Skip to main content

Storbyferie i Rom

-
Seværdigheder og historie i verdensklasse

Rom – Den Evige Stad

Rom er en sand skatkiste af fortidslevn. På denne rejse skal vi bl.a. opleve Colosseum, Pantheon og den prægtige Vatikanstat med Peterskirken og det Sixtinske Kapel. Vi besøger også en vingård syd for Rom og fortsætter til bjergbyen Nemi, som nærmest hænger på en klippevæg. Vi oplever desuden kejser Hadrians imponerende paladsruin Villa Adriana og den velbevarede havneby Ostia Antica. Der bliver naturligvis også tid på egen hånd til at udforske Rom, og da vi bor centralt i byen, tæt på både metro og bybus, kan de fleste seværdigheder nås inden for få minutter.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Rom t/r
 • Transfer lufthavn - hotel tur/retur
 • 6 overnatninger i Rom
 • 6 x morgenmad
 • 1 x velkomstmiddag
 • Wispers på byrundture i Rom
 • Turistskat (ca. DKK 315)
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Vejr

april maj juni juli
Rom 19°C / 10°C 22°C / 13°C 27°C / 17°C 30°C / 20°C

Kilde: bedsterejsetidspunkt.dk

Hotel

 • Dag 1-7

  Hotel Torino

  Pænt byhotel med en super beliggenhed i hjertet af Rom. Få minutters gang fra hotellet ligger Termini, Roms hovedbanegård, hvorfra byens metrolinjer og bybusser udgår og kun halvanden kilometer fra hotellet ligger Colosseum. På hotellet finder man en dejlig åben tagterrasse med fantastisk udsigt udover Roms tage. Desuden råder hotellet over reception, elevator og morgenmadsrestaurant. Samtlige værelser er udstyret med bad og toilet med hårtørrer, minibar, safeboks, aircondition, TV og gratis Wi-Fi.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
  InternetGratis
  SafeboksJa

Dagsprogram og udflugter

 • Vi oplever nogle af seværdighederne til fods, og turen er krævende for gangbesværede. Der udleveres Wispers på udflugterne. Wispers er høretelefoner, som har kontakt til rejselederens mikrofon.

 • Udrejse: Aalborg - Rom

  Udrejse med Norwegian via København til Rom. Transfer til hotel og efterfølgende nyder vi en velkomstmiddag.

 • Velkommen til Rom

  På en af de første dage vil rejselederen gå en lille orienterende byrundtur i lokalområdet omkring hotellet. på rejsens anden dag er der inkluderet
  fællesmiddag.

 • Byrundtur m/ bl.a. Den Spanske trappe og Campo di Fiore: Halvdagsudflugt

  Vi tager metroen til Den Spanske Trappe, hvor man altid oplever en skøn atmosfære. Vi spadserer gennem det gamle centrum ad Via Condotti til Trevi-fontænen. Det siges, at kaster man en mønt i fontænen, er man sikker på at vende tilbage til Rom en dag.

  Turen går videre til Pantheon, som er Roms bedst bevarede oldtidsbygning. Herfra via Piazza Navona, hvor både lokale og turister ynder at nyde en cappuccino, videre til Roms sprudlende markedsplads, Campo Di Fiori. Midt på pladsen finder man en statue af den hætteklædte filosof Giordano Bruno, som i 1600 blev brændt for kætteri. Statuen er et dystert minde om de mange henrettelser, som fandt sted her.

  Resten af dagen er til fri disposition.

  Halvdagsudflugt
 • Byrundtur m/ bl.a. Colosseum og Forum Romanum: Halvdagsudflugt

  Vi tager metroen til antikkens Rom, hvor vi ser Colosseum, som i 2007 blev udnævnt til en af verdens syv “nye” vidundere. Vi fortsætter ad Mussolinis pragtgade Via dei Fori Imperiale til Kejser Trajans Forum med de antikke handelsboder og de mange nye udgravninger.

  På Capitol opleves stemningen ved Roms rådhus, inden vi går gennem det imponerende Forum Romanum, som var det politiske, økonomiske og religiøse centrum i det gamle Rom.

  Halvdagsudflugt
 • Nemi og Rom ”by night”: Eftermiddags- og aftenudflugt

  Om eftermiddagen kører vi til de skønne, berømte vinområder syd for Rom. Vi besøger en vingård og smager de liflige vine og spumanter.

  Herefter fort­sætter vi til den lille charmerende bjergby Nemi, som nærmest hænger på en klippevæg. Rundt i de gamle gader ligger pastelfarvede huse side om side med hyggelige caféer og pladser. Her spiser vi en lækker aftenmenu på en hyggelig restaurant med udsigt over Nemi-søen (vinsmagning og middag ej inkluderet).

  På hjemturen oplever vi det imponerende syn af Roms flotte seværdigheder badet i lys.

  Eftermiddags- og aftenudflugt
 • Villa Adriana - Tivoli: Heldagsudflugt

  Vi passerer de gamle Travertin-lejer, hvorfra Rom i over 2000 år har hentet byggemateriale. Vi besøger kejser Hadrians imponerende palads Villa Adriana, der i dag fremstår som et smukt, storslået og romantisk ruinkompleks. Herefter kører vi til Tivoli, hvor der er mulighed for frokost i de hyggelige, gamle gader, og et besøg i Villa D’Este med de mange fontæner.

  Heldagsudflugt
 • Ostia Antica – Katakomberne: Halvdagsudflugt

  Vi kører ud til Middelhavskysten, hvor vi først besøger Romerrigets vigtigste havneby Ostia Antica. Byen, der stammer fra det 4. århundrede f.Kr., er utrolig velbevaret og giver et fantastisk indblik i hverdagslivet for den almindelige romerske borger. Byen betegnes af mange eksperter som mere komplet og velbevaret end sin mere kendte storebror Pompeji.

  Derefter fortsætter vi til Lido di Ostia og tager turen ad strandvejen forbi de mange badeanstalter og strandvejsvillaer. Efter frokostpausen besøger vi Roms ældste katakomber San Sebastiano på Via Appia Antica. Her ligger de tidlige kristne menigheders underjordiske gravpladser, helligdomme og tilflugtssteder.

  Halvdagsudflugt
 • Peterskirken – Vatikanstaten: Halvdagsudflugt

  Med metroen tager vi til Vatikanstaten og verdens mægtigste kirke Peterskirken. Vi studerer først den smukke plads foran kirken, der er omkranset af en enestående søjlearkade med utallige helgenstatuer.

  Dernæst besøger vi selve kirken, der bl.a. rummer Michelangelos Pietà. Der bliver lejlighed til et besøg både i krypten med pavegravene og i kuplen samt i Vatikanmuseet med det Sixtinske Kapel.

  Halvdagsudflugt
 • Hjemrejse: Rom - Aalborg

  Hjemrejse med Norwegian fra Rom via København til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, terminal 14:00 15:00
København Lufthavn, terminal 2 17:00 12:55

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
6/9-20227 dageRom - Den evige Stad0Kr. 7.995Forespørg
4/10-20227 dageRom - Den evige StadMere end 8Kr. 7.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Rom?

  Entréer udgør ca. EUR 70.

 • hvad er temperaturen i rom

  Rom (gns.): jaj 20°-22°, sep.-okt. 21°-22°.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu