Skip to main content

Slotsferie i Tyskland

-
Historiske slotte og byer

Slotsferie i Tyskland

Oplev et sandt eventyr, når vi tager på slotsferie i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Vi bor på et vaskeægte 4-stjernet slot, besøger det luksuriøse Schloss Ludwigslust, udforsker en af Nordtysklands største seværdigheder, Torneroseslottet i Schwerin, samt tager på visit i den gamle, charmerende havneby Wismar.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger
 • 3 x morgenmad
 • 3 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 2 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 1 x guidet rundvisning på Schloss Schwerin
 • 1 x guidet rundvisning på Schloss Ludwigslust
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Schloss Neustadt-Glewe

  Hotel Schloss Neustadt-Glewe har en skøn beliggenhed ved floden Elde centralt i den lille middelalderby Neustadt-Glewe. Det historiske barokslot har aner tilbage fra 1717 og består af en hovedbygning samt et anneks. I hovedbygningen findes reception, lobby, restaurant, bar, elevator, bibliotek, gratis Wi-Fi og flere saloner med bekvemme møbler og historiske detaljer - blandt andet et stort og meget detaljeret stukloft. Alle værelser er 20-25 m2 og ligger i slottets hovedbygning eller anneks. Værelserne er smagfuldt og individuelt indrettede med eget badeværelse, hårtørrer, skrivebord med stol, minibar, TV, telefon, Wi-Fi samt elkedel med kaffe og te. NILLES råder over værelser i både hovedbygningen og anneks.

  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted. Frokosten nydes i Neumünster, hvorefter vi kører videre til den lille by Friedrichsruh. Her tilbragte Otto von Bismarck sine sidste leveår. Otto von Bismarck var en af nøglepersonerne i krigen mod Danmark i 1864 samt hovedarkitekten bag det tyske kejserrige. Senere på dagen bliver der tid til en kort rundtur i Neustadt Glewe, hvor vi ser byens vartegn – den gamle borg.

  Vi runder dagen af med middag på slottet.

  Udrejse
 • Dag 2: Wismar og Bad Doberan

  Vi begynder dagen med at køre en tur til Wismar, hvor vi oplever Altstadt. Den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdenarv. Vi ser også den imponerende Skt. Nikolai Kirke, der er et af de fineste vidnesbyrd om middelalderlig murstensarkitektur i det nordlige Tyskland. Der bliver tid på egen hånd til at nyde byen samt en frokost.

  Efter frokost kører vi til Bad Doberan til et besøg i den imponerende klosterkirke. Kirken har et interessant dansk islæt, idet den danske dronning Margrete Sambiria ligger begravet her. Hun blev også kaldet Margrete Sprænghest, fordi hun engang red en hest til døde. Hun er bedst kendt for at være hustru til kong Christoffer den Første samt mor til den senere kong Erik den Femte (Klipping), der blev myrdet i Finderup Lade.

  Wismar og Bad Doberan
 • Dag 3: Schwerin – Ludwigslust

  Dagen begynder med et besøg i Schwerin, hvor vi finder en af Nordtysklands største seværdigheder – Torneroseslottet. Slottet var oprindeligt residens for hertuger og storhertuger i Hertugdømmet Mecklenburg frem til 1918. Frem til 1990 har det fungeret som det officielle sæde for delstatsparlamentet. Det var desuden også på slottet i Schwerin, at den senere danske dronning Alexandrine voksede op. Efter rundvisning på slottet bliver der tid på egen hånd til frokost og en slentretur i den gamle bydel Schelfstadt med små skæve bindingsværkshuse og smalle, hyggelige gader.

  Vi bruger eftermiddagen på et besøg på Schloss Ludwigslust. Et slot, der oprindeligt blev bygget som en jagthytte, siden genopbygget som et luksuriøst tilflugtssted fra den hertugelige hovedstad Schwerin. For en tid i årene 1765-1837 dannede slottet centrum for regeringen. Prins Christian Ludwig, arvingen til hertugen af Mecklenburg-Schwerin, holdt meget af at komme på slottet og døbte det derfor Ludwigslust.

  Schwerin – Ludwigslust
 • Dag 4: Hjemrejse

  Rejsen er nået til sin sidste dag, og vi vender næsen hjemad og starter med et besøg i Flensburg, hvor vi ser den hyggelige by med gågader, shopping og hyggelige hyggelig havn. Vi gør holdt ved Otto Duborg og handler på vejen. Frokost i Hellevad

  Hjemrejse

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 22:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 22:05
Brønderslev Banegård 06:30 22:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 21:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:35
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 21:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 21:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 20:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 20:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 20:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 19:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 19:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 19:10
Skanderborg Banegård 09:25 18:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 18:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 17:45
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 11:15 17:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 17:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/6-20234 dageNeustadt Glewe slotsferie0Kr. 4.395Forespørg
26/9-20234 dageNeustadt Glewe slotsferieMere end 8Kr. 4.395Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvordan er vejret på denne rejse til Neustadt Glewe

  Neustadt Glewe 21°- 23 °.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu