Skip to main content

Rejser til Sorrento

-
Velkommen til Syditaliens juvel
Se ledige afgange i

Midt mellem Salerno-bugten og Napoli-bugten ligger Sorrento-halvøen og lokker besøgende fra mange lande med fantastiske udsigter, maleriske byer, stejle klipperskråninger der ender i det azurblå hav, kendte seværdigheder og en af verdens smukkeste kyststrækninger. Sorrento-halvøen ligger kun en times kørsel fra Napoli Lufthavn og er med sine mange byer, der emmer af sol, varme, palmer og det gode liv, indbegrebet af bella Italia - det smukke Italien.

Oplev charmerende Sorrento

Byen Sorrento ligger på nordkysten af Sorrento-halvøen ud mod Napoli-bugten, og selv om den ikke bugner af verdenskendte seværdigheder som mange andre af Italiens byer, så er den charmerende by bestemt et besøg værd. I Marina Grande, der på trods af navnet faktisk kun er byens næststørste havn, står de pastelfarvede huse skulder ved skulder ud mod den gamle havn, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over det blå hav. I de smalle gader i byens historiske centrum omkring Piazza Tasso ligger de hyggelige caféer, spændende butikker og gode restauranter side om side. Og i forstaden Meta di Sorrento blot fem kilometer fra centrum finder du et hav af solstole, barer, restauranter og caféer ved de sandstrande, som er et forholdsvis sjældent syn på Sorrento-halvøen.

Fantastiske udsigter på Sorrento-halvøen

Der venter mange flere oplevelser på Sorrento-halvøen, når man bevæger sig lidt væk fra den hyggelige by Sorrento og ud i oplandet. Mange mennesker vælger af gode grunde at krydse halvøen for at komme ned til den smukke Amalfikyst eller køre tilbage mod Napoli for at besøge vulkanen Vesuv og ruinbyen Pompei. Men tager du i stedet mod øst til spidsen af Sorrento-halvøen, så kan du opleve den spektakulære kyststrækning, de rolige omgivelser og de mange hyggelige småbyer, der ligger på denne lidt oversete del af Sorrento-halvøen.

Kendte seværdigheder i nærheden af Sorrento

Mange turister valfarter til Sorrento-halvøen for at opleve den verdensberømte Amalfikyst, der ligger på den sydlige del af halvøen. Uanset om du tager offentlig transport, lejer egen bil eller rejser med på en af vores pakkerejser, så er det nemt at komme til den Amalfikysten, der naturligvis er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Den smukke kyststrækning, der forbinder byerne Positano og Vietri sul Mare, er fuld af små, hyggelige bjergbyer, der alle ligger med den mest fantastiske udsigt over det azurblå hav, og både i Amalfi by, Maiori, Positano, Minori og Atrani er der rig mulighed for at gå en tur på det lokale marked, spise frokost på en god restaurant eller overnatte på et af de mange hoteller, der findes overalt på kysten.

Vil du læse mere om Syditaliens mange seværdigheder, så læs blogindlægget her.

Tag på udflugter i Napoli-bugten

Når du befinder dig på Sorrento-halvøen, så er du også tæt på nogle af de smukkeste og mest betagende øer i hele Italien. Fra både Napoli, Amalfi by og Sorrento er der direkte færgeruter til Capri, og det er således let af tage på udflugt til den betagende ø, der i den grad gør Amalfikysten rangen stridig som Syditaliens smukkeste naturoplevelse. Capri har i hundredvis af år tiltrukket turister fra hele verden, der er strømmet til øen for at opleve de overdådige villaer, naturfænomenet Den Blå Grotte og kigget over havet fra de mange udsigtspunkter over hele den smukke ø.

Du kan også vælge at tage på eventyr i den modsatte ende af Napoli-bugten, hvor øen Ischia lokker med hyggelige, pastelfarvede havnebyer, fæstningen Castello Aragonese og selvfølgelig de berømte, varme kilder, som ligger spredt ud over hele den gamle vulkan-ø.

Du kan komme til Ischia med færge direkte fra Napoli, og rejser du til Sorrento på egen hånd, findes der mange hyggelige hoteller rundt omkring i de små landsbyer samt den hyggelige hovedby Ischia.

Smagen af Sorrento

Sorrento-halvøen bugner af skønne smagsoplevelser. Fra de mange citrontræer, der vokser på skråningerne over hele halvøen, laves den friske, lokale Limoncello-likør, der serveres på barer og restauranter i alle byer fra Napoli til Salerno. Og fra havet ankommer dagligt fiskekuttere fyldt med fisk, der ender på tallerknerne på områdets mange restauranter som Spaghetti alle Vongole, Risotto al Pesce eller Insalata al Mare.

Regionen er også kendt for sin produktion af bøffelmozzarella, og så intet måltid på Sorrento komplet uden rigelige mængder af den jomfruolivenolie, som de lokale - måske ikke så overraskende - kalder Italiens bedste.

Sorrento med dansk rejseleder

Hos NILLES har vi i en årrække arrangeret pakkerejser til Sorrento med dansk rejseleder. På disse rejser er der sørget for alt det praktiske, så du kan slappe af og nyde Sorrento i fulde drag. Her holder bussen og venter på parkeringspladsen, rejselederen er behjælpelig døgnet rundt, og når du har indtaget den gode morgenmad på hotellet, tager vi i samlet flok på spændende udflugter til bl.a Amalfikysten, Capri, vulkanen Vesuv, Napoli og Sorrento by.

Sorrento: 1 rejse fundet

Rom – Sorrento – Amalfi

Rom – Sorrento – Amalfi

 • Italien
 • Rundrejser
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 11.395
 • Oplev de største og smukkeste seværdigheder: Roms storhed, Amalfikystens citronlunde, sagnomspundne Pompeji og jetsetøen Capri.

 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu