Skip to main content

Krydstogt i Limfjorden

-
Vaskeægte dansk sommeridyl - for medlemmer af Ældre Sagen

Krydstogt i Limfjorden

Det bliver ganske enkelt ikke mere idyllisk, end når vi sejler i Limfjorden med den nostalgiske skonnert Maja. På dette unikke krydstogt kan du se frem til at opleve fjordens hyggelige og maritime byer som oser af vaskeægte dansk sommerstemning samt en flot og afvekslende natur med højt til himmelen og plads til at puste ud. Glæd dig også til, at gå i land på den smukke ø Fur og opleve Thys enorme vider og barske natur. Når du sidder på det solbeskinnede dæk med en god bog og nyder udsigterne, vil du med garanti mærke roen indfinde sig i takt med, at vi lydløst skærer gennem det rolige farvand. Så kan man mærke, at man lever!

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Sejlads ifølge rejsebeskrivelse
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Rundvisning med lokalguide på Fur
 • Rundvisning med lokalguide i Thy Nationalpark
 • Dansk rejseleder

Kort

Skib

Maja er meget flot skib med plads til 75 passager. På disse krydstogter vil der dog maksimalt være 54 passager ombord. Skibet blev bygget i Holland i 1916 på et af de mange værfter langs Rhinen. Gennem tiderne har Maja været benyttet som både fiskerskib og fragtskib, bl.a. har hun fragtet granit fra Bornholm til København. I 1997 blev skibet restaureret og omdannet til passagerskib. Lastrummet fungerer i dag som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. For de interesserede er der mulighed for at deltage i at sætte sejl.


Hoteller

 • Sallingsund Færgekro

  Historisk kro fra 1938 med en unik beliggenhed i storslåede grønne omgivelser ud til Limfjorden. Værelser, som findes i både hovedbygning og i anneks er med bad, toilet og flere har balkon og udsigt over fjorden. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.
  Benyttes på alle afgange på nær 06.09.2021

  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Løgstør Parkhotel

  Dejligt hotel beliggende i udkanten af Limfjordsbyen Løgstør. Fra hotellet er der ca. 2 km. til havnen, hvor der gennem hele sommeren er en skøn stemning og forskellige musikalske arrangementer. Hotellet råder bl.a. over en wellnessafdeling med pool, sauna og dampbad samt restaurant og en engelsk pub. Forplejningen består af aftenmenu/aftenbuffet og stor morgenbuffet.

  InternetJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  AndetWellness
  BarJa
 • Hotel Limfjorden

  Hotellet ligger i udkanten af Thisted med udsigt til Limfjorden. Hotellet råder bl.a. over en flot restaurant med fjordudsigt samt møbleret terrasse, hvor man kan nyde en kølig drink. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  InternetJa
  TvJa
  AndetStole og bord
 • HOTEL PINENHUS

  Charmerende hotel beliggende ud til Limfjorden med Sallingsundbroen og Mors i forgrunden. Fra hotellets panoramarestaurant har man en enestående fjordudsigt og fra den udendørs terrasse kan man nyde solnedgangen akkompagneret af et godt glas. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, tv og gratis WiFi. Forplejningen består af morgenbuffet og en 2-retters aftenmenu.

  InternetJa
  TvJa
  AndetStole og bord
 • Hotel Nørre Vinkel

  Hotel Nørre Vinkel var oprindeligt en gammel gård fra 1800-tallet, som i 1978 blev omdannet til hotel. Her bor man i naturskønne omgivelser med kik til fjorden og Lemvig. I den gamle lade er der restaurant, hvor morgenmaden og den 2-retters aftenmenu serveres. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, WiFi og hårtørrer. Afstanden til Lemvig centrum er ca. 1,8 km. Der vil være gratis bustransport mellem hotel og Lemvig.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Limfjorden er et meget roligt farvand og risikoen for søgang og søsyge er derfor utrolig lille. Derfor behøver man ikke være søstærk for at deltage i dette krydstogt.

 • Dag 1: Venø og Mors

  Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Struer, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets besætning byder os velkommen ombord, hvorefter vi stævner ud. Vi nyder en lækker Limfjordbuffet, som kan indtages i salonen. Vi sejler forbi Venø og passerer øens nordspids, hvor vi – hvis vi er heldige – ser sæler, som soler sig på land. Vi fortsætter op gennem Sallingsund og sejler under Sallingsundbroen, som forbinder Mors med halvøen Salling. Vi lægger til kaj i Mors’ hovedstad Nykøbing. Nykøbing er en smuk, gammel købstad med et meget charmerende havnemiljø med arkæologiske spor fra 1200-tallet. Efter en tur rundt i byen indkvarteres vi på Sallingsund Færgekro, som ligger smukt ned til Limfjorden. Middag på hotellet.

  Venø og Mors
 • Dag 2: Fur, Løgstør og Svinkløv

  Efter morgenmad sejler vi til Fur. Fur er en fantastisk ø med stejle klinter, enestående natur og kun 800 fastboende indbyggere. I selskab med en lokalguide kører vi med bussen en spændende rundtur på øen. Vi kommer bl.a. forbi Langsted Huller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. På øens nordvestlige spids finder man Knudeklinten, hvor man i moleret kan finde ca. 55 millioner år gamle forsteninger af dyr og planter. Til frokost besøger vi Fur Bryghus, hvor vi nyder en dejlig frokost. Efter frokosten får vi en rundvisning på bryghuset og der bliver lejlighed til et par smagsprøver. Vi sejler videre med Maja og kommer bl.a. forbi Livø. I Løgstør indkvarteres vi og spiser middag på hotellet. Om aftenen kører vi en aftentur til Svinkløv Strand, hvor vi ser det nyligt genopførte Svinkløv Badehotel, som er blevet landsberømt fra tv2-serien Badehotellet.

  Fur, Løgstør og Svinkløv
 • Dag 3: Thy Nationalpark

  Fra morgenstunden sejler vi med Maja tværs over Limfjorden gennem Feggesund til Thisted. Her møder bussen os og i selskab med lokalguide kører vi en rundtur i Thy Nationalpark. Nationalparken, som er Danmarks første af sin slags, er hjem for bl.a. traner og krondyr. Vi oplever en særpræget natur, som på samme tid er både barsk og harmonisk. Vi ser bl.a. Hanstholm Fyr fra 1843, vildtreservatet med flere tidligere tyske bunkere og Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii. I løbet af udflugten spiser vi frokost på en traditionel kro, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Thisted, hvor vi overnatter og spiser middag.

  Thy Nationalpark
 • Dag 4: Vilsund, Doverhodde og Lemvig

  Vi er nået frem til den smukkeste del af krydstogtet. Fra Thisted sejler vi gennem Vilsund og Nees Sund til Doverodde. Her spiser vi frokost på Købmandsgården, som ligger fantastisk smukt ud til fjorden. Vi fortsætter forbi Jegindø og gennem Oddersund til, vi når Limfjordens smukkeste indsejling ved Lemvig. I et roligt tempo sejler vi forbi stejle bakker, skrå marker og grønne træer til Lemvig - en dejlig by med et hyggeligt gågademiljø, som udmunder i byens charmerende havn. Vi indkvarteres på et dejligt hotel lige ved fjorden.

  Vilsund, Doverhodde og Lemvig
 • Dag 5: Lemvig

  Vi får lejlighed til at nyde den smukke udsejling fra Lemvig endnu en gang, når vi sejler fra Lemvig til Struer. I Struer tager vi afsked med Maja. I Aulum nyder vi en afskedsfrokost.

  Lemvig

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 06:00 18:20
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 06:40 17:40
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 07:00 17:20
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 07:20 17:00
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 07:35 16:45
Nyborg Rutebilstation 08:00 16:20
Dybvad Falkevej 25 08:20 16:10
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 08:25 15:55
Bouet Kvickly, P-plads 08:45 15:25
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 08:55 15:25
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 09:00 15:15
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 09:00 15:20
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 09:10 15:10
Støvring Hobrovej, Shell 09:15 15:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 09:25 14:50
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 09:40 14:35
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 09:40 14:40
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 10:00 14:15
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 10:15 14:00
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 10:30 13:45
Silkeborg P-plads, Ansvej 98 - syd for Jysk Park 11:00 13:15
Herning Banegårdspladsen 11:30 13:45
Struer Kulgade 1 12:10 11:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
16/8-20215 dageKrydstogt i Limfjorden0Kr. 6.995Forespørg
30/8-20215 dageKrydstogt i Limfjorden2Kr. 6.995Bestil
6/9-20215 dageKrydstogt i Limfjorden0Kr. 6.995Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Bagage

  Vi anbefaler, at man lader sin kuffert blive i bussen og i stedet kun medbringer en rygsæk eller lign. på skibet, så man slipper for at flytte kufferten til og fra skibet hver dag. Bussen bringer kufferter fra hotel til hotel. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen på Krydstogt i Limfjorden

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord- og Østjylland samt på Sjælland og Fyn. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu