Skip to main content

Busrejse rundt i Nordsjælland

-
Oplev de danske kongers foretrukne landsdel

Kongernes Nordsjælland

Rejs i fodsporene på de danske konger til Nordsjællands historiske borge og slotte. Denne del af Danmark har gennem tiden haft en særlig tilknytning til kongemagten, og på denne rejse mærker vi det royale islæt, når vi besøger Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og det UNESCO-beskyttede Kronborg, hvor Holger Danske hviler i de skumle kasematter. Rejsen byder bl.a. også på en byrundtur i kystbyen Helsingør, en aften i verdens ældste forlystelsespark Bakken, samt et besøg ved Roskilde Domkirke – endnu en dansk repræsentant på UNESCOs Verdensarvsliste.

Dét Danmark, der var engang

Interesserer du dig for dansk kulturhistorie, er denne rejse helt sikkert noget for dig. Der bliver god tid til at studere pragtfulde barokhaver, riddersale, bastioner og museer om både Karen Blixen og Danmarks søfartshistorie, der alt sammen giver et spændende indblik i det gamle Danmark. Undervejs bor vi på det dejlige Hotel Hillerød midt i Nordsjælland, så vi aldrig har langt til oplevelserne.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger
 • 3 x morgenmad
 • 3 x middag
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x foredrag inkl. smagsprøver i Ostebørsen
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Dag 1-4

  Hotel Hillerød

  Hotel Hillerød ligger tæt på Frederiksborg Slot og er et dejligt hotel med fine faciliteter. Du mødes af en smilende receptionist, når du træder indenfor i de moderne rammer, som skaber en hyggelig atmosfære. Alle værelser er individuelt indrettede og indeholder Tv, kaffe-faciliteter samt minibar. Der er bad og toilet på værelset. Hotellets restaurant byder på en lækker 2-retters menu og en dejlig morgenbuffet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  BarJa
  InternetJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Vi tager forbehold for programændringer, der bl.a. kan omfatte kongehusets besøg.

 • Dag 1: Fredensborg Slot

  Efter morgenkomplet i Hedensted passerer vi Fyn og den imponerende Storebæltsbro, inden vi ankommer til Fredensborg Slot. Her skal vi blandt andet nyde det smukke, nyrenoverede barokanlæg med “Brede Allé” samt Nordmandsdalen med de ca. 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. I juli måned er der også mulighed for at se Den Reserverede Have, der i øvrige perioder fungerer som dronningens private have.

  Vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen og nyder en 2-retters middag inkl. kaffe.

  Fredensborg Slot
 • Dag 2: Helsingør – Kronborg

  Vi kører gennem det dejlige, nordsjællandske landskab til Helsingør, hvor vi på en by­rundtur til fods stifter bekendtskab med Helsingørs Domkirke Skt. Olai, Nordens eneste intakte kloster Karmeliterklosteret, Sct. Mariæ Kirke samt de bevaringsværdige huse, der afspejler byens velstand gennem århundreder. Der vil være tid på egen hånd til at spise frokost, inden turen fortsætter til Kronborg, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi får mulighed for at besøge slottet med Nordens største riddersal, slotskirken, nationalhelten Holger Danske i de skumle kasematter samt bastionerne på voldene (ikke egnet for gangbesværede). Alternativt kan du besøge M/S Museet for Søfart, der er opført i en gammel tørdok på havnen, og som fortæller historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer på stemningsfuld og dramatisk vis.

  Helsingør – Kronborg
 • Dag 3: Frederiksborg Slot - Rungstedlund – Bakken

  Vi kører ad den gamle kongevej til Hillerød og Frederiksborg Slot, der ligger på tre slotsholme i slotssøen omkranset af Frederiksborg Slotshave. Her bliver der tid på egen hånd til besøg på slottet, slotskirken og den tilhørende smukke barokhave eller den livlige gågade få hundrede meter fra slottet.

  Herefter går turen via Nøddebo gennem Gribskov til Gilleleje, som er Sjællands største fiskerihavn og et populært turistmål. Vi holder frokostpause på havnen med de mange, smukke, gamle fiskerhuse.

  Efter frokost passerer vi Hornbæk og kører ad Strandvejen til Rungsted. Her besøger vi Rungstedlund, hvor den kendte forfatter­inde Karen Blixen boede. I dag rummer Rungstedlund Karen Blixen Museet.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til Bakken, som er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark og ligger omkranset af Dyrehaven. Vi spiser middag i en af Bakkens hyggelige restauranter, og efterfølgende bliver der lejlighed til at gå en tur i Korsbæk og besøge Mads Skjerns butik og grisehandleren (uden rundvisning). Der er fri entré til Bakken.

  Frederiksborg Slot - Rungstedlund – Bakken
 • Dag 4: Roskilde Domkirke - Ostebørsen

  På hjemturen besøger vi Roskilde Domkirke med de mange danske kongegrave, og der bliver lejlighed til at betragte de rigt udsmykkede sarkofager på nært hold. Vi tager forbehold for lukkede arrangementer i kirken, der gør, at vi kun kan se kirken udefra.

  Efter besøget i Roskilde kører vi til Vemmelev, hvor Henrik Kastrup – Danmarks lykkeligste ostehandler – tager imod os på Ostebørsen. Her kan du sætte tænderne i nogle af Danmarks, ja Europas, bedste og mest smagfulde oste, og samtidig får du en forrygende oplevelse med spændende, inspirerende og sjove fortællinger om mælken og ostens fantastiske udvikling over de seneste årtusinder. Vi skal smage på ikke mindre end 11 forskellige oste med brød og ét glas vin til.

  Roskilde Domkirke - Ostebørsen

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 20:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:40
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 20:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:15
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:35
Aalborg Musikkens Hus 07:10 19:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 19:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 18:55
Hobro H.I. Biesgade, Busterminal 07:50 18:40
Randers Viborgvej 140, ved pendlerplads 08:10 18:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 17:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 16:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 16:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 15:45
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:20 15:15
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:30 15:05
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 11:35 15:00
Odense Frakørsel 50, Søndre Hospitalsvej 6 11:55 14:40
Nyborg Rutebilstation 12:15 14:20
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 12:30 14:00
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Statoil 12:45 15:45
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 13:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/8-20244 dageKongernes Nordsjælland8Kr. 4.895Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Stiger du på og af i Vejle, Fredericia, Fyn eller Sjælland?

  Hvis du stiger på og af i  Vejle, Fredericia, på Fyn eller Sjælland, får du en rabat på 120 kr., da du så ikke får morgenkomplet i Hedensted. 

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 850

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu