Skip to main content

Vinrejse i Danmark med bus

-
Besøg fire spændende, danske vingårde

Vinrejse - smag på Danmark

Dyrkning af vin er normalt noget, vi forbinder med lande som Frankrig og Italien. Men også her i dejlige Danmark er vinstokkene begyndt at gøre rug og hvede selskab på markerne rundt omkring i landskabet. Vi har håndplukket fire af de mest interessante, danske vingårde, og på denne rejse tager vi på besøg på dem og oplever, hvordan vinen dyrkes på vores nordlige breddegrader, ligesom vi naturligvis skal smage på de liflige dråber.

På chateau på Sjælland

Turen starter med et besøg på Stokkebye Vingård ved Nyborg, der producerer vin til bl.a. gourmetrestauranterne Falsled Kro og Kong Hans. Herefter tjekker vi ind på det dejlige Hotel Hillerød, og herfra begiver vi os ud på den sjællandske vinrute i det danske sensommerland. Første stop er hos Merete og Søren, der driver den økologiske vingård Gilleleje Wine på nordkysten. Efter rundvisning, tapas og smagsprøver tager vi videre til Kelleris Vingaard ved Espergærde, hvor vi skal på rundvisning på markerne og i gårdens underjordiske vineri. Turen slutter med besøg og frokost på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs, der er landets største vingård med mere end 50.000 vinstokke.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på Hotel Hillerød
 • 2 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x rundvisning med smagsprøver og tapas hos Stokkebye Vingård
 • 1 x rundvisning med smagsprøver hos Gilleleje Wine inkl. let tapas
 • 1 x rundvisning med smagsprøver hos Kelleris Vingaard
 • 1 x rundvisning med smagsprøver samt frokost hos Dyrehøj Vingaard
 • Bogen “Vinruten” Et eksemplar pr værelse
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Hillerød

  Hotel Hillerød ligger tæt på Frederiksborg Slot og er et dejligt hotel med fine faciliteter. Du mødes af en smilende receptionist, når du træder indenfor i de moderne rammer, som skaber en hyggelig atmosfære. Alle værelser er individuelt indrettede og indeholder Tv, kaffe-faciliteter samt minibar. Der er bad og toilet på værelset. Hotellets restaurant byder på en lækker 2-retters menu og en dejlig morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  BarJa
  InternetJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og Stokkebye Vingård

  Vi spiser morgenkomplet i Hedensted og sætter kursen mod turens første vingård – Stokkebye Vingård ved Nyborg. Gården drives af ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der producerer vinen i eget vineri og leverer deres produkter til flere berømte, danske gourmetrestauranter som f.eks. Rudolf Mathis, Falsted Kro og Kong Hans. Her skal vi både se og høre om produktionen, smage fire forskellige vine samt nyde en tapas.

  Efter besøget fortsætter vi over Storebæltsbroen og op til vores hotel i Hillerød. Der bliver lidt tid til afslapning eller en tur i byen, inden der serveres middag på hotellet.

  Udrejse og Stokkebye Vingård
 • Dag 2: Gilleleje Wine, Kelleris Vingaard og rundtur i Helsingør

  Efter morgenmad på hotellet kører vi forbi Frederiksborg Slot og videre nordpå til Gilleje, hvor vi skal besøge Gilleleje Wine. Her byder Merete og Søren Engelsen os velkommen på deres vingård, hvor vinen dyrkes efter økologiske principper. Vi skal på rundvisning i deres moderne vineri med tilhørende smagsprøver og en let tapas.

  Efter besøget kører vi til Helsingør, hvor vi på en by­rundtur til fods stifter bekendtskab med Helsingørs Domkirke Skt. Olai, Nordens eneste intakte kloster Karmeliterklosteret, Sct. Mariæ Kirke samt de bevaringsværdige huse, der afspejler byens velstand igennem århundreder. Der vil være tid på egen hånd til frokost i Helsingør, inden turen fortsætter forbi Kronborg og til Kelleris Vingaard ved Espergærde. Vingården blev etableret i 2001 og har i dag 4.200 vinstokke samt eget underjordisk vineri, hvor alle processer i forbindelse med fremstillingen foregår. Vi får en rundvisning på gården efterfulgt af smagsprøver inkl. brød samt mulighed for at købe lidt vin med hjem.

  Middag på hotellet.

  Gilleleje Wine, Kelleris Vingaard og rundtur i Helsingør
 • Dag 3: Dyrehøj Vingaard og hjemrejse

  Vi tager afsked med vores hotel og kører til Røsnæs ved Kalundborg. Her skal vi på et spændende besøg på Dyrehøj Vingaard, der er landets største med mere end 50.000 vinstokke. Vi starter besøget med en rundvisning på vingården med efterfølgende frokost med ét glas vin samt kaffe og gårdens egen likør. Der bliver tid til lidt indkøb i butikken, inden vi kl. 14 sætter kursen hjemover.

  Dyrehøj Vingaard og hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 20:50
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 20:50
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 20:30
Brønderslev Banegård 06:30 20:25
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:10
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:55
Aalborg Musikkens hus 07:10 19:40
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 19:25
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:15
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:00
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 18:40
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:25
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 18:00
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:15 17:35
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 17:25
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:40 16:30
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 16:05
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:10 15:40
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 11:45 15:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/9-20243 dageVinrejse – smag på DanmarkMere end 8Kr. 4.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 600

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu