Skip to main content

Stjernedrys og gastronomi i Sønderjylland

-
Festaften med Jesper Koch

Stjernedrys og gastronomi i Sønderjylland

Forbered dig på en smagsoplevelse af de helt store på denne forkælelsestur til Sønderborg, hvor det 4-stjernede designhotel Alsik danner rammen om en gastronomisk festaften i særklasse. Vi besøger lokale leverandører undervejs og oplever et spændende foredrag med Michelin-kokken Jesper Koch eksklusivt for NILLES Rejser, inden det er tid til at nyde en udsøgt 3-retters menu.

Glæd dig til to spændende dage med dugfriske råvarer og mesterligt håndværk, der afspejler Sønderjyllands mangfoldige natur - fra de flade marsklandskaber og det åbne hav i vest til de blå fjorde og den fede muldjord i øst.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus (opsamling Sjælland, Fyn og Jylland)
 • 1 overnatning på hotel Alsik
 • 1 x morgenmad
 • 1 x aperitif
 • 1 x 3-retters selskabsmenu
 • 1 x morgenkomplet
 • 1 x tidlig aftensmad (dag 2)
 • Husets vinmenu ad libitum under middagen inkl. øl/sodavand
 • Kaffe/te inkl. lidt sødt
 • Loungemusik
 • Foredrag med Michelin kok Jesper Koch
 • Rundvisning Naturmælk inkl. osteanretning
 • Rundvisning FriskBryg inkl. smagsprøver
 • Byrundtur i Sønderborg
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Alsik

  Hotel Alsik ligger i hjertet af Sønderborg og er et af Danmarks mest spændende hoteller. Hotellet er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects, som har haft stort fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, da hotellet er en del af Sønderborgs vision om at være CO2 neutral. Hotellet har reception, elevator, bar samt 2 restauranter alle ledet af den anerkendte mesterkok Jesper Koch. Alle værelser er store og indbydende og stilfuldt indrettet i skandinavisk design. Værelserne har gulv til loft vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten over Sønderborg og Alssund.

  I sommeren 2022 åbnede Alsik hotel & SPA et stort eventcenter, Sergenten, som ligger blot 300 meter fra Alsik. Sergenten skal danne ramme om messer, udstillinger mm. og det er ligeledes her vores festaften skal foregå.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarSvaleskab
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Besøgsstederne og aktiviteterne kan besøges i en anden rækkefølge end den beskrevne.

 • Program med afrejse fra Jylland

 • Dag 1

  Opsamling Jylland. Stop for morgenkomplet i Hedensted, inden vi når Naturmælk, det økologisk fyrtårn i Sønderjylland. Naturmælk brænder for økologi i alle dele af deres produkter og har i de sidste 25 år arbejdet ihærdigt med at fremme økologien og de gode produkter. Her skal vi på en spændende rundvisning, hvor vi hører om deres historie, procedurer og produkter, efterfulgt af en osteanretning. Efterfølgende kører vi få kilometer til Bjerndrup, hvor vi skal besøge det lille bryggeri FriskBryg. Her bliver vi mødt af 2 øl-entusiaster, der brygger bæredygtig øl med historier fra lokalområdet.

  Vi tjekker ind på skønne hotel Alsik. Der bliver tid til lidt afslapning, inden vi skal møde Jesper Koch hvor han indleder aftenen med en spændende gastronomisk fortælling om de sønderjyske råvarer. Efterfølgende serverer Koch og co. en spændende 3-retters menu, hvor der netop er lagt vægt på de sønderjyske råvarer. Vin ad libitum under middagen inkl. øl og sodavand.

  Herefter serveres der kaffe/te med lidt sødt og hjemmebag til lyden af loungemusik. Mulighed for køb af drinks mm. i baren.

 • Dag 2

  Vi starter dagen på bedste vis med at gå på opdagede i Hotel Alsiks overdådige morgenbuffet fuld af lokale råvarer. Efterfølgende tager vi på en byrundtur i Sønderborg, hvor vi oplever Sønderborgs smukke havnefront med smukke historiske bygninger og imponerende ny arkitektur. Her ser vi Sønderborg slot, som ligger smukt ved indsejlingen til byen.

  Herefter gør vi stop ved Dybbøl Mølle, hvor vi kan gå en tur i krigens fodspor på Dybbøl Banke. Vi nyder Sønderborg og frokosten på egen hånd. Herfra kører vi til Tyrstrup kro, hvor vi nyder en tidlig aftensmad, inden turen går hjemover.

 • Program med afrejse fra Fyn og Sjælland

 • Dag 1

  Opsamling på Sjælland og Fyn. Vi stopper for at spise morgenkomplet på Fyn.

  Ved ankomst til Sønderjylland gør vi stop ved Dybbøl Mølle, hvor vi går en tur i krigens fodspor på Dybbøl Banke. Efterfølgende kører vi til Sønderborg, hvor vi oplever Sønderborgs smukke havnefront med smukke historiske bygninger og imponerende ny arkitektur. Vi ser Sønderborg slot, som ligger smukt ved indsejlingen til byen. Herefter tjekker vi ind på skønne hotel Alsik.

  Der bliver tid til lidt afslapning, inden vi skal møde Jesper Koch hvor han indleder aftenen med en spændende gastronomisk fortælling om de sønderjyske råvarer. Efterfølgende serverer Koch og co. en spændende 3-retters menu, hvor der netop er lagt vægt på de sønderjyske råvarer. Vin ad libitum under middagen inkl. øl og sodavand.

  Herefter serveres der kaffe/te med lidt sødt og hjemmebag til lyden af loungemusik. Mulighed for køb af drinks mm. i baren.

 • Dag 2

  Vi starter dagen på bedste vis med at gå på opdagede i Hotel Alsiks overdådige morgenbuffet fuld af lokale råvarer. Herefter kører vi til Naturmælk, det økologisk fyrtårn i Sønderjylland. Naturmælk brænder for økologi i alle dele af deres produkter og har i de sidste 25 år arbejdet ihærdigt med at fremme økologien og de gode produkter. Her skal vi på en spændende rundvisning, hvor vi hører om deres historie, procedurer og produkter, efterfulgt af en osteanretning. Efterfølgende kører vi få kilometer til Bjerndrup, hvor vi skal besøge det lille bryggeri FriskBryg. Her bliver vi mødt af 2 øl-entusiaster, der brygger bæredygtig øl med historier fra lokalområdet.

  Herfra kører vi til Tyrstrup kro, hvor vi nyder en tidlig aftensmad, inden turen går hjemover.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 07:00 20:50
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 07:40 20:10
Ringsted Klosterparks Allé overfor Falck 08:00 19:50
Slagelse Busstop,Trafikcenter Alle 08:20 19:30
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 08:35 19:15
Nyborg Rutebilstation 09:00 18:50
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 09:25 18:25
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 10:55 17:55
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:00 17:50
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:10 17:40

Gyldig : 30-09-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 07:00 22:25
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 07:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 07:20 22:05
Brønderslev Banegård 07:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 07:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 07:55 21:30
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 08:10 21:15
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, Ok-tank 08:25 21:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 08:35 20:50
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 08:50 20:35
Randers Viborgvej 140, Pendlerplads 09:10 19:55
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 09:25 19:35
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 09:40 19:20
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 10:00 19:00
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 10:25 18:35
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 10:40 18:20
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:50 17:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 12:15 17:20
Haderslev Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 12:30 17:05

Gyldig : 30-09-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
30/9-20242 dageStjernedrys og gastronomi i Sønderjylland - JyllandMere end 8Kr. 3.395Bestil
30/9-20242 dageStjernedrys og gastronomi i Sønderjylland - Sjælland og FynMere end 8Kr. 3.395Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu