Skip to main content

Jul på Hvedholm Slot - Sydfyn

-
Dejlig dansk jul på øen i midten

Jul på Hvedholm Slot - Sydfyn

Juletraditionerne holdes i hævd på denne stemningsfulde julerejse, hvor det historiske Hvedholm Slot på Sydfyn danner rammen om 4 hyggelige højtidsdage med skønt samvær, lækker mad og store oplevelser. Lille juleaften besøger vi Møntergården, som gør os klogere på fynboer, og juleaftensdag mærker vi den magiske julestemning i Sydfyns hovedstad Svendborg. 1. juledag og 2. juledag udforsker vi charmerende Faaborg, de Fynske Alper og så kommer vi også bag tremmer. Rejs med og nyd en jul i smukke omgivelser og uden stress og jag.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 3 overnatninger på Hvedholm Slotshotel
 • 1 x morgenkomplet på udrejse
 • 1 x 2-retters velkomstmiddag m. vine
 • Æbleskiver m. gløgg juleaften
 • Velkomstdrink m. kanapéer juleaften
 • 1 x 3-retters julemiddag m. vine
 • Kaffe og sød juleaften
 • Vinsmagning med snacks 1. juledag
 • 1 x 3-retters afskedsmiddag m. vine 1. juledag
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Hvedholm Slotshotel

  Hvedholm Slotshotel ligger idyllisk i udkanten af Faaborg omgivet af sø, marker og skov. Slottet blev opført i 1588 og genopført i 1681 efter en brand. Den historiske konstruktion er bevaret og vedligeholdt. Når man ankommer på slottet, er det som at træde direkte ind i historiebøgerne og man kan bruge lang tid på at studere de flotte stuer med lysekroner, stuklofter, tunge udskårne trædøre og antikke møbler. Alle hotellets smagfulde værelser er individuelle i størrelse og indretning, og alle er med bl.a. bad, toilet og tv. I juletiden er slottet smukt julepyntet fra vinkælder til kvist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Odense og Møntergården

  Efter morgenkomplet i Hedensted krydser vi Lillebæltsbroen og kører til eventyrbyen Odense. Vi spadserer en tur i den historiske bydel og ser bl.a. nogle af byens ældste huse omkring Overgade og Nedergade. Vi ser også H.C. Andersens historiske fødehjem – det karakteristiske gule hjørnehus ser i dag meget idyllisk ud, men rent faktisk var det her at nogle af Odenses fattigste, heriblandt familien Andersen, boede. Vejen går dernæst forbi det nye HC Andersen Hus, et oplevelsesmuseum som ikke taler ikke om H.C. Andersen, men taler som H.C. Andersen. Endelig besøger vi Møntergården, som udover den gamle købmandsgård dækker en række fredede og bevaringsværdige bygninger. Her kan man også opleve udstillingen Fyn – midt i Verden, som beretter om personer og begivenheder der har præget Fyn, fynboerne og den fynske identitet. Entré til HC Andersens fødehjem, HC Andersen Hus og Møntergården er samme billet og koster kr. 165 DKK. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod syd og kører til Hvedholm Slot. Efter indkvartering nyder vi en 2-retters velkomstmiddag med tilhørende vine.

 • Dag 2: Svendborg og juleaften

  Juleaftensdag starter med et solidt morgenmåltid, hvorefter vi besøger Sydfyns hovedstad, Svendborg. Vi spadserer en tur i den julepyntede by og ser bl.a. den charmerende Møllergade samt latinerkvarteret med de flotte specialbutikker.
  Tilbage på Hvedholm får vi om eftermiddagen æbleskiver med gløgg og der vil være mulighed for at komme til julegudstjeneste i den nærliggende kirke. Kl. 17 er der velkomstdrink med kanapéer, hvorefter vi sætter os til bords i den smukt julepyntede restaurant og nyder en lækker 3-retters julemiddag med tilhørende vine. Herefter er der kaffe og sødt i salonerne og hygge omkring juletræet med sang og pakkeleg.

 • Dag 3: Faaborg, De Fynske Alper og vinsmagning

  Efter morgenmaden kører vi en tur ind til Faaborg. Her spadserer vi en tur rundt i den gamle købstad, som er indbegrebet af sydfynsk idyl med brostensbelagte stræder og bindingsværk. Vi ser bl.a. den gamle byport fra middelalderen, som er én af kun to tilbageværende middelalder-byporte i Danmark samt klokketårnet fra 1250, som også har fungeret som sømærke. Vi fortsætter til Svanninge Bakker, som også omtales som De fynske Alper. Vi parkerer omkring Udsigtstårnet midt i de flotte vinterlandskaber. De som har lyst kan spadsere en tur med rejselederen i de smukke omgivelser. Vi vender dernæst tilbage til Hvedholm Slot, hvor vi får en lækker vinsmagning med tilhørende snacks og der vil efterfølgende være tid til afslapning inden vi sætter os til bords og nyder en 3-retters middag med tilhørende vine.

 • Dag 4: Arresten

  Vi spiser morgenmad, tager afsked med Hvedholm Slot og ryger dernæst bag tremmer. Vi besøger Arresten (entre 75 DKK) i Faaborg i selskab med en lokal rundviser. I den gamle retssal hører vi om livet på godt og ondt bag tremmer og rundviseren svarer gerne på spørgsmål. Herefter har vi god tid til at gå på opdagelse i alle hjørner af den historiske arrest og byret. Vi forlader herefter Fyn og får en anretning i Hedensted, inden vi siger på gensyn.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Frederikshavn Busterminal 06:00 22:45
Hjørring A-Z, A.F. Heidemanns Vej 06:05 22:40
Dybvad Falkevej 25 06:20 22:20
Brønderslev Banegård 06:30 22:15
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 06:40 22:00
Bouet Kvickly, P-plads 06:55 21:50
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 07:10 21:35
Støvring Hobrovej, Shell 07:25 21:20
Haverslev Industriparken 2, Circle K 07:40 21:10
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 07:55 20:55
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 08:15 20:35
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 08:25 20:20
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 08:40 20:10
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 08:50 19:55
Skanderborg Banegård 09:20 19:30
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens Vest 09:25 18:50
Hedensted Sognegaard, Bytorvet 18 09:35 17:25
Vejle/Hornstrup Frakørsel 59, DTC, The Diner Fifty Nine, Busholdeplads 10:30 17:10
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding 11:00 17:00
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 11:15 18:05
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 11:25 16:25

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
23/12-20214 dageJul på Hvedholm Slot - SydfynMere end 8Kr. 5.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu