Skip to main content

Umbrien og Toscana

-
Uspoleret, gådefuld og ufatteligt smuk

Umbrien og Toscana

Midt i Italien ligger det fantastiske rejsemål Umbrien som landets bankende, grønne hjerte. Landskaberne veksler fra frodigt og mildt til vildt og barskt med utallige velbevarede middelalderbyer, dramatisk historie og stærke traditioner. Regionens mysterier byder på drabelige slag, asketiske helgener samt chokolade og vin i rigt mål. Vi bor i Umbriens hovedstad Perugia, som er en af Italiens ældste byer og ifølge myter grundlagt af selveste Noah. Vi tager også en afstikker til den fortryllende middelalderby Siena i Toscana.

Hotel

 • Hotel Perusia

  Hotel Perusia er med sin beliggenhed kun godt en kilometer fra Perugias historiske centrum den perfekte base for oplevelser i Umbrien. På hotellets tagterrasse er en lille pool, hvor man kan få sig en dukkert efter endt udflugt samt nyde udsigten over Perugias tage og de omkringliggende bakkelandskaber. Hotellet råder desuden over elevator, restaurant og Wi-Fi. Værelser er alle med bad og toilet, hårtørrer, minibar og safeboks. Om morgenen bydes der på en god buffet med varme og kolde retter, og om aftenen serveres en 3-retters middag.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse

  Udrejse med Great Dane Airlines direkte fra Aalborg til Bologna. Herfra kører vi til Perugia, hvor vi indkvarteres.

 • Dag 2: Perugia (halvdagsudflugt)

  Vi udforsker Umbriens hovedstad Perugia, der er særlig berømt for sine to universiteter og chokolade. Byen er en seværdighed i sig selv og breder sig fra toppen af et højdedrag med buegange og snævre gyder, der snor sig op og ned mellem de rustikke middelalderhuse.

  Perugias storslåede centrum Piazza IV Novembre, byporten fra etruskertiden og Via dell´Acquedotto, der er en fodgængergade bygget oven på en nedlagt akvædukt, er nogle af højdepunkterne på vores rundtur.

 • Dag 3: Assisi (lang halvdagsudflugt)

  Første besøg er i charmerende Santa Maria degli Angeli, hvor vi besøger den smukke katedral og Porziuncola. Herefter kører vi til den hellige Frans’ by. Assisi er et valfartsmål for pilgrimme fra hele verden, og der hersker en næsten andagtsfuld stemning over den fine, lille by. Frans af Assisi, der selv levede yderst asketisk, grundlagde franciskanerordenen og er i dag en af Italiens mest kendte helgener.

  Vi besøger den imponerende basilika San Francesco, hvor Frans ligger begravet i krypten. Desuden ser vi danske Johannes Jørgensens bopæl, som han opholdt sig i, mens han skrev sin verdensberømte biografi om Frans af Assisi.

 • Dag 4: Orvieto – Todi (heldagsudflugt)

  Dagen byder på hele to byer på toppen. Først kører vi til opsigtsvækkende Orvieto. Byen knejser på toppen af en vulkansk tufklippe og er et underfuldt syn. Beliggenheden sikrede byens uindtagelighed i århundreder helt tilbage fra etruskerne. Vi slentrer i de rolige gader og kommer blandt andet forbi domkirken med den formidable facade, der betragtes som en af Italiens smukkeste. Herefter besøger vi selve domkirken (entré inkluderet).

  Der er også tid til på egen hånd at opleve for eksempel underjordiske Orvieto, hvor man kan besøge nogle af de utallige huler og brønde, som etruskerne huggede ud under byen. Frokosten kan man passende skylle ned med et glas af den berømte Orvieto-hvidvin.

  Ud på eftermiddagen går turen til Todi, der spreder sig yppigt ud over en bakketop midt i det frodige landskab. Byens lange historie afspejler sig blandt andet i bymurene, der både er etruskiske, romerske og fra middelalderen. På vores gåtur er der også tid til at beundre den harmoniske Piazza del Popolo med dens palæer og ophøjede domkirke.

 • Dag 5: Siena – Piazza del Campo (heldagsudflugt)

  Vi sætter kursen mod Siena, hvor vi skal på en spændende byrundtur. Siena var i middelalderen kendt som en af Europas blomstrende handelsbyer med imponerende kirker og paladser og den flotte muslingeformede plads Piazza del Campo foran byens rådhus. Pladsen inspirerede senere arkitekten Martin Nyrop, da han tegnede Københavns Rådhus. Sienas domkirke regnes desuden for at være en af Italiens smukkeste med sine karakteristiske zebrastribede mure og søjler. Velbevarede røde murstenshuse langs de snævre gader fuldender indtrykket af middelalderstemning.

 • Dag 6: Gubbio og vinsmagning (lang halvdagsudflugt)

  Dagens første stop er Gubbio, hvor byrundturen er som en tidsrejse tilbage til middelalderen. Byens lyserøde kalkstenshuse ser ud som om, de er hængt op på Ingino-bjergets skråninger. Og på den formidable plads Piazza Grande har vi fornemmelsen af at stå på en scene og kan beundre de statelige palæer på tre sider og panoramaudsigten på den fjerde.

  Neden for centrum ligger det antikke romerske teater samt en lillebitte kirke, hvor man kan se den sten, som Frans af Assisi stod på, da han sluttede fred med ulven. Gubbio er også kendt som kunsthåndværkernes by. Traditionen for keramik og støbejernsarbejde er mange hundrede år gammel men lyslevende den dag i dag.

  Dagen byder også på et besøg på en lokal vingård, hvor vi skal lære mere om vinproduktion og naturligvis smage på de gode dråber.

 • Dag 7: Torgiano – vinmuseum (halvdagsudflugt)

  Udflugt til den fredfyldte lille by Torgiano der er berømt for sin fremragende vin og olivenolie. Her besøger vi MUVIT – Museo del Vino Torgiano – et vinmuseum, der ifølge avisen New York Times er Italiens bedste! Alle tænkelige aspekter af vinens og vindyrkningens historie bliver præsenteret på det smukke museum. Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen.

  Entré til MUVIT er inkluderet.

 • Dag 8: Hjemrejse

  Hjemrejse med Great Dane Airlines direkte fra Bologna til Aalborg.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Perugia?

  Gennemsnitstemperatur: Maj 24° - 25°, oktober 23° - 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Umbrien?

  Entréer udgør: Vinsmagning ca. EUR 11, øvrige entréer ca. EUR 25.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Italien?

  I Italien bruger man Euro (EUR).

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu