Skip to main content

Storbyferie i Rom

-
Seværdigheder og historie i verdensklasse

Rom – Den Evige Stad

Rom er et levende museum, der spænder over en 2500 år lang historie, og er en sand skattekiste af fortidslevn. På denne rejse oplever vi bl.a. Colosseum, Pantheon og den prægtige Vatikanstat med Peterskirken og det Sixtinske Kapel. Vi besøger en vingård syd for Rom og fortsætter til bjergbyen Nemi, som nærmest hænger på en klippevæg. Der bliver naturligvis tid til at udforske Rom på egen hånd, og da vi bor centralt i byen, tæt på både metro og bybus, kan det meste nås inden for få minutter.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg el. København - Rom tur/retur
 • Transfer lufthavn - hotel tur/retur
 • 4 overnatninger i Rom
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag i Nemi inkl. vin/vand
 • Wispers (høretelefoner) på byrundture i Rom
 • Turistskat (ca. DKK 180)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Vejr

april maj juni juli
Rom 19°C / 10°C 22°C / 13°C 27°C / 17°C 30°C / 20°C

Kilde: bedsterejsetidspunkt.dk

Hotel

 • Hotel Genio

  Hotel Genio er et godt 4-stjernet hotel med den bedste beliggenhed i Roms historiske centrum lige ved siden af den berømte Piazza Navona, som er et perfekt udgangspunkt for at udforske byen til fods.Værelserne er klassisk italiensk indrettet, alle med bad/toilet og er udstyret med de almindelige fornødenheder for et 4-stjernet hotel i Rom. Derudover har hotellet en dejlig tagterrase hvor morgenmaden kan indtages samtidig med, at man nyder udsigten og byen.

  SolterrasseJa
  TvJa

Dagsprogram og udflugter

 • Vi oplever nogle af seværdighederne til fods, og turen er krævende for gangbesværede. Der udleveres Wispers på udflugterne. Wispers er høretelefoner, som har kontakt til rejselederens mikrofon.

 • Dag 1: Byrundtur m/ bl.a. Den Spanske trappe og Campo di Fiore

  Udrejse fra Aalborg med KLM via Amsterdam til Rom. På afgangen 30.09 flyves der direkte fra København til Rom. Vi ankommer før middag til Rom og kører til vores hotel.

  Efter indtjekning tager vi på en byvandring. Her skal vi se den Spanske Trappe og spadserer gennem det gamle centrum ad Via Condotti til Trevi-fontænen. Det siges, at kaster man en mønt i fontænen, er man sikker på at vende tilbage til Rom.

  Turen går videre til Pantheon, Roms bedst bevarede oldtidsbygning. Herfra via Piazza Navona til Roms sprudlende markedsplads Campo Dei Fiori. Midt på pladsen står et dystert minde, nemlig statuen af den hætteklædte filosof Giordano Bruno, som i år 1600 blev brændt.

  Byrundtur m/ bl.a. Den Spanske trappe og Campo di Fiore
 • Dag 2: Byrundtur m/ bl.a. Colosseum og Forum Romanum

  I dag besøger vi antikkens Rom, hvor vi skal se Colosseum, der i 2007 blev udnævnt til en af verdens syv, nye vidundere. Vi fortsætter ad Mussolinis pragtgade Via dei Fori Imperiale til Kejser Trajans Forum med de antikke handelsboder og de mange nye udgravninger.

  På Capitol opleves stemningen ved Roms rådhus, inden vi går gennem det imponerende Forum Romanum, som var det politiske, økonomiske og religiøse centrum i det gamle Rom.

  Byrundtur m/ bl.a. Colosseum og Forum Romanum
 • Dag 3: Nemi og Rom ”by night”

  Om eftermiddagen kører vi til de skønne, berømte vinområder syd for Rom. Vi besøger en vingård og smager de liflige vine og spumanter. Herefter fort-sætter vi til den lille charmerende bjergby Nemi, som nærmest hænger på en klippevæg.

  Rundt i de gamle gader ligger pastelfarvede huse side om side med hyggelige caféer og pladser. Her spiser vi middag på en hyggelig restaurant med udsigt over Nemi-søen. På hjemturen oplever vi det imponerende syn af Roms flotte seværdigheder badet i lys.

  Nemi og Rom ”by night”
 • Dag 4: Peterskirken – Vatikanstaten

  Med metroen tager vi til Vatikanstaten og verdens mægtigste kirke Peterskirken. Vi studerer først den smukke plads foran kirken, der er omkranset af en enestående søjlearkade med utallige helgenstatuer. Dernæst besøger vi selve kirken, der bl.a. rummer Michelangelos Pietà.

  På egen hånd bliver der mulighed for et besøg både i krypten med pavegravene og i kuplen samt i Vatikanmuseet med Det Sixtinske Kapel.

  Det Sixtinske Kapel koster DKK 135 og skal bestilles hjemmefra.

  Peterskirken – Vatikanstaten
 • Dag 5: Hjemrejse

  Hjemrejse fra Rom med KLM via Amsterdam til Aalborg og fra Rom direkte til København.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 05:00 17:40

Gyldig : 10-09-2023

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Lufthavn, terminal 2 05:55 17:10

Gyldig : 30-09-2023

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
10/9-20235 dageRom - Den evige StadMere end 8Kr. 9.495Bestil
30/9-20235 dageRom - Den evige StadMere end 8Kr. 9.295Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Rom?

  Entréer udgør ca. EUR 85.

 • hvad er temperaturen i rom

  Rom (gns.): jaj 20°-22°, sep.-okt. 21°-22°.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu