Skip to main content

Bustur til Harzen

-
Den gamle kejserstad

Harzen – Goslar

Tag med til Harzens største by Goslar med livlige, gamle handelsgader og historiske bygningsværker optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Fra den gamle kejserstad begiver vi os ud i Harzens skovklædte bjergland med dybblå søer og grønne dale. Kom med når vi besøger det lokale bryghus, en træskærers værksted i Altenau og middelalderbyen Wernigerode, også kaldet ”Den farverige by”, som giver et spændende indblik i det gamle Østtyskland.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger i Goslar
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (udrejse)
 • 1 x frokostbuffet (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer og togtur
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • H+ Hotel Goslar

  H+ Hotel Goslar er et dejligt hotel, beliggende ca. to kilometer fra markedspladsen i Goslar centrum. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, gratis Wi-Fi, balkon eller terrasse. På hotellet findes elevator, indendørs pool, finsk sauna, dampbad, brusergrotte, stillerum, trænings- og motionscenter, solarium, møbleret solterrasse, vinterhave samt restaurant med bar. Hotellet er velegnet for gangbesværede. Forplejningen er god med buffet både morgen og aften.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  SolariumJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram og udflugter

 • Påskeafgang: På hotellet serveres der en velkomstdrink efterfulgt af en dejlig påskemiddag. om aftenen vil der være et hyggeligt folkloreshow med musik og dans.

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og frokost i Neumünster. Ankomst til Goslar først på aftenen.

 • Goslar: Halvdagsudflugt

  Goslar er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste for sin fortid som middelalderlig kejserstad og ikke mindst på grund af bjergværket Rammelsberg, hvor man gennem næsten 1000 år udvandt sølv og andre metaller, der dannede grundlag for byens velstand.

  Vi starter dagen i Goslar centrum, hvor vi ser det gamle slot Kaiserpfalz, torvet med rådhuset og laugshuset Kaiserworth. Ved middagstid er der mulighed for at opleve det smukke figur- og klokkespil Kämmergebäude, hvor bl.a. Ridder Rammel, der siges at have fundet Goslars sølvåre, dukker frem. Der bliver desuden mulighed for på egen hånd at studere de pragtfulde bindingsværkshuse.

  Over middag er der mulighed for at deltage i et hyggeligt bryggeribesøg ved det historiske og fredede Brauhaus Goslar fra år 1720. Smag lokale specialiteter og nyd de autentiske rammer i et af Harzens bedste bryghuse.

 • Panoramatur i Vestharzen: Heldagsudflugt

  Vi kører en flot tur i Vestharzen, hvor vi kommer forbi flere af de byer, der fik den såkaldte ”bjergfrihed”, hvilket betød, at minearbejderne fik nye privileger. Vi begynder turen gennem Okerdalen med ophold ved den berømte opdæmmede sø Okerstausee.

  Herfra tager vi til bjergværksbyen Altenau, hvor vi besøger en træskærer og fortsætter til St. Andreasberg, der er den højst beliggende by i Harzen. Her gør vi ophold ved bobslædebanen. Derefter går turen igennem den smukke Nationalpark Harz, forbi Hahnenklee og tilbage til Goslar.

 • Wernigerode: Heldagsudflugt

  Vi oplever en del af Tyskland, der stadig ser ud som før Murens fald. Vi kører ad små veje gennem Osterwieck, som er en tidligere grænseby, der kan dateres helt tilbage til år 1025. Vi fortsætter ad den idylliske Deutsche Alleenstrasse til ”Den farverige by” Wernigerode, der er kendt for sit gamle rådhus og de mange bindingsværkshuse. Højt over byen troner det imponerende fyrsteslot.

  Senere kører vi med den historiske Harzer Schmalspurbahn op til feriebyen Drei Annen Hohne, der ligger i ca. 780 meters højde.

  Vi fortsætter til Tysklands største, opdæmmede sø Rappbodetalsperre. Lige ved siden af dæmningen findes verdens største kabelhængebro for fodgængere. Med en længde på 458 meter, svajende højt over vandet, venter en særlig oplevelse. Du kan vælge at gå fra den ene ende til den anden, eller at betragte den imponerende hængebro på mere solid grund fra dæmningens top.

  Togturen koster DKK 65 pr. person og skal bestilles ved tilmeldingen.

 • Hjemrejse

  Indkøbspause ved Otto Duborg og frokostbuffet i Rødekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal 06:00 21:15
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:10
Dybvad Falkevej 25 06:20 20:50
Brønderslev Banegård 06:30 20:45
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:30
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:20
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 20:05
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 19:50
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:25
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 19:05
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:40
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 18:25
Skanderborg Banegård 09:15 18:00
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 09:30 17:20
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 17:00
Kolding Slotsalle/Jernbanegade, ovf. banegårdspladsen 11:05 16:40
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:20 16:25
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:35 15:35
Padborg Lejrvejen 12, OK 12:00 15:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
17/10-20225 dageHarzen - Goslar6Kr. 3.795Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Harzen?

  Gennemsnitstemperatur: April - oktober 7° - 24°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Harzen - Goslar?

  Entréer udgør: Kabelhængebro ca. EUR 6, Bryggeribesøg ca. EUR 5.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu