Skip to main content

Bustur til Samsø

-
Tag med på rundtur i Kattegats grønne spisekammer

Samsø Rundt

Om sommeren bugner Samsø af de mange lækre råvarer, der trækkes op af den fede jord under den skinnende sol på en af Danmarks absolut skønneste øer. Langs de små landeveje står et utal af boder, hvor man kan forsynes sig med alt fra de berømte Samsøkartofler til jordbær, asparges og ærter, når man altså først har puttet lidt mønter i de dertil opstillede pengekasser. Ja, man stoler på hinanden på Samsø, der på trods af sit fattige indbyggertal er rig på hyggelige landsbyer, gode badestrande, bløde bakker og en gæstfrihed, som gennem historien har trukket poeter, kunstnere og turister i hobetal til den smukke ø.

Samsø fra nord til syd

På denne to-dages busrejse til Samsø skal vi opleve et bredt usdnit af de seværdigheder, der har fået både Holger Drachmann, Thomas Kingo og Poul Krebs til at lovrpise øen gennem årene. På øens sydlige del skal vi opleve den betagende udsigt fra Vesborg Fyr, historiske Brattingsborg Slot og en lille gårdbutik, der sælger uldtøj i alle afskygninger med hjælp fra øens mange får. På den nordlige del af øen viser landskabet sig fra sin mere åbne og storslåede side, når vi går rundt i det bakkede landskab omkring Ballebjerg, hvorfra der er en mageløs udsigt til småøerne omkring Samsø og sågar helt til Aarhus i klart vejr, ligesom vi skal gå rundt mellem Nordbys bindingsværkshuse, der ligger ned til byens yndige gadekær.

Overnatning i Tranebjerg

På turen til Samsø overnatter vi på Flinchs Hotel, der ligger centralt i den lille, men efter samsøske forhold store, by Tranebjerg. Her er der en dejlig landsbystemning, og særligt om sommeren bugner byens centrum af hyggelige caféer, gode restauranter og butikker med lokale specialiteter og håndværk.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færgeoverfart
 • 1 overnatning på Samsø
 • 1 x morgenmad
 • 2 x frokost
 • 1 x aftensmad
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder
 • Lokalguide på Samsø

Hotel

 • Flinchs Hotel

  Flinchs Hotel ligger centralt i Tranebjerg, og rummer en historie, der går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Værelserne har bad og toilet. Forplejningen er god. Der er buffet både om morgenen og til frokost, og om aftenen serveres en 2-retters menu.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Samsø rundt – den sydlige del

  Vi kører til Hou, hvorfra vi sejler med færgen Prinsesse Isabella til Sælvig. Herfra går turen videre til Tranebjerg, hvor vi spiser frokost, inden vi skal ud at se Samsø fra nogle af øens mest charmerende vinkler.

  Om eftermiddagen oplever vi den sydlige del af øen, når turen går ad de små veje til Kolby Kås. Vi fortsætter til Vesborg Fyr, hvor vi gør holdt, inden vi runder en lille gårdbutik. Her er der mulighed for at se de berømte Samsø-uldprodukter, hvor alt fra plaider og jakker til trøjer og halstørklæder er fremstillet i mange forskellige farver udelukkende af naturens egne materialer.

  Vi får et glimt af Brattingsborg Slot, inden turen går gennem Ørby til Ballen, hvor vi holder en pause ved havnen. Hen ad aftenen vender vi retur til Tranebjerg, hvor vi overnatter på Hotel Flinchs centralt i byen.

  Rundstykke med kaffe på færgen kan tilkøbes for kr. 66 og skal bestilles sammen med rejsen.

  Samsø rundt – den sydlige del
 • Dag 2: Samsø rundt – den nordlige del

  Vi vågner op til en rolig morgenstund på Samsø, inden vi om formiddagen gør klar til at udforske den nordlige del af øen.

  Vi passerer Langemark, Besser og Toftebjerg, inden vi kommer til området ved Stauns. Her var øen engang delt ved Kanhave Kanalen, som forbandt fjorden med Sælvig Bugt. Derefter når vi til det højeste punkt på Samsø, Ballebjerg, hvor vi nyder udsigten over havet og Tunø og endda kan ane Aarhus i horisonten på det jyske fastland i klart vejr.

  Udflugten rundes af i Nordby, der er kendt for sine mange velbevarede huse, inden vi vender tilbage til Tranebjerg. Efter frokost er der tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til Sælvig, hvorfra vi sejler med færgen til Hou.

  Samsø rundt – den nordlige del

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet P-plads ved Kvickly 06:55 21:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro Vest 07:50 20:40
Randers Frakørsel 40, Viborgvej, Pendlerplads 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Hou Færgehavn 09:25 18:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
22/8-20242 dageSamsø Rundt0Kr. 2.395Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg for enkeltværelse

  Tillæg for enkeltværelse: kr. 400

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu