Skip to main content

All Inclusive-flodkrydstogt i Tyskland

-
Sejl på skønne Elben fra Hamburg til Berlin

Eventyr på Elben

Kom med på et skønt flodkrydstogt på Elben, når vi sejler fra Hamburg til Berlin.

Bussen stopper flere steder på Sjælland, inden vi krydser Østersøen og sætter kurs mod pulserende Hamburg, hvor MS Elbe Princesse ligger klar til at tage os ud på et syvdages krydstogt på Elben. Inden vi tager afsked med Hamburg, skal vi på en spændende byrundtur i den nordtyske storby og på besøg i Lübeck, der lokker med hyggelig hansestemning, flotte bygninger og masser af marcipan.

Efter rundturene i Hamburg og Lübeck sejler vi ud på Elben. Undervejs på turen besøger vi bl.a. Lüneburg, hvor vi skal på vandring i den gamle bykerne, der giver mindelser om byens fortid som handelscentrum. Vi besøger også Wolfsburg, hvor to enorme glascylindere fyldt med biler i alle afskygninger markerer indgangen til det imponerende bilmuseum Autostadt. Her står biler fra bysbarnet Volkswagen samt et hav af andre tyske og internationale bilmærker til frit skue, og vi skal naturligvis besøge det imponerende museum, der ligger i gåafstand fra vores kajplads. Rejsen forsætter til byen Magdeburg, der kan anes langflods fra på grund af de 100 meter høje domkirkespir, der troner højt over den smukke by og Otto den Stores grav, der findes inde i selve kirken. Efter besøget i Magdeburg, der er hovedby i delstaten Sachsen-Anhalt, begiver vi os mod Berlin-forstaden Potsdam, hvor krydstogtet afsluttes med et besøg i den UNESCO-beskyttede Sanssouci-park samt en panoramabustur i altid mageløse Berlin.

Godt og moderne skib

Rejsen foregår med skibet MS Elbe Princesse, der er et smukt og rummeligt flodkrydstogtskib med alle moderne bekvemmeligheder. Skibet har 39 kabiner, der alle er udstyret med Wi-Fi, fladskærms-tv, eget bad og toilet og enten fransk balkon eller vindue afhængig af valgt kabinetype. I den store restaurant og det hyggelige barområde kan du nyde godt af All Inclusive under hele krydstogtet, og på soldækket findes et hav af liggestole, som du slå dig ned i og nyde de smukke landskaber, der glider langsomt forbi.

Denne rejse er skabt i samarbejde med vores søsterselskab Gislev Rejser.

Inkluderet i rejsens pris

 • All Inclusive på skibet
 • Velkomstdrink på skibet
 • Gallaaften på skibet
 • Byrundtur Hamborg
 • Byrundtur i Lübeck
 • Byrundtur i Luneburg
 • Byrundtur i Wolfburg
 • Byrundtur i Magdeburg
 • Udflugt til Sans Souci-paladset
 • Byrundtur i Berlin
 • Færge Gedser-Rostock t/r
 • Dansk Rejseleder

Kort

Overnatning

 • Dag 1-7

  MS Elbe Princesse

  Velkommen ombord på det femstjernede MS Elbe Princesse. Skibet er et af CroisiEurope's mest moderne, og overalt på de tre dæk er der kælet for detaljerne. Interiøret er holdt i lyse farver, og de mange træpaneler er med til at give skibet et umiskendeligt nordisk præg.

  Skibet har 39 kabiner fordelt på hoved- og øvre dæk. Kabinerne har alle fladskærms-tv, Wi-Fi, hårtørrer, værdiboks, gode senge samt eget bad og toilet, og det er muligt at opgradere til Kategori A-kabine.Du kan under hele opholdet på MS Elbe Princesse nyde godt af skibets All Inclusive-service, der indbefatter alle måltider ombord samt diverse drikke og snacks i skibets bar og lounge.

  Øverst på skibet finder du soldækket, hvor du i en af de mange liggestole kan nyde den friske luft og landskaberne, der driver forbi. I skibets loungeområde kan du slappe af i de bløde stole indendørs og spille et spil eller læse en bog, mens der om aftenen arrangeres både musik og dans.

  To kahytskategorier:

  A: Dobbeltkahyt på øverste dæk med fransk balkon.
  B: Dobbeltkahyt på hoveddækket med stort vindue (kan åbnes foroven).

  Alle kahytter er ca. 14,5 kvm. med 2 separate senge (TWIN), bad, toilet, håndklæder, hårtørrer, tv, gratis wi-fi, og pengeskab. Bemærk at alle kahytter er dobbeltkahytter. Hvis du bestiller en enkeltkahyt, er det samme størrelse, indretning m.m.

  Sengene står helt tæt sammen med en lille kant imellem sig. De kan separeres fra hinanden. Giv venligst besked ved bestilling såfremt I ønsker dette.

Dagsprogram

 • Dag 1: Med bus til Tyskland

  Denne rejse starter med opsamlinger flere steder på Sjælland, inden vi krydser Østersøen med færgen fra Gedser til Rostock. Vi forsætter tværs gennem det nordlige Tyskland, inden vi ankommer til metropolen Hamburg, hvor MS Elbe Princesse ligger og venter på os i den store havn.

  Besætningen på skibet tager imod os, og når vi har fundet os til rette i vores kabiner, er der velkomstdrink og møde med kaptajn og besætning i skibets hyggelige lounge. Om aftenen spiser vi middag i skibets restaurant.

  Måltider inkluderet denne dag: Middag på skibet.

  Med bus til Tyskland
 • Dag 2: Byrundture i Hamburg og Lübeck

  Vi starter dagen med at tage på byrundtur i Hamburg sammen med rejselederen. Fra bussen oplever vi mange af byens berømte seværdigheder som Rathausmarkt, handelsgaden Mönckebergstraße, børsbygningen, St. Michaelis-kirken og Alster-søerne. Efter køreturen går vi en tur i den gamle bydel og ser nærmere på de mange handelsgader og hyggelige torve, som denne del af Hamburg bugner af.

  Vi spiser frokost tilbage på skibet, og om eftermiddagen kører vi til hyggelige Lübeck med bus. Her skal vi udforske den gamle hansestad, der ud over at være fredet af UNESCO også er rig på lækre marcipanbutikker, brostensbelagte gader og grønne haver mellem de mange bindingsværkshuse. Efter en spændende dag i Lübeck kører vi den korte tur tilbage til Hamburg, hvor middag og hygge i loungen venter ombord på MS Elbe Princesse.

  Hvis du ikke har lyst til at tage med på turen til Lübeck, så er det selvfølgelig også muligt at bruge eftermiddagen ombord på skibet eller udforske skønne Hamburg på egen hånd i stedet.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Byrundture i Hamburg og Lübeck
 • Dag 3: Afsked med Hamburg og oplevelser i Lüneburg og Wolfsburg

  Fra morgenstunden tager vi afsked med dejlige Hamburg og stævnber ud på Elben, hvor første stop er den hyggelige hansestad Lüneburg. Men inden vi når dertil, skal vi opleve et af Elbens mest ikoniske kendetegn, når Scharnebeck-liften, hejser os næsten 40 meter op i luften, så vi kan sejle videre ind mod Lüneburg ad en biflod til Elben.

  Vi ankommer til Lüneburg omkring middag, og vi har således det meste af formiddagen på at tage på guidet tur rundt i den hyggelige by, der ligesom mange andre nordtyske hansesteder emmer af charme, et hyggeligt havnemiljø og smukt vedligeholdte byhuse fra middelalderen.

  Efter besøget i Lüneburg sejler vi videre mod bilbyen Wolfsburg. Er vi fremme til planlagt tid, arrangerer rejselederen en hyggelig gåtur efter middagen på skibet.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Afsked med Hamburg og oplevelser i Lüneburg og Wolfsburg
 • Dag 4: Wolfsburg og Magdeburg

  I dag har du to muligheder for at opleve Wolfsburg. Du kan vælge at tage med på tilkøbsturen til bilmuseet Autostadt, der ligger i gåafstand fra skibet. Turen koster 150 kroner, og for dem får du et spændende indblik i historien om den bilgale by, hvis Volkswagen-fabrik har produceret biler til hele verden i snart 80 år. Museet er kendt for sine ikoniske glascylindere, der kan ses fra det meste af byen, og som indeholder hundredevis af udstillingsbiler fra både Volkswagen og mange af det bilglade lands øvrige bilfabrikanter.

  Hvis du ikke er den store bilentusiast, har du naturligvis også mulighed for at tage på rundtur i Wolfsburg på egen hånd. Byen er bl.a. hjemsted for middelalderslottet Schloss Wolfsburg, der ligger i gåafstand fra skibet med en smuk udsigt over floden, ligesom den hyggelige bykerne bestemt også er et besøg værd.

  Uanset om du har været med på udflugten til Autostadt, eller du har har udforsket byen på egen hånd, så mødes vi på skibet ud på eftermiddagen, hvor kursen sættes mod Magdeburg, som vi ankommer til ud på aftenen.


  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Wolfsburg og Magdeburg
 • Dag 5: Mageløse Magdeburg og ankomst i Potsdam

  Dagen i dag står i Magdeburgs tegn. Den smukke hansestad har fungeret som religiøs hovedby i århundreder, hvilket den enorme, romansk-gotiske domkirke i centrum af byen er et åbenlyst eksempel på. De 104 meter høje kirketårne knejser stolt over den gamle by, og i selve kirken langt under dem skal vi bl.a. se den tidligere tysk-romerske kejser Otto den Stores gravmonument.

  På turen rundt i Magdeburg skal vi også vandre på Breiter Weg, der blev sønderbombet under 2. Verdenskrig, og se Friedensreich Hundertwassers sidste frembringelse; Grüne Citadelle.

  Ud på eftermiddagen letter vi anker fra kajpladsen i Magdeburg, vinker fravel til de enorme tvillingetårne og begynder sejladsen mod turens slutdestination i Potsdam nær Berlin.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  Mageløse Magdeburg og ankomst i Potsdam
 • Dag 6: UNESCO-have og Berlins højdepunkter

  Turens sidste udflugtsdag bliver også en af de mest indholdsrige. Efter morgenmad ombord på MS Elbe Princesse tager vi nemlig ind til Sanssouci-parken, der er Potsdsams absolutte topattraktion.

  Den enorme barokhave er med sine imponerende plateauer, snorlige bede og endeløse rækker af buske og statuer en fuldstændig overvældende oplevelse, som du bestemt ikke må snyde dig selv for. Hvis du også vil ind på Sanssouci-slottet, der ligger midt i den imponerende park, kan du købe adgang på turen. Billetten koster 14 euro.

  Efter den spændende tur til Sanssouci-parken skifter vi scene. Fra barokhaver og landslotte til storbyens mylder. Efter frokost kører vi nemlig en tur i panoramabus ind til Berlin, hvor vi fra de bløde sæder skal opleve nogle af hovedstadens mest ikoniske seværdigheder.

  Vi er tilbage på skibet i Potsdam sent om eftermiddagen. Her har vi tid til at nette os og skifte tøj, inden gallamiddagen serveres i skibets dejlige restaurant.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

  UNESCO-have og Berlins højdepunkter
 • Dag 7: Hjem til Danmark

  Fra morgenstunden tager vi afsked med skibet og den venlige besætning og sætter kurs mod Danmark. Vi krydser Østersøen ud på eftermiddagen, og vi gør holdt ved de mange stoppesteder på Sjælland tidligt på aftenen.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Roskilde Stationen, bagside/Ny Østergade 04:50 21:05
Taastrup Station, Selsmosevej 5 05:20 20:35
Valby Station v. Lyshøjgårdsvej 73 (Busholdeplads) 05:50 20:05
Ølby Station, Søndre Centervej 06:35 19:20
Rønnede afk. 37 Motervej p-plads, Ny Næstedvej 34 07:15 19:00
Vordingborg afk. 41 Pendler Parkering , Mønsvej 130 07:45 18:30
Nykøbing Falster Station, Banegårdspladsen 2 08:15 18:00
Gedser Scanlines billetkontor, Gedser Landevej 08:30 17:45

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/8-20247 dageFlodkrydstogt på Elben0Kr. 10.998Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Kahyt kategori A kr. 1.800 pr. person.
  Dobbeltkahyt som enkelt kat. B kr. 2.000.

  Entré til Autostadt, Wolfsburg kr. 150. Skal bestilles med rejsen.

  Afbestillingsforsikring er 7% af rejsens pris.

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Fast plads i bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser

  Når du bestiller din rejse hos NILLES, kan du altid købe fast plads i bussen. På vores rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, gælder følgende priser for fast plads i bussen:

  • 0-4 dage: Kr. 80
  • 5-7 dage: Kr. 150
  • 8 eller flere dage: Kr. 230

  Fast plads gælder, fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen.

  Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind og bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

 • Hvor kan jeg stige på bussen på rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser?

  rejser skabt i samarbejde med Gislev Rejser, som tilfældet er med denne rejse, har du kun mulighed for at stige på bussen på Sjælland. På disse rejser har vi åbnet for en bred vifte af opsamlingssteder på hele Sjælland, og opsamlingsruten varierer, alt efter om rejsen går østpå mod Sverige, vestpå over Storebælt eller sydpå til destinationer rundt om i Europa. Se mere på den enkelte rejse under fanen ”Afgange- og ankomsttider”.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu