Skip to main content

3 dages bustur til Ærø

-
Perlen i Det Sydfynske Øhav

Ærø Rundt

Ærøs frodige natur, gamle hyggelige landsbyer og ikke mindst den maritime kulturarv giver øens besøgende en helt unik oplevelse. Især Marstal emmer af søfartshistorie, mens fortidens ekko lyder i Ærøskøbings brostensbelagte gader, hvor klatreroser smyger sig op ad små, idylliske og fredede huse. Undervejs smager vi på nogle af øens mange specialiteter: ærøske pandekager, den lokale bryg fra Ærø Bryggeri og andre lækkerier.

Fest på Ærø - afrejse d. 4. august og 15. september 2023

Fest med lækker 3-retters middag, stor salatbar og 3 timers drikkevarer ad libitum (gælder husets øl/vand/vin) samt musik og underholdning efterfulgt af dans.

Vejr

juni juli august september
Svendborg 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14
Marstal 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14
Søby 18 / 12 20 / 15 20 / 15 17 / 13
Ærøskøbing 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Hotel

  • Ærø Hotel

    Ærø Hotel ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og Eriks Hale-stranden med de charmerende strandhuse. Hotellet har elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, bar, indendørs pool og opholdsstue. Alle værelser har bad, toilet og TV. Enkelte værelser har havudsigt.

    ReceptionJa
    RestaurantJa
    SwimmingpoolIndendørs
    TvJa
    ElevatorJa
    BarJa
    SolterrasseJa

Dagsprogram

  • Der tages forbehold for programafvikling – afhængig af lokale arrangementer og forhold.

  • Dag 1: Svendborg – Marstal

    Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Svendborg. Herfra går vi ombord på færgen og påbegynder sejladsen ud i Det Sydfynske Øhav til Ærøskøbing. Vi ankommer til Marstal midt på eftermiddagen, hvorfra vi kører forbi det store solfangeranlæg, der leverer varme til knap halvdelen af øens huse. Ved ankomst til vores hotel bliver vi budt på kaffe, ligesom vi for første gang på turen kan smage på det autentiske Ærø, når vi får serveret en portion af de luftige ærøske pandekager.

    Resten af eftermiddagen er fri til at slappe af på hotellet eller tage på gåture i området. Spadsér eventuelt den smukke tur ned til de ikoniske badehuse på stranden ved Eriks Hale eller stræk benene på en længere gåtur til Marstal by med besøg i det hyggelige havneområde.

    Svendborg – Marstal
  • Dag 2: Marstal – Søby

    Vi starter dagen med at besøge Marstal Søfartsmuseum, hvor den danske søfartshistorie levendegøres gennem modelskibe, gamle billeder og en stor samling besynderlige artefakter, som sømændene havde med hjem fra deres rejser.

    Efter frokost kører vi til herregården Søbygaard, der er bygget af Hertug Hans den yngre i år 1580. Vi fortsætter til Skjoldnæs på den nordligste spids af Ærø, hvor det gamle fyrtårn fra 1881 stadig er i brug.

    Vi besøger også det kendte Ærø Bryggeri, tidligere kendt som Rise Bryggeri, hvor vi får en rundvisning og smager på den hjemmebryggede ærøske øl.

    Marstal – Søby
  • Dag 3: Marstal – Ærøskøbing

    Vi kører til den 33 meter høje Voderup Klint, der består af skredterrasser, som forbinder havet og den høje ø. Fra klinten, der i dag er fredet, er der en fantastisk udsigt til Als.

    Herefter kører vi til Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste byer. Vi følger de snævre, brostensbelagte gader rundt i byen forbi de små velholdte huse, der ofte er prydet med stokroser. Der bliver også tid til at besøge huset med Flaske-Peters samling af flaske- og modelskibe og til på egen hånd at nyde den hyggelige by og studere de mange butikker og caféer.

    Vi sejler fra Ærøskøbing til Svendborg midt på eftermiddagen. I Hedensted får vi en anretning med kaffe.

    Marstal – Ærøskøbing

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvor kan jeg stige på bussen?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

    Se vores opsamlingsruter

  • Gratis langtidsparkering

    Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

    Gratis langstidsparkering Dybvad:


    Gratis langstidsparkering Haverslev:

    Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

  • hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu