Skip to main content

Busrejse til Dresden

-
Storbyens mangfoldighed og Europas største indlandsdelta

Dresden

Dresden led en hård skæbne under bombardementerne i 2. Verdenskrig, men siden Berlinmurens fald har hovedstaden i delstaten Sachsen rejst sig som Fugl Føniks fra asken. I dag er Dresden et sandt kulturmekka for kunst-, musik- og arkitekturelskere, og på denne rejse bor vi i hjertet af byen i gågaden Prager Strasse. Vi tager på byrundtur med rejselederen i den rige, gamle kulturmetropol, og derudover følger vi Elbens løb til en række spændende oplevelser i omgivelserne omkring byen.

Kultur i Dresden

Mere end 800 års arkitektur- og kulturhistorie er forbundet med den moderne udvikling inden for arkitektur, kunst, musik og teater. Den europæiske kulturmetropol Dresden tilbyder et væld af kulturelle attraktioner og arrangementer såsom operaer, koncerter og museer. Tag rejselederen med på råd.

Shopping i Dresden

I Dresden finder man bl.a. Altmarkt-Galerie Dresden, der er et shoppingcenter med over 200 butikker, hvor man kan købe alt inden for mode, smykker, boligudstyr og meget mere. Du kan også vælge blot at gå på opdagelse i byens stræder og gader.

Restauranter i Dresden

I Dresden spiser man godt og her tilbydes en overraskende mangfoldighed i smag og atmosfære. Med udsigt til Frauenkirche, Semperoperaen og Zwinger, omgivet af vinbjerge, i hyggelige kælderrestauranter eller sågar under stjernehimlen direkte ned til Elben. I en radius af 100 meter kan du opleve en kulinarisk jordomrejse fra eksotiske retter til de typiske saksiske specialiteter.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger i Dresden
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad (1. dag)
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer og sejltur
 • Turistskat inkluderet
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Ibis Dresden Zentrum

  Ibis Dresden Zentrum er perfekt beliggende i hjertet af Dresden i gågaden, Prager Strasse, hvor der er masser af gadeliv, caféer og gode muligheder for en shoppetur. Frauenkirche ligger kun få minutters gang derfra, ligesom andre af Dresdens attraktioner også er lige i nærheden. Hotellet råder over døgnåben reception, restaurant, elevator og snackbar. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, TV, radio, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af en morgenbuffet og en 3-retters menu på ankomstdagen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram og udflugter

 • Vi oplever nogle af seværdighederne til fods, og turen kan være krævende for gangbesværede!

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Ankomst til Dresden først på aftenen og middag på hotellet.

 • Dresden byrundtur: Halvdagstur

  I dag udforsker vi Dresden på en byrundtur til fods. Vi ser bl.a. den saksiske kurfyrste August der Starkes enorme barokanlæg Zwinger og Statsoperaen, også kaldet Semper-operaen, opkaldt efter arkitekten Godtfred Semper. Vi ser også Residensslottet, der er en af de ældste bygninger i Dresden og som i dag rummer flere spændende museer.

  Turen gennem Augustusstrasse er som en tidsrejse gennem 800 års saksisk historie. Vi oplever det 102 meter lange Fürstenzug, som er et stort vægbillede lavet af 24.000 Meissen-porcelænskakler. Bag ved Fürstenzug finder vi Stallhof, hvor man opstaldede hestene, mens officielle gæster var i audiens på slottet. Turen fortsætter til den store plads Neumarkt, hvor vi ser Dresdens nok bedst kendte seværdighed Frauenkirche. Kirken blev totalt ødelagt under bombardementet af byen i februar 1945. Genopførelsen blev påbegyndt i 1994, og kirken blev genindviet i 2005.

  Rundturen afsluttes på Den Brühlske Terrasse, som er anlagt oven på den gamle fæstnings- og bymur.

  Halvdagstur
 • Meissen - besøg på vinslot: Heldagstur

  Dagen begynder med en smuk køretur langs Elben mod Meissen. Her ser vi vinmarkerne på den anden side af floden, som vidner om områdets dedikation til god vin. Vi besøger et af de kendte vinhuse i Sachsen og smager på dråberne.

  Vi fortsætter til Meissen ved Elbens bred. Spoler vi tiden 300 år tilbage, havde fyrsterne her i byen ansat alkymister til at lave guld. Det lykkedes dem ikke, men de fik en anden succesoplevelse, da de blev involveret i fremstillingen af porcelæn, det såkaldte “hvide guld”. Det lykkedes, og her 300 år senere er Meissen-porcelæn stadig noget af det fineste, man kan få. Der bliver tid til at spise frokost og udforske byen på egen hånd.

  Heldagstur
 • Sejltur på Elben og Saksiske Schweiz: Heldagstur

  Vi går ombord i en af de flotte turbåde og sætter kurs mod Pillnitz. På flodsejladsen ser vi området fra vandet og får derved den bedste vinkel til at beundre Dresdens berømte Altstadt.

  Turen fortsætter til kurfyrste August der Starkes lystslot Pillnitz med den skønne placering helt ud til Elben. Her ser vi den store slotspark med utallige smukke træer og planter - bl.a. den mere end 200 år gamle og 8 meter høje kamelia. Turen fortsætter med bus til Bastei, som er en del naturområdet Det Saksiske Schweiz. Fra Bastei nyder vi den fantastiske udsigt over Elben, som dybt nede snor sig gennem landskabet.

  Heldagstur
 • Hjemrejse

  Hjemrejse med sen frokost i Neumünster.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 05:05 00:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 05:20 00:05
Brønderslev Banegård 05:30 00:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 05:40 23:40
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 23:35
Aalborg Musikkens Hus, Musikkens Pl. 1 06:10 23:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 06:25 23:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 22:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 06:50 22:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 07:10 22:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 07:25 21:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 21:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:00 21:10
Skanderborg Banegård, Busstop, vest for stationen 08:25 20:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 08:40 20:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:50 19:45
Kolding P-plads ved Godset, Jens Holms Vej 10:15 19:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK 10:30 19:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:45 17:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:10 17:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
11/8-20245 dageDresden0Kr. 4.695Forespørg
15/9-20245 dageDresdenMere end 8Kr. 4.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Dresden?

  Gennemsnitstemperatur: Maj-sep. 12° - 20°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Dresden?

  Entréer udgør: Kanalrundfart ca. EUR 16, Pillnitz Slot og park ca. EUR 15. Besøg på vinslot ca. EUR 12,00. 

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu