Skip to main content

Julehygge i Sønderjylland

-
Stemning og hjertevarme i julelysets skær

Julehygge i Sønderjylland

Tag med på denne hyggelige juletur i det sønderjyske, og kom i den helt rigtige julestemning. Du kan bl.a. glæde dig til at opleve den charmerende juleby Ribe, det traditionsrige Gram Slot, det hyggelige julemarked i Flensborg samt Krusmølle, hvor man kan købe alt inden for julepynt. Vi bor på det flotte Hotel Alsik, kendt fra TV3’s Koch’en på Toppen i hjertet af Sønderborg, hvor Jesper Koch og co. forkæler os med en skøn middag.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatninger på Alsik Hotel
 • 1 x morgenmad
 • Rundvisning Gram Slot
 • 1 x kaffebord Gram Slot 7 forskellige slags kager
 • 1 x 2-retters menu
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • Éntre til Krusmølle
 • Frokost på Krusmølle
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Alsik

  Hotel Alsik ligger i hjertet af Sønderborg og er et af Danmarks mest spændende hoteller. Hotellet er tegnet af det danske arkitektfirma Henning Larsen Architects, som har haft stort fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, eftersom hotellet er en del af Sønderborgs vision om at være CO2-neutral. Hotellet har reception, elevator, bar samt tre restauranter, alle ledet af den anerkendte mesterkok Jesper Koch. Alle værelser er store, indbydende og stilfuldt indrettet i skandinavisk design. Værelserne har gulv til loft-vinduer, hvorfra man kan nyde udsigten over Sønderborg og Alssund. Opholdet er inklusive morgenmad samt 1 x 2-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarSvaleskab
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1

  Morgenkomplet i Hedensted, hvorefter vi kører til Ribe, hvor der altid bliver gjort lidt ekstra ud af julen. Inspirationen er hentet fra Peters Jul, og vi kommer hurtigt i julestemning, når vi slentrer gennem de hyggelige brostensbelagte gader, der er pyntet flot op med lys og julepynt. Her kan du glæde dig til at gå på opdagelse blandt et væld af aktiviteter og juleboder, hvor der kræses for både smags- og lugtesansen.

  Herefter kører vi til Gram Slot, som er pyntet smukt op til jul. Vi skal på en interessant rundvisning, som afsluttes med et overdådigt sønderjysk kaffebord.

  Efterfølgende går turen til Sønderborg, hvor vi kører en kort byrundtur, inden vi tjekker ind på det flotte Hotel Alsik, hvor Jesper Koch og co. forkæler os med en lækker 2-retters menu.

 • Dag 2

  Vi krydser grænsen til Tyskland og kører til Flensborg, hvor vi skal opleve byens eventyrlige julestemning i den maleriske gamle bydel. Nyd den tyske glühwein og den appetitvækkende duft af lækkerier ved de mange charmerende boder, hvor du kan finde mange særlige tilbud fra både Tyskland og Danmark.

  Vi gør et kort stop for grænsehandel, inden vi besøger Krusmølles julemarked og julebutik, der tilbyder alt inden for julepynt. Her nyder vi ligeledes en skøn frokost, inden vi atter kører nordpå.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 05:05 21:35
Dybvad Falkevej 25, NILLES 05:20 21:30
Brønderslev Banegård 05:30 21:15
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvejen 05:40 21:10
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 20:45
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 20:35
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 06:25 20:25
Haverslev Industriparken, Circle K 06:35 20:15
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 06:50 20:05
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 07:10 19:20
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 07:25 19:05
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 18:55
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 18:40
Skanderborg Banegård 08:15 18:15
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 08:30 18:00
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 17:40
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 10:05 17:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
3/12-20232 dageJulestemning i Sønderjylland3Kr. 2.495Bestil
10/12-20232 dageJulestemning i SønderjyllandMere end 8Kr. 2.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu