Skip to main content

Harzen - Wernigerode

-
Wernigerode, den farverige by i Harzen

Harzen - Wernigerode

Den lokale digter Hermann Löns kaldte Wernigerode for ”Den farverige by” - et tilnavn, som byen endnu lever op til. På denne rejse til det østlige Harzen bor vi midt i Wernigerodes farverige bindingsværksidyl. Herfra besøger vi bl.a. egnens smukke fyrsteslot, hvis interiør er noget af det fineste og mest velbevarede i Tyskland. Harzens skovklædte bjerge ser vi på nostalgisk manér med tog og oplever heksenes danseplads undervejs. Vi besøger også middelalderbyen Quedlinburg med over 1200 smukke bindingsværkshuse. Med hotellets centrale beliggenhed bliver der rig lejlighed til at nyde den hyggelige atmosfære i Wernigerode.

UDREJSE

Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Ankomst til Wernigerode først på aftenen og middag på hotellet.

HJEMREJSE

Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.


UDFLUGTER

Wernigerode Slot - Wernigerode - heldagstur
Med et traktortog kommer vi op til fyrsteslottet, der ligger højt i Wernigerodes udkant. Herfra er der en storslået udsigt over Wernigerode og bjergene. Slottet blev oprindeligt opført som en borg, men er siden ombygget til et slot i ny-gotisk stil og indeholder bl.a. et museum. Slottets interiør regnes for at være noget af det allerfineste i Tyskland. Efter frokostpause i Wernigerode ser vi på en byrundtur til fods de mange unikke bygningsværker som "det skæve hus", blomsteruret, det enestående træhus Krummelsches Haus og byens flotte Rådhus, der er opført i middelalderlig bindingsværksstil. Om aftenen er der lagt op til en festlig aften. Først spiser vi middag på hotellet. Efter middagen vil der være live-musik og dans og hotellets bar vil være klar til at servere flotte drinks.

Thale - Quedlinburg - heldagstur
Fra Wernigerodes nostalgiske banegård kører vi med tog på den berømte smalsporsbane til Drei Annen Hohne. Herfra videre med bussen ad en smuk rute til Thale. Vi kommer helt op til Heksedansepladsen, hvorfra vi kan nyde udsigten til den imponerende Bodetal omgivet af høje klippesider. Der vil være mulighed for at tage svævebanen ned til Thale og få en fantastisk udsigt. Vi fortsætter til Quedlinburg, hvor vi på en byrundtur oplever det gamle middelaldercentrum, hvor der er over 1200 flotte bindingsværkshuse i de brolagte gader og på de hyggelige torve. Den gamle bymidte er på UNESCOs Verdensarvsliste. Turen med damptog koster kr. 65,00 pr. person og skal bestilles ved tilmeldingen.

ENTRÉER Traktortog til Slot Wernigerode ca. EUR 6,00. Slot Wernigerode ca. EUR 7,00.

VALUTA Euro (EUR).

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu