Skip to main content

Nordjylland, ikk’ så ring’ endda

-
Oplev skøn natur - for medlemmer af Ældre Sagen

Nordjylland, ikk’ så ring’ endda

På denne tur oplever du skøn natur, lækker mad og et eksklusivt foredrag med den nyligt pensionerede TV-vært Per Christiansen.

Magisk lys og åbne vidder, det brusende Vesterhav og rolige Kattegat, en vekslende natur som på én gang er både barsk, bakket og blid - det er Nordjylland, når det er bedst! Med udgangspunkt i betagende Himmerland udforsker vi Danmarks smukkeste fjord ved Mariager, nyder den fortryllende stilhed i Rebilds berømte bakker og forføres af solnedgangen over Badehotellet i Svinkløv.

Vi bor på den berømte Rold Storkro midt i landsdelens absolut smukkeste natur, hvor vores værter forkæler os med udsøgt mad, godt humør og et par røverhistorier. Og ikke nok med det så lægger den for nylig pensionerede TV 2 vært Per Christiansen også vejen forbi kroen, hvor han vil underholde os med et foredrag om et spændende liv i mediebranchen. Rejs med NILLES til vores egen baghave og lad os vise dig det bedste af vores landsdel, for Nordjylland er faktisk ikk’ så ring’ endda.

Hotel

 • Rold Storkro

  Omgivet af Rolds imponerende skove ligger Rold Storkro, som en fredfyldt oase med de imponerende Rebild Bakker som nærmeste nabo. Her midt i naturens spisekammer med lyng, vilde bær, svampe, rene kilder og vilde krondyr har værtsparet Jørgen og Bente budt gæster velkommen i mere end 50 år. Som gæst på kroen fornemmer man straks den afslappede atmosfære og gæstfrihed, som kendetegner kroen og man føler sig straks hjemme. Her er der bl.a. en indendørs swimmingpool, minigolfbane, et lille bibliotek med bøger om naturen samt en skøn terrasse og panoramarestaurant med enestående udsigt. Fra kroen er der direkte adgang til Rold skov og i skovbrynet finder man desuden en fold med dådyr. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, tv og gratis Wi-Fi. Forplejningen er særdeles god på kroen og det er bl.a. en af grundene til, at gæster gang på gang vender tilbage til Rold Storkro.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Søhøjlandet og Himmelbjerget

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland med morgenkomplet i Hedensted. Vi fortsætter til Ry, hvor vi går ombord på en turbåd og sætter kurs mod Himmelbjerget i Søhøjlandet. Den næste lille time kan vi nyde en skøn sejltur gennem Birksø, Dynæs og til sidst Julsø forbi smuk natur, husbåde og pragtvillaer, alt imens vi nyder en sandwich. Fremme ved anløbsbroen spadserer vi op til Himmelbjerget og Himmelbjergtårnet, hvorfra vi nyder den smukke udsigt over Søhøjlandet. Vil man helst undgå gåturen op til Himmelbjerget, kan man stå af i Laven og køre med bussen det sidste stykke op. Sejlturen koster kr. 95 og skal bestilles ved tilmelding. Ønsker man ikke sejlturen kan man køre med bussen fra Ry til Himmelbjerget (sandwich udleveres undervejs). Vi fortsætter dernæst til Rold Storkro, hvor vi indkvarteres i 3 nætter. Vi bliver budt velkommen af det pragtfulde værtspar og personale, og skåler med hinanden over en velkomstdrink, inden vi sætter os til bords og nyder en lækker 3-retters aftenmenu med tilhørende rødvin, hvidvin og portvin.

  Søhøjlandet og Himmelbjerget
 • Dag 2: Mariagerfjord, Fyrkat og solnedgang ved Svinkløv

  Efter vi har nydt kroens dejlige morgenbuffet, sætter vi kursen mod Mariager. Vi kører en smuk rute langs fjorden forbi Danmarks eneste privatejede landsby Dania og over Sødisbakke. Mariager er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse prydet med roser. På en lille byrundtur med bus og til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet, samt Rosenhaven hvor ikke mindre end 400 forskellige rosensorter blomstrer. Man kan også besøge det fantastiske Saltcenter (entré kr. 98) på havnen, hvor man kan tage simulatorelevatoren ned i den mørke saltmine eller besøge Sydemesteren i Sydehytten og på nærmeste hold opleve, hvordan sydesalt bliver lavet. Vi nyder efterfølgende frokost på den gamle restaurant Postgaarden, som er indrettet i en charmerende bindingsværksbygning, inden vi får mulighed for at opleve Danmarks smukkeste fjord fra søsiden, når vi stiger på hjuldamperen Svanen. I en god time kan vi nyde noget af den ypperste natur, Danmark har at tilbyde, når vi i et roligt tempo sejler til Hobro i bunden af Mariagerfjord. Sejlturen koster kr. 110 og skal bestilles ved tilmelding. Ønsker man ikke sejlturen, kan man tilbringe længere tid i Mariager og dernæst køre med bussen til Hobro. Tilbage i land besøger vi Vikingecenteret Fyrkat (entré kr. 85,-), som er én af Danmarks kun 5 ringborge. Fyrkat menes at være opført under Harald Blåtand i år 980. Til centeret hører også Vikingegården, som består af ni rekonstruerede huse, der tilsammen udgør en stormandsgård. Vi nyder eftermiddagskaffen med et stykke kage, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage ved kroen, hvor en lækker 2-retters aftenmenu venter os.

  Efter middagen kører vi en aftentur til Svinkløv Strand, hvor vi ser det nyligt genopførte Svinkløv Badehotel, som er blevet landsberømt fra TV2-serien Badehotellet, og her nyder vi solnedgangen ved Vesterhavet. Vi kører bl.a. over Aggersundbroen, hvorfra vi har en flot udsigt til Limfjorden på begge sider.

  Mariagerfjord, Fyrkat og solnedgang ved Svinkløv
 • Dag 3: Lille Vildmose, foredrag og festmiddag

  Efter morgenbuffeten besøger vi det spændende projekt Lille Vildmose ved Kattegatkysten, som trods navnet er Danmarks største fredede område og hjem for bl.a. elge, vildsvin, kongeørne og kronhjorte. Vi besøger Lille Vildmosecenteret (entré inkluderet), som er et levende formidlingscenter, der giver indblik i mosens natur- og kulturværdier. Her kan vi bl.a. fodre vildsvin, se ørneshow, køre med Tørvetoget til Birksø, som i århundrede har været tømt for vand, men i 2017 blev genetableret. Vi nyder dernæst vores medbragte frokost ved Vildmosegård, inden vi i selskab med vores lokalkendte rejseleder tager på en flot gåtur i mosen. Undervejs oplever vi en enestående natur, som man ganske enkelt ikke finder andre steder i Danmark. Gåturen egner sig for alle, og man kan selv bestemme, hvor langt man vil gå med. Vi nyder eftermiddagskaffen med tilhørende kage, inden vi er tilbage på kroen, hvor kokkene har tilberedt en lækker 2-retters festmiddag med krondyr som hovedret. Inden vi går ombord i festmiddagen, skal vi træne lattermusklerne, når vi får besøg af den tidligere TV 2 vært Per Christiansen, som på underholdende vis vil fortælle om sit liv i medieverdenen tilsat sjove anekdoter og historier. Aftenen vil desuden også byde på underholdning ved værtsparret.

  Lille Vildmose, foredrag og festmiddag
 • Dag 4: Rebild Bakker og Rold skov

  Om formiddagen når morgenmaden er fordøjet, skal vi opleve de imponerende Rebild Bakker og Rold skov. Vi besøger bl.a. Krybskytten og Spåkonens Hus ved foden af bakkerne og hører de underholdende historier om de to gode mennesker, som boede sammen her. Som noget ganske særligt har vi fået specialtilladelse til at køre med bussen gennem Rold skov, og turen tager os bl.a. forbi Troldeskoven og Heksens Træ, alt imens vi hører om udvandrertiden, dyrelivet og Rebildfesterne. Over middag tager vi afsked med kroen og værtsparret. På vej hjem nyder vi en lækker sandwich-pakke.

  Rebild Bakker og Rold skov

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu