Skip to main content

Krydstogt i Det Sydfynske Øhav

-
Et hav af oplevelser i det danske sommerland

Krydstogt i Det Sydfynske Øhav

Sommer til søs og sydfynsk idyl
Dejlige Danmark udfolder sig på allerflotteste manér når vi tager på krydstogt i det smukke Sydfynske øhav. Ombord på den nostalgiske skonnert Maja sejler vi mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af friske briser og åbne vidder. Glæd dig bl.a. til at sejle gennem en af Danmarks smukkeste fjorde, slentre i Faaborgs charmerende bymidte, stifte bekendtskab med fynsk vin og til at gå i land på den sydfynske perle Ærø.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Sejlads ifølge rejsebeskrivelse
 • Udflugter ekskl. entréer (udover nævnt entré)
 • Entré til De Japanske Haver
 • Vinsmagning
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

Maja er et meget flot skib med plads til 75 passager. På disse krydstogter vil der dog maksimalt være 54 passagere ombord. Skibet blev bygget i Holland i 1916 på et af de mange værfter langs Rhinen. Gennem tiderne har Maja været benyttet som både fiskerskib og fragtskib, bl.a. har hun fragtet granit fra Bornholm til København. I 1997 blev skibet restaureret omdannet til passagerskib. Lastrummet fungerer i dag som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. For de interesserede er der mulighed for at deltage i at sætte sejl.

Hoteller

 • Hotel Harmonien

  Hotel Harmonien ligger i en fredet bygning i hjertet af Haderslev nær gågaden, domkirken og Damparken. Faciliteter omfatter bl.a. restaurant, bar og møbleret gårdhave. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Marcussens Hotel

  Marcussens Hotel har den helt rigtige beliggenhed midt i Assens købstadsidyl med brosten og stokroser. Hotellet råder over en glimrende restaurant og udendørs terrasse med udsigt til Assens havn. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Hotel Faaborg Fjord

  Hotel Faaborg fjord ligger med det Sydfynske øhav i forhaven og smuk skov i baghaven. Fra hotellets dejlige terrasse har man en skøn udsigt, og fra den private badebro kan man tage sig en forfriskende dukkert i havet. Værelserne er alle med bl.a. bad, toilet, hårtørrer og telefon. Forplejningen består af 3-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Hotel Ærøhus

  Charmerende ældre, bindingsværkshotel i hjertet af Ærøskøbing. Hotellet er ikke fyldt med moderne faciliteter, men til gengæld oplever man her den vaskeægte sydfynske gæstfrihed og idyl. Indkvartering sker i hotelværelser og i feriehuse beliggende ved lystbådehavnen – alle naturligvis med bad og toilet. Uensartede værelser og feriehuse kan forekomme. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet. Måltider indtages i hovedbygningen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • På afrejsen 22.06.21 sejler vi fra Middelfart til Svendborg.
  På afrejsen 26.06.21 sejler vi fra Svendborg til Middelfart.
  Læs mere under dagsprogram.

 • AFREJSE 22.06.21

 • DAG 1: Lillebælt og Haderslev fjord

  Bus fra Jylland og Sjælland. Efter morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Middelbart, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets personale byder velkommen ombord, hvorefter vi stævner ud i Lillebælt. Vi nyder en lækker frokostbuffeti salonen, alt imens vi passerer den lille ubeboede ø Brandsø. Vi når indsejlingen til den smukke Haderslev fjord og kan de næste 15 km nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i den historiske bymidte og ser bl.a. den imponerende domkirke. Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

  Lillebælt og Haderslev fjord
 • DAG 2: Assens og De japanske haver

  Fra morgenstunden kan vi igen nyde den smukke natur, når vi sejler gennem Haderslev fjord til udmundingen i Lillebælt. Vi krydser bæltet, passerer bl.a. øen Aarø og ankommer til Assens på Vestfyn. Dernæst besøger vi De Japanske Haver i Broby (entré er inkluderet). De 7 haver er anlagt efter ældgamle japanske traditioner med et væld af planter, vandløb, stenformationer og broer. Vi nyder en spændende japansk inspireret frokost og har tid til at nyde haverne på egen hånd. Tilbage i Assens spadserer vi en tur rundt i den charmerende by, hvor vi bl.a. ser, hvor søhelten Peter Willemoes blev født og det ottekantede tårn på Vor Frue Kirke. Vi overnatter i Assens på et hotel nær lystbådehavnen og den skønne, maritime sommerstemning.

  Assens og De japanske haver
 • DAG 3: Faaborg og vinsmagning

  Endnu en flot sejltur er på dagens program. Via Fyns vestkyst sejler vi mod Faaborg og passerer bl.a. halvøen Helnæs samt Lyø og Bjørnø. Efter ankomst til Faaborg besøger vi en smuk vingård, hvor man fremstiller rød- og hvidvin samt rosé. Vi nyder en vinsmagning og en let frokost, inden vi vender tilbage til Faaborg. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder, bindingsværk og stokroser. Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalder-byporte i Danmark samt klokketårnet fra 1250, som også har fungeret som sømærke. Vi overnatter i Faaborg på et skønt hotel beliggende ud til Faaborg Fjord.

  Faaborg og vinsmagning
 • DAG 4: Ærøskøbing

  Vi nyder den smukke udsejling fra Faaborg og sætter kursen mod perlen i det fynske øhav, Ærø. Vi går i land i Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste byer. Her går vi en byrundtur på de toppede brosten i de krogede, snævre gader, forbi de små huse, der ofte er prydet med stokroser. På Ærøskøbings røgeri nyder vi en lækker frokost, og vi har dernæst god tid til at nyde den dejlige by. Vi overnatter på et charmerende hotel centralt i byen.

  Ærøskøbing
 • DAG 5: Svendborg

  Sidste etape af krydstogtet er på programmet og det er en smuk en af slagsen. Vi sejler på tværs af det sydfynske øhav forbi småøerne Drejø, Hjortø og Skarø. Vi når frem til Svendborg Sund, som deler Sydfyn og Tåsinge, og går i land i Svendborg. Vi spadserer en tur i den sydfynske hovedstad og ser bl.a. den charmerende Møllergade samt latinerkvarteret med de flotte specialbutikker. Vi tager dernæst afsked med skibet Maja og Fyn, og inden hjemkomst skal vi nyde en let frokost.

  Svendborg
 • AFREJSE 26.06.21

 • DAG 1: Svendborg og Ærøskøbing

  Bus fra Jylland og Sjælland. Efter morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Svendborg, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets personale byder velkommen ombord, hvorefter vi stævner ud i det smukke Svendborgsund. Vi nyder en lækker frokostbuffet, som indtages i salonen, alt imens vi passerer Tåsinge. Vi når frem til perlen i det sydfynske øhav, Ærø, hvor vi går i land i Ærøskøbing. Vi spadserer en tur rundt i den smukke, gamle købstad, som summer af liv rundt om i de brostensbelagte gader og langs havnen. Vi overnatter på et charmerende hotel i Ærøskøbing.

  Svendborg og Ærøskøbing
 • DAG 2: Faaborg og vinsmagning

  Vi nyder den flotte sejltur fra Ærø gennem det Sydfynske øhav forbi flere småøer, bl.a. Birkholm og Hjortø. Vi når frem til indsejlingen til Faaborg fjord, som er utrolig smuk og lægger dernæst til land i Faaborg. Efterfølgende besøger vi en flot vingård, hvor man fremstiller rød- og hvidvin samt rosé. Vi nyder en vinsmagning og en let frokost, inden vi vender tilbage til Faaborg. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder, bindingsværk og stokroser. Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalder-byporte i Danmark samt klokketårnet fra 1250, som også har fungeret som sømærke. Vi overnatter i Faaborg på et skønt hotel beliggende ud til Faaborg fjord.

  Faaborg og vinsmagning
 • DAG 3: Assens

  Endnu en flot sejltur er på dagens program. Via Fyns vestkyst sejler vi mod Assens og passerer bl.a. Lyø og Bjørnø samt halvøen Helnæs. Vi går i land i Assens og besøger dernæst De Japanske Haver i Broby (entré er inkluderet). De 7 haver er anlagt efter ældgamle japanske traditioner med et væld af planter, vandløb, stenformationer og broer. Vi nyder en spændende japanskinspireret frokost og har tid til at nyde haverne på egen hånd. Tilbage i Assens spadserer vi en tur rundt i den charmerende by, hvor vi bl.a. ser, hvor søhelten Peter Willemoes blev født og det ottekantede tårn på Vor Frue Kirke. Vi overnatter i Assens på et hotel nær lystbådehavnen med den skønne, maritime sommerstemning.

  Assens
 • DAG 4: Lillebælt og Haderslev fjord

  Vi krydser Lillebælt, passerer bl.a. øen Aarø og når frem til indsejlingen til den smukke Haderslev fjord. De næste 15 km kan vi nyde en skøn indsejling til byen Haderslev. Vel ankommet spadserer vi en tur i den historiske bymidte med de snørklede gader og ser bl.a. den imponerende domkirke. Vi spiser frokost på en lokal restaurant. Vi overnatter i Haderslev og kan nyde en dejlig sommeraften i det sønderjyske.

  Lillebælt og Haderslev fjord
 • DAG 5: Middelfart

  Fra morgenstunden kan vi igen nyde den smukke natur, når vi sejler gennem Haderslev fjord til udmundingen i Lillebælt. Vi sejler mod nord med Sønderjylland på vestsiden og Fyn på vores østside og passerer bl.a. den lille ubeboede ø Brandsø samt den naturskønne ø, Fænø. Vi går i land i Middelfart, og spadserer en tur i den gamle bydel, som strækker sig fra Gammel Havn, op mod kirken og byens marsvin-brønd på Fiskertorvet. Vi tager dernæst afsked med skibet Maja og Fyn, og inden hjemkomst nyder vi en let frokost.

  Middelfart

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 06:20 18:50
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 18:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 18:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 17:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 17:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 17:25
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 08:10 15:10
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 17:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 16:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 16:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 16:25
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 08:50 14:30
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 09:10 14:10
Skanderborg Banegård 09:15 16:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 15:20
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 09:30 13:50
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 09:45 13:35
Nyborg Rutebilstation 10:10 13:10
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 14:05
Odense Frakørsel 53, Middelfartvej, P-plads 400 m mod Blommenslyst 10:35 12:45
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 10:40 14:00
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 11:05 13:15
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:10 13:20

Gyldig : 22-06-2021

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Dybvad Falkevej 25 05:20 18:50
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 18:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 18:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 18:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 17:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 17:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 17:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 17:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 16:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 16:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 16:25
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 08:05 15:30
Skanderborg Banegård 08:15 16:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:30 15:20
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 08:45 14:50
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 09:05 14:30
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 09:25 14:10
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 09:30 14:05
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 09:40 13:55
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 09:40 14:00
Middelfart Stationen, v. busholdeplads 10:05 13:30
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 10:10 13:25
Nyborg Rutebilstation 10:15 13:20
Odense Frakørsel 53, Middelfartvej, P-plads 400 m mod Blommenslyst 10:40 12:55

Gyldig : 26-06-2021

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
22/6-20215 dageKrydstogt i Det Sydfynske ø-havMere end 8Kr. 7.995Bestil
26/6-20215 dageKrydstogt i Det Sydfynske ø-havMere end 8Kr. 7.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu