Skip to main content

Busrejse til Altenahr

-
Populær rejse til Tysklands rødvinsparadis

Vinbyen Altenahr

Ahrfloden strømmer gennem Tysklands fantastiske Eifelbjerge, hvor vinbyen Altenahr knejser blandt borge og fæstninger. Her skal vi opleve Altenahrs vinproduktion, grillfester og traditionsrige vinfester med optog, musik og flotte dragter. Undervejs tager vi på spændende udflugter gennem de smukke vinlandskaber, hvor Ahr, Mosel og Rhinen mødes. Vi prøver den historiske jernbane Vulkan Express, besøger Tysklands ældste benediktinerkloster og udforsker regionens charmerende byer.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 5 overnatninger i Altenahr
 • 5 x morgenmad
 • 5 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 1 x vingave
 • Udflugter ekskl. entréer, sejltur og vinsmagninger
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Zur Post

  Hotel zur Post er dejligt beliggende direkte ved Ahrfloden nær frodige vinmarker. Hotellet ligger i gåafstand til centrum af Altenahr, som har små hyggelige butikker og spisesteder. Hotellet består af en hovedbygning og et gæstehus, begge med elevator (elevator til 2. sal på hotellet). Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer, telefon, safeboks, TV og minibar. Enkelte værelser er med balkon. Hotellet råder over restaurant, en dejlig udendørs terrasse med servering samt en hyggelig vinkælder, hvor der holdes vinsmagning. Endvidere er der indendørs pool med sauna og solarium. Forplejningen er god og består af buffet om morgenen og 3-retters menu eller buffet om aftenen. Værtsparret, Petra og Günther Lang, byder alle gæster velkommen. I vinhøsttiden kommer Altenahrs vindronning på besøg.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa

Dagsprogram og udflugter

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Vi passerer Köln og Bonn og ankommer til Altenahr først på aftenen.

 • Bad Neuenahr – Ahrweiler – Mayschoss: Halvdagsudflugt

  Dagen tilbringer vi i den smukke Ahrdal, hvor de hyggelige, små vinbyer ligger som perler på en snor. Vi kører først en lille rundtur i kurbyen Bad Neuenahr, hvor vi ser de forskellige kurklinikker og Ahr-thermen, hvor badene finder sted. Derefter kører vi til Ahrweiler, der er en gammel middelalderby med bymur, tårne og svalegange. Der er mulighed for et besøg i byens berømte kirke.

  Turen ender i vinbyen Mayschoss, hvor vi ser de vinkældre, der tilhører verdens ældste vinsammenslutning. Her bydes på en smagsprøve.

 • Cochem – Mosel – Beilstein: Heldagsudflugt

  Cochem ligger i en smuk dal, hvor Moselfloden bugter sig gennem landskabet, og byen har en smuk promenade langs floden. Den flotte borg Reichsburg knejser over byen og er et besøg værd. Vi ser den gamle bydel med kirken, torvet og byporten. Der bliver mulighed for en rundtur i byen både til fods, med et lille tog, som også kører op til vinmarkerne, eller med en minibus op til Reichsburg-borgen. Der er tid til frokost og måske et glas Moselvin.

  Vi oplever også Mosel fra vandet, når vi sejler fra Cochem til den lille, romantiske by Beilstein på en af de flotteste strækninger. Vi nyder de stejle vinterrasser glide forbi og passerer en af de store sluser og har et ophold i Beilstein, inden vi kører tilbage til Altenahr.

 • Panoramatur – Laacher See – Maria Laach: Heldagsudflugt

  Turen går igennem den romantiske Ahrdal, hvor vinbjergene ligger side om side med de golde klipper. Egnens produktion af kvalitetsvine kan føres tilbage til romerne, som opdagede dalens klimatiske fordele og plantede de første vinstokke. Vi fortsætter langs Rhinen til Brohl og går ombord på den historiske, smalsporede jernbane Vulkan Express. Turen går forbi vandmøller, borge og vulkankrateret Bausenberg. Vi ser også den imponerende borgruin Olbrück, inden ankomsten til Engeln, hvor bussen venter.

  Derefter går turen ad små veje gennem et smukt landskab til Laacher See, som er Vulkaneifels største kratersø. Her møder vi Tysklands ældste og mest velbevarede benediktinerkloster, hvor der bl.a. er mulighed for at se den berømte klosterkirke og et stort havecenter.

 • Ekstraudflugter

  Afrejse 12/7 og 23/8 - Bonn – Königswinter – kort heldagstur

  Vi kører til universitetsbyen Bonn, som ligger smukt ved Rhinen. Her besøger vi først et meget interessant museum, der omhandler Tysklands historie efter 1945, hvor Bonn blev regeringsby, indtil man flyttede den til Berlin. Derefter kører vi til Königswinter, der ligeledes ligger ved Rhinen. Ud over at nyde den dejlige promenade med caféer og restauranter er der mulighed for at tage en tur med tandhjulsbane til de sagnomspundne Drachenfels-ruiner, som ligger højt hævet over Rhinen på bjerget af samme navn. På et stop midtvejs på banen er det muligt at besøge Nibelungenhalle, hvor der er udstillet malerier og andet fra Richard Wagners operaer. Efter nogle spændende timer vender vi tilbage til Altenahr.

  Afrejse 29/7 og 27/9 - Bad Münstereifel – Köln – Kölner Dom – heldagstur

  Vi begynder med et besøg i middelalderbyen Bad Münstereifel. Byen er en kurby og kendt for sine ”Kneipp-Kure”, som er udviklet af Dr. Sebastian Kneipp. Vi nyder kurbyen, og man kan f.eks. drikke en kop kaffe på den kendte schlager-sanger, Heino’s café. Senere kører vi til Köln, hvor vi går en byrundtur på Rhin-promenaden samt i den gamle bydel og oplever den berømte domkirke. Man kan desuden besøge det arkæologiske museum, eller man kan vælge blot at nyde byens små, hyggelige gader og torve.

  Afrejse 21/10 Trier – Mosel – Eifelbjergene – Nürburgring – heldagstur

  Vi passerer Eifelbjergene, inden vi når Trier, der ligger ved Mosel, og er en af de ældste og mest interessante byer i Tyskland. Trier står på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af sin historiske bykerne, der er grundlagt i romertiden. Vi ser kejser-termerne, fyrsteslottet samt en af de bedst bevarede arenaer nord for Alperne. Derudover besøger vi domkirken samt byporten Porta Nigra. Der bliver tid på egen hånd til at opleve byen. Hjemturen køres forbi områdets højeste punkt ’Hohe Acht’ og en af Europas kendte Formel 1-baner Nürburgring.

  Jubilæumsafgang den 12/7

  Det er nu 25 år siden, at vi startede med at køre til hotel Zur Post i Altenahr og i den forbindelse har vi forberedt et særligt program til jubilæumsturen den 12/7. På turen får I fornøjelsen af at køre med rejseleder Claus Søby, som er vores mest erfarne Altenahr rejseleder. Foruden at der er grill fest på denne afgang, vil der også være inkluderet vinsmagning afholdt af vores rejseleder. Desuden byder NILLES også på en dejlig frokost på hotellet.

  Vandretur - rødvinsruten
  Der er mulighed for en vandretur på rødvinsruten i Ahrdalen. Her opleves flotte udsigter over dalen og de hyggelige vinbyer.
 • Hjemrejse

  Hjemturen er med sen frokost i Neumünster og indkøbspause ved Otto Duborg.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 05:05 23:10
Dybvad Falkevej 25 05:20 22:50
Brønderslev Banegård 05:30 22:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvej 05:40 22:30
Bouet Kvickly, P-plads 05:55 22:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 06:10 22:05
Støvring Hobrovej, Shell 06:25 21:50
Haverslev INdustriparken, Circle K 06:35 21:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 06:50 21:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 07:10 21:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 07:25 20:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 07:40 20:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 07:50 20:25
Skanderborg Banegård 08:15 20:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 08:30 19:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 09:30 19:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 09:40 19:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 10:05 18:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 10:20 18:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 10:35 17:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 11:00 17:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
11/7-20216 dageAltenahr - GrillfestMere end 8Kr. 4.395Bestil
4/8-20216 dageAltenahr - Borgfest i AltenahrMere end 8Kr. 4.295Bestil
22/8-20216 dageAltenahr - Vinfest i WalporzheimMere end 8Kr. 4.295Bestil
5/9-20216 dageAltenahr - Vinfest i AhrweilerMere end 8Kr. 4.295Bestil
26/9-20216 dageAltenahr - Vinfest i DernauMere end 8Kr. 4.195Bestil
10/10-20216 dageAltenahr Mere end 8Kr. 4.195Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Altenahr?

  Entréer udgør: Cochem sejltur ca. EUR 13. Cochem togtur ca. EUR 6. Mayschoss vinkælder ca. EUR 4. Trier Arena ca. EUR 3,50. Vulkan Express ca. EUR 11,50. Drachenfels EUR 8,50. 

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu