Skip to main content

Danmarks enestående haver

-
Betagende blomster og storslåede slotsparker

Danmarks enestående haver

I foråret kan Danmarks største og ældste tulipanfestival opleves i den historiske slotspark på Gavnø. Flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil, fremvises i en enestående pallette af sorter, bede og sammensætninger. Vi besøger også den gamle renæssanceborg Gisselfeld med måske Nordeuropas smukkeste slotshave, den nyetablerede have ved H.C Andersens museum samt det historiske Holmegaard glasværk. Vi bor idyllisk på Sørup Herregård i smukke omgivelser.

Hotel

 • Sørup Herregård

  Sørup herregård stammer sandsynligvis fra 1200-tallet, hvor den blev oprettet af landsbyen Siøthorp. Sørups nuværende hovedbygning blev opført i villastil i 1909. Herregården, som ligger omgivet af sø, skov og smuk natur har sidenhen opført swimmingpool og wellnessafdeling med respekt for den originale arkitektur. Værelserne ligger alle fordelt i de charmerende længer.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  MinibarJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Egeskov Slot, Sanderumgård og Sørup

  fter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Egeskov Slot, som er et af de mest velbevarede slotte i Europa. Her går vi på opdagelse i parkens mange vekslende haverum eller i den gamle labyrint, som er en oplevelse i sig selv. Herefter kører vi sydøst for Odense, hvor vi skal opleve Sanderumgårds romantiske have.

  Sanderumgård er en herregård som driver et traditionelt land- og skovbrug. Vi skal på opdagelse i herregårdens romantiske landskabshave, som ved sin anlæggelse var den første af sin slags i Danmark. Herefter kører vi til historiske Sørup Herregaard for middag og overnatning.

  Egeskov Slot, Sanderumgård og Sørup
 • Dag 2: Gavnø Slot og Gisselfeld Slot

  Efter morgenmaden kører vi Gavnø Slot. Vi ankommer til de flotte omgivelser, som netop har fået forårets flotte farver. Vi møder vores guide, som tager os på rundvisning i slotsparken. Her tager vi på havevandring, hvor vi ser flere tusinde tulipansorter i et fantastisk farvespil, hører om haven, de førende løgavlere og nyder de smukke omgivelser. Vi skal også på historisk rundvisning på slottet. Efter rundvisningen nyder vi en dejlig frokostplatte, hvorefter der er tid til at gå rundt og nyde tulipanerne på egen hånd.

  Om eftermiddagen besøger vi den gamle renæssanceborg Gisselfeld med den skønne slotspark, som er en af Nordeuropas smukkeste. Her går vi en tur i haven, der bærer engelske aner, og nyder de botaniske sjældenheder og hyggelige oaser. Herefter kører vi til Sørup Herregaard, hvor vi spiser middag.

  Gavnø Slot og Gisselfeld Slot
 • Dag 3: Holmegaard og H.C Andersen Museum

  Vi nyder et solidt morgenmåltid, inden vi besøger Danmarks mest historiske glasværk, Holmegaard Værket. Her skal vi på en guidet rundvisning opleve noget af det ypperste inden for dansk glasdesign og håndværk, og der vil også være mulighed for at overvære glaspustershow samt selv prøve kræfter med den svære kunst.

  Vi tager dernæst afsked med Sjælland og kører mod Odense, hvor vi besøger det helt nye H.C Andersen-museum med det flotte haveanlæg. Herefter kører vi til Hedensted og spiser tidlig aftensmad.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu