Skip to main content

Julemarkeder på Gavnø slot og Kragerup gods

-
Kom i julestemning på Sydsjælland

Julemarkeder på Gavnø slot og Kragerup gods

Julemarkeder i Danmark bliver stadig mere og mere populære, og igennem de senere år er der opstået flere smukke markeder rundt omkring i landet. To af de allersmukkeste har vi samlet på én rejse. På Gavnø slot elsker baronessen julen, og derfor arrangerede hun for mere end et årti siden sit første julemarked, som med tiden har vokset sig til et af landets største. Kragerup gods kan i 2021 invitere til julemarked for 25. år i træk, og i år kan godset præsentere mere end 100 boder. Glæd dig også til et dejligt ophold på Sørup Herregård, som emmer af historie samt et besøg ved det berømte Holmegård Værk.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger på Sørup Herregård
 • 2 x morgenmad
 • 2 x 2-retters middag
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x anretning (hjemrejse)
 • Entré til Gavnø Slot julemarked
 • Entré til Kragerup Gods julemarked
 • Entré og rundvisning på Radiomuseet
 • Entré og rundvisning på Holmegård Værk
 • Udflugter inkl. nævnte entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Sørup Herregård

  Historiske Sørup herregård stammer sandsynligvis fra 1200-tallet, hvor den blev oprettet af landsbyen Siøthorp. Sørups nuværende hovedbygning blev opført i villastil i 1909. Herregården, som ligger omgivet af sø, skov og smuk natur har sidenhen opført swimmingpool og wellnessafdeling med respekt for den originale arkitektur. Værelserne, som er af ældre dato, ligger alle fordelt i de charmerende længer og er udstyret med bl.a. bad, toilet, hårtørrer, tv og gratis WiFi. Forplejningen er meget god og består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu.

Dagsprogram

 • Dag 1: Danmarks Borgcenter og Gavnø Slot

  Morgenkomplet i Hedensted, hvorefter vi kører over Fyn og Storebælt til Vordingborg, hvor vi besøger Danmarks Borgcenter (entré 110 DKK). Borgcenteret består af det gamle Vordingborg Slot samt det 36 meter høje Gåsetårn og formidler Danmarks historie med udgangspunkt i Dannebrogs hjemstavn, Vordingborg på en ny og spændende måde. Efter at have udforsket det spændende museum kører vi til den lille ø, Gavnø, hvor slottet af samme navn byder på landets måske smukkeste julemarked. Næseborene forkæles af duften af gløgg, honningkager og ristede kastanjer og mandler, og avlsbygningerne er fyldt med udstillere der stolt fremviser julepynt, hjemmelavede dekorationer, brugskunst, smykker, delikatesser, vin og meget mere. Der er også smagsprøver af f.eks. calvados, eget øl, vildtpølse og gartnermost. Sidst på eftermiddagen kører vi til Sørup Herregård, hvor middagen venter os.

 • Dag 2: Kragerup gods og Radiomuseet

  Efter morgenmaden kører vi til det historiske Kragerup Gods nord for Slagelse. Her besøger vi det flotte julemarked med mere end 100 boder der rummer alt fra spændende smykker, keramik, malerier og blomsterdekorationer til oplevelser og håndlavede brugskunst. Herefter fortsætter vi til Ringsted, hvor vi skal besøge det underfundige Radiomuseum. I selskab med den entusiastiske rundviser oplever vi en unik samling fra de seneste 100 år af radioer, fonografer, fjernsyn, grammofoner og båndoptagere. Der vil blive demonstreret en lang række enestående apparater, der giver et indblik i den lange udvikling og de mange danske opfindelser på dette felt. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Sørup Herregård, hvor vi får middag.

 • Dag 3: Holmegård Værket

  Vi nyder et solidt morgenmåltid inden vi besøger Danmarks mest historiske glasværk, Holmegaard Værket. Her skal vi på en guidet rundvisning opleve noget af det ypperste inden for dansk glasdesign og håndværk, og der vil også være mulighed for at overvære glaspustershow samt selv prøve kræfter med den svære kunst. Endelig kan man opleve særudstillingen SOLO, som er skabt i samarbejde med multikunstner Jim Lyngvild. Vi tager dernæst afsked med Sjælland og inden hjemkomst får vi en anretning i Hedensted.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 06:00 19:50
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 06:05 19:50
Dybvad Falkevej 25 06:20 19:30
Brønderslev Banegård 06:30 19:25
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 19:10
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 18:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 18:40
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 18:25
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:35 18:15
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:50 18:00
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:10 17:40
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 17:25
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 17:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 17:00
Skanderborg Banegård 09:15 16:35
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 09:30 16:25
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:40 15:30
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 15:15
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 10:40 15:05
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:10 14:40
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:20 14:30
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, Pendlerplads 11:25 14:25
Odense Frakørsel 53, pendlerplads v. lyskryds, Middelfartvej 11:45 14:05
Nyborg Rutebilstation 12:05 13:45
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 12:20 13:30

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/11-20213 dageJulemarkeder på Gavnø slot og Kragerup godsMere end 8Kr. 3.395Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu