Skip to main content

Jul på Vraa Slot i Nordjylland

-
Oplev juleaften i historiske omgivelser

Jul på Vraa Slot i Nordjylland

Det historiske Vraa Slot danner rammen om denne hyggelige julerejse til Nordjylland, hvor du kan se frem til nogle dejlige dage med oplevelser og godt samvær. Vi besøger bl.a. Aalborg, hvor vi går i fodsporene på arkitekten Utzon, ligesom vi mærker de historiske vingesus i Vendsyssels gamle handelsbyer. Juleaften samles vi om en udsøgt 3-retters julemiddag. Glæd dig til en mindeværdig juleaften i charmerende, danske rammer.

Dagsprogram

 • Dag 1: Utzons Aalborg

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland. Efter brunch i Hedensted fortsætter vi nordpå til Nordjyllands hovedstad, Aalborg. Vi tager på en rundtur i byen og ser, hvordan den forandres i disse år med blandt andet opførelsen af den nye bydel Spritten, der er indrettet i Aalborgs legendariske gamle spritfabrik, samt de mere utraditionelle nybyggerier ved havnefronten. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Vraa Slotshotel, hvor vi indkvarteres. Om aftenen nyder vi en 2-retters middag med kaffe.

 • Dag 2: Tour de Vendsyssel og juleaften

  Efter morgenmaden kører vi en tur i det østlige Vendsyssel. Vi gør holdt i den hyggelige købstad Sæby, som byder på gamle, velholdte huse og torve, brostensbelagte gader, et hyggeligt havnemiljø, en gågade og en historisk vandmølle. Vi fortsætter mod Frederikshavn, hvor vi undervejs runder Bangsbo Fort, der blev opført af tyskerne under 2. Verdenskrig. Fortet ligger i 80 meters højde med en fantastisk udsigt ud over Kattegat. Sidste stop er på Pikkerbakken, hvor vi går ud til udsigtsplatformen, hvorfra vi får enestående udsigt over Frederikshavn – hvis vejret er klart, kan vi endda se hele vejen til både Skagen og Læsø.

  Tilbage på Vraa Slotshotel vil der være tid til at slappe af og gøre sig klar til aftenens festligheder.

 • Dag 3: Mariager

  Efter morgenmaden tager vi afsked med Vraa Slot. På vej mod Fyn og Sjælland gør vi holdt i Mariager ved Danmarks smukkeste fjord, Mariagerfjord. Mariager er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet. Vi spiser frokost på vejen sydover.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu