Skip to main content

Krydstogt i Norge

-
Fantastiske fjorde, vilde vandfald og majestætiske bjerge

Med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Med Hurtigruten sejler vi fra Bergen i Sydnorge til Kirkenes i det arktiske nord. Sørejsen er en perlerække af naturoplevelser, nordisk kultur og farverige byer. Glæd dig til Geirangerfjorden, verdens nok smukkeste fjord, Kongernes by Trondheim, den magiske øgruppe Lofoten, og naturligvis Nordkap – Europas tag. Velkommen ombord på verdens smukkeste sørejse!

Se også vores omvendte rejse fra Kirkenes til Bergen.

Inkluderet i rejsens pris

 • Direkte fly Lakselv - Aalborg
 • 4-stjernet bus
 • Færgeoverfarter
 • 1 overnatning ved Hardangerfjorden
 • 5/6 overnatninger på Hurtigruten
 • 1 overnatning ved Nordkap (afrejse 14.06)
 • 1 overnatning ved Karasjok (afrejse 06.06)
 • 8/9 x morgenmad
 • 7/8 x aftensmad
 • 4 x frokost ombord på Hurtigruten
 • 1 x let frokost (dag 7)
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Skibe

 • Benyttes på afgangen 06.06 2021

  MS Nordnorge

  MS Nordnorge
  Godt skib fra 1997, som i 2016 blev gennemrenoveret så det fremstår flot og moderne i en Jugend og Art-deco stil. Ombord finder man bl.a. en lounge med panoramavinduer, bibliotek, sauna, fitnessrum, restaurant, bar, elevator og soldæk. Skibet er et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, hvilket betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager gæsterne med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. Forplejningen på Hurtigruten er noget ud over det sædvanlige med mad af høj kvalitet

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahyttyper.

  Indvendig kahyt
  Denne kahyttype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahyttype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er separate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  Superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahyttype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil opholde dig i kahytten.

 • Benyttes på afgangen 14.06 2021

  MS Polarlys

  MS Polarlys er et dejligt skib bygget i 1996 og totalrenoveret i 2016. Skibet er indrettet i moderne, arktisk-inspireret interiør. Ombord på skibet finder man bl.a. 3 restauranter, sauna, fitnessrum, jacuzzi og elevator. Forrest på skibet finder man desuden en hyggelig bar, hvor man kan nyde en drink og den smukke udsigt. MS Polarlys har sit eget ekspeditionsteam om bord, som løbende vil holde foredrag og præsentationer om naturen og kulturen i Norge samt lave aktiviteter på soldækket, hvilket gør turen både spændende og lærerig. Forplejningen ombord er særdeles god. Skibet råder over indvendige kahytter, udvendige kahytter og superior udvendige kahytter. Se mere her

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper.

  Indvendig kahyt - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt) - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  • Superior udvendig kahyt med dobbeltseng - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  Saunaog jacuzzi
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Benyttes på begge afgange

  Thon Hotel Sandven

  Thon Hotel Sandven er et klassisk hotel fra 1857 omgivet af historie. Hotellet ligger i idylliske omgivelser lige ved fjordkanten i Norheimsund centrum. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator og gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Benyttes på afgangen 06.06 2021

  Thon Hotel Kirkenes

  Thon Hotel Kirkenes er byens største kursus- og konferencehotel med 143 moderne værelser. Hotellet ligger ved kajen i centrum af Kirkenes, med udsigt over fjorden. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, fitnessafdeling samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Benyttes på afgangen 14.06 2021

  Scandic Honningsvåg

  Scandic Honningsvåg ligger ved siden af havnen i Honningsvåg. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator samt gratis Wi-FI. Alle værelser er med bad/toilet, nogle med hårtørrer, TV, telefon samt gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AndetHårtørrer
  BarJa

Dagsprogram

 • Vær opmærksom på at afrejse den 6/6 er på 9 dage og afsluttes i Kirkenes. Afrejse den 14/6 er på 8 dage og afsluttes i Honningsvåg. Der vil derfor være en forskel i program i forhold til hvilken afrejsedato der vælges.

 • Dag 1: Udrejse – Hardangerfjorden

  Vi sejler med Fjord Line Hirtshals – Langesund. Morgenmad ombord.

  Vi kommer til den lille by Norheimsund med fantastisk udsigt ud til Hardangerfjorden. Her indkvarteres vi og spiser middag.

 • Dag 2: Bergen og Hurtigruten

  I Bergen går vi en byrundtur og ser Bryggens flere hundrede år gamle træhandelsgårde, der ligger direkte ud til havnen. Mulighed for en tur med byens skinnebane til toppen af fjeldet Fløyen, hvor udsigten i klart vejr er ubeskrivelig (ca. NOK 95). Tid til frokost og til at nyde stemningen i den smukke by, inden vi med Hurtigruten forlader Bergen ad Hjeltefjorden – samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne.

 • Dag 3: Ålesund og Geirangerfjorden

  Tidligt om morgenen passerer vi Hornelen-fjeldet, Europas højeste havklippe. Vi når frem til jugendstil-byen Ålesund, og herefter venter et af rejsens helt store højdepunkter; sejladsen gennem Geirangerfjorden, der gradvist bliver smallere mens lodrette klippevægge rejser sig majestætisk direkte op fra vandoverfladen. Hele dette enestående landskab er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

  Dybt inde i fjordene ligger den lille flække Geiranger, som er indbegrebet af Norge med en bygd omgivet af majestætiske fjelde og vild natur. Sidst på aftenen når vi til rosenbyen Molde, der ligger smukt ved Moldefjorden.

 • Dag 4: Trondheim

  I Trondheim tager vi på byrundtur og ser bl.a. den imponerende Nidaros Domkirke, der er landets nationale helligdom. Vi kører til udsigtspunktet Utsikten og beundrer byen fra oven. Vi fortsætter mod nordvest og passerer det smukke fyr Kjeungskjær og talrige charmerende holme og klippeskær. Efter det smalle Stokksund sejler vi mod Rørvik, hvor skibet sidst på aftenen gør et kort ophold.

 • Dag 5: Polarcirklen, Bodø og Lofoten

  Vi krydser Polarcirklen og er nu i arktisk farvand. I den forbindelse afholdes der en Polarcirkel-ceremoni ombord på skibet.

  Først på eftermiddagen når vi til Bodø, hvor vi tager på byrundtur til fods, ser vi den gamle fiskerby, som i dag er en driftig by med et maritimt miljø.

  Midt på eftermiddagen sejler vi videre og kan i horisonten ane den 1000 meter høje Lofotenvæg ved Norges smukkeste øgruppe. Lofotens natur er ganske enkelt unik med majestætiske granitklipper, hvide sandstrande og utæmmet vegetation. Sidst på aftenen når vi frem til Lofotens ”hovedstad” Svolvær, hvor vi spadserer en kort tur.

 • Dag 6: Tromsø

  I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Efter et par korte stop i Harstad og Finnsnes når vi til Tromsø, som kaldes Porten til Ishavet. Tromsø ligger smukt omgivet af fjeldtoppe, fjorde og øer, og på en byrundtur oplever vi universitetsbyen,
  som summer af liv. Vi ser naturligvis også den imponerende, moderne ishavskatedral.

  Først på aftenen fortsætter vi mod toppen af Norge.

 • Dag 7: Nordkap (afgang 6/6)

  I dag når vi til Honningsvåg og Europas tag: Nordkap. Vi kører ud til Nordkap-plateauet, som ligger i 307 meters højde på en klippe over Ishavet. Her nyder vi den magiske stilhed og den smukke udsigt over havet. I Nordkaphallen kan man desuden se udstillingen om områdets natur og dyreliv.

  Midt på eftermiddagen nyder vi den sidste del af sejladsen, som fører os gennem samernes rige og forbi samernes gamle helligdom, klippeformationen Finnkirka.

  I forbindelse med udflugten arrangeres der en let frokost (sandwich mv.).

 • Dag 7: Nordkap (afgang 14/6)

  I dag når vi til Honningsvåg og Europas tag, Nordkap. Vi kører ud til Nordkap-plateauet, som ligger i 307 meters højde på en klippe over Ishavet. Her nyder vi den magiske stilhed og den smukke udsigt over havet. I Nordkaphallen kan man desuden se udstillingen om områdets natur og dyreliv. Midt på eftermiddagen nyder vi den sidste del af sejladsen, som fører os gennem samernes rige og forbi samernes gamle helligdom, klippeformationen Finnkirka. I forbindelse med udflugten arrangeres der en let frokost (sandwich mv.). Vi overnatter på hotel i nærheden af Nordkap. Om aftenen er der mulighed for at opleve midnatssolen fra Nordkap-plateauet.

 • Dag 8: Kirkenes (afgang 6/6)

  Efter morgenmaden når vi frem til Kirkenes, porten til Barentsregionen og tæt på grænsen til Rusland. Vi afmønstrer Hurtigruten og tager på byrundtur i Kirkenes.

  Vi befinder os omkring 400 km. nord for Polarcirklen og lige så østligt som Skt. Petersborg. Det stærke tilhørsforhold til Rusland kan man bl.a. ses i form af Russermonumentet og Krigsmødremonumentet. Efter byrundturen kører vi til samernes hovedstad Karasjok, hvor vi indkvarteres nær byen.

 • Dag 8: Lakselv - Aalborg (afgang 14/6)

  Vi kører til Lakselv, hvorfra vi flyver med direkte fly til Aalborg.

 • Dag 9: Lakselv - Aalborg (afgang 6/6)

  Vi kører til Lakselv, hvorfra vi flyver med direkte fly til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 06:00 17:15
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro Vest 06:20 16:55
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:35 16:40
Aalborg Lufthavn, Terminal 07:10 16:05
Brønderslev Q8, Jerslevvej, P-plads ved Grillen, ovf. Bondestuen 07:25 07:25
Hjørring Frakørsel 3, Sunset Boulevard 07:45 07:45
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transport Center 08:00 08:00

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
6/6-20219 dageMed Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes Mere end 8Kr. 18.695Bestil
14/6-20218 dageMed Hurtigruten fra Bergen til HonningsvågMere end 8Kr. 17.695Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen på turen med Hurtigruten?

  Temperaturen på turen kan svinge fra 10°-15° til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen med Hurtigruten?

  Entréer udgør  ca. NOK 500.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu