Skip to main content

Busrejse til Lübeck

-
Historie og kultur i Nordtysklands  Perle

Lübeck

Syd for grænsen ligger idylliske Lübeck. Byen med de syv tårne, den verdensberømte byport Holstentor og den smukke, gamle bydel Altstadt, som er udpeget til verdenskulturarv af UNESCO. Her er krogede gyder, hyggelige passager og gamle købmandshuse, som vidner om byens 1000-årige historie. Vi oplever de pragtfulde murstenskirker i gotisk stil, smager på det kendte Niederegger-marcipan og ser det historiske rådhus.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger i Lübeck
 • 3 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Holiday Inn Lübeck

  Holiday Inn Lübeck ligger centralt i Lübeck kun 300 meter fra Burgtor og den gamle bydels mange seværdigheder. Hotellet råder over reception, restaurant, elevator, indendørs pool, sauna, fitnesscenter og bar. Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, TV, telefon, safeboks, gratis Wi-Fi samt te/kaffe-faciliteter. Forplejningen består af morgen- og aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse og ankomst til Lübeck

  Morgenkomplet i Hedensted. Vi kører til Lübeck, hvor vi indkvarteres først på eftermiddagen. Derefter går vi en kort byrundtur, hvor vi oplever byens krogede gader fra middelalderen og de flotte salthuse ved floden Trave, der vidner om tilknytningen til Hanseforbundet.

  Aftensmad på hotellet.

 • Dag 2: Byrundtur

  Vi tager på en byrundtur til fods i byen, der blev grundlagt i 1143. Bybilledet er i dag stadig præget af en middelalderlig stemning og historiske seværdigheder, hvor den kendte byport Holstentor er byens vartegn - og et minde om fortiden som hansestad.

  Den gamle bydel er omgivet af floden Trave og domineres af fem kirker med i alt syv tårne. Lübeck har gennem tiden opfostret hele tre Nobelpris-modtagere; Thomas Mann, Willy Brandt og Günter Grass, som alle har haft stor betydning for byen. Vi kommer både forbi Willy Brandt Haus og Günter Grass Haus.

  Snyd ikke dig selv for en varm kop kaffe i Niedereggers Marzipan Café, som også sælger det velsmagende Lübecker Marcipan. Eller smag på Lübecks kendte Rotspon-vin i en af de mange små øl- og vinstuer. I havnen ligger flotte veteranskibe, og der er mulighed for at komme med på en hyggelig havnerundfart.

 • Dag 3: Wismar

  Dagen begynder med et besøg i Wismar ved Østersøen, en gammel hansestad, som er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Til fods besøger vi nogle af byens største seværdigheder, og vi begynder i den gamle bydel, hvor vi ser Nordtysklands største torv. Vi kommer forbi rådhuset fra 1817, den gamle bygning Alter Schwede og museet Schabbelhaus. Byens tilknytning til Sverige ses bl.a. ved Fürstenhof, hjemsted for byarkivet og tidligere for den svenske forvaltning.

  På havnen ligger et fungerende bryggeri, der stammer tilbage fra 1452. Der er tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til Lübeck. Aftensmad på hotellet.

 • Dag 4: Hjemrejse

  Vi forlader Lübeck og sætter kurs mod den gamle slotsby Plön, der ligger omgiver af smuk natur og dybblå søer midt i naturområdet ”Holstensk Schweiz”. Byen er i dag et kendt kursted og rummer et af de smukkeste slotsanlæg i hele Tyskland, Plön Slot. Der vil være mulighed for en flot sejltur på søen, inden vi nyder en frokost på et skønt spisested, hvor værtsparret virkelig forstår at kræse om gæsterne. Indkøbspause ved Otto Duborg.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 20:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej 06:05 20:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:50
Brønderslev Banegård 06:30 19:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads ved motorvejen 06:40 19:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:50
Haverslev Industriparken, Circle K 07:35 18:40
Hobro Busterminal, H. I. Biesgade 07:50 18:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 18:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 08:25 17:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:25
Skanderborg Banegård 09:15 17:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 09:30 16:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, Busholdeplads 10:30 16:05
Vejle Vinding, Friis Hansensvej 10:40 16:00
Kolding Jernbanegade, banegårdspladsen 11:05 15:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 15:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
10/6-20214 dageLübeckMere end 8Kr. 3.295Bestil
1/7-20214 dageLübeckMere end 8Kr. 3.395Bestil
1/8-20214 dageLübeckMere end 8Kr. 3.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Lübeck?

  Gennemsnitstemperatur: Juni - september 15° - 21°

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu