Skip to main content

Krydstogt i Norge

-
Fantastiske fjorde, vilde vandfald og majestætiske bjerge

Med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Med Hurtigruten sejler vi fra Bergen i Sydnorge til Kirkenes i det arktiske nord. Sørejsen er en perlerække af naturoplevelser, nordisk kultur og farverige byer. Glæd dig til Geirangerfjorden, verdens nok smukkeste fjord, Kongernes by Trondheim, den magiske øgruppe Lofoten, og naturligvis Nordkap – Europas tag. Velkommen ombord på verdens smukkeste sørejse!

Se også vores omvendte rejse fra Kirkenes til Bergen.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Fly Kirkenes via Oslo - København til Aalborg
 • Færgeoverfarter
 • 1 overnatning ved Hardangerfjorden
 • 6 overnatninger på Hurtigruten
 • 8 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 4 x frokost ombord på Hurtigruten
 • 1 x let frokost (dag 7)
 • Entré til Nordkaphallen
 • Udflugter ekskl. øvrige entréer
 • Dansk rejseleder

Kort

Overnatning

 • Dag 1-2

  Hardangerfjord Hotell

  Hardangerfjord Hotel ligger i Øystese ved Hardanger fjorden. Fra hotellet er der en fantastisk udsigt til Folgefonna gletsjer. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse samt stor have. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, Tv, telefon, mulighed for at lave kaffe/te samt gratis Wi-Fi. Forplejningen består af en morgenbuffet samt en 2-retters middag om aftenen.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetGratis Wi-Fi
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SolterrasseJa
  TvJa
 • Dag 2-8

  MS Polarlys

  MS Polarlys er et dejligt skib bygget i 1996 og totalrenoveret i 2016. Skibet er indrettet i moderne, arktisk-inspireret interiør. Ombord på skibet finder man bl.a. 3 restauranter, sauna, fitnessrum, jacuzzi og elevator. Forrest på skibet finder man desuden en hyggelig bar, hvor man kan nyde en drink og den smukke udsigt. MS Polarlys har sit eget ekspeditionsteam om bord, som løbende vil holde foredrag og præsentationer om naturen og kulturen i Norge samt lave aktiviteter på soldækket, hvilket gør turen både spændende og lærerig. Forplejningen ombord er særdeles god. Skibet råder over indvendige kahytter, udvendige kahytter og superior udvendige kahytter. Se mere her

  Om kahytterne
  Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og NILLES har derfor ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper.

  Indvendig kahyt - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er separate senge: enten køjesenge eller hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

  • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt) - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten.

  • Superior udvendig kahyt med dobbeltseng - Se billeder af kahytterne her
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  Saunaog jacuzzi
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse – Hardangerfjorden

  Vi sejler med Fjordline til Kristiansand og spiser morgenmad ombord. Vi kommer til den lille by Norheimsund med fantastisk udsigt ud til Hardangerfjorden. Her indkvarteres vi og spiser middag.

 • Dag 2: Bergen og Hurtigruten

  I Bergen går vi en byrundtur og ser Bryggens flere hundrede år gamle træhandelsgårde, der ligger direkte ud til havnen. Mulighed for en tur med byens skinnebane til toppen af fjeldet Fløyen, hvor udsigten i klart vejr er ubeskrivelig (ca. NOK 105). Tid til frokost og til at nyde stemningen i den smukke by, inden vi med Hurtigruten forlader Bergen ad Hjeltefjorden – samme rute som vikingerne benyttede til Shetlandsøerne.

 • Dag 3: Ålesund og Geirangerfjorden

  Mod Ålesund til et af rejsens helt store højdepunkter; sejladsen gennem Geirangerfjorden. Hele dette enestående landskab er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Dybt inde i fjordene ligger den lille flække Geiranger, som er indbegrebet af Norge med en bygd omgivet af majestætiske fjelde og vild natur.

  Sidst på aftenen når vi til rosenbyen Molde.

 • Dag 4: Trondheim

  I Trondheim tager vi på byrundtur og ser bl.a. den imponerende Nidaros Domkirke, der er landets nationale helligdom. Vi kører til udsigtspunktet Utsikten og beundrer byen fra oven. Vi fortsætter mod nordvest og passerer det smukke fyr Kjeungskjær og talrige charmerende holme og klippeskær. Efter det smalle Stokksund sejler vi mod Rørvik, hvor skibet sidst på aftenen gør et kort ophold.

 • Dag 5: Polarcirklen, Bodø og Lofoten

  Vi krydser Polarcirklen og er nu i arktisk farvand. I den forbindelse afholdes der en Polarcirkel-ceremoni ombord på skibet. Først på eftermiddagen når vi til Bodø, hvor vi tager på byrundtur til fods, ser vi den gamle fiskerby, som i dag er en driftig by med et maritimt miljø. Midt på eftermiddagen sejler vi videre og kan i horisonten ane den 1000 meter høje Lofotenvæg ved Norges smukkeste øgruppe. Lofotens natur er ganske enkelt unik med majestætiske granitklipper, hvide sandstrande og utæmmet vegetation. Sidst på aftenen når vi frem til Lofotens ”hovedstad” Svolvær, hvor vi spadserer en kort tur.

 • Dag 6: Tromsø

  I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet til Tromsø, som kaldes Porten til Ishavet. Tromsø ligger smukt omgivet af fjeldtoppe, fjorde og øer, og på en byrundtur oplever vi universitetsbyen, som summer af liv. Vi ser naturligvis også den imponerende, moderne ishavskatedral. Først på aftenen fortsætter vi mod toppen af Norge.

 • Dag 7: Nordkap

  I dag når vi til Honningsvåg og Europas tag, Nordkap. Vi kører ud til Nordkap-plateauet, som ligger i 307 meters højde på en klippe over Ishavet. Her nyder vi den magiske stilhed og den smukke udsigt over havet. I Nordkaphallen kan man desuden se udstillingen om områdets natur og dyreliv. Midt på eftermiddagen nyder vi den sidste del af sejladsen, som fører os gennem samernes rige og forbi samernes gamle helligdom, klippeformationen Finnkirka.

 • Dag 8: Kirkenes - Aalborg

  Efter morgenmaden når vi frem til Kirkenes, porten til Barentsregionen omkring 400 km nord for Polarcirklen. Vi flyver med Norwegian fra Kirkenes via Oslo og København til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 05:30 21:20
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro Vest 05:50 21:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 06:05 20:40
Aalborg Lufthavn, Terminal 06:40 20:05

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
12/8-20248 dageMed Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes8Kr. 20.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen på turen med Hurtigruten?

  Temperaturen på turen kan svinge fra 10°-15° til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen med Hurtigruten?

  Entréer udgør  ca. NOK 700.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu