Skip to main content

Flodkrydstogt gennem Tyskland

-
Sejl fra Frankfurt am Main til Regensburg

Main og Donau flodkrydstogt

Nyd den dejlige luksus ombord på MS Viva Tiara og sejl med på et unikt flodkrydstogt, hvor vi oplever noget af det smukkeste, Tyskland har at byde på. Vi bevæger os i roligt tempo ned ad floderne Main og Donau, og her kommer vi helt tæt på de mange idylliske landsbyer og historiske storbyer langs floderne. Undervejs på rejsen sejler vi også på hele Main-Donau-kanalens 171 kilometer lange strækning, hvor et storslået slusesystem hæver skibet og os op i hele 406 meters højde over havet. Glæd dig til besøg i en perlerække af bindingsværksbyer, sejlads gennem vinmarker og til storbyer som Frankfurt am Main, Würzburg, Nürnberg og Regensburg.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med krydstogtskib Frankfurt am Main – Miltenberg – Wertheim – Würzburg – Schweinfurt - Bamberg – Nürnberg – Regensburg
 • 7 overnatninger på MS Viva Tiara
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 9 x morgenmad
 • 6 x frokost ombord
 • 7 x aftenmenu ombord
 • All Day All Inclusive ombord på MS Viva Tiara
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 3 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 2 x aftensmad (ud- og hjemrejse)
 • Drikkepenge til personalet ombord på MS Viva Tiara
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder
 • Entréer udgør samlet ca. €50,-

Kort

Skib

 • Dag 2-9

  MS Viva Tiara

  MS Viva Tiara er et skønt skib fra 2004, der blev gennemgribende renoveret i 2020 og i dag fremstår som den perfekte, flydende base for et afslappende ophold på de tyske floder. Skibet har i alt 76 kabiner fordelt på tre dæk (hoveddæk, mellemdæk og øvre dæk), og ombord på skibet er der en lang række faciliteter og underholdningstilbud som lounge, wellnessområde med dampbad, sauna og boblebad, samt et skønt soldæk med masser af solstole og et udendørs boblebad. Måltiderne ombord på skibet indtages i restaurant Riverside, og derudover findes der også en veludstyret bar og en skøn bistro. Kabinerne er alle udstyret med TV, Nepresso-maskine, hårtørrer, sikkerhedsboks, aircondition samt bad og toilet.
  Se mere om skibet her

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af myndighedskrav samt vandstand og strømforhold på floderne. Herunder evt. midlertidig lukning af soldæk ved passage af lave broer.

 • Dag 1

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Overnatning ved Göttingen.

 • Dag 2

  Vi kører til Tyskland og Europas finansmetropol, Frankfurt am Main, med de mange skyskrabere men også med en historisk bykerne. Efter en lille rundtur med bussen bliver der tid til på egen hånd at studere byen og spise frokost, inden vi midt på eftermiddagen går ombord på det dejlige skib MS Viva Tiara. Vi bliver budt velkommen af skibets besætning og nyder en dejlig aftenmenu. Sejladsen på Main kan begynde.

 • Dag 3

  Om morgenen anløber vi byen Miltenberg, der også kaldes Perlen på Main på grund af sine mange og velholdte bindingsværkshuse. Vi går en formiddagstur og ser bl.a. det kendte værtshus Zum Riesen. Tid på egen hånd inden afsejling. Vi nyder en dejlig frokost ombord, og efter nogle timers sejlads gennem et særdeles smukt landskab lægger vi til i Wertheim. Byen ligger på en tange, hvor floden Tauber løber ud i Main. Skibet ligger tæt på den velbevarede bymur. Bag den gemmer sig endnu en charmerende by.

 • Dag 4

  Om formiddagen begynder vinmarkerne at dukke op langs floden mod Würzburg. Vi ankommer til byen efter frokost, og her venter vores bus for at bringe os på en tur rundt i den maleriske by. Vi ser Marienburg-fæstningen, Residenz og en række andre imponerende bygningsværker, inden vi spadserer gennem den gamle by, hvor der er tid på egen hånd - måske til at nyde et glas af byens gode frankenvin? Inden vi igen går ombord, krydser vi til fods Main ad byens berømte stenbro.

 • Dag 5

  Ved middagstid anløber vi Schweinfurt. Herfra bringer bussen os til Rothenburg ob der Tauber, der er hovedbyen på Romantische Strasse. Intet sted er middelalderens særpræg så velbevaret som her. Vi spadserer en tur forbi velholdte bindingsværkshuse med smedejernsskilte, byporte, fontæner og meget andet. Tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til skibet i Schweinfurt og fortsætter sejladsen.

 • Dag 6

  Skibet anløber Bamberg i løbet af natten, og vi står op til den dejlige morgenbuffet og mødet med byen, der er kendt for sin hyggelige bykerne, den imponerende domkirke og Neue Residenz - bygninger, der har sikret Bamberg plads på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Til fods besøger vi om formiddagen Bambergs bymidte og ser også det usædvanlige rådhus midt i floden. Bamberg er kendt for sit rauchbier, øl, brygget på røget malt, som der også bliver mulighed for at smage.

  Om eftermiddagen bringer bussen os til den frankiske by Coburg, der ligger for foden af et stort fæstningsanlæg, hvor Martin Luther i sin tid boede. Byen var tidligere hovedstad i et hertugdømme med relationer til en række europæiske kongehuse. Vi ser nærmere på byen, dens slot Ehrenburg og dens mange andre smukke bygninger. I nabolaget ligger også Det europæiske glasmuseum.

  Tilbage på skibet sejler vi nu ind på Main-Donau-kanalen. Vi skal sejle samtlige 171 kilometer på den storslåede vandtransportvej, hvis sidste del først blev taget i brug i 1992.

 • Dag 7

  Tidligt om morgenen anløber vi Nürnberg - en by, hvis navn for altid vil være forbundet med 2. Verdenskrig. Vi besøger det store område, hvor nazisterne i 1930'erne samlede hundredtusindvis af tyskere til de årlige rigspartidage med taler af Adolf Hitler. Det var også i Nürnberg, at de ledende nazister i retsopgøret efter krigen i Justitspaladset blev stillet til regnskab for deres gerninger. Men Nürnberg rummer også en charmerende bymidte omgivet af 67 vagttårne, hvor der bliver tid på egen hånd. Om eftermiddagen fortsætter vi sejladsen på Main-Donau-kanalen og kan blandt andet opleve de enorme sluseanlæg, der i aftenens løb bringer os op i 406 meters højde over havet.

 • Dag 8

  Tidligt om morgenen sejler vi gennem den smukke Altmühl-dal, som udgør den sydligste del af kanalen. Vi er nu tæt på sammenløbet med Donau og lægger til i Kelheim. Her kan vi om formiddagen opleve det smukke naturlandskab Donau Durchbruch - et område, hvor Donau har skåret sig ned i kalkklipperne og dannet et enestående naturområde. Vi sejler i en udflugtsbåd gennem området (sejltur ikke inkl.) og besøger det gamle benediktinerkloster Kloster Weltenburg.

  Kort efter at vi har forladt Kelheim, sejler vi ind på Donau, som skal bringe os ind på den sidste etape af flodkrydstogtet til Regensburg. Vi overnatter ombord på skibet i den smukke middelalderby.

 • Dag 9

  Efter morgenmaden tager vi afsked med besætningen på MS Viva Tiara og gør os klar til at køre nordpå. Men inden skal vi til fods opleve Regensburg med den kendte domkirke og den berømte og smukt renoverede stenbro. Vi får frokost i Bayern og fortsætter hjemrejsen gennem det tidligere Østtyskland. Overnatning i nærheden af Berlin.

 • Dag 10

  Vi fortsætter gennem det nordlige Tyskland og spiser frokost i Hellevad.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 21:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:20 21:05
Brønderslev Banegård 06:30 21:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:35
Aalborg Musikkens hus 07:10 20:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 20:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:40
Randers Pendlerplads, Viborgvej 140 08:10 19:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 18:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 09:25 17:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 16:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 11:15 16:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 16:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
27/4-202410 dageMain - Donau FlodkrydstogtMere end 8Kr. 14.395Bestil
6/7-202410 dageMain - Donau Flodkrydstogt0Kr. 14.595Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • All Inclusive All Day - Viva Cruises

  Ombord på flodkrydstogt med VIVA CRUISES kan du nyde All Day All Inclusive
  Diverse alkoholfri drikkevarer, kaffespecialiteter, te, vine, champagne, øl, drinks, cocktails osv. 

  Velkomstbobler og minibar i kabinen 

 • Tillæg for opgradering af kahyt

  Tillæg for enkeltværelse/-kabine Smaragd Deck kr. 3.500
  Tillæg for A-kabine Ruby Deck (mellemdæk) kr. 2.100
  Tillæg for A-kabine Diamon Deck (øvre dæk) kr. 3.500
  Tillæg for Junior Suite Ruby Deck (mellemdæk) kr. 4.500

 • Entréer

  Entréer udgør samlet ca. € 50

 • Drikkepenge inkluderet

  På alle flodkrydstogter med VIVA CRUISES er drikkepenge    ombord inkluderet i rejsens pris

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu