Skip to main content

Rejse til Sydslesvig

-
Natur og kultur i skønne Nordtyskland

Rejse til Sydslesvig

Kom med på en rejse til det historiske Sydslesvig, når vi besøger de mange spændende byer og de flotte naturområder i det nordlige Tyskland. På turen får vi hele historien om de flade, mineralholdige marker, de stædige bønder, der dyrkede dem, og de historiske byer, som stadig omkranser dem. Undervejs skal vi besøge byen Heide med Tysklands største markedsplads, Husum med de gamle købmandshuse og butiksgaden Grossstrasse samt byen der er kendt som Lille Amsterdam, Friedrichstadt. Vi kommer også forbi det imponerende sluseanlæg ved Eidersperrwerk, og så skal vi naturligvis på sejltur til marskøen Pellworm, der naturstridigt ligger under havets overflade omkranset af otte meter høje diger.


Respekten for havet
Historien om det flade, nordtyske marskland er også fortællingen om en befolkning, der altid har levet i samspil med – og i dyb respekt for – havet. Flere gange gennem tiden har stormfloder oversvømmet både øer og fastland i det vestlige Sydslesvig, og på denne rejse hører vi de dramatiske historier, der fulgte i kølvandet på oversvømmelserne. Og vi ser med egne øjne de mange forholdsregler, nordtyskerne har taget, for at forhindre nye.

Hotel

  • Dag 1-4

    Hotel Nordica Berlin Heide

    Nordica Hotel Berlin er et 4-stjernet hotel, som ligger i Heide i den smukke Ditmarsken-region, 20 kilometer fra kysten langs Vesterhavet. Der er gratis Wi-Fi tilgængeligt overalt på Nordica Hotel Berlin. Alle værelserne er rummelige og eget bad og toilet. I restauranten på Hotel Berlin serveres egnsretter fra Slesvig- Holsten såvel som internationale retter. Restauranten har udestue med opholdsområde. Nordica Hotel Berlin ligger 20 minutters kørsel fra kystbyen Büsum.

    BarJa
    InternetJa
    ReceptionJa
    RestaurantJa
    TvJa

Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse - besøg i Slesvig og Heide

    Morgenkomplet i Hedensted. Vi gør holdt i Slesvig, hvor vi blandt andet skal opleve den smukke domkirke fra år 1030, og vi får også lidt tid på egen hånd til at finde en god frokost.

    Herefter går turen til Heide, hvor vi oplever den hyggelige markedsplads, der er Tysklands største og emmer af historie og gamle traditioner. Her har man i flere hundreder år kunnet gå fra bod til bod i jagten på en god handel, og her får vi således et dejligt indblik i byens lokalliv. Byen er også kendt for det smukke, gamle vandtårn fra starten af 1900-tallet, der ikke længere er i funktion, men til gengæld er et populært sted at blive gift.

    I Heide spiser vi middag på hotellet.

  • Dag 2: Øen Pellworm og byen Husum

    Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Husum, der bemærker sig med den hyggelige havn og butiksgaden Grossstrasse med de mange gamle købmands- og gavlhuse. Nogle af dem er flere hundrede år gamle men er stadig i fin stand.

    Efter et kort stop kører vi mod vest til halvøen Nordstrand, hvorfra vi tager en 40 min. sejltur til marskøen Pellworm. Øen ligger omkring en meter under vandets overflade, og omkring øen har man bygget kilometervis af otte meter høje diger som beskyttelse. Øen er rig på skøn natur og spændende historier om et særpræget ø-liv og kraftige stormfloder. Vi stopper bl.a. ved Rungholt-museet, der fortæller den dramatiske historie om byen Rungholt, der forsvandt i havet som følge af en stormflod i 1300-tallet. Vi ser også den gamle St. Salvator-kirke, hvis 26 meter høje tårn er ruinerne fra et 55 meter højt tårn, der styrtede sammen for omkring 400 år siden. Vi har bussen med ud på øen og kan derfor opleve det mest af den og samtidig tage os tid til at spise en god frokost. Med på turen har vi en engelsktalende lokalguide, der deler ud af sin viden om øens på én gang spændende og dramatiske historie.

    Vores egen danske NILLES-guide er naturligvis behjælpelig med oversættelse, så vi får alle facetter med fra den unikke marskø.

    Øen Pellworm og byen Husum
  • Dag 3: Friedrichstadt og Eidersperrwerk

    Efter morgenmaden skal vi ud på nye opdagelser, og her er dagens første stop ved det imponerende sluseanlæg, Eidersperrwerk, som er marsklandets beskyttelse mod stormflod. Det næsten fem kilometer lange anlæg er det største tyske kystsikringsbyggeri, og i 2023 fejrer det 50-års jubilæum. Det blev nemlig indviet tilbage i 1973, efter en stormflod i 1960’erne havde medført store skader. Vi fortsætter til et kort stop i havnebyen Tønning, inden vi når Friedrichstadt længere inde i landet. Her får vi mulighed for at udforske den hyggelige by, der også er kendt som “Lille Amsterdam”.

    Der bliver tid til at nyde en sejltur på kanalerne med en af kanalbådene og til at gå en tur i byen, der emmer af hollandsk byggestil. Vi får tid til frokost og oplevelser på egen hånd.

    Friedrichstadt og Eidersperrwerk
  • Dag 4: Hjemrejse

    Efter morgenmaden kører vi til Gottorp Slot, der ligger på en ø i Sliens inderste krumning. I middelalderen stod her en borg. Det er et slot i højbarokstil, og i dag huser det to museer, hvor man kan lære mere om 120.000 år af menneskets historie. Samlingerne i Landesmuseum für Kunst og Kulturgeschichte spænder fra middelalderen til moderne kunst. Det arkæologiske museum udstiller fund fra neandertalerne til middelalderen, herunder "Nydambåden" fra jernalderen og de berømte moselig. Indkøbspause ved grænsen og frokostbuffet i Hellevad.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Hvad skal jeg beregne i entré på rejsen til Sydslesvig?

    Entréer sejltur Friedrichsstadt ca. 15 EUR, Gottorp Slot ca. 12 EUR

  • Hvilke entreer er der på rejsen til Ditmarsken

    Sejltur Friedrichsstadt ca. EUR 15, Gottorp Slot ca. EUR 12

  • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

    I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

  • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

    Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

    Se vores opsamlingsruter

  • Hvor er der påstigning og afstigning?

    Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

    Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

    Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

    Regneeksempel:
    Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

    Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

    Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Kan man reservere fast plads i bussen?

    Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

    Prisen for pladsreservation pr. person er:

    • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
    • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

    Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

    Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

    Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

  • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

    Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

  • Køre- og hviletidsbestemmelser

    De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
    i trygge rammer
  • Altid med erfaren
    dansk rejseleder
  • Sammen om
    nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu