Skip to main content

Oplev Ærø på en 3-dages bustur

-
Perlen i Det Sydfynske Øhav

Ærø Rundt

Få steder i Danmark er så velsignet af idylliske landskaber, charmerende kystbyer, velsmagende, lokale specialiteter og maritim danmarkshistorie som Ærø. På dette besøg på den dejlige ø i Det Sydfynske Øhav kommer vi hele vejen rundt om de mange højdepunkter, når vi fra vores skønne hotel i skipperbyen Marstal tager på udflugter mellem de grønne bakker, de idylliske gårde og i de brostensbelagte havnebyer.

Duften, smagen og lyden af Ærø

Ærø er smuk som et guldaldermaleri, men øen byder også på forkælelse for kroppens øvrige sanser. I Marstal fornægter byens stolte skibsbyggetraditioner sig ikke, og på havnen hænger duften af tjære stadig i luften mellem de gamle træskibe. I eventyrbyen Ærøskøbing kravler stokroser i blomst på gavlene af de gamle bindingsværkshuse, og undervejs på turen bliver smagsløgene forkælet med de klassiske Ærøpandekager og øl fra Ærø Bryggeri. Totaloplevelsen fuldendes med lyden af bølgerne ved de ikoniske badehuse på Eriks Hale og vinden i træerne ved fyret på Skjoldnæs.

Se også vores nyhed! Nyd Ærø i 4 dage - se rejsen her.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge t/r
 • 2 overnatninger på Ærø
 • 2 x morgenmad
 • 2 x 3-retters middag inkl. 3 timers fri bar ( øl, vin og vand )
 • 1 x aftenkaffe med Ærøpandekager
 • 1 x underholdning med Bakkesangerinde
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x anretning med kaffe (hjemrejse)
 • 1 x rundvisning på Ærø Bryggeri inkl. smagsprøver
 • Dansk rejseleder
 • ekskl. entréer
 • entréer udgør ca. 180 DKK

Vejr

juni juli august september
Svendborg 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14
Marstal 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14
Søby 18 / 12 20 / 15 20 / 15 17 / 13
Ærøskøbing 17 / 13 20 / 16 20 / 16 17 / 14

Kilde: www.bedsterejsetidspunkt.dk

Hotel

 • Ærø Hotel

  Ærø Hotel ligger i gåafstand til den gamle bydel i Marstal, byens unikke havnemiljø og Eriks Hale-stranden med de charmerende strandhuse. Hotellet har elevator, restaurant med god udsigt, solterrasse, bar, indendørs pool og opholdsstue. Alle værelser har bad, toilet og TV. Enkelte værelser har havudsigt.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolIndendørs
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for programafvikling – afhængig af lokale arrangementer og forhold.

 • Dag 1: Svendborg – Marstal

  Efter morgencomplet i Hedensted kører vi til Svendborg og går ombord på Ærøfærgen. Sejladsen gennem Det Sydfynske Øhav betragtes af mange som den smukkeste i Danmark. Intet andet sted sejles der blandt så mange skønne, grønne og frodige øer og holme spredt ud i et lavvandet, blåt hav.

  Efter ca. en times sejlads ankommer færgen til Ærøskøbing, hvorfra vi begiver os på en køretur langs øens højderyg og hovedfærdselsåre. Det ærøske landskab udgør et særegent og malerisk skue med langstrakte diger og levende hegn, som fra midten af den smalle ø vokser ned mod havet på begge sider af øen.

  Vi fortsætter turen mod øens nordvestlige spids Skjoldnæs, hvor vi holder kaffepause med mulighed for at kravle op i det gamle, men stadigt fungerende, fyrtårn fra 1881 og nyde en storslået udsigt mod det tyske fastland mod syd, Als mod vest og øhavet mod nord.

  Herfra kører vi tilbage mod Marstal, hvor vi ankommer til Ærø Hotel sidst på eftermiddagen. Efter middag på hotellet er der mulighed for at slappe af eller strække benene på en gåtur til Marstal by, med besøg i det hyggelige havneområde, eller til badestranden ved Eriks Hale med de ikoniske badehuse.

  Senere på aftenen vil der blive serveret en portion af de skønne, ærøske pandekager og kaffe.

  Svendborg – Marstal
 • Dag 2: Marstal – Søby

  I dag står dagen bl.a. i søfartens tegn. Der der mulighed for at besøge Marstal Søfartsmuseum, hvor vi får hele den spændende fortælling om den stolte, danske søfartshistorie. Efterfølgende er der mulighed for selv at gå rundt på det spændende museum med utallige udstillinger af modelskibe, gamle billeder og en stor samling af besynderlige artefakter, som øens sømænd bragte med hjem fra deres rejser i den store verden. Der bliver også mulighed for at slentre en tur i Marstals hyggelige gågade evt. kombineret med et besøg i Marstal kirke.

  På vejen ud af Marstal kører vi forbi det store solfangeranlæg, der leverer varme til knap halvdelen af øens huse. Herfra kører vi til den smukt beliggende herregård Søbygaard, der blev bygget af hertug Hans den Yngre i 1580. I disse historiske rammer kan vi indtage vores frokost, gå en tur over vindebroen til hovedbygningen og nyde de smukke omgivelser.

  Vi besøger også det kendte Ærø Bryggeri, hvor vi får en rundvisning og smager på den hjemmebryggede, ærøske øl. Efter besøget vender vi retur til vores hotel, som i tidsrummet 16-17 afholder happy hour i baren. Om aftenen venter der en lækker middag med tre timers drikkevarer ad libitum inklusive (gælder husets øl/vand/vin) samt musik og underholdning efterfulgt af dans.

  Marstal – Søby
 • Dag 3: Marstal – Ærøskøbing

  Vi forlader vores hotel og kører til den 33 meter høje Voderup Klint, der som en enorm trappe af bløde, grønne plateauer bugter sig ned mod Østersøen. Fra klinten, der i dag er fredet, er der en fantastisk udsigt til Als og ud over et storslået naturlandskab.

  Herfra kører vi til Bregninge for bl.a. at besøge Uldgården, der har et bredt sortiment i lokalt fremstillet uldtøj. For de interesserede er der også mulighed for at kigge ind i den smukke Bregninge kirke.

  Turen fortsætter til idylliske Ærøskøbing, som er en af Danmarks ældste og bedst bevarede byer med et autentisk købstadspræg. Her går vi ad snævre, brostensbelagte gader rundt i en eventyragtig by med små velholdte huse, der ofte er prydet med stokroser og karakteristiske, smukt malede, gamle døre i alverdens farver. Der bliver tid til på egen hånd at nyde den hyggelige by, studere de mange butikker og cafeer, besøge huset med Flaske-Peters samling af flaske-og modelskibe eller udforske nogle af byens øvrige museer.

  Vi sejler fra Ærøskøbing til Svendborg midt på eftermiddagen, og i Hedensted få vi en anretning med kaffe.

  Marstal – Ærøskøbing

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 23:30
Hjørring A-Z, A.F. Heidemanns Vej 06:05 23:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 23:05
Brønderslev Banegård 06:30 23:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 22:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 22:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 22:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 22:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 21:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 21:40
Randers Viborgvej 140, ved pendlerplads 08:10 21:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 20:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 20:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 20:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 19:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 09:40 19:05
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:50 17:35
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:20
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:20 16:55
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:30 16:45
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 11:35 16:40
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 11:55 16:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
16/8-20243 dageÆrø Rundt0Kr. 3.695Forespørg
6/9-20243 dageÆrø RundtMere end 8Kr. 3.695Bestil
20/9-20243 dageÆrø RundtMere end 8Kr. 3.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg og rabatter

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 500
  Rabat ved på- og afstigning på Fyn: kr. 120

 • Entréer

  Entré til Søbygaard ca. DKK 60
  Entré til Søfartsmuseet i Marstal ca. DKK 70
  Entré til Flaske-Peters samling i Ærøskøbing ca. DKK 50

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu