Skip to main content

Danmark Rundt

-
Fra Hvide Sande over de danske øer til Stevns

Danmark Rundt

Selvom Danmark er et lille land, er her mange naturperler og kontraster mellem landsdelene. Den jyske vestkyst er præget af udstrakte strande og barsk natur, mens Fyn domineres af frodigt landskab med skove og bakker. Syd for Fyn ligger sejlernes paradis, Det Sydfynske Øhav, med idylliske småøer. Det flade Lolland har åbne grønne landskaber, mens Sydsjælland er kuperet og grøn – og på Stevns er der vældige kridtklinter ud mod Østersøen.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Scandic Olympic Esbjerg

  Scandic Olympic Esbjerg ligger i centrum af Esbjerg med storslået udsigt og i gåafstand til havnen og gågaden. På hotellet findes restaurant, bar og Wi-Fi. Alle værelser har bad og toilet samt TV. Forplejningen er buffet om morgenen og 2-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 2-3

  Sinatur Hotel Gl. Avernæs

  På den tidligere herregård Sinatur Gl. Avernæs finder man en smuk hovedbygning, stemningsfulde opholdsrum, restaurant, bar og en skøn udsigt til Helnæs-bugten. Alle værelser er med bad og toilet samt TV. Forplejningen er buffet om morgenen og 2-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 3-4

  Hotel Niels Juel

  Hotel Niels Juel ligger direkte ved den charmerende havn og tæt ved centrum. Hotellet råder over restaurant, bar/lounge og elevator. Alle værelser er med bad og toilet, hårtørrer, minibar, TV og telefon. Forplejningen består af buffet morgen og aften samt kaffe.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Skjern – Hvide Sande – Vestjylland

  Efter morgenkomplet i Bredlund kører vi til Skjern Enge, hvor vi ser og hører om Skjern Å-projektet. Turen fortsætter til Ringkøbing, hvor vi nyder den charmerende bys gamle bygninger og brostensbelagte gader.

  Efter frokost i Ringkøbing tager vi til Hvide Sande, hvor vi ser havnen og det store sluseanlæg. Vi fortsætter til Esbjerg og oplever på vejen Svend Wiig Hansens ni meter høje skulptur “Mennesket ved Havet”. Efter aftensmaden er der mulighed for en spadseretur i byen.

 • Dag 2: Sønderjylland – Als – Faaborg – Fyn

  Turen går forbi Danmarks ældste by Ribe til Gråsten, hvor man kan besøge Gråsten Slotspark. Næste stop er Dybbøl Mølle, hvor vi hører om de voldsomme kampe, som fandt sted i 1864. Turen fortsætter til Als, hvorfra vi sejler med færgen til Bøjden på Fyn. Der er mulighed for at spise frokost på færgen.

  Efter sejlturen kører vi til Danmarks ældst bevarede vandmølle Kaleko Mølle og fortsætter gennem Svanninge Bakker, hvor vi holder kaffepause. Vi ankommer til Gl. Avernæs, der ligger helt ned til Helnæsbugten.

 • Dag 3: Fynske Øhav – Stevns – Køge

  Fra Gl. Avernæs kører vi forbi Hvidkilde Slot til Svendborg og over den smukke Svendborgsundbro til Tåsinge, hvor vi besøger Elvira Madigan og Sixten Sparres gravsted på Landet Kirkegård. Fra Langeland sejler vi til Tårs på Lolland, hvor der er mange sukkerroemarker.

  Turen fortsætter over Falster til Sjælland og videre mod kalklandet Stevns og Stevns Klint. Her besøger vi Stevnsfortet, der er indrettet som koldkrigsmuseum, og Gammel Højerup Kirke der ligger helt ude på kanten af Stevns Klint. Vi når vores hotel i Køge, nyder aftensmaden og en byrundtur til fods. Entré til Koldkrigsmuseet Stevnsfortet ca. 15 kr. og rundvisning og entré ca. 100 kr. er ikke inkluderet.

 • Dag 4: Trelleborg – Kerteminde – Odense

  Vi kører mod Slagelse, hvor vi besøger Vikingeborgen Trelleborg, og fortsætter til Fyn, hvor vi først besøger fiskerpigen Amandas Kerteminde, inden vi kommer til fynsmalernes museum, Johannes Larsen Museet. Entré til Trelleborg ca. 65 kr. og Johannes Larsens Museet ca. 75 kr. er ikke inkluderet.

  Herfra videre til Odense, hvor vi på en gåtur gennem de gamle gader bl.a. ser Rådhuset og Domkirken, ligesom vi kigger forbi H. C. Andersens Hus. Sidst på eftermiddagen er der anretning med kaffe i Hedensted.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: 15,- kr./dag dog max 150,- for hele turen.
  • Flyrejser: 10,- kr./dag dog max 120,- for hele turen.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er 4 forskellige bustyper - se ovenfor.

   

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu