Skip to main content

Jul i Sydspanien

-
Feliz Navidad - nyd en sydeuropæisk jul

Jul i Sydspanien

Andalusien er et populært rejsemål året rundt, og nu har du også mulighed for at fejre jul under palmerne og den sydspanske sol, når NILLES inviterer på julerejse i et område af Europa, hvor højtiden bestemt ikke er noget, man tager let på. Spanierne generelt - og andaluserne i særdeleshed - er nemlig vilde med jul, og i hver en hvidkalket landsby i denne skønne region stråler julestjernerne mellem gadelamperne om kap udsmykningen i butikkerne og de flot pyntede træer på torvene, når kalenderen siger december.

Alt dette skal vi opleve på nærmeste hold, når vi over seks dage fejrer julen i Anadalsusien. Vi bor på det skønne Hotel el Puerto i kystbyen Fuengirola, og når vi ikke nyder den afslappede stemning på hotellet og i byen, tager vi på spændende dagsture til bl.a. Nerje, Mijas, Malaga og olivenolieruten omkring Axarquia. Juleaften ønsker vi hinanden glædelig jul og feliz navidad ved et flot julearrangement på hotellet, hvor vi indtager en skøn, spansk julemiddag med tilhørende lokale vine, mens vi underholdes af både show og musik.

Sne og minusgrader må du "desværre" undvære i år, men til gengæld garanterer vi et mildt klima, spændende dagsture, et godt indblik i de spanske juletradiotioner og god tid på egen hånd til at nyde en jul i nye men dejlige omgivelser.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Aalborg – Malaga t/r
 • Transfer lufthavn – hotel t/r
 • 5 x overnatninger i Fungirola
 • 5 x morgenmad
 • 1 x frokost inkl- ¼ flaske vin og vand (dag 4)
 • 4 x aftensmad på hotellet
 • 1 x julearrangement på hotellet med drikkevarer og musik.
 • Udflugter ekskl. Entré
 • Dansk rejseleder
 • Lokalguide 2 dage

  Hotel

  • Dag 1-6

   Hotel El Puerto

   I hjertet af Fuengirola ligger Hotel El Puerto direkte på strandpromenaden og med adgang til den skønne sandstrand. Den spektakulære pool på taget tilbyder fantastiske udsigter over havet, byen og stranden, og får du lyst til en tur ind til byen, ligger bus- og togstationen blot 300 meter fra hotellet. Receptionen har døgnåbent, og det er muligt at tilkøbe safeboks og minibar. Alle værelser har badeværelse med hårtørrer aircondition, TV, gratis Wi-Fi samt balkon/terrasse med havudsigt.

   ReceptionJa
   InternetGratis Wi-Fi
   RestaurantJa
   SwimmingpoolJa
   TvJa
   ElevatorJa
   MinibarJa
   SafeboksJa
   AndetHårtørrer
   BarJa
   SolterrasseJa

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse

   Vi flyver med Norwegian direkte fra Aalborg/København til Malaga. Der kan købes en let anretning på flyet. Transfer til Fuengirola. Vi tjekker ind på vores dejlige hotel, hvorefter vi går en fælles bytur rundt i Fuengirola for at se den fine juleudsmykning.

   Middag på hotellet.

   Udrejse
  • Dag 2: Frigiliana – Nerja – juleaften

   Vi kører ud til en af de typiske, hvide landsbyer, som Andalusien er så kendt for. Frigiliana siges at være en af de smukkeste mauriske landsbyer i Andalusien, og det oplever vi ved selvsyn, når vi nyder den fantastiske udsigt over landskabet fra en af torvets caféer, og når vi gå en tur på nogle af de mange hyggelige stier af snoede trapper.

   Herefter går turen til den charmerende by Nerja. Her skal vi gå på den smukke, palmeprydede promenade, der munder ud i Middelhavet ved platformen med det prætentiøse navn Balcón de Europe, Europas Balkon. Der vil være tid på egen hånd til frokost, shopping og til at nyde den hyggelige julestemning i byen.

   Vi vender retur til hotellet i løbet af eftermiddagen, hvor der vil være tid til afslapning, inden vi ønsker hinanden feliz navidad og glædelig jul ved et flot julearrangement på hotellet med en lækker spansk julemenu inklusive drikkevarer, show og musik.

   Frigiliana – Nerja – juleaften
  • Dag 3: Mijas – Malaga

   1. juledag sætter vi kursen mod "Den Hvide By" Mijas, der ligger oppe i bjergene. Her oplever vi de brostensbelagte, smalle gader i den hyggelige landsby og ruinerne af det gamle mauriske palads. Her vil være tid på egne hånd til at udforske byen, inden vi kører tilbage til Fuengirola ved frokosttid.

   Efter middag på hotellet skal vi opleve spansk julestemning, når den er allerbedst. Vi kører til Malaga, som er verdenskendt for sine magiske julelys. Vi skal også beundre Alcazaba-fæsningen og Gibralfaro-bjerget, inden vi forsætter ned mod Picasso-skulpturen på Plaza de la Merced. Her oplever vi den traditionelle julekrybbe ved katedralen, hvor vi også skal nyde den skønne duft af spansk julestemning ved de mange boder med søde sager.

   Turens højdepunkt er Larios-gaden, som er fyldt med julelys, så langt øjet rækker. Gaden lyses op af flere millioner lys i alle farver – et helt fantastisk syn. Og hvis du stadig ikke er i julestemning, så kan den fortryllende julemusik måske hjælpe? Vi slutter aftenen af med at opleve det berømte og imponerende lyd- og lysjuleshow.

   Mijas – Malaga
  • Dag 4: Olivenolie-ruten – gastronomisk landtur

   Det bliver en dag med spektakulære naturoplevelser og et indblik i Spaniens gamle tradition med produktion af olivenolie, når vi tager på udflugt i et landskab domineret af bjerge, grønne oliventræer og smukke græsgange.

   Vi kører gennem det smukke bjerglandskab i området omkring Axarquia, hvor byerne Riogordo, Colmenar, Alfarnate, Periana, Alcaucin og Viñuela alle har en stolt trtadition for at fremstille nogle af de bedste olivenolier i verden. Her bliver olivenolien produceret i de traditionelle oliemøller, hvilket er med til at give olien sin karaktaristiske frugtagtige og søde smag. På turen gør vi forskellige stop, hvor vi bl.a. ser oliemuseet i Periana og spiser en skøn frokost. Vi beundrer den gamle mølle Cortijo de Pulgarín Bajo i Alfarnatejo og ser lidt af olivenhøsten, som starter i december.

   I løbet af dagen skal vi desuden smage på de bedste fra alle byerne; olivenolie, pølser og kød fra Colmenar, de berømte ferskner og gedeost fra Periana samt romersk brød fra Alcucín.

   Olivenolie-ruten – gastronomisk landtur
  • Dag 5: Egne oplevelser

   I dag har du muligheden for at tilrettelægge dit eget program. Nyd dagen på stranden, tag på shopping eller slap af på den af de mange caféer. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med turforslag.

   Egne oplevelser
  • Dag 6: Hjemrejse

   Tidlig transfer fra hotellet til lufthavnen, hvor vi flyver direkte hjem til Aalborg.

  Flytider

  Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
  Aalborg Lufthavn, terminalen 09:45 10:35

  Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

  Afrejser og bestilling

  AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
  23/12-20246 dageJul i Sydspanien - Fly fra Aalborg tur/returMere end 8Kr. 7.495Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

  • Tillæg for enkeltværelse

   Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.000

  • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

   Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

   Regneeksempel:
   Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

   Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

   Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

  • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

   Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

  • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

   Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

  • Flytider og ændringer

   De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

   Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

  • Kan jeg reservere sæde på flyet?

   På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

  • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

   På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

  • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

   Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  • Hvilken valuta bruger man i Spanien?

   I Spanien bruger man Euro (EUR).

  Få nyhederne først
  Få nyhederne først

  Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

  Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
  • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
  • Kvalitetsrejser
   i trygge rammer
  • Altid med erfaren
   dansk rejseleder
  • Sammen om
   nye oplevelser
  7021 6022Se åbningstider
  Luk menu