynø Kalv. Vi ligger til i Marstal og kører til Ærøskøping, som er en af Danmarks ældste byer. Her går vi en byrundtur på de toppede brosten i de krogede og snævre gader og forbi små huse, der ofte er prydet med stokroser. På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost, hvorefter vi besøger Ærø Bryggeri. På en rundvisning hører vi om bryggeriets spændende historie, og vi får naturligvis også et par smagsprøver.

    Vi overnatter i Marstal på Ærø Hotel, hvor vi også spiser middag og kan glæde os til endnu en dejlig sommeraften i smukke omgivelser.

    Ærø og Ærøskøbing
  • Dag 3: Skarø og Faaborg

    Vi forlader Ærø og sejler stille og roligt forbi Birkholm, Hjortø og Drejø, inden vi går i land på Skarø. På øen spiser vi en dejlig frokost hos Skarø is og går en lille tur ind på øen til gadekæret og forbi apotekerhaven. Herefter sætter vi kursen mod Faaborg og passerer på ruten Avernakø og Bjørnø.

    Bussen venter på os i Faaborg og kører os ind til centrum. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder, bindingsværk og stokroser. Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalderbyporte i Danmark, samt klokketårnet fra 1250 som også har fungeret som sømærke.

    Vi overnatter på Hotel Faaborg Fjord.

    Skarø og Faaborg
  • Dag 4: Assens

    Efter morgenmad på Hotel Faaborg Fjord kører vi tilbage til havnen og går igen ombord på Fulton. Vi sejler via Bjørnø, Livø og Helnæs til Assens med frokost ombord. I Assens besøger vi Vor Frue Kirke, der er Fyns næststørste kirke med en lang og spændende historie. Efter besøget gør vi et kort stop ved Assens Miniby, der består af mere end 100 minihuse, som er nøjagtige ned til mindste detalje.

    Middag og overnatning på Marcussens Hotel ved havnen i Assens.

    Assens
  • Dag 5: Lillebælt og Haderslev

    Krydstogtets sidste etape er også en af de allerflotteste, når vi fra Fultons dæk nyder sejladsen gennem den smukke Haderslev Fjord og den knap 15 km lange indsejling til byen Haderslev. Undervejs spiser vi en medbragt madpakke fra Marcussens Hotel.

    Lillebælt og Haderslev

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 19:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 19:05
Brønderslev Banegård 06:30 19:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 18:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 18:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 18:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 17:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 17:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 17:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 16:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 16:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 15:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 15:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 14:45
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej 11:20 14:15
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:30 14:05
Nørre Åby Frakørsel 57, Assensvej 9, pendlerplads 11:40 13:55
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 12:20 13:15

Gyldig : 04-08-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 07:00 19:00
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 07:40 18:20
Ringsted Station 08:00 18:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Statoil 08:20 17:40
Halskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 08:35 17:25
Nyborg Rutebilstation 09:00 17:10
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 09:25 16:45
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 09:55 16:05
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:00 15:50
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:00 16:00
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 11:30 15:10

Gyldig : 09-08-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/8-20245 dageKrydstogt i Det Sydfynske Øhav - afrejse Jylland. Rute Svendborg-HaderslevMere end 8Kr. 8.995Bestil
9/8-20245 dageKrydstogt i Det Sydfynske Øhav - afrejse Sjælland. Rute Haderslev-SvendborgMere end 8Kr. 8.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Tillæg for enkeltværelse

    Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.500

  • Krydstogt for gangbesværede

    Alle i almindelig fysisk form kan deltage på krydstogtet. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere og bevægelseshæmmede at deltage i turen. 

  • Bagage

    Vi sørger hver morgen for, at din bagage bliver flyttet fra hotellet til næste hotel. Vi anbefaler, at du medbringer en rygsæk eller lignende til de ting, du har brug for ombord på skibet.  

  • Skibet Fulton

    Den historiske skonnert Fulton blev bygget i Mastral i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. I dag er det Nationalmuseet, som ejer Fulton, og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole, og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passager ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen. 

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu