Skip to main content

Rejser med Hurtigruten

-
Verdens smukkeste sørejse
Se ledige afgange i

For naturelskeren er Norge en evig kilde til nye store oplevelser. Puklede fjeldsider, vandfald og blanke fjorde findes overalt i det aflange land, der strækker sig fra Kristiansand et lille stykke nordvest for Skagen og hele vejen op til Europas nordligste punkt, Nordkap. Der er mange forskellige måder at opleve Norge på, men få kan måle sig med den blanding af naturlig skønhed, livsnydelse til søs og idyllisk kystbyliv, som du oplever på et krydstogt med Hurtigruten.

FIND DIN REJSE MED HURTIGRUTEN

Hos NILLES har vi flere forskellige forslag til, hvordan du kan opleve den smukke sejlads med Hurtigruten. Til august kan du vælge mellem enten at sejle fra Bergen i syd til Kirkenes i nord eller omvendt. Fælles for begge rejser er, at du kan glæde dig til otte dage, hvor de flotte naturoplevelser kombineres med besøg i hyggelige byer og god tid til at nyde det lukuriøse liv ombord på Hurtigrutens gode skibe.

Du kan også pakke vinterstøvlerne og dunjakken og tage med på et fascinerende nordlyskrydstogt med helpension ombord og afgang i november. På denne rejse oplever du Norges enestående natur i vinterklæder, og under hele sejladsen fra Bergen til Kirkenes er der gode chancer for at se nordlyset sprede sine farvestrålende fangarme på nattehimlen.

Uanset hvilken rejse du vælger, kan du glæde dig til en uforglemmelig sejlads, hvor vi undervejs tager på byrundture og spændende udflugter til lands. Alle rejserne er med fly til og fra Kirkenes og med færge på turen frem eller tilbage til Norge fra Hirtshals. På den måde får vi mest mulig tid til at fokusere på krydstogtets mange oplevelser fra syd til nord i Norge.

HVAD ER HURTIGRUTEN?

Selvom navnet antyder noget andet, er Hurtigruten faktisk ikke særlig hurtig. Navnet stammer fra dengang for over 130 år siden i 1893, hvor man oprettede ruten for at gøre udbringningstiden af post fra Sydnorge til Nordnorge væsentligt hurtigere. Faktisk lykkedes det at forkorte tiden fra fem måneder til blot syv dage, så selvom sejletempoet egentlig er ganske langsomt, var det med fartskalaen fra slutningen af 1800-tallet en temmelig hurtig rute.

I dag er det nemt at komme rundt i Norge med fly, tog og bil, og Hurtigruten har ikke længere ansvaret for transport af post og pakker. Men Hurtigruten eksisterer stadig som en stor attraktion for besøgende, der vil opleve Norges formidable natur.

LIVET OMBORD PÅ HURTIGRUTENS SKIBE

Selvom naturoplevelserne er i højsædet, og vi også skal på udflugter og byrundture i land, er et krydstogt med Hurtigruten også ensbetydende med livsnydelse og skønne stunder til søs. Skibene fra Hurtigruten er både store, moderne og udstyret med masser af gode faciliteter, der gør selve sejladsens langs den norske kyst til en stor del af oplevelsen.

Vi sejler med skibe, der gennemgik en større renovering i 2016 og derfor fremstår elegante og moderne. Skibene har både bar, restaurant, sauna, fitnessrum og store soldæk, hvor du kan betragte den smukke natur fra første parket. I løbet af rejsen lægger vi til i havne rundt omkring i de norske kystbyer, hvor du kan glæde dig til at opleve spændende kultur, historie og lokal stemning. På udflugterne er du altid i selskab med vores danske rejseleder, men det står dig også altid frit for bare at tilbringe eftermiddagen hjemme i skibets skønne rammer.

På vores rejser om sommeren fra Bergen til Kirkenes eller fra Kirkenes til Bergen sejler vi med skibet MS Polarlys, mens vi på nordlyskrydstogtet med afrejse i november sejler med MS Nordnorge. Begge skibe er såkaldte ekspeditionsskibe, hvilket betyder, at de har deres eget ekspeditionsteam ombord, der løbende holder foredrag om Norges kultur og natur og i øvrigt arrangerer diverse aktiviteter.

Som passagerer på Hurtigruten kan vi også se frem til nogle skønne kulinariske oplevelser. Forplejningen til både morgen, frokost og middag på Hurtigruten er af høj kvalitet, og ofte er fokus på nordiske retter lavet med lokale råvarer, men menukortene inkluderer også internationale retter.

HVORDAN FORLØBER ET KRYDSTOGT MED HURTIGRUTEN?

Vores nordlyskrydstogt fra Bergen til Kirkenes er simpelt i den forstand, at eventyret allerede begynder på dag 1, når vi går ombord på skibet, og slutter på dag 7, når vi går fra borde og flyver hjem. Derfor har vi også helpension fra start til slut, idét vi ikke har nogen hotelovernatninger før eller efter sejladsen.

Vores 8-dages sommerkrydstogter med Hurtigruten varierer i rute men også en lille smule i indhold og program. På vores krydstogt fra Bergen til det nordlige Norge er rejsen med en enkelt hotelovernatning i begyndelsen af rejsen. Vi sejler til Kristiansand og ankommer senere til byen Nordheimsund ved Hardangerfjorden, hvor vi overnatter og spiser middag i restauranten på hotellet. Næste dag tager vi på byrundtur i Bergen, inden vi går ombord på skibet. Rejsen slutter i Kirkenes, hvorfra vi flyver hjemad.

sejladsen fra Kirkenes til Bergen har vi en overnatning på hotel både før og efter krydstogtet. Vi rejser med fly til det nordlige Norge, hvor vi indkvarteres i Kirkenes. Dagen efter venter spændende kulturoplevelser på en rundtur i byen, inden vi finder ned til havnen og går ombord på skibet. Efter krydstogtet går vi på opdagelse i Bergen, inden vi overnatter i Norheimsund og sejler hjem fra Larvik til Hirtshals.

Selve livet som passagerer på en rejse med Hurtigruten kan du læse mere om på den enkelte rejse. Du kan deltage i spændende udflugter undervejs, når vi lægger til i kystbyernes havne, opleve Norge, når landet er allersmukkets, og efter dagens eventyr kan du nyde middagen hjemme i restauranten på skibet.

VERDENS SMUKKESTE SØREJSE

Hurtigruten er også kendt som 'verdens smukkeste sørejse', og på det fascinerende krydstogt langs Norges kyst venter der da også naturoplevelser i absolut verdensklasse.

Selvom skibene er både store og komfortable, kan vi stadig komme til at føle os meget små, når skibet driver forbi enorme fjeldsider, der strækker sig højt mod himlen. Af og til er de spidse tinder klædt i sne, andre steder er det de grønne farver, der dominerer på de skovklædte skråninger, og mens vi betragter de storslåede omgivelser, kan et vandfald eller en rovfugl på jagt pludselig titte frem mellem trækronerne.

Hver dag byder på flotte naturoplevelser på et krydstogt med Hurtigruten, og undervejs skal vi også på mange udflugter i land for at se nærmere på de byer og den mageløse natur, vi møder på vores vej. Omgivelserne omkring kystbyerne er normalt populære rejsemål for rejsende med hang til vandreture, udflugter i naturen og friluftsliv, og med den storslåede natur så tæt på kommer vi også til at opleve den fra tæt hold. Eksempelvis når vi i Trondheim tager en tur op til Utsikten for at se naturen og byen fra oven.

NORGES HYGGELIGSTE KYSTBYER

I løbet af rejserne lægger vi til havn i en række af de kystbyer, der forputter sig mellem fjorde og fjelde langs den norske kyst. Her får du mulighed for at deltage i byrundture med rejselederen, nyde det stemningsfulde miljø i byernes havne og tage med på eventuelle udflugter.

Oplev bl.a. Tromsø med den flotte Ishavskatedral, Ålesund med den dramatiske forhistorie, kulturbyen Bodø, Trondheim med Nidaroskatedralen og mange andre.

OPLEV NORDKAP VED VERDENS ENDE

På et NILLES-krydstogt med Hurtigruten er Nordkap altid en del af oplevelsen, uanset hvilket årstid eller rute, du vælger. Her i Nordnorge er programmet altid på naturens præmisser, men hvis vejret tillader det, kører vi ud til Nordkapplateauet for at nyde den enestående havudsigt, den slående stilhed og naturligvis besøge Nordkaphallen, hvor du kan lære mere om naturen og dyrelivet på det europæiske fastlands nordligste breddegrader.

Udflugten byder naturligvis også på et møde med den ikoniske Nordkapkuppel, der spejder over det endeløse hav her på Europas tag.

SEJL I FJORDEN OVER DEM ALLE

Vælger du rejsen, hvor ruten går fra Bergen til Kirkenes, kan du glæde dig til at komme ud at sejle i den UNESCO-beskyttede Geirangerfjord. Fjorden er kendt som en af verdens smukkeste, og hvad angår smukke fjeldlandskaber, knejsende bjergtoppe og endeløs grøn idyl, er Geiranger storleverandør. Det er her, at du skal have kameraet ved hånden, når skibet passerer flere af Norges mest berømte vandfald, men der bliver også meget andet at kigge på fra soldækket og gennem skibets store vinduer.

ØHOP TIL LOFOTEN MED HURTIGRUTEN

Når nu vi befinder ud fra Norges kyster, skal vi naturligvis opleve den vidunderligt smukke øgruppe Lofoten. Alle vores krydstogter med Hurtigruten er inklusive et besøg på øerne, hvor skibet lægger til i hovedbyen Svolvær. Lofoten er kendt for de høje fjelde, der rejser sig rundt om de små maritime landsbyer, sin stolte fiskerihistorie og ikke mindst de lyse sandstrande og det milde klima, der på grund af Golfstrømmen giver øerne et nærmest sydlandsk præg.

Øerne er et fantastisk sted at nyde den utæmmende norske natur, og man skulle ikke tro, at vi befinder os nord for Polarcirklen, når vi besøger øgruppen på vores afgange i sommermånederne. Om vinteren må også Lofoten bukke under for den kolde, norske vinter, men også i vinterklæder er øerne et ganske særligt syn.

BERGEN: HURTIGRUTENS SKØNNE START- OG SLUTBY

Hurtigruten kan opleves med både start eller slut i Bergen, men uanset hvad kan du glæde dig til at opleve den charmerende sydvestnorske by. Bergen er bl.a. kendt for de gamle, UNESCO-beskyttede træhuse på Bryggen, for dens gode fiske- og skaldyrssrestauranter og for dens omgivende fjelde. På vores rejse med start i Bergen kan du bl.a. tage med på udflugt med skinnebanen op til toppen af Fløyenfjeldet med en helt ubeskrivelig udsigt som belønning.

Fløyen er ét af syv fjelde ved Bergen, og den charmerende kystby er derfor også en god smagsprøve på den enestående natur, der venter på sørejsen med Hurtigruten videre mod nord.

NORGE I MIDNATSSOLEN OG NORDLYSETS SKÆR

Som om fjeldene, kystbyerne og vandfaldene ikke var nok, så er Norge også et oplagt rejsemål for dig, der gerne vil opleve midnatssolen og nordlyset. Disse to gådefulde naturfænomener udfolder sig på forskellige årstider med midnatssolen som en blød dyne over de rustikke fjeldlandskaber om sommeren og nordlysets farvestrålende entré på nattehimlen i vinterhalvåret.

Til november kan du komme med på vores nye nordlyskrydskrogt med Hurtigruten, hvor vi oplever den norske kyst i vintermundering. Fra skibets dæk har vi gode forudsætninger for at se nordlyset, men rejsen byder som sædvanligt også på spændende udflugter til lands. Vi sejler langs kysten og lægger til havn undervejs i skønne byer som Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Med afrejse på denne tid af året har vi de optimale forudsætninger for at se nordlys, og fra vi stævner ud fra Bergen og sejler mod nord over Polarcirklen holder vi konstant et vågent øje på nattehimlen. Som prikken over i'et har vi helpension på hele rejsen helpension.

UD AT KØRE PÅ ATLANTERHAVSVEJEN

Atlanterhavsvejen er én af de imponerende oplevelser, der venter dig på et krydstogt med Hurtigruten. Den oplever vi efter vores besøg i Trondheim, når vi tager et afræk fra sejladsen i de smukke fjorde og i stedet kører på udflugt med bus på den enestående vejstrækning anlagt på små øer og klippeskær.

Vi kører over små broer og nyder de maleriske omgivelser, der også har været anvendt som filmkulisse i flere omgange, siden man anlagde vejen i 1989. Herunder i én af de nye James Bond-film.

OPLEV NORGE NORD FOR POLARCIRKLEN

Uanset hvilken rejse med Hurtigruten du vælger, kan du være sikker på at opleve natur, kultur og historie, som den ser ud nord for Polarcirklen. På vores sommerrejse fra det sydlige til det nordlige Norge holder vi en polarcirkel-ceremoni, idét vi sejler ud i det arktiske farvand så højt mod nord. Dette er ideelle steder at se nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren, og jo længere vi bevæger os mod nord, jo tydligere bliver det, at mennesker her har affundet sig med at leve på naturens præmisser.

KLAR TIL AT BESTILLE DIN REJSE?

Er du klar til at tage på eventyr med Hurtigruten? Du finder det konkrete dagsprogram inde på den specifikke rejse. Står du alligevel tilbage med spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hurtigruten: 3 rejser fundet

Med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

 • Norge
 • Natur og historie
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 20.995
 • Med Hurtigruten fra Bergen i syd til Kirkenes i det arktiske nord. Sørejsen er en perlerække af naturoplevelser, nordisk kultur og farverige byer. 

 • Jun
 • Jul
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Dec
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
Med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen

Med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen

 • Norge
 • Natur og historie
 • Rejselængde: 8 Dage
  Pris: Fra Kr. 19.995
 • Med Hurtigruten fra Kirkenes i det arktiske nord til Bergen i syd. Sørejsen er en perlerække af naturoplevelser, nordisk kultur og farverige byer.

 • Jun
 • Jul
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Dec
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
Nordlysjagt med Hurtigruten

Nordlysjagt med Hurtigruten

 • Norge
 • Nyheder
 • Rejselængde: 7 Dage
  Pris: Fra Kr. 15.995
 • NYHED Tag på krydstogt gennem Norges smukke fjorde med Hurtigruten. Vi jagter det smukke nordlys, oplever Nordkapklippen på tætteste hold og går i land i nogle af Norges smukkeste byer.

 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Dec
 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
7021 6022Se åbningstider
Luk menu