Skip to main content

Rejse til Nordtyskland

-
Oplev historiens vingesus i Slesvig-Holsten

Rejse til Nordtyskland

Tag med på en spændende rejse til Slesvig-Holsten, der indtil krigen i 1864 var en del af det danske kongerige. I 1920 blev Nordslesvig genforenet med Danmark, men resten af området er fortsat en del af Tyskland. Her udforsker vi en perlerække af museer, byer og prægtige monumenter. Vi får historien om det UNESCO-beskyttede Hedeby og Dannevirke, tager på byvandring i Slesvig og Kiel og oplever den danske verdensarv i Christiansfeld. Tag med på en kulturhistorisk rejse med spændende dansk kolorit!

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger ved Slesvig
 • 3 x morgenmad
 • 2 x 3-retters menu
 • 1 x 4-retters menu
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hotel Waldschlösschen

  Hotel Waldschlösschen er et velfungerende 4-stjernet hotel i udkanten af Slesvig. Hotellet råder over restaurant og moderne GardenSpa og DaySpa med swimmingpool, saunaer og mange forskellige behandlinger. Alle værelser er rummelige og har eget bad/ toilet samt TV. Hotellet er medlem af Feinheimisch, en organisation der lægger vægt på lokalt fremstillede produkter af høj kvalitet. Opholdet er med VitalFit morgenbuffet, 2 x 3-retters samt 1 x 4-retters middag.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Udrejse

  Morgenkomplet i Hedensted og videre til Slesvig, hvor vi på en byrundtur bl.a. ser byens kendte domkirke Skt. Petri fra år 1030. Efter byvandringen bliver der tid på egen hånd til at spise frokost.

  Over middag besøger vi vikingemuseet Hedeby, der er et af de mest betydningsfulde arkæologiske museer i Tyskland. Her lærer vi mere om den historiske vikingeby Hedeby og Nordens største forsvarsværk Dannevirke, der begge er udpeget som UNESCO Verdensarv. Her kan vi se masser af spændende, arkæologiske fund i form af våben, værktøj og smykker, der vidner om livet for over tusind år siden. Her kan vi også se vraget af et kongeligt krigsskib samt syv rekonstruerede vikingehuse, der giver et unikt indblik i, hvordan dagligdagen forløb under vikingetiden.

  Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

 • Gottorp Slot - Dannevirke

  Efter morgenmaden kører vi til Gottorp Slot, der ligger på en ø i Sliens inderste krumning, hvor der tilbage i middelalderen stod en borg. I dag står her et slot, som er bygget i højbarokstil og huser to museer, hvor man kan lære mere om 120.000 år af menneskets historie. Samlingerne i Landesmuseum für Kunst og Kulturgeschichte spænder fra middelalderen til moderne kunst. Det arkæologiske museum udstiller fund fra neandertalerne til middelalderen, herunder ”Nydambåden” fra jernalderen og de berømte moselig. Efterfølgende bliver der lidt tid på egen hånd til at finde en god frokost i Slesvig.

  Eftermiddagen bruges på Dannevirke-museet, som huser en permanent udstilling om voldanlægget og et informationscenter for det UNESCO-beskyttede Hedeby-Dannevirke. Her hører vi meget mere om de gamle volde og mure, der strækker sig omkring 30 kilometer hen over Sydslesvig. Vi bliver klogere på den mangeårige byggeproces og anlæggets strategiske betydning for diverse slag gennem tiden, herunder den 2. Slesvigske Krig i 1864.

 • Kiel

  Dagen starter med en byrundtur, hvor vi bliver bekendt med byen Kiel, der er hovedstad i delstaten Slesvig-Holsten. Vi følger de hyggelige gader og runder undervejs vigtige seværdigheder såsom det flotte rådhus med det over 100 meter høje tårn.

  Efterfølgende kører vi langs de kilometerlange kajer, som er kendetegnende for den maritime by, og tager på besøg i Laboe et stykke nord for Kiel. Her ser vi det 72 meter høje mindesmærke, der er opført til ære for omkomne sømænd af alle nationaliteter. Vi får også lejlighed til at nyde udsigten over Kielerbugten, og hvis vi er heldige, kommer vi til at se et eller flere af de flotte krydstogtskibe, der slår kursen forbi her.

  Der bliver tid på egen hånd til frokost og til at gå på opdagelse eller shopping i de mange specialforretninger i den hyggelige by.

 • Hjemrejse

  Efter morgenmad på hotellet gør vi et stop i Flensburg hvor vi bl.a. skal opleve den hyggelige havn og Slesvig-Holstens længste shoppingstrøg langs de smukke, gamle bygninger. Herefter kører vi over grænsen og gør et stop i Christiansfeld. Byen, der med sine ikoniske gulstenshuse med røde tegltage er optaget på UNESCOS Verdensarvsliste.

  Efter besøget er der frokost på Den Gamle Grænsekro.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 21:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 21:25
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 21:05
Brønderslev Banegård 06:30 21:00
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:45
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 20:35
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 20:25
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 20:10
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:55
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:40
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 19:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:45
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 18:30
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 18:10
Skanderborg Banegård 09:25 17:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 17:05
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 16:45
Kolding P-plads overfor Godset, Jens Holms Vej 11:15 16:25
Haderslev/Vojens Frakørsel 68, Lysbjergvej, OK-tank 11:30 16:05
Rødekro/Aabenraa Frakørsel 70, Kometvej, Shell/7-Eleven 11:45 14:35
Padborg Lejrvejen 12, OK-tank 12:10 14:20

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/8-20234 dageNordtyske PerlerMere end 8Kr. 3.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • hvilke entreer er der på rejsen til Nordtyskland

  Vikingemuseet Hedeby EUR 9, Gottorp Slot EUR 10, Danevirke EUR 2

 • Hvad er temperaturen i Kiel

  Kiel (gns.): maj - august 15°-20°.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu