Skip to main content

Rhinen – Main – Donau flodkrydstogt

-
På tværs af Tyskland - fra Strasbourg til Passau

Rhinen – Main – Donau flodkrydstogt

Sejl med tværs gennem Tyskland på et unikt flodkrydstogt på de 3 floder Donau, Main og Rhinen, hvor vi kommer dybere ind i landskabet og oplever flere byer, end hvis vi kun sejlede på de store floder. På den menneskeskabte Main-Donau-kanal (171 km) hæver et gigantisk slusesystem flodskibet op i 406 meters højde, mens vi er ombord.

Glæd dig også til besøg i en perlerække af vinlandsbyer og til storbyer som Nürnberg, Regensburg, Würzburg og Frankfurt am Main, der har spillet en vigtig rolle i Europas historie.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Med skib Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Würzburg - Bamberg – Nürnburg – Regensburg – Passau (modsat rækkefølge den 15/10)
 • 7 overnatninger på CroisiEurope flodskib
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 9 x morgenmad
 • 6 x frokost ombord
 • 7 x aftensmad, heraf 1 gallamiddag ombord
 • All Inclusive ombord*
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 4 x frokost (ud- og hjemrejse)
 • 2 x aftensmad (ud- og hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

 • MS Modigliani

  Det flotte skib MS Modigliani er bygget i 2001 og er senest renoveret i 2011. Ombord er der i alt 78 kabiner fordelt på 2 dæk (hoveddæk og øvre dæk). Når du sejler med MS Modigliani, kan du gøre brug af de mange faciliteter ombord såsom reception, skøn panoramarestaurant, souvenirbutik, loungebar med dansegulv, morgenfitness på soldækket, bibliotek, morgenfitness, aircondition, Wi-Fi og mere. Nyd udsigten mens de flotte landskaber glider forbi på det dejlige soldæk. Her er solsenge og liggestole. Alle kabiner er 11 kvm, udvendige med vindue og er indrettet med toilet og bad, hårtørrer, håndklæder, aircondition, TV, telefon og safeboks. Der er helpension og drikkevarer inkluderet, og en aften er der 4-retters gallamenu. Skibets franske kok sørger for gode måltider, både til morgenmad, frokost og aftensmad. Der serveres øl, vand, skibets vine, dagens cocktail samt kaffe, te og drinks i tidsrummet kl. 11:00-23:00. Eksklusive drikkevarer, specielle drinks og andre drikkevarer er mod betaling. Der er faste pladser i restauranten under hele krydstogtet.

  Påklædning
  Der er ingen formel dresscode, men shorts, undertrøjer, badetøj og lignende er ikke velset i restauranten. Pæn påklædning er forventet ved krydstogtets gallamiddag.

  Se her for beskrivelse af skibet.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetSafeboks & hårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
  AktivitetBibliotek

Dagsprogram

 • Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene på Donau, Main og Rhinen, herunder evt. lukning af soldæk ved passage af broer.

  Vær opmærksom på, at ruten er fra Strasbourg til Passau ved afrejse i Maj.

 • Dag 1: Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Overnatning ved Göttingen.

 • Dag 2: Strasbourg

  Vi kører forbi Frankfurt og Karlsruhe og spiser frokost udenfor Baden-Baden. Pause ved det store sluseanlæg i Gambsheim. På en kort byrundtur i Strasbourg ser vi Europa-Parlamentet og de blomsterprydede bygninger langs bymidtens kanaler.

  Sidst på eftermiddagen går vi ombord på vores flodkrydstogtskib, hvor matroserne sørger for at bringe bagagen til kahytterne. Sejladsen ad Rhinen med kurs mod Mainz kan nu begynde. Velkomstdrink i loungen og præsentation af besætningen.

 • Dag 3: Mainz – Frankfurt am Main

  Om morgenen lægger skibet til i Mainz, der er hovedbyen i Rheinland-Pfalz. Her er der mulighed for at besøge den enorme, mange-tårnede domkirke, der ligger omgivet af et stort butikskvarter og St. Stefans-kirken, hvor Marc Chagall brugte sine sidste kræfter på at færdiggøre ni fantastiske blå vinduer med bibelske motiver.

  Skibet sejler fra Mainz og forlader nu Rhinen. Videre ad Main-floden sættes kursen mod Tysklands finansmetropol Frankfurt am Main. Vi fornemmer både det moderne Frankfurt og byens historiske fortid som hjemsted for konger og kejsere.

  Tid på egen hånd i den gamle bydel, før vi igen går ombord. Vi forlader nu delstaten Hessen og sejler ind i Bayern.

 • Dag 4: Miltenberg – Wertheim

  Om morgenen ankommer vi til Miltenberg, der er kendt for sine mange bindingsværkshuse og yderst velbevarede bymur. Vi slentrer en formiddagstur og ser blandt andet et af Tysklands ældste værtshuse, Zum Riesen.

  Tid til at studere byen på egen hånd før afsejling ved frokosttid. Sejlturen fortsætter til en anden smuk vinby Wertheim. Skibet ligger lige ved bymuren, og en spadseretur i de smalle stræder kan anbefales.

 • Dag 5: Wertheim – Würzburg

  Afsejling gennem den smukke Main-dal forbi Gemünde. Efter frokost ombord oplever vi den maleriske residens- og universitetsby Würzburg, hvis velbevarede bygninger strækker sig på begge sider af Main-floden. Fra bussen ser vi Marienberg-fæstningen Residenz og en række andre af Würzburgs imponerende seværdigheder. Herefter spadserer vi gennem bymidten, hvor der også bliver tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet i Würzburg og fortsætter sejladsen mod Gerlachshausen.

 • Dag 6: Gerlachshausen – Rothenburg – Bamberg

  Om formiddagen går turen med bus til regionens hovedby Rothenburg ob der Tauber. Intet sted er middelalderens særpræg bevaret som her.

  Vi spadserer en tur forbi velholdte bindingsværkshuse med smedejernsskilte, byporte, fontæner og meget andet. Tid på egen hånd. Vi får desuden mulighed for at smage på den lokale vin.

  Vi går atter ombord på skibet i Schweinfurt, og i løbet af aftenen når vi til Bamberg.

 • Dag 7: Bamberg – Nürnberg – Mühlhausen

  Vi forlader nu Main-floden, og begynder turen på Main-Donau-kanalen. Om formiddagen er der rig lejlighed til at beundre det imponerende stykke ingeniørarbejde, mens vi bevæger os gennem landskabet. Midt på dagen ankommer vi til Nürnberg – en by, hvis navn for altid vil være forbundet med 2. Verdenskrig.

  Efter frokost ombord besøger vi det store område, hvor nazisterne i 1930’erne samlede hundredtusindvis af tyskere til de årlige rigspartidage med taler af Adolf Hitler. Det var også i Nürnberg, de ledende nazister i retsopgøret efter krigen i Justitzpalast blev stillet til regnskab for deres gerninger. Retslokalerne er stadig i brug.

  Nürnberg rummer også en charmerende bymidte omgivet af en bymur med 67 vagttårne. Her går vi en tur, og der bliver også tid til at shoppe og måske til at smage byens små, berømte pølser.

  Sidst på eftermiddagen sejler vi fra Nürnberg mod Mühlhausen.

 • Dag 8: Mühlhausen – Kelheim – Regensburg

  I Kelheim slutter vores tur på Main-Donau-kanalen. Vi går i land og kører i bussen til Bayerns ældste benediktinerkloster Weltenburg, hvor vi også får mulighed for at tage en spektakulær sejltur gennem Donaudurchbruch – en smal passage med utroligt smukke kalkbjerge på begge sider.

  Senere tager vi til den smukke middelalderby Regensburg, hvor vi på en lille tur til fods blandt andet ser domkirken, den smukke gamle rådhusplads og byens romerske stenbro. Skibet fortsætter sejladsen på Donau, og om aftenen er der gallamiddag i skibets restaurant.

 • Dag 9 og 10: Hjemrejse

  Om formiddagen anløber vi Passau, hvor vi stiger af skibet og matroserne bringer bagagen i land. Vi fortsætter i bus og genser Regensburg, før vi forlader Bayern og kører gennem det tidligere Østtyskland.

  Frokost i nærheden af Hof og overnatning nær Leipzig. Gennem Nordtyskland og frokostbuffet i Rødekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 21:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 21:05
Brønderslev Banegård 06:30 21:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:35
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 20:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 20:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:40
Randers Pendlerplads, Viborgvej 140 08:10 19:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 18:10
Skanderborg Banegård 09:25 17:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 16:45
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 11:15 16:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 16:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
11/5-202310 dageRhinen-Main-Donau flodkrydstogt0Kr. 13.995Forespørg
15/10-202310 dageRhinen-Main-Donau flodkrydstogtMere end 8Kr. 13.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Würzburg?

  Gennemsnitstemperatur: Maj - september 18° - 25°.

 • All Inclusive ombord

  All inclusive ombord: Frokost og aftensmad: Øl, vand og skibets vin. Fra baren: Øl, vand  og dagens vine samt kaffe, te, drinks m.m. i  tidsrummet kl. 10- 24.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale ca. EUR 5 pers./dag til fordeling blandt skibets personale. Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris.

 • Betaling ombord

  Alle priser på skibene er i Euro (EUR). Ved betaling af drikkevarer skal regningen kvitteres og kabinenummer påføres. Afregning (kontant eller kreditkort) sker typisk den næstsidste eller den sidste dag på krydstogtet. 

 • Forbehold flodkrydstogter

  Ændringer i vandstanden på floderne efter afrejse fra Danmark kan i enkelte tilfælde gøre sejlads på floderne umulig. Således kan sejlads på floderne og overnatning på skibet helt eller delvist erstattes med hhv. buskørsel til besøgssteder og seværdigheder samt overnatning på hotel. Ændring af anløbshavn kan ligeledes forekomme. Denne ændring giver ikke ret til efterfølgende kompensation.

 • Hvordan forholder det sig med drikkepenge?

  For flodkrydstogter og krydstogter er drikkepenge ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er ikke obligatorisk, men det anbefales at betale cirka € 5 pr. person/pr. dag til fordeling blandt skibets personale.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu