Skip to main content

Flodkrydstogt på Tysklands floder

-
På tværs af Tyskland - fra Strasbourg til Passau

Rhinen – Main – Donau flodkrydstogt

Sejl ned tværs gennem Tyskland på et unikt flodkrydstogt på de 3 floder Donau, Main og Rhinen, hvor vi kommer dybere ind i landskabet og oplever flere byer, end hvis vi kun sejlede på de store floder. På den menneskeskabte Main-Donau-kanal (171 km) hæver et gigantisk slusesystem flodskibet op i 406 meters højde, mens vi er ombord.

Glæd dig også til besøg i en perlerække af vinlandsbyer og til storbyer som Nürnberg, Regensburg, Würzburg og Frankfurt am Main, der har spillet en vigtig rolle i Europas historie.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med skib Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Würzburg - Bamberg – Nürnburg – Regensburg – Passau (modsat rækkefølge den 14/10)
 • 7 overnatninger på CroisiEurope flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 9 x morgenmad
 • 6 x frokost ombord
 • 7 x aftensmad, heraf 1 gallamiddag ombord
 • All Inclusive ombord*
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 4 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 2 x aftensmad (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skibe

 • MS Modigliani benyttes på afgangen den 11.05 - 20.05 2021

  MS Modigliani

  Det flotte skib MS Modigliani er bygget i 2001 og er senest renoveret i 2011. Ombord er der i alt 78 kabiner fordelt på 2 dæk (hoveddæk og øvre dæk). Når du sejler med MS Modigliani, kan du gøre brug af de mange faciliteter ombord såsom reception, skøn panoramarestaurant, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, morgenfitness på soldækket, bibliotek, morgenfitness, aircondition, Wi-Fi og mere. Nyd udsigten mens de flotte landskaber glider forbi på det dejlige soldæk. Her er solsenge og liggestole. Alle kabiner er 11 kvm, udvendige med vindue og er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. Der er helpension og drikkevarer inkluderet, og en aften er der 4-retters gallamenu. Skibets franske kok sørger for gode måltider, både til morgenmad, frokost og aftensmad. Der serveres øl, vand, skibets vine, dagens cocktail samt kaffe, te og drinks i tidsrummet kl. 11:00-23:00. Eksklusive drikkevarer, specielle drinks og andre drikkevarer er mod betaling. Der er faste pladser i restauranten under hele krydstogtet.

  Påklædning
  Der er ingen formel dresscode, men shorts, undertrøjer, badetøj og lignende er ikke velset i restauranten. Pæn påklædning er forventet ved krydstogtets gallamiddag.

  Se her for beskrivelse af skibet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetSafeboks & hårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
  AktivitetBibliotek
 • MS Beethoven benyttes på afgangen den 14.10 - 23.10 2021

  MS Beethoven

  MS Beethoven er et dejligt skib fra 2004 og er senest renoveret i 2010. Skibet har i alt 90 kabiner fordelt på 3 dæk (hoveddæk, mellemdæk og øvre dæk), og her er et stort udbud af faciliteter såsom flot panoramarestaurant, reception, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, pianoramabar med klaver, bibliotek, morgenfitness på soldækket, aircondition, Wi-Fi, elevator og mere. Nyd den dejlige udsigt på soldækket, hvor der er solsenge og stole. Alle kabiner er 13 kvm, udvendige med vindue og er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. Kabiner på mellemdæk og øvredæk har et større vindue, som kan åbnes. I skibets restaurant serveres morgenbuffet, frokost og middag som 3-retters menu, og en aften er der 4-retters gallamenu. Skibets franske kok fremtryller de lækreste menuer af de bedste råvarer og med god sans for rejserutens madskikke. Drikkevarer til frokost/lunch og aftensmad ombord er inkluderet. Der serveres øl, vand, skibets vine, dagens cocktail samt kaffe, te og drinks i tidsrummet kl. 11:00-23:00. Eksklusive drikkevarer, specielle drinks og andre drikkevarer er mod betaling. Der er faste pladser i restauranten under hele krydstogtet.

  Påklædning
  Der er ingen formel dresscode, men shorts, undertrøjer, badetøj og lignende er ikke velset i restauranten. Pæn påklædning er forventet ved krydstogtets gallamiddag.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetSafeboks & hårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
  AktivitetBibliotek

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Donau, Main og Rhinen, herunder evt. lukning af soldæk ved passage af broer.

  Vær opmærksom på, at ruten er fra Strasbourg til Passau ved afrejse i Maj.

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Overnatning ved Leipzig.

 • Dag 2: Passau

  Vi kører sydpå gennem Tyskland og passerer Regensburg, hvor vi stifter bekendtskab med Donau. Frokost nær Deggendorf.

  Efter en smuk køretur i Bayern når vi midt på eftermiddagen tre-flods-byen, Passau, hvor floderne Inn, Ilz og Donau løber sammen. Her venter vores skib. Besætningen bringer bagagen ombord, og snart kan sejladsen begynde. Afsejlingen fra Passau kan nydes fra soldækket.

 • Dag 3: Regensburg & Kelheim

  Efter frokost ombord anløber vi den smukke middelalderby Regensburg. Skibet ligger tæt på den gamle by, som vi studerer til fods på en lille byrundtur. Vi ser blandt andet domkirken, den smukke gamle rådhusplads og byens gamle romerske stenbro.

  Bussen bringer os herefter til Bayerns ældste benediktinerkloster, Kloster Weltenburg, hvor vi får mulighed for med en lokal turbåd at tage en spektakulær sejltur gennem Donau Durchbruch – en smal passage med utroligt smukke kalkbjerge på begge sider (sejltur ej inkluderet).

  I Kelheim stiger vi igen ombord på vores flodkrydstogtskib og tager nu hul på turen ad Main-Donau-kanalen.

 • Dag 4: Nürnberg & Bamberg

  Vi ankommer til Nürnberg – en by, hvis navn for altid vil være forbundet med 2. verdenskrig. Vi besøger det store område, hvor nazisterne i 1930’erne samlede hundredtusindvis af tyskere til de årlige rigspartidage med taler af Adolf Hitler. Det var også i Nürnberg, at de ledende nazister i retsopgøret efter krigen i Justitzpalast blev stillet til regnskab for deres gerninger. Retslokalerne er stadig i brug. Men Nürnberg rummer også en charmerende bymidte, der er omgivet af bymuren med de 67 vagttårne. Her går vi en tur, og der bliver tid til at shoppe og måske til at smage byens små, berømte pølser.

  Sidst på formiddagen kører bussen os til Erlangen, hvor vi møder skibet. Efter frokost kan eftermiddagen nydes ombord. Om aftenen når skibet til Bamberg – sidste by på Main-Donaukanalen.

 • Dag 5: Bamberg - Rothenburg - Gerlachshausen

  Om morgenen sejler vi ind på Main-floden, der snor sig gennem landskabet med af idylliske landsbyer, vinmarker og gamle borge.

  Efter frokost går vi i land og kører med bussen til Rothenburg ob der Tauber, der er hovedby på Romantische Strasse. Intet sted er middelalderens særpræg så velbevaret som her. Vi spadserer en tur forbi velholdte bindingsværkshuse med smedejernsskilte, byporte, fontæner og meget andet. Tid på egen hånd. Vi får undervejs mulighed for at smage på den lokale vin. Vi går igen ombord på skibet i Gerlachshausen ved Schwarzach am Main.

 • Dag 6: Würzburg - Wertheim

  Skibet anløber den maleriske universitetsby, Würzburg, hvis velbevarede bygninger strækker sig på begge sider af Main-floden. Fra bussen ser vi først Marienburg-fæstningen, Residenz og en række andre af byens imponerende seværdigheder. Herefter spadserer vi gennem bymidten, hvor der også bliver tid på egen hånd, inden vi krydser Main ad den gamle stenbro og i bussen kører til Karlstadt, hvor skibet venter os.

  Om eftermiddagen passerer vi den smukke Main-dal med bindingsværksbyerne Lohr og Gemünde, hvor floden Fränkische Saale slutter sig til Main-floden. Om aftenen anløber vi den charmerende gamle by, Wertheim. Skibet ligger lige ved bymuren – en aftentur efter middagen i de smalle stræder kan anbefales.

 • Dag 7: Wertheim & Miltenberg

  Afsejling fra Wertheim om morgenen mod Miltenberg. Byen kaldes også ”Perlen på Main” på grund af de mange bindingsværkshuse. Vi slentrer en formiddagstur og ser blandt andet Zum Riesen, der er et af Tysklands ældste værtshuse. Der bliver tid til at studere byen på egen hånd før afsejling ved frokosttid. Nyd panoramaet mens vi sejler videre gennem Main-dalen.

 • Dag 8: Franfurt am Main & Mainz

  Vi passerer Brødrene Grimms fødeby, Hanau, før vi forlader Bayern og sejler ind i delstaten Hessen. Vi anløber Frankfurt am Main, Tysklands (og Europas) finansmetropol, hvis skyline er et imponerende syn. Vi fornemmer både det moderne Frankfurt og byens historiske fortid som hjemsted for konger og kejsere. Tid på egen hånd i den gamle bydel, før vi igen går ombord.

  Om eftermiddagen kan de sidste kilometer af Main-floden nydes, før skibet glider ind på Rhinen og lægger til kaj i Mainz. Her er der mulighed for at besøge den enorme, mange-tårnede domkirke, der ligger omgivet af et stort butikskvarter, og St. Stefans-kirken, hvor Marc Chagall brugte sine sidste kræfter på at færdiggøre ni fantastiske blå vinduer med bibelske motiver. Skibet forlader Mainz, og om aftenen serveres der gallamiddag, mens vi sejler på Rhinen mod Strasbourg.

 • Dag 9: Strasbourg & hjemrejse

  Turen fortsætter ad Rhinen gennem de to store franske sluser ved Iffezheim og Gambs-heim. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Strasbourg, hvor matroserne bringer bagagen til bussen. Vi kører via Karlsruhe og Frankfurt til overnatning ved Kassel.

 • Dag 10: Hjemrejse

  Forbi Hannover og Hamburg. Frokostbuffet i Rødekro.


Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 20:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 20:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:50
Brønderslev Banegård 06:30 19:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 18:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 18:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 18:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:25
Skanderborg Banegård 09:15 17:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 16:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 16:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 10:40 16:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 11:05 15:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 15:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 14:20

Gyldig : 14-10-2021

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 20:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 20:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:50
Brønderslev Banegård 06:30 19:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 18:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 18:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 18:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:25
Skanderborg Banegård 09:15 17:00
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 16:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 16:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 10:40 16:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 11:05 15:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 15:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 14:20

Gyldig : 10-05-2022

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
14/10-202110 dageRhinen-Main-Donau flodkrydstogtMere end 8Kr. 12.595Bestil
10/5-202210 dageRhinen-Main-Donau flodkrydstogtMere end 8Kr. 12.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Würzburg?

  Gennemsnitstemperatur: Maj - september 18° - 25°.

 • All Inclusive ombord

  All inclusive ombord: Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vin. Fra baren: Øl, vand  og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i  tidsrummet kl. 10- 24.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale ca. EUR 5 pers./dag til fordeling blandt skibets personale. Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris.

 • Betaling ombord

  Alle priser på skibene er i Euro (EUR). Ved betaling af drikkevarer skal regningen kvitteres og kabinenummer påføres. Afregning (kontant eller kreditkort) sker typisk den næstsidste eller den sidste dag på krydstogtet. 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu