Skip to main content

Krydstogt i Limfjorden

-
Vaskeægte dansk sommeridyl

Krydstogt i Limfjorden

Det bliver ganske enkelt ikke mere idyllisk, end når vi sejler i Limfjorden med den nostalgiske skonnert Maja. På dette unikke krydstogt kan du se frem til at opleve fjordens hyggelige og maritime byer som oser af vaskeægte dansk sommerstemning, en flot og afvekslende natur med højt til himmelen og plads til at puste ud. Glæd dig også til, at gå i land på den smukke ø Fur og opleve Thys enorme vider og barske natur. Når du sidder på det solbeskinnede dæk med et godt glas og nyder udsigterne, vil du med garanti mærke roen indfinde sig i takt med, at vi lydløst skærer gennem det rolige farvand. Så kan man mærke, at man lever.

Kort

Skib

Maja er et meget flot skib med plads til 75 passager. På disse krydstogter vil der dog maksimalt være 54 passager ombord. Skibet blev bygget i Holland i 1916 på et af de mange værfter langs Rhinen. Gennem tiderne har Maja været benyttet som både fiskerskib og fragtskib, bl.a. har hun fragtet granit fra Bornholm til København. I 1997 blev skibet restaureret og omdannet til passagerskib. Lastrummet fungerer i dag som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. For de interesserede er der mulighed for at deltage i at sætte sejl.


Hoteller

 • Hotel Limfjorden

  Hotellet ligger i udkanten af Thisted med udsigt til Limfjorden. Hotellet råder bl.a. over en flot restaurant med fjordudsigt samt møbleret terrasse, hvor man kan nyde en kølig drink. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  InternetJa
  TvJa
  AndetStole og bord
 • Hotel Nørre Vinkel

  Hotel Nørre Vinkel var oprindeligt en gammel gård fra 1800-tallet, som i 1978 blev omdannet til hotel. Her bor man i naturskønne omgivelser med kik til fjorden og Lemvig. I den gamle lade er der restaurant, hvor morgenmaden og den 2-retters aftenmenu serveres. Alle værelser er med bl.a. bad, toilet, WiFi og hårtørrer. Afstanden til Lemvig centrum er ca. 1,8 km. Der vil være gratis bustransport mellem hotel og Lemvig.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Benyttes på afgangen den 30/7

  Hotel Thinggaard

  Hotel Thinggaard er et rigtig dejligt hotel beliggende centralt i Hurup i Thy. Hotellet råder bl.a. over wellness-afdeling, en hyggelig terrasse og en glimrende restaurant. Værelserne er pænt indrettede med bl.a. bad, toilet, tv og gratis WiFi. Forplejningen er god og består af morgenbuffet og en lækker 2-retters aftenmenu. Vi benytter dette hotel på afgangen 30.07.

  AndetWellness
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Rønnes Hotel

  Hyggeligt hotel beliggende i det gamle fiskerleje Slettestrand. Her bor man i naturskønne omgivelser kun ca. 10 minutters gang fra Vesterhavet. Værelserne er pæne med bl.a. bad, toilet og tv. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.

  AndetWellness
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Sallingsund Færgekro

  Historisk kro fra 1938 med en unik beliggenhed i storslåede grønne omgivelser ud til Limfjorden. Værelser, som findes i både hovedbygning og i anneks er med bad, toilet og flere har balkon og udsigt over fjorden. Forplejningen består af 2-retters aftenmenu og morgenbuffet.
  Benyttes på alle afgange på nær 06.09.2021

  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram afrejse 30/7

1. dag: Lemvig
Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Struer, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen, hvorefter vi stævner ud i Limfjorden imens vi nyder en lækker frokost. Vi fortsætter forbi Jegindø og gennem Oddesund til, vi når Limfjordens smukkeste indsejling ved Lem Vig. I et roligt tempo sejler vi forbi stejle bakker, skrå marker og grønne træer til Lemvig - en dejlig by med et hyggeligt gågademiljø, som udmunder i byens charmerende havn. Vi indkvarteres med udsigt over byen og kan nyde en dejlig sommeraften i maritime omgivelser.


2. dag: Doverodde og Lodbjerg Fyr
En smuk sejltur er på dagens program. Fra Lemvig sejler vi forbi Jegindø, Agerø og Lindholm til Doverodde. Her spiser vi frokost på Købmandsgården, som ligger fantastisk smukt ud til fjorden. Herefter kører vi en tur ud i klitplantagerne i Sydthy. Vi besøger Lodbjerg Fyr (kr. 30) – et meget smukt anduvningsfyr fra 1883. Her kan man se en udstilling om livet og naturen omkring fyret, som er indrettet i de bygninger, der tidligere var bolig for fyrpersonalet. Er man godt til bens kan man komme op i fyret via trapper og se den storslåede udsigt over området og Vesterhave. Vi indkvarteres på et dejligt hotel i Hurup.


3. dag: Thy Nationalpark
Vi sejler fra Doverodde gennem Nees Sund og Vilsund til Thisted. Undervejs passerer vi den imponerende Hanklit ved Thisted Bredning, som er Danmarks største molerklint. I Thisted går vi en lille byrundtur og får efterfølgende frokost inden vi kører på udflugt i Thy Nationalpark. Nationalparken, som er Danmarks første af sin slags, er hjem for bl.a. traner og krondyr. Vi oplever en særpræget natur, som på samme tid er både barsk og harmonisk. Vi ser bl.a. Hanstholm Fyr fra 1843, vildtreservatet med flere tidligere tyske bunkere og Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii. Vi overnatter i Thisted.


4. dag: Fur og Mors
Efter morgenmad sejler vi til Fur. Fur er en fantastisk ø med stejle klinter, enestående natur og kun 800 fastboende indbyggere. Vi sejler først en tur langs de smukke kyster, hvorefter vi går i land på Fur havn. Vi besøger Fur Bryghus, hvor vi nyder en dejlig frokost inkl. et par smagsprøver. I selskab med en lokalguide kører vi en spændende rundtur på øen. Vi kommer bl.a. forbi Langsted Huller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. På øens nordvestlige spids finder man Knudeklinten, hvor man i moleret kan finde ca. 55 millioner år gamle forsteninger af dyr og planter. Vi sejler med lokalfærgen tilbage til fastlandet og kører herefter til Sallingsund på Mors, hvor vi overnatter på Sallingsund Færgekro.


5. dag: Løgstør
Fra morgenstunden sejler vi på tværs af Limfjorden. Undervejs passerer vi bl.a. Fur og Livø. I Løgstør går vi i land og tager afsked med Maja og skibets besætning. Vi nyder en frokost inden turen går hjemad.

Dagsprogram afrejse 8/8

1. dag: Svinkløv og Slettestrand
Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Aalborg, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen, hvorefter vi stævner ud i Limfjorden imens vi nyder en lækker frokost. Vi sejler bl.a. forbi Aalborgs hyggelige Vestby og Egholm samt Nibe Bredning. Ved Aggersund, som er Limfjordens smalleste sted, sejler vi under den gamle klapbro. I Løgstør går vi i land og kører til det gamle fiskerleje Slettestrand, hvor vi indkvarteres og spiser middag. Undervejs gør vi holdt ved Svinkløv Strand, hvor vi ser det nyligt genopførte Svinkløv Badehotel, som er blevet landsberømt fra TV2-serien Badehotellet.


2. dag: Thy Nationalpark
Fra morgenstunden sejler vi med Maja fra Løgstør tværs over Limfjorden gennem Feggesund til Thisted. Her bliver vi mødt af bussen, hvorefter vi kører en rundtur i Thy Nationalpark. Nationalparken, som er Danmarks første af sin slags, er hjem for bl.a. traner og krondyr. Vi oplever en særpræget natur, som på samme tid er både barsk og harmonisk. Vi ser bl.a. Hanstholm Fyr fra 1843, vildtreservatet med flere tidligere tyske bunkere og Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii. I løbet af udflugten spiser vi frokost på en traditionel kro, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Thisted, hvor vi overnatter og spiser middag.


3. dag: Vilsund og Doverodde
Vi er nået frem til den smukkeste del af krydstogtet. Fra Thisted sejler vi gennem Vilsund og Nees Sund til Doverodde. Her spiser vi frokost på Købmandsgården, som ligger fantastisk smukt ud til fjorden. Vi fortsætter forbi Jegindø, gennem Kås Bredning og under Sallingsundbroen, som forbinder Mors med halvøen Salling. Vi lægger til kaj i Mors’ hovedstad Nykøbing. Nykøbing er en smuk, gammel købstad med et meget charmerende havnemiljø med arkæologiske spor fra 1200-tallet. Efter en tur rundt i byen indkvarteres vi i 2 nætter på Sallingsund Færgekro, som ligger smukt ned til Limfjorden. Middag på hotellet.


4. dag: Fur
Efter morgenmad sejler vi til Fur. Fur er en fantastisk ø med stejle klinter, enestående natur og kun 800 fastboende indbyggere. Vi sejler først en tur langs de smukke kyster, hvorefter vi går i land på Fur havn. Vi besøger Fur Bryghus, hvor vi nyder en dejlig frokost inkl. et par smagsprøver. I selskab med en lokalguide kører vi en spændende rundtur på øen. Vi kommer bl.a. forbi Langsted Huller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. På øens nordvestlige spids finder man Knudeklinten, hvor man i moleret kan finde ca. 55 millioner år gamle forsteninger af dyr og planter. Vi sejler med lokalfærgen tilbage til fastlandet og vender tilbage til vores dejlige hotel.


5. dag: Venø
Vi sejler sydover gennem Sallingsund forbi Venø og passerer øens nordspids, hvor vi – hvis vi er heldige – ser sæler, som soler sig på land. I Struer tager vi afsked med Maja og skibets besætning. I Aulum nyder vi en afskedsfrokost.

Dagsprogram

 • Limfjorden er et meget roligt farvand og risikoen for søgang og søsyge er derfor utrolig lille. Derfor behøver man ikke være søstærk for at deltage i dette krydstogt. Alle i almindelig fysisk form kan ligeledes deltage i krydstogtet. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere og stærkt bevægelseshæmmede at deltage på rejsen.

 • Dag 1: Venø og Mors

  Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted kører vi til Struer, hvor skonnerten Maja ligger fortøjet. Skibets besætning byder velkommen, hvorefter vi stævner ud i Limfjorden imens vi nyder en lækker frokost. Vi sejler forbi Venø og passerer øens nordspids, hvor vi – hvis vi er heldige – ser sæler, som soler sig på land. Vi fortsætter op gennem Sallingsund og sejler under Sallingsundbroen, som forbinder Mors med halvøen Salling. Vi lægger til kaj i Mors’ hovedstad Nykøbing. Nykøbing er en smuk, gammel købstad med et meget charmerende havnemiljø med arkæologiske spor fra 1200-tallet. Efter en tur rundt i byen indkvarteres vi på Sallingsund Færgekro, som ligger smukt ned til Limfjorden. Middag på hotellet.

  Venø og Mors
 • Dag 2: Fur, Svinkløv og Slettestrand

  Efter morgenmad sejler vi til Fur. Fur er en fantastisk ø med stejle klinter, enestående natur og kun 800 fastboende indbyggere. Vi sejler først en tur langs de smukke kyster, hvorefter vi går i land på Fur havn. Vi besøger Fur Bryghus, hvor vi nyder en dejlig frokost inkl. et par smagsprøver. I selskab med en lokalguide kører vi en spændende rundtur på øen. Vi kommer bl.a. forbi Langsted Huller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. På øens nordvestlige spids finder man Knudeklinten, hvor man i moleret kan finde ca. 55 millioner år gamle forsteninger af dyr og planter.

  Vi sejler med lokalfærgen tilbage til fastlandet og kører herefter langs Limfjorden til det gamle fiskerleje Slettestrand, hvor vi indkvarteres og spiser middag. Undervejs gør vi holdt ved Svinkløv Strand, hvor vi ser det nyligt genopførte Svinkløv Badehotel, som er blevet landsberømt fra TV2-serien Badehotellet.

  Fur, Svinkløv og Slettestrand
 • Dag 3: Thy Nationalpark

  Fra morgenstunden sejler vi med Maja fra Løgstør tværs over Limfjorden gennem Feggesund til Thisted. Her bliver vi mødt af bussen, hvorefter vi kører en rundtur i Thy Nationalpark.

  Nationalparken, som er Danmarks første af sin slags, er hjem for bl.a. traner og krondyr. Vi oplever en særpræget natur, som på samme tid er både barsk og harmonisk. Vi ser bl.a. Hanstholm Fyr fra 1843, vildtreservatet med flere tidligere tyske bunkere og Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii.

  I løbet af udflugten spiser vi frokost på en traditionel kro, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Thisted, hvor vi overnatter og spiser middag.

  Thy Nationalpark
 • Dag 4: Vilsund, Doverodde og Lemvig

  Vi er nået frem til den smukkeste del af krydstogtet. Fra Thisted sejler vi gennem Vilsund og Nees Sund til Doverodde. Her spiser vi frokost på Købmandsgården, som ligger fantastisk smukt ud til fjorden. Vi fortsætter forbi Jegindø og gennem Oddersund til vi når Limfjordens smukkeste indsejling ved Lemvig.

  I et roligt tempo sejler vi forbi stejle bakker, skrå marker og grønne træer til Lemvig – en dejlig by med et hyggeligt gågademiljø, som udmunder i byens charmerende havn. Vi indkvarteres med udsigt over byen og kan nyde en dejlig aften i maritime omgivelser.

  Vilsund, Doverodde og Lemvig
 • Dag 5: Lemvig

  Vi får lejlighed til at nyde den smukke udsejling fra Lemvig endnu en gang, når vi sejler fra Lemvig til Struer. I Struer tager vi afsked med Maja. I Aulum nyder vi en afskedsfrokost.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Bagage

  Vi anbefaler, at man lader sin kuffert blive i bussen og i stedet kun medbringer en rygsæk eller lign. på skibet, så man slipper for at flytte kufferten til og fra skibet hver dag. Bussen bringer kufferter fra hotel til hotel. 

 • Hvor kan jeg stige på bussen på Krydstogt i Limfjorden

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord- og Østjylland samt på Sjælland og Fyn. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu