Skip to main content

4 dage på skønne Ærø

-
Mere tid til hygge på perlen i øhavet

Det gemte Ærø

Du har måske tidligere besøgt Ærø og er blevet forelsket i øens helt unikke charme og maritime ånd. Og måske tænker du, at du gerne vil have endnu flere oplevelser og dykke dybere ned i øens spændende historie. I så fald er dette rejsen for dig. Vi udvider den klassiske Ærørejse med en dag, så vi nu tilbringer fire dage på øen, og dermed får du endnu flere oplevelser og mere tid til hygge og afslapning på hotellet. Vi skal bl.a. besøge Ærø Vingård og smage på de lokale vine. Vi skal også på en stemningsfuld vandretur med en vægter gennem Ærøskøbings gader. Og så skal vi på en smuk køretur gennem "de ærøske alper" samt bruge ekstra tid på at hygge os og slappe af på vores dejlige hotel. Denne tur er med andre ord skræddersyet til dig, der tidligere har besøgt Ærø, men som drømmer om at få lidt ekstra ud af den mageløse plet i Det Sydfynske Øhav.

Øl, vin og pandekager på Ærø

Ærø er et sandt skatkammer, når det kommer til lækre, lokale delikatesser, og på denne rejse kommer smagsløgene i dén grad på arbejde, når vi skal spise og drikke os igennem nogle af øens mange kulinariske tilbud. På Ærø Bryggeri (det tidligere Riise Bryggeri) skal vi smage de dejlige øl, der er blevet brygget her siden 1926. Hos Ærø Vin skal vi drikke noget af den vin, der bliver dyrker på markerne lige uden for den hvidkalkede vingård midt på øen. Og på vores dejlige hotel i Marstal skal vi naturligvis sætte tænderne i de tykke, luftige og sprøde Ærøpandekager, som fuldender et hvert besøg på øen.

Se også vores rejse til Ærø 3 dage her.

Hotel

 • Dag 1-4

  Ærø Hotel

  Ærø Hotel ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og Eriks Hale-stranden med de charmerende strandhuse. Hotellet har elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, bar, indendørs pool og opholdsstue. Alle værelser har bad, toilet og TV. Enkelte værelser har havudsigt.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolIndendørs
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse - Rudkøbing – Marstal

  Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi over Fyn til Tåsinge og gør et stop ved Valdemars Slot, som vi ser udefra. Herefter fortsætter vi til Langeland, hvor vi får lidt tid på egen hånd i Rudkøbing til at spise frokost og nyde den hyggelige handelsby.

  Herfra sejler vi den smukke tur gennem den østlige del af Det Sydfynske Øhav til Marstal, hvor vi tjekker ind på Ærø Hotel, der ligger roligt i udkanten af den stolte skipperby. Der er god tid til at komme på plads på værelserne og nyde omgivelserne, inden vi spiser en 2-retters middag i hotellets restaurant.

  Udrejse - Rudkøbing – Marstal
 • Dag 2: Marstal , Ærø Bryggeri og Ærø Vin

  Vi starter dagen med at udforske Marstal, hvor vi går en kort byrundtur, inden der bliver tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byens gågade og det hyggelige skippermiljø på havnen.

  Vi nyder en frokost, inden vi kører til det kendte Ærø Bryggeri, der startede som Rise Bryggeri i 1926. Her får vi en rundvisning i bryggehallerne, smager på den hjemmebryggede ærøske øl og får bl.a. historien om de cigarer, der også bliver lavet her.

  Dagens sidste stop er på Ærøs eneste vingård. Ærø Vin er smukt beliggende ved Vitsø, og her skal vi smage på et fint udvalg af danske, tyske og internationale vine og lære hvordan, forskellige kriterier bruges til at bedømme vinens kvalitet og smag.

  Om aftenen er der middag på hotellet med dinnermusik, underholdning og mulighed for dans.

  Marstal , Ærø Bryggeri og Ærø Vin
 • Dag 3: Søby Værft - Ærøskøbing

  Fra morgenstunden kører vi til den 33 meter høje Voderup Klint, der består af skredterrasser, der forbinder havet og den høje ø. Fra klinten, der i dag er fredet, er der en fantastisk udsigt til Als.

  Herefter kører vi til Søby Havn, hvor vi skal høre historien om byen, der siden havneindvielsen i 1846 har fungeret som et trafikalt knudepunkt, og hvor man den dag i dag indædt kæmper for en havneudvidelse.

  Vi besøger også Søby Værft, hvor vi spadserer en tur rundt på den store arbejdsplads imellem bygninger, skibe og dokker. Her spiser vi en medbragt madpakke fra hotellet, inden vi kører via Skovby og gennem “de ærøske alper” forbi Borgnæs Vandmølle til Ærøskøbing. Her skal vi med en vægter på en stemningsfuld byvandring rundt i de brostensbelagte gader, inden der er tid på egen hånd i den eventyrlige by.

  Sidst på eftermiddagen returnerer vi til hotellet i Marstal, hvor der er tid til afslapning inden endnu en lækker middag efterfulgt af de klassiske, ærøske pandekager.

  Søby Værft - Ærøskøbing
 • Dag 4: Hjemrejse

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til Søby og sejler til Fynshav på Als. Vi kører forbi Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle, inden vi får frokost i Hedensted.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Entréer

  Søbygaard ca. DKK 60.
  Søfartsmuseet ca. DKK 70
  Flaske-Peters samling ca. DKK 50

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 750

 • Rabat ved på- og afstigning på Fyn

  Rabat ved på- og afstigning på Fyn: kr. 120

 • Entréer

  Søbygaard: ca. DKK 60
  Søfartsmuseet i Marstal: ca. DKK 70
  Flaske-Peters Samling: ca. DKK 50

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu