Skip to main content

Busrejse til Dresden

-
Storbyens mangfoldighed og Europas største indlandsdelta

Dresden, Spreewald og Saksiske Schweiz

Dresden er hovedstad i delstaten Sachsen og måske mest kendt for de allieredes bombardement i februar 1945, hvor det meste af byen blev lagt i ruiner. Efter Murens fald har den gamle, rige kulturmetropol rejst sig som Fugl Føniks af asken. Spreewald er noget ganske særligt. Det UNESCO-listede biosfærereservat, som kaldes ”Europas landlige Venedig”, har 1500 km vandveje og et utroligt rigt dyre- og planteliv – vi får god tid til at opleve det bedste fra begge verdener.

Kultur i Dresden

Mere end 800 års arkitektur- og kulturhistorie er forbundet med den moderne udvikling inden for arkitektur, kunst, musik og teater. Den europæiske kulturmetropol Dresden tilbyder et væld af kulturelle attraktioner og arrangementer såsom operaer, koncerter og museer. Tag rejselederen med på råd.

Shopping i Dresden

I Dresden finder man bl.a. Altmarkt-Galerie Dresden, der er et shoppingcenter med over 200 butikker, hvor man kan købe alt inden for mode, smykker, boligudstyr og meget mere. Du kan også vælge blot at gå på opdagelse i byens stræder og gader.

Restauranter i Dresden

I Dresden spiser man godt og her tilbydes en overraskende mangfoldighed i smag og atmosfære. Med udsigt til Frauenkirche, Semperoperaen og Zwinger, omgivet af vinbjerge, i hyggelige kælderrestauranter eller sågar under stjernehimlen direkte ned til Elben. I en radius af 100 meter kan du opleve en kulinarisk jordomrejse fra eksotiske retter til de typiske saksiske specialiteter.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger i Dresden
 • 4 x morgenmad
 • 1 x aftensmad (1. dag)
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer og sejltur
 • Turistskat inkluderet
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Ibis Dresden Zentrum

  Ibis Dresden Zentrum er perfekt beliggende i hjertet af Dresden i gågaden, Prager Strasse, hvor der er masser af gadeliv, caféer og gode muligheder for en shoppetur. Frauenkirche ligger kun få minutters gang derfra, ligesom andre af Dresdens attraktioner også er lige i nærheden. Hotellet råder over døgnåben reception, restaurant, elevator og snackbar. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, TV, radio, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen består af en morgenbuffet og en 3-retters menu på ankomstdagen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram og udflugter

 • Vi oplever nogle af seværdighederne til fods, og turen kan være krævende for gangbesværede!

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Ankomst til Dresden først på aftenen og middag på hotellet.

 • Dresden byrundtur: Halvdagstur

  I dag udforsker vi Dresden på en byrundtur til fods. Vi ser bl.a. den saksiske kurfyrste August der Starkes enorme barokanlæg Zwinger og Statsoperaen, også kaldet Semper-operaen, opkaldt efter arkitekten Godtfred Semper. Vi ser også Residensslottet, som er en af de ældste bygninger i Dresden og i dag rummer flere spændende museer. Turen gennem Augustusstrasse er som en tidsrejse gennem 800 års saksisk historie. Vi oplever det 102 meter lange Fürstenzug, som er et stort vægbillede lavet af 24.000 Meissenporcelænskakler. Bag ved Fürstenzug finder vi Stallhof, hvor man opstaldede hestene, mens officielle gæster var i audiens på slottet. Turen fortsætter til den store plads Neumarkt, hvor vi ser Dresdens nok bedst kendte seværdighed Frauenkirche. Kirken blev totalt ødelagt under bombardementet af byen i februar 1945. Genopførelsen blev påbegyndt i 1994, og kirken blev genindviet i 2005. Rundturen afsluttes på Den Brühlske Terrasse, som er anlagt oven på den gamle fæstnings- og bymur.

 • Sejltur på Elben og Saksiske Schweiz: Heldagstur

  Vi går ombord i en af de flotte turbåde og sætter kurs mod Pillnitz. Denne flodsejlads giver os mulighed for at se området fra flodsiden, og vi får derved den bedste vinkel til at beundre Dresdens berømte Altstadt. Turen fortsætter til kurfyrste August der Starkes lystslot Pillnitz, der ligger idyllisk ned til Elben. Her bliver der mulighed for at opleve den store slotspark med utallige smukke træer og planter – bl.a. den mere end 200 år gamle og 8 meter høje kamelia. Turen fortsætter med bus til Bastei, som er en del naturområdet Det Saksiske Schweiz. Fra Bastei er der rig lejlighed til at nyde den fantastiske udsigt over Elben, som dybt nede snor sig gennem landskabet med de imponerende klippeformationer, der er formet af vind og vejr gennem århund-reder.

  Sejltur koster DKK 130 og skal bestilles ved tilmelding.

 • Lübbenau Spreewald: Heldagstur

  Vi kører mod Lübbenau, som også går under navnet ”Spreewalds hemmelige hovedstad”, og som ligger i det berømte biosfærereservat. Her er der mulighed for en sejltur på kanalerne. Undervejs holder vi frokostpause i den lille eventyrlige by Lehde, hvor de mange øer kun er forbundet med gangbroer. Her kan man besøge frilandsmuseet og se, hvordan Spreewald-beboerne levede tidligere. Turen går herefter tilbage til Lübbenau. Vi kommer forbi St. Nikolai Kirke og besøger Sagenbrunnen, hvor de fabelagtige væsener fra Spreewalds gamle sagnomspundne fortællinger fascinerer. Vi afslutter i de hyggelige stræder i Lübbenau Altstadt.

 • Hjemrejse

  Hjemrejse med sen frokost i Neumünster.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 05:05 23:10
Dybvad Falkevej 25 05:20 22:50
Brønderslev Banegård 05:30 22:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvej 05:40 22:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 22:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 22:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 21:50
Haverslev INdustriparken, Circle K 06:35 21:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 06:50 21:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 21:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 07:25 20:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 20:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 20:25
Skanderborg Banegård 08:15 20:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 08:30 19:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 09:30 19:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 09:40 19:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 10:05 18:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 10:20 18:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 17:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:00 17:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/6-20215 dageDresden og SpreewaldMere end 8Kr. 3.695Bestil
8/8-20215 dageDresden og SpreewaldMere end 8Kr. 3.795Bestil
29/8-20215 dageDresden og SpreewaldMere end 8Kr. 3.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Dresden?

  Gennemsnitstemperatur: Maj-sep. 12° - 20°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Dresden?

  Entréer udgør: Kanalrundfart ca. EUR 15. Pillnitz-slot og park ca. EUR 9.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu