Skip to main content

Sejl på Rhinen fra Holland til Schweiz

-
Flodkrydstogt gennem Europas hjerte

Mægtige Rhinen gennem 4 lande

Tag med på et fantastisk flodkrydstogt ombord på Viva Cruises' luksuriøse skib fra Amsterdam gennem Holland, Tyskland og Frankrig til Basel i Schweiz. Rhinen er med sine godt 1.200 km en af Europas længste floder, og vi sejler på næsten 900 km af dem på denne rejse. Vi oplever Amsterdams fortættede charme og den travle havn, inden vi sejler ind gennem Holland. Her besøger vi byerne Utrecht og Arnhem, inden grænsen passeres og Tyskland åbenbarer sig for os. Her skal vi bl.a. opleve historiske Düsseldorf, det imponerende skue i Koblenz hvor Rhinen møder Mosel ved Deutsches Eck, et utal af imponerende slotte, smukt beliggende Rüdesheim midt i Rieslingvinens hjemegn og Kaiserdom zu Speyer. Vi sejler videre til hovedbyen i Alsace, Strasbourg, inden rejsen slutter i smukke Basel.

Udrejse sker med direkte fly fra Aalborg til Amsterdam og en kort transfer med tog fra lufthavnen til centralstationen, i hjertet af Amsterdam. - Ved ankomst til centralstationen afhenter skibet vores bagage, inden vi skal se lidt nærmere på Hollands hovedstad.

Hjemrejsen er fra Basel via Amsterdam til Aalborg, og her er der også meget kort transfer fra skib til lufthavn.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly fra Aalborg til Amsterdam (udrejse)
 • Fly fra Basel via Amsterdam til Aalborg (hjemrejse)
 • Transfer til og fra Viva Cruises flodskibet
 • Med MS Viva Moments el. MS Viva One fra Amsterdam til Basel
 • 7 overnatninger på Viva-skib (Emerald Deck)
 • 7 x morgenbuffet ombord
 • 6 x gourmetfrokost ombord
 • 7 x gourmetmiddag ombord
 • All day All Inclusive ombord*
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Drikkepenge til skibets personale
 • Dansk rejseleder

kort

Overnatning

 • Dag 1-8 - Anvendes på afrejse 23/6

  MS Viva Moments

  MS Viva Moments er bygget i 2018 og smukt indrettet i klassisk stil med anvendelse af de bedste materialer.
  Receptionsområdet er lyst og åbent med direkte adgang til den store, flotte loungebar. Hovedrestauranten ”Riverside” finder du på Rubin Deck (mellemdæk), og der er desuden en mindre bistro på Diamant Deck (øvre dæk). Du kan frit vælge mellem de 2 restauranter til frokost og aften. På Smaragd Deck (hoveddæk) har skibet fitness, wellness, sauna og massage. Det store soldæk, hvor man kan nyde den smukke sejlads og få en kølig drink serveret, er velindrettet med flere hyggelige møbelgrupper, solsenge og solafskærmning. Der er desuden boblebad og en puttinggreen i bagerste ende af soldækket. De rummelige standardkabiner er 15 m2 og fordelt på 3 dæk (Smaragd, Rubin og Diamant). De er alle indrettet med dobbeltseng, fladskærms-TV, bord/stol, køleskab/minibar og lækkert badeværelse med bruseniche. Kabiner på Smaragd dæk har vindue, der ikke kan åbnes, og kabiner på Rubin og Diamant deck har fransk altan.
  Se mere om skibet her - https://www.viva-cruises.com/en/ships/ms-viva-moments

 • Dag 1-8 - Anvendes på afrejse 24/9

  MS Viva One

  MS Viva One blev bygget i 2022 og bruger den nyeste hybridteknologi. Skibet er indrettet i lyse farver med åbne områder og en skøn panoramaudsigt fra soldækket. Det passionerede køkkenteam overrasker dig hver dag med kulinariske delikatesser, hvad enten det er i hovedrestauranten Riverside, i specialrestauranten Moments eller i Vivas Bistro. Det store soldæk, hvor man kan nyde den smukke sejlads og få en kølig drink serveret, er velindrettet med flere hyggelige møbelgrupper, solsenge og solafskærmning. Der er desuden boblebad og en puttinggreen i bagerste ende af soldækket. De rummelige standardkabiner er 15 m2 og fordelt på 3 dæk (Smaragd, Rubin og Diamant). De er alle indrettet med dobbeltseng, fladskærms-TV, bord/stol, køleskab/minibar og lækkert badeværelse med bruseniche. Kabiner på Smaragd dæk har vindue, der ikke kan åbnes, og kabiner på Rubin og Diamant deck har fransk altan.
  Se mere om skibet her - https://www.viva-cruises.com/en/ships/ms-viva-one

  BarJa
  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplan og anløbshavne som følge af myndighedskrav og vandstand/strømforhold i floderne.

  Turen kan være krævende for gang­besværede.

 • Dag 1: Udrejse - Amsterdam

  Vi flyver direkte med KLM fra Aalborg til Amsterdam, og ved ankomst til Schipol lufthavnen tager vi transfertoget ind til hovedbanegården i centrum ved havnen. Vores bagage køres til skibet, og vi er klar til at nyde eftermiddagen i Hollands charmerende hovedstad. Der bliver tid til frokost og lidt oplevelser på egen hånd, inden vi mødes til en hyggelig kanalrundfart rundt i de mange, smalle kanaler. Sidst på eftermiddagen går vi ombord på flotte MS Viva Moments, der ligger til kaj tæt på centrum. – Besætningen byder os velkommen, og vi kan nyde en velkomstdrink og første lækre aftenmenu ombord. Da skibet først afgår fra Amsterdam næste morgen, er der mulighed for en tur i Amsterdams gader om aftenen.

  Udrejse - Amsterdam
 • Dag 2: Utrecht – Arnhem

  Mens vi forsyner os fra den lækre morgenbuffet, sejler skibet op ad Amsterdam Rijnkanaal, og vi ankommer til Utrecht midt formiddag. Utrecht kaldes ofte den lille og fredelige udgave af Amsterdam. Her finder man også masser af hyggelige kanaler, gamle huse og en spændende historie. Vi tager en gåtur i bymidten og ser blandt andet den store St. Martin-katedral.

  Tilbage på skibet nyder vi en dejlig frokost, mens sejladsen fortsætter mod Arnhem, hvor vi lægger til kaj tæt på den berømte bro sidst på eftermiddagen. Skibet ligger i Arnhem til sidst på aftenen, og der bliver tid til en gåtur i byen før eller efter aftensmad.

  Utrecht – Arnhem
 • Dag 3: Düsseldorf

  Kort efter afgang fra Arnhem krydser vi grænsen til Tyskland, og efter en god nats søvn nærmer vi os første stop i vores store naboland. Vi kan nyde den smukke sejlads ad den brede og rolig flod under morgenmaden og hele formiddagen. Når vi nærmer os Düsseldorf, bliver flodens betydning for skibstrafikken og infrastrukturen i Ruhr-området mere og mere tydelig. Vi lægger til ved Düsseldorfs centrum med direkte adgang til bymidten og det charmerende område ved havnen, hvor der findes mange gode restauranter og butikker. Vi skal på en guidet rundtur i Düsseldorfer Altstadt og høre om byens historie og transformation fra udpræget industriby til yndet udflugtsmål, hvor spændende arkitektur, gode restauranter osv. skyder op omkring floden og havnen.

  Under middagen afgår skibet mod Koblenz.

  Düsseldorf
 • Dag 4: Koblenz

  Vi kommer til at opleve en morgen, hvor et fantastisk afvekslende billede af maleriske landskaber, utallige slotte, idylliske landsbyer og storbyer glider langsomt forbi, mens vi stille og roligt bevæger os frem mod Koblenz, hvor de to store floder Rhinen og Mosel møder hinanden ved Deutsches Eck.

  I Koblenz bliver der mulighed for at følge guiden til et spændende besøg, og smagning af tre varianter af ”bobler”, på sekt-producenten Deinharts tidligere fabrik og vinkældre i centrum af Koblenz. Der bliver også mulighed for på egen hånd at tage svævebanen fra flodpromenaden op til Ehrenbreitstein-fæstningen på den modsatte flodbred. Du kan nyde en imponerende udsigt over Koblenz og de to floder, der mødes foran den enorme rytterstatue af Kejser Wilhelm 1.

  Skibet forlader Koblenz kort før aftensmaden, og vi kan igen nyde det imponerende syn af de smukke landskaber og de mange slotte, vi passerer.

  Koblenz
 • Dag 5: Rüdesheim

  Vi ankommer til Rüdesheim ved midnatstid og kan næste morgen stå op til synet af denne charmerende by med sin maleriske beliggenhed, historiske idyl og ikke mindst en imponerende vinproduktion. Skibet ligger til kaj hele formiddagen, så der er god tid til at kigge nærmere på den idylliske by og måske slå et smut forbi den legendariske Drosselgasse med et utal af vinstuer, vinhaver og butikker, hvor der kan købes en lokal souvenir. Vi går ombord igen ved middagstid, og resten af dagen kan vi nyde sejladsen, den gode mad og drikke og faciliteterne ombord, mens vi langsomt passerer de smukke landskaber med vinmarker, slotte og idylliske landsbyer.

  Rüdesheim
 • Dag 6: Speyer

  Fremme i Speyer nyder vi morgenmaden, inden vi skal på en spændende byvandring i den mere end 2.000 år gamle by. Guiden viser os byens mest betydningsfulde og smukkeste bygninger. Blandt andet Speyer Dom, der er en af de største og mest betydningsfulde, romanske katedraler i verden. Katedralen blev bygget i det 11. århundrede og er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal også smage en rigtig Speyerspecialitet – en brezel. Mens vi spiser frokost, afsejler vi i retning mod Strasbourg, hvortil vi ankommer kort efter midnat.

  Speyer
 • Dag 7: Strasbourg

  Vi nyder formiddagen i franske Strasbourg. Vi er landet i grænselandet mellem Tyskland og Frankrig i romantiske og verdensberømte Alsace med de mange lækre og kendte vine. Vi tager på tur ad den berømte vinrute gennem små romantiske landsbyer og forbi mange af de kendte vinbyer, hvor vi kan nyde udsigten til de utallige vinmarker og lade os forføre af det charmerende franske landskab.

  Vi forlader Strasbourg, mens vi spiser frokost og sætter kurs mod Schweiziske Basel, der er slutmålet for vores oplevelsesrige krydstogt.

  Strasbourg
 • Dag 8: Basel

  Vi spiser morgenmad ombord, inden besætningen hjælper med at bære bagagen ud til vores transferbus, der skal køre os den korte vej til lufthavnen i Basel. Vi flyver via Amsterdam til Aalborg med KLM.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminalen 10:20 13:45

Gyldig : 24-09-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminalen 08:50 17:40

Gyldig : 23-06-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/6-20248 dageMægtige Rhinen gennem 4 lande0Kr. 16.995Forespørg
24/9-20248 dageMægtige Rhinen gennem 4 lande0Kr. 17.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Tillæg

  Tillæg for enkeltkabine: kr. 4.500
  Tillæg for kabine Ruby Deck (mellemdæk): kr. 1.800
  Tillæg for kabine Diamant Deck (øvre dæk): kr. 3.000

 • All Inclusive All Day - Viva Cruises

  Ombord på flodkrydstogt med VIVA CRUISES kan du nyde All Day All Inclusive
  Diverse alkoholfri drikkevarer, kaffespecialiteter, te, vine, champagne, øl, drinks, cocktails osv. 

  Velkomstbobler og minibar i kabinen 

 • Entréer

  Entréer udgør samlet ca. EUR 60 

 • Drikkepenge inkluderet

  På alle flodkrydstogter med VIVA CRUISES er drikkepenge    ombord inkluderet i rejsens pris

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvilken valuta bruger man i Frankrig?

  I Frankrig bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Holland?

  I Holland bruger man Euro (EUR).

 • Hvilken valuta bruger man i Schweiz?

  I Schweiz bruger man Schweiziske Franc (CHF).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu