Skip to main content
Image: Foto

17. maj i Oslo - en dag du aldrig glemmer

-
Oplev nordmændenes vigtigste dag i en festklædt hovedstad

17. maj i Oslo - en dag du aldrig glemmer

Oplev Norges Nationaldag, den 17. maj i Oslo. På denne unikke tur får du mulighed for at være med til at fejre markeringen af Norges frigørelse fra Danmark. Selve fejringen og historien bag er meget vigtig for nordmændene og stammer fra 1814, hvor den Norske Grundlov blev underskrevet på Eidsvoll. Vi er med hele dagen og får mulighed for at deltage i Norges største festdag.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Hirtshals - Larvik tur/retur
 • 3 x overnatninger i Oslo
 • 3 x morgenmad
 • 1 x aftensmad
 • 1 x morgenbuffet (udrejse)
 • 1 x middag (hjemrejse)
 • Byrundture i Oslo
 • 17. Maj program
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hotel

 • Clarion Hotel The Hub

  Clarion Hotel The Hub er centralt beliggende i centrum af Oslo, ca. 100 m fra Karl Johans gate, Oslos hovedbanegård og Oslo Domkirke. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, sauna, trænings- og motionsrum samt indendørs pool. Alle værelser er mad bad og toilet med hårtørrer, TV, minibar, gratis Wi-Fi samt kaffemaskine. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen, samt enten en buffet eller 3-retters menu på ankomstdagen.

  BarJa
  ElevatorJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Hirtshals - Larvik

  Fra Hirtshals sejler vi med Color Lines store Superspeed færge til Larvik. Ombord er NILLES vært ved en frokostbuffet. Efter ankomst sætter vi kursen mod Norges smukke hovedstad. Aftensmad på hotellet efter ankomst. Efter aftensmaden vil rejselederen tilbyde en lille byrundtur til fods.

  Hirtshals - Larvik
 • Dag 2: 17. maj

  Dagen står i fejring af nationaldagens tegn. Vi begynder dagen med en gående byrundtur, hvor vi kommer forbi de historiske steder, som det store optog passerer senere på dagen. Når fejringen begynder, vil hele byen være klædt i norske flag og nordmændene er stolt mødt op i deres farverige nationaldragter. Dagen er fyldt med taler, optog, musik og god stemning.

  Vi har god tid til at nyde denne specielle dag, hvor nordmændene fylder gaderne og fester til den lyse morgen. Bemærk denne dag foregår til fods.

  3-retters banket middag kan tilkøbes på hotellet. Middagen koster DKK 815 og skal bestilles ved tilmelding.

  17. maj
 • Dag 3: Oslo

  Efter morgenmaden, sætter vi kursen mod Vigelandsparken og Vigelands museet. Selve Vigelands anlægget er en del af Frognerparken midt i Oslo, som er en af de mest besøgte seværdigheder i Norge. For at kunne bygge til nyt atelier lavede Vigeland i 1921 en aftale med Oslo kommune. Aftalen lød på, at kommunen skulle bygge ham et atelier, mod at Vigeland forærede alle sine fremtidige værker til Oslo kommune. Atelieret skulle senere bruges til museum, og det er det, som i dag er Vigelandsmuseet. Herfra går turen videre til det nye National Museum, der indeholder kendte værker af bl.a. Munch og Christian Krogh.

  Efter tid til frokost på egen hånd skal vi på rundvisning i den nye Opera i Oslo. Operahuset i Oslo har etableret sig som en arkitektonisk og kunstnerisk succes. Det er det første operahus i verden, hvor man kan gå på taget. På en guidet rundtur hører vi mere om selve bygningen, det daglige arbejde og de mange storslåede opsætninger.

  Oslo
 • Dag 4: Oslo - Larvik

  Vi forlader Oslo og sætter kurs mod en maritim oplevelse, når vi besøger Kon-Tiki museet og Fram Museet. Her får vi et indblik i Norges skibsfartshistorie, når vi ser Polarskibet Fram og Thor Heyerdahls skibe, som han benyttede til han verdenskendte ekspeditioner.

  Vi forlader Oslo og sætter igen kurs mod Larvik. Vi sejler med Color Line, hvor NILLES er vært ved den store buffet inklusive drikkevarer som afslutning på vores besøg i Norges hovedstad.

  Oslo - Larvik

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 09:10 00:05
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 09:30 23:45
Haverslev Indistriparken 2, Circle K 09:45 23:30
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 10:15 23:00
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 10:25 22:30
Bouet Kvickly, P-plads 10:30 22:50
Brønderslev Q8, Jerslevvej, P-plads ved Grillen 10:50 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 11:15 22:05
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transportcenter 11:30 21:35

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
16/5-20244 dage17. maj i OsloMere end 8Kr. 5.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entreer er der på rejsen til Oslo?

  På denne rejse til Oslo er der følgende entréer: Billet Kon-Tiki museum NOK 100, billet til Fram Museet NOK 100, billet til Operaen NOK 130, billet til National Museum NOK 110, billet til Vigelands Museum NOK 100.

 • Hvordan er vejret?

  Temperaturen kan svinge fra 5° til ca. 15° når du er afsted.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu