Skip to main content

Kunstnernes Skagen

-
Det lysende fyrtårn på toppen af Danmark

Kunstnernes Skagen

Skagen har i århundreder været et yndet udflugtsmål for malere, kunstnere og andet godtfolk. På denne rejse kan du stige ombord på bussen allerede på Sjælland og glæde dig til en skøn ferie på toppen af Danmark. Vi oplever byen, som alt fra skagensmalere til berømte arkitekter har sat deres præg på, ligesom vi skal både se og smage på noget af det, der gør Skagen til noget helt specielt. Vi hører de gode historier, spiser lækker mad og bliver klogere på alt fra tang og lakseopdræt til den nordjyske vindyrkning. Du får også god tid på egen hånd til evt. at besøge Skagens Museum med de ikoniske malerier, hvoraf flere af kunstværkerne er skabt på Brøndums Hotel, som danner rammen om vores ophold.

Tag med til malernes Skagen og bo, som de gjorde på det historiske Brøndums Hotel.

Bemærk: Denne rejse har opsamling fra Sjælland.

Inkluderet i rejsens pris

 • Bustransport Sjælland – Jylland t/r
 • 2 x overnatninger på det historiske Brøndums Hotel i Skagen
 • 2 x morgenmad på det historiske Brøndums Hotel i Skagen.
 • 3-retters menu på Brøndums Hotel med kaffe og kage.
 • Morgenmad på vissenbjerg Storkro (udrejse)
 • Entré til Skagen museum
 • Besøg hos Skagen Salmon
 • Tangtur med smagsprøver
 • Frokost med lokale råvarer og vinsmagning (Vincentralen)
 • Eftermiddagskaffe og kage (15 – 16.30 Dag 2).
 • Frokost og rundvisning på Guldbæk Vingård.
 • Let frokost hjemrejse
 • Udflugter som beskrevet
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Dag 1-3

  Brøndums Hotel

  Når det kommer til Skagens historiske hoteller, må Brøndums Hotel, med sin centrale beliggenhed og spændende baggrund, siges at være byens og et af landets førende. Som nabo til Skagens Museum og med afstande på ca. 600 meter til Skagens centrum, ca. 1.000 meter til havnen og blot 500 meter til Skagen Sønderstrand, som er én af Danmarks bedste strande, er Brøndums Hotel det idéelle sted at overnatte, når man vil opleve Skagen og samtidig finde ro for sjælen midt i den gamle bydel, Østerby. Vi bor på dejlige og personligt indrettede værelser, med bad og toilet på gangen.

  AndetToilet og bad på gang
  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Afrejse fra Sjælland med bus

  Opsamling fra Sjælland og morgenmad på Vissenbjerg Kro. Herfra fortsætter vi over Lillebælt og op gennem Jylland til Aalborg, hvor rejselederen tager os med på en rundvisning. Nordjyllands hovedby er Danmarks fjerdestørste by, og her venter os et interessant møde mellem nyt og gammelt.

  I Aalborg snor flere hundrede år gamle brostensgader sig gennem de ældste bydele, og som kendt street-art-by kommer vi helt sikkert også til at se nogle af de flotte kunstværker, der dekorerer byens mure og husfacader. Efter rundturen har vi nogle timer til at spise frokost og snuse rundt i byen på egen hånd, inden vi fortsætter længere nordpå til Brøndums Hotel i Skagen. Her samles vi om aftenen om en lækker 2-retters menu.

  Afrejse fra Sjælland med bus
 • Dag 2: Lakseopdræt og smagsprøver

  Efter morgenmaden på hotellet skal vi om formiddagen på besøg hos lakseopdrættet Skagen Salmon. Vi får en rundvisning på stedet, der nyder godt af sin billedskønne placering med udsigt til de omkringliggende klitter. Vi får også et foredrag om Skagen Salmon, som ud over sit lakseopdræt, der taler ind i Skagens lange fiskerihistorie, også er fortællingen om et af verdens mest moderne landbaserede opdrætsanlæg.

  Herefter fortsætter vi mod Kongevillaen i Skagen. Den blev opført for over 100 år siden under navnet Klitgaarden som en privat ferieresidens for den royale familie. Her skal vi prøve at samle tang og høre om tangens mange egenskaber. Undervandsplanten kan nemlig meget andet end at være noget, vi viger udenom på en dag ved stranden. Den egner sig også godt til madlavning, og vi får naturligvis tid til smagsprøver.

  Efter tangturen er det tid til frokost i lokalerne hos Vincentralen. Frokosten består af lokale råvarer, blandt andet laks fra Skagen Salmon, Sild fra Pelagic, lokalt kød og oste. Der vil til frokosten være en let vinsmagning.

  Efter frokosten skal vi se nærmere på Skagen på en byrundtur i selskab med rejselederen. Om eftermiddagen er der fra 15 – 16.30 eftermiddagskaffe og kage på hotellet. Resten af dagen kan bruges på at gå opdagelse på egen hånd. Besøg evt. Skagens Museum og se de berømte kunstværker eller udforsk byens store udvalg af gode, lokale restauranter.

  Lakseopdræt og smagsprøver
 • Dag 3: Vingård og frokost

  Efter en lækker morgenmad forlader vi Skagen. Undervejs på hjemturen besøger vi Guldbæk Vingård ved Aalborg. Den økologiske vingård har været drevet af tre generationer indenfor samme familie siden 2008, og her hører vi mere om vindyrkningen i Danmark og Nordjylland.

  Efterfølgende venter en let frokost, inden vi sætter kursen mod Sjælland.

  Vingård og frokost

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Roskilde Stationen bagside/Ny Østergade 06:45 19:30
Tåstrup Station, Sels Mosevej 07:00 19:10
Valby Station v. Lyshøjgårdsvej 73 (Busholdeplads) 07:45 18:30
Ølby Station, Søndre Centervej 08:15 18:00
Ringsted Station, Banegården/Rutebilstationen 08:45 17:30
Slagelse Stop 39 09:15 17:00
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 10:45 16:00
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:30 15:15
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 12:15 14:30
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 12:45 14:00
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 13:45 13:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
5/5-20243 dageSkagen - det lysende fyrtårn på toppen af DanmarkMere end 8Kr. 4.395Bestil
15/9-20243 dageSkagen – det lysende fyrtårn på toppen af DanmarkMere end 8Kr. 4.395Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu