Skip to main content

Rejser til Amalfikysten

-
Himmelske udsigter på Den Guddommelige Kyst

Italienerne kalder strækningen mellem byerne Positano og Vietri sul Mare for Den Guddommelige Kyst, mens de fleste udlændinge og turister kender den som Amalfikysten. Men uanset hvordan man omtaler den blot 40 kilometer lange, bjergrige rute på den sydlige del af Sorrentohalvøen, så kan de fleste blive enige om, at det er en af de absolut smukkeste kyststrækninger i ikke bare Italien men hele verden.

Hos NILLES har vi i en menneskealder arrangeret rejser til denne perle i det sydlige Italien, hvor de maleriske byer knejser på skråningerne over det azurblå hav, og hvor de imponerende udsigter venter bag hvert et hårnålesving på Strada Statale 163, der slanger sig mellem Positano i vest og Vietri sul Mare i øst.

På denne side kan du læse mere om en af Italiens smukkeste regioner, blive klogere på de mange attraktioner, der hvert år tiltrækker mange turister fra hele verden, og måske blive fristet til at booke en af de rejser til Amalfikysten, vi netop nu har på programmet.

Kom for den betagende udsigt

Amalfikysten blev i 1997 optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, og når man blot en time efter afgangen fra Napolis lufthavn får de første glimt af en af verdens smukkeste kyststrækninger ved byen Viestri sul Mare, så indser man, at den hæder ikke kom et øjeblik for tidligt. Den smukke udsigt over det glitrende hav er en fast følgesvend på alle rejser til Sorrentohalvøen generelt og Amalfikysten i særdeleshed. Og uanset om du tager turen fra vest til øst eller den anden vej, så kommer du med jævne mellerum til at tage dig selv i at tænke: "Hvad har jeg gjort for at fortjene en så flot udsigt?", mens du falder i staver ved en af de mange hundrede terrasser, udsigtsposter og haver langs kysten.

Bliv for det lokale køkken

Hvis det er sandt, at et godt måltid mad også indtages med øjnene, så kommer synet på overarbejde på en ferie til Amalfikysten. Langs hele kysten findes et væld af gode restauranter, der serverer en perlerække af lokale specialiteter med udsigt til det glitrende hav. Spaghetti alle Vongole er en klassiker på disse kanter, fordi hovedingrediensen - muslinger - hives op af Det Tyrrhenske Hav på daglig basis, ligesom du ikke må snyde dig selv for den lokale fiskerisotto eller egnsretten Scialatielli ai frutti di mare, der er en himmelsk blanding af pasta, alt godt fra havet og et bredt udsnit af de lokale råvarer, der sammen med den allestedsnærværende udsigt har gjort Amalfikysten til en af de mest elskede attraktioner i hele Italien.

Besøg Villa Rufolo

Ingen rejse til Amalfikysten er komplet uden et besøg i Villa Rufolo i byen Ravello. Villaen blev opført i 1300-tallet for at huse en af de mange, velhavende handelsfamilier, der drev forretninger på Sorrentohalvøen i middelalderen. Ejendommen har en af de mest betagende udsigter over Det Tyrrhenske Hav, og skulle du på et tidspunkt bliver træt af at stirre ud over de smukke omgivelser, kan du i stedet dykke ned i historien om villaen, der blandt andet har huset den verdensberømte operakomponist Richard Wagner.

Ravello er andet og mere end Wagners gamle komponistrede. Tag på en interessant byvandring rundt i de stejle gader, der smyger sig op ad den stejle klippevæg, og end ved Villa Cimbrone, der i dag fungerer som et femstjernet hotel. Villaen har en underskøn have med fri adgang for besøgende, og her kan du fra den berømte Terrazza dell’Infinito se ud over det smukke hav, mens buster af adelige og byens øvrige spidser kigger med over skulderen.

Tvillingebyerne Maiori og Minori

De pittoreske tvillingebyer Maiori og Minori ligger blot en kilometer fra hinanden cirka midt på Amalfikysten. De er forbundet af den smukke "Citronsti", der har fået sit navn på grund af de mange citroentræer, der vokser langs strækningen, og som gør det cirka en time lange gåtur mellem byerne til en både smuk og velduftende oplevelse.

Er du ikke til gåture i bjergene, så er der stadig masser at tage sig til i tvillingebyerne. Både Maiori og Minori kan bryste sig af nogle af Amalfikystens bedste strande, og vil du hellere slappe af i skyggen, så er der rig mulighed for at spise en god middag eller morgenmad på en af de mange restauranter, der gemmer sig på de små torve og i de kringlede gader i begge byer.

De små byer langs Amalfikysten

Steder som den maleriske by Maiori, historiske Ravello og postkortsmukke Positano er næsten altid på programmet, når tursiter besøger Amalfikysten. Men også uden for de største turistmagneter er der spændende oplevelser og smukke udsigter i vente for nysgerrige besøgende. I byen Amalfi vækker de krogede gader og pastelfarvede huse på de stejle skråninger mindelser om en svunden tid, og i den lille by Atrani finder du både en afslappet stemning og nogle af områdets bedste strande. Du må heller ikke køre forbi byen Cetara uden at gøre et stop. Her ligger de skønneste fiskerestauranter side om side i de smalle gader, og fra byens hyggelige havn blander duften af tjære sig med lyden af bølgerne, der dovent banker mod den ældgamle mole.

På vores rejser til Amalfikysten sørger vi naturligvis for at besøge de kendte byer og de store attraktioner. Men vi gør også altid en dyd ud af at stoppe i de byer, som mange andre kører forbi. På denne måde får vores gæster et indtryk af det liv, der leves på Amalfikysten, når man kommer lidt væk fra de store turistattraktioner.

Udflugt til Napoli

Der er oplevelser nok til et helt liv på Amalfikysten, men derfor bør man alligevel søge lidt væk, hvis man er så heldig at befinde sig på de kanter. Blot en times kørsel fra Amalfykysten ligger Syditaliens største by, Napoli, og lokker med en spændende historie om mafiaen, Maradona og måske verdens bedste pizza, der blev opfundet netop her i slutningen af 1700-tallet. Et besøg i Napoli er ikke fuldendt, før du har smagt de sprøde og tyndbundede pizzaer, som napolitanerne er så stolte af, og som smager ekstra godt efter en byvandring rundt i den kaotiske men også svært charmerende storby.

Oplev vulkanen Vesuv

Fra havnen i Napoli kan du i klart vejr se en anden af de pejlemærker, der gør denne del af Italien så berømt. Vesuv strækker sin kegleformede top mod himlen på den modsatte side af Napolibugten og sender tankerne tilbage til det fatale vulkanudbrud, der i 79 e. kr. begravede byen Pompei under et tykt lag af aske og sten og dræbte en stor del af den indbyggere. I dag er Pompei udgravet og tilgængelig for besøgende, og på flere af vores ture til Syditalien lægger vi vejen forbi den verdenskendte by, hvor historien og tragedien kommer til live på den mest fascinerende vis, når vi går rundt blandt de gamle badehuse, butikker og teatre.

Capri og Den Blå Grotte

Efter en en kort sejltur fra Napoli befinder du dig på øen Capri, der er kendt som en af de smukkeste øer i Middelhavet, og som huser et hav af smukke villaer, der ligger som hvide perler i det bakkede, grønne landskab. Ligesom Napoli og Vesuv er Capri ikke en officiel del af Amalfikysten, men den er alligevel en oplevelse, der er værd at tage med, hvis man befinder sig i Syditalien. Måske særligt på grund af Den Blå Grotte, der findes på øens nordvestlige side, og som kun kan nås med båd. Grotten har fået sit navn, fordi lyset filtreres gennem vandet i den smalle åbning og dermed giver det et blåsligt skær.

Tag med direkte fly til Amalfikysten

Når vi rejser til Amalfikysten, så benytter vi os stort set altid af direkte fly til Napolis lufthavn. På denne måde forkorter vi rejsetiden betragteligt, og du kan hurtigt komme i gang med ferien og de store oplevelser, der venter i denne fantastiske del af Syditalien. Vi bor altid på gode og centrale hoteller, når vi besøger Amalfikysten, og vi har naturligvis altid en dansk rejseleder med, som ud over at guide dig igennem områdets højepunkter altid kan pege dig i retning af en god restaurant, de spændende butikker og et sted, hvor du kan nyde udsigten over de smukke landskaber og det betagende, azurblå hav.

Rejser til Amalfikysten for enhver smag

Når du køber en pakkerejse til Syditalien med NILLES, så er der flere muligheder for at opleve Amalfikysten undervejs. På rejsen Ischia - Napoli - Ø-hop bor vi på øen Ischia og tager på en dagstur til Amalfikysten, hvor vi oplever de største attraktioner. På turen Rom – Sorrento – Amalfi kombinerer vi den smukke kyst med besøg i Den Evige Stad. Og på rejsen Amalfikysten – Maiori bor vi i byen Maiori, mens vi over otte dage udforsker Amalfikysten højdepunkter, sejler på en dagstur til Capri og besøger Vesuv og Pompei.

Amalfikysten: 3 rejser fundet

Rom – Sorrento – Amalfi

Rom – Sorrento – Amalfi

 • Italien
 • Rundrejser
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 11.395
 • Oplev de største og smukkeste seværdigheder: Roms storhed, Amalfikystens citronlunde, sagnomspundne Pompeji og jetsetøen Capri.

Ischia - Napoli - Ø-hop

Ischia - Napoli - Ø-hop

 • Italien
 • Nyheder
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 10.495
 • NYHED - Med storslåede udsigter over Napolibugten og historiske og smukke Ischia som udgangspunkt, har du den perfekte kombination af afslapning og oplevelser, når vi inviterer til ø-hop,  storbycharme og masser af frisk havluft. Maleriske byer med  huse i alverdens farver, idylliske havne, gode restauranter  og storslået natur. 

Amalfikysten – Maiori

Amalfikysten – Maiori

 • Italien
 • Natur og historie
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 9.995
 • Den guddommelige Amalfikyst byder på forførende skønhed og en afslappet livsstil. Mærk historiens vingesus og nyd ”La Dolce Vita”.

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu