Skip to main content

Krydstogt i Det Sydfynske ø-hav og Lolland

-
Et hav af oplevelser i det danske sommerland

Krydstogt i Det Sydfynske ø-hav og Lolland

Dejlige Danmark udfolder sig på flotteste manér, når vi tager på krydstogt i det smukke Sydfynske Øhav og Store- og Lillebælt. Ombord på skonnerten Fulton sejler vi mellem små og store øer, nyder den maritime sommerstemning i kystbyerne og omfavnes af friske briser og åbne vidder. Vi sejler bl.a. gennem en af Danmarks smukkeste fjorde, oplever Langelands unikke natur og kultur og besøger hyggelige Sakskøbing og Maribo. Som noget helt særligt sejler vi også under Storebæltsbroen – en storslået oplevelse, hvor ord bliver små og vi mennesker endnu mindre.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Sejlads ifølge rejsebeskrivelse
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Skib

Den historiske 3 mastet skonnert Fulton blev bygget i Marstal i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde oplevet før. I dag ejer Nationalmuseet Fulton, og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole, og på soldækket kan man flere steder sidde at nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passagerer ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen, bl.a. kan man være med til at sætte sejl.

Kort

Hoteller

 • Bagenkop Kro

  Traditionel dansk kro beliggende tæt på marinaen i den lille havneby Bagenkop på Sydlangeland. Forplejningen består af kroens helt store specialitet; den store fiskebuffet, som inkluderer varmrøget laks, dampede muslinger, krebs, tigerrejser og meget mere samt morgenbuffet. Værelserne er pæne og enkelt indrettede med bl.a. bad, toilet og tv.

  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Milling Hotel Søpark

  Dejligt hotel beliggende på Lolland mellem de to søer Nørresø og Søndersø og midt i hyggelige Maribo. Hotellet råder over restaurant, bar og elevator. Alle værelser er med bad, toilet, hårtørrer, tv og telefon. Forplejningen består af buffet om morgenen og 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Sørup Herregård

  Man mener, at det historiske Sørup Herregaard stammer fra 1200-tallet, og Sørups nuværende hovedbygning blev opført i villastil i 1909. Herregården, som ligger omgivet af sø, skov og smuk natur, har siden fået både swimmingpool og wellnessafdeling og samtidig bevaret respekten for den originale arkitektur. Værelserne, som er af ældre dato, ligger alle i de charmerende længer og er udstyret med bad, toilet, hårtørrer, tv og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Alle i almindelig fysisk form kan deltage. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere og bevægelseshæmmede at deltage i rejsen.

  Hver morgen flyttes din bagage fra hotel til hotel. Vi anbefaler at du medbringer en lille taske, til de ting du har brug for på skibet. Tasken kan blive ombord alle dage.

 • Dag 1: Nyborg og Storebælt

  Efter opsamling i Jylland, på Fyn og Sjælland samt morgenkomplet i Hedensted (Jylland) kører vi til Nyborg, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Vi stævner ud i Storebælt, mens vi nyder en lækker frokost ombord. Krydstogtets første etape bliver en betagende oplevelse, hvor vi sejler langs lavbroen på Storebæltsbroen og ind under broens højbro, hvor de to pyloner rejser sig imponerende 254 meter over havets overflade. Hele 19 massive piller, solidt plantet i Storebælts havbund, udgør broens fundament.

  Vi ankommer til Korsør sidst på eftermiddagen, hvor vi får en byrundtur og ser byen, der startede som et lille fiskerleje, men blev en vigtig overfartsby for kongen.

  Efterfølgende kører vi til den smukke Sørup Herregaard, hvor vi indkvarteres og nyder en dejlig middag.

  Nyborg og Storebælt
 • Dag 2: Sakskøbing og Maribo

  Efter morgenmad stiger vi igen ombord på Fulton med kurs mod Lolland. Vi sejler mellem Agersø og Stigsnæs, inden turen går ned gennem Smålandsfarvandet og øerne bl.a. Vejrø, Fejø, Femø og Askø.

  Herfra kører vi mod Sakskøbing, hvor vi nyder en dejlig frokost på Hotel Saxkjøbing. Her har kokken Claus Meyers madfilosofi sat dagsordenen for menukortet. Vi går en byrundtur i Sakskøbing, der er kendt for sit smilende vandtårn, der ligger smukt ved Sakskøbing Fjord.

  Efter vi har set nærmere på Sakskøbing, kører vi mod Maribo. Her indkvarteres vi på hotel, hvor middagen indtages.

  Efter middagen vil det være muligt at gå med på en aftentur i Maribos gader, hvor vi bl.a. kommer til den smukke gamle Domkirke og det hyggelige torv, hvor også Maribos gamle Rådhus ligger

  Sakskøbing og Maribo
 • Dag 3: Nakskov og Peters Have

  Vi sejler ud fra Bandholm og sætter kursen mod vest og sejler igen ud i Smålandsfarvandet. Vi nyder det skønne danske landskab, mens vi runder Falsters nordvestlige spids og sejler ind i den smukke Nakskov Fjord mellem Enehøje og Slotsø med det eneste bevarede orlogsværft fra middelalderen, da Danmark var en stor sømagt.

  Vi lægger til i Nakskov og nyder en skøn frokost ud til fjorden. Efterfølgende kører vi en tur til Peters Have, som ligger syd for Nakskov. Haven strækker sig over 55.000 m2 og rummer en af Nordeuropas største privatejede plantesamlinger.

  Der er tid til at gå på opdagelse i haven og nyde de mange blomster, inden vi igen sætter kursen med vores hotel i Maribo. Middag på hotellet.

  Nakskov og Peters Have
 • Dag 4: Langeland og Rudkøbing

  Fra morgenstunden sejler vi mod Langeland. Vi sejler om Langelands sydligste punkt og ind i det Sydfynske Øhav, hvor vi kommer tæt forbi Ærøs østkyst og forbi Strynø. Vi nyder en frokost ombord, inden vi når frem til Langeland. Her går vi i land i Rudkøbing, øens hovedby og Ørsteds fødeby. På en spadseretur rundt i byen oplever vi de charmerende huse omkring Gåsetorvet, de brostensbelagte stræder og hører om de berømte bysbørn H.C. Ørsted og Mads Lange. Man siger, at Oehlenschläger skrev ”Der er et yndigt land” på Langeland, og det forstås tydeligt, når vi over middag kører en tur rundt i de kønne langelandske landskaber. Her er landets største koncentration af stendysser og de karakteristiske hatbakker.

  Vi når frem til Koldkrigsmuseet Langelandsfortet, som er udstyret med kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warszawa-pagtens fly- og flådeaktiviteter i Østersøen (entré ca. DKK 100).

  Vi indkvarteres på den hyggelige Bagenkop Kro på Sydlangeland. Om aftenen nyder vi kroens specialitet – den store fiskebuffet med alt godt fra havet. Spiser man ikke fisk, kan alternativ tilbydes (oplys ved bestilling).

  Langeland og Rudkøbing
 • Dag 5: Storebælt og Nyborg

  Efter en god gang morgenmad siger vi farvel til Rudkøbing og sætter kursen mod nord. Her sejler vi under Langelandsbroen, forbi Siø og Tåsinge med Fyn på den ene side og Langeland på den anden side.

  Vi sejler videre forbi Elsehoved Fyr og Lundeborg, som er Marinehjemmeværnets flådestation Slipshavn.

  Vi nyder en frokost ombord, mens vi igen kan skimte den smukke kolos, Storebæltsbroen, som nærmer sig. I Nyborg tager vi afsked med Fulton og besætningen.

  Storebælt og Nyborg

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Kragholmen ved Rema 1000 06:00 20:50
Dybvad Falkevej 25, NILLES 06:20 20:30
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 20:10
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 19:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 19:40
Støvring Frakørsel 31, Støvring S, OK-tank 07:25 19:25
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 19:15
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 19:00
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 08:10 18:20
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 18:05
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:50
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 09:00 17:30
Skanderborg Banegård 09:25 17:05
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:40 16:50
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 10:00 17:05
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 10:40 16:25
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:50 16:25
Ringsted Klosterparks Allé overfor Falck 11:00 16:05
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:20 16:00
Slagelse Busstop, Trafikcenter Alle 11:20 15:45
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:30 15:50
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 11:35 15:30
Nyborg Rutebilstation 12:00 15:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
4/8-20235 dageKrydstogt i Det Sydfynske ø-hav og LollandMere end 8Kr. 9.595Bestil
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu