Skip to main content

Rejse til Norge med Bergensbanen

-
Langs fjorde og fjelde

Rejse til Norge med Bergensbanen

Oplev den sydlige del af Norge – eller Sørlandet, som de lokale selv kalder det. Det er nordmændenes foretrukne sommerdestination, og har man oplevet det på egen hånd, forstår man hvorfor. Her er skøn natur, idylliske landsbyer, flotte fjorde og skærgård, så langt øjet rækker – og det hele findes i kort afstand fra Danmark. Vi tager på krydstogt på Lysefjorden, hvor vi ser Preikestolen, kører på den kendte Bergensbanen, oplever Norges næststørste by, Bergen, og Stavanger, centrum for det norske olieeventyr. Turen rundes af i smukke Oslo.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • Færge Hirtshals – Kristiansand
 • Færge Larvik – Hirtshals
 • 4 overnatninger på gode hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad i Norge
 • 1 x morgenbuffet med drikkevarer
 • 1 x frokost inkl. drikkevarer
 • Togrejse med Bergensbanen
 • Sejltur på Lysefjorden
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Dag 1-2

  Clarion Hotel Energy

  Clarion Hotel Energy er et af områdets største hoteller og med dets praktiske placering er det ideelt til at udforske området. Bemærk hotellet er kontantfri. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, elevator samt gratis internet. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, minibar, gratis Wi-Fi samt en elkedel til kaffe/te. Forplejningen består af en buffet om morgenen, samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessafdeling
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 2-4

  Hotel Zander K

  Zander K Hotel er et flot indrettet hotel med mange fine detaljer. På hotellet finder du en døgnåben reception, fitness, restaurant, vinbar og meget mere. Alle værelser er udstyret med toilet og bad med bruser. Desuden er der tv og WiFi. Hotellets serveres en skøn morgenmadsbuffet, så du starter dagen godt.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
 • Dag 2-4 - Anvendes på afrejse 16/8

  Thon Hotel Bristol Bergen

  Thon Hotel Bristol ligger i den centrale del af Bergen med blot 400 m fra havnefronten Bryggen, som er på UNESCOs verdensarvsliste. På Hotellet er der døgnåben reception, restaurant og bar, elevator og fitness. Hotellets værelser er udstyret med tv og gratis wi-fi. De lyst indrettede værelser har alle minibar samt eget badeværelse med bruser og hårtørrer. Morgenmaden serveres i restauranten på øverste etage, som har udsigt over byen. Der tilbydes kaffe og te i lobbyen.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SafeboksJa
  TvJa
 • Dag 4-5 - Anvendes på afrejse 10/5 og 24/5

  Anker Hotel

  Anker Hotel ligger 15 minutters gang fra Oslos travle hovedgade Karl Johans Gate. På hotellet er der døgnåben reception og elevator, restaurant og bar med en lille have til samt gratis Wi-Fi. Værelserne er lyst indrettet og har skrivebord, lænestol, kabel-tv og eget badeværelse med bruser. Ankers elegante lobbybar byder på forfriskninger og komfortable møbler. Om morgenen kan du nyde den skønne morgenbuffet i restauranten.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 4-5 - Anvendes på afrejse 2/8

  Scandic St. Olavs Plass

  Hotellet ligger i hjertet af Oslo, med knap 5 minutters gang til butiksgaden Karl Johans Gate. Hotellet er flot og moderne indrettet, med en reception, restaurant, lobbybar, moderne fitnesscenter og sauna. Værelserne er moderne indrettet med bad og toilet med hårtørrer, safeboks, gratis Wi-Fi og TV. Forplejningen består af en buffet om morgenen, samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Dag 4-5 - Anvendes på afrejse 14/6 og 16/8

  Thon Hotel Slottsparken

  Thon Hotel Slottsparken ligger ved siden af ​​Det Kongelige Slot i Oslo, kun 5 minutters gang fra butiksstrøget Karl Johans Gate. På hotellet er der døgnåben reception, fitness og gratis Wi-Fi. Værelserne er udstyret med bad og toilet, samt et lille tekøkken Samtlige værelser har kabel-tv og skrivebord. Der serveres morgenbuffet i spisestuen hver morgen, og der tilbydes gratis kaffe i lobbyen hele dagen.

  ElevatorJa
  ReceptionJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Hirtshals - Stavanger

  Vi begynder rejsen i Hirtshals, hvorfra vi sejler med Fjord Line til Kristiansand. På overfarten er NILLES vært ved en morgenbuffet. Ankomst til Kristiansand umiddelbart over middag. Straks herefter begiver vi os ud på en smuk tur langs Norges sydlige kyst mod Stavanger; en spændende lille metropol med et historisk bycentrum med små, træhuse og hyggelige gyder. Efter ankomst og aftensmad er der tid til et lille besøg i den charmerende, gamle bykerne. Her vidner i alt 173 træhuse helt tilbage fra 1700-tallet om en helt anden tid og måden at leve livet i byen på for flere hundrede år siden.

  Hirtshals - Stavanger
 • Dag 2: Stavanger - Bergen

  Efter den sidste bid morgenmad er spist, er det tid til et af turens højdepunkter. Vi stævner ud på et krydstogt i Lysefjorden, der er kendt som en af verdens smukkeste fjorde. Og det er ikke svært at se hvorfor. Den hele 42 km lange fjord er næsten 500 meter dyb, der, hvor den er dybest, og sejlturen byder på utallige naturoplevelser. Vi kommer bl.a. forbi vandfaldet Hengjanefossen, hvor vi er så tæt på, at vi næsten kan smage på det krystalklare vand.

  Herfra fortsætter vi til turens absolutte højdepunkt, det majestætiske, næsten lodrette, fjeldplateau Preikestolen, som med sine 604 meter rejser sig imponerende i landskabet med sin ikoniske form.

  Tilbage i Stavanger, stiger vi ombord i bussen og følger den imponerende kystrute mod Bergen, hvor færger, broer og undersøiske tunneller forbinder to af Norges største og smukkeste byer.

  Vi ankommer til Bergen og spiser aftensmad på vores hotel.

  Stavanger - Bergen
 • Dag 3: Bergen

  I dag skal vi på byrundtur i Bergen. En lokal guide viser os rundt i den smukke handelsby med hanseatisk historie. Her er tale om sand, norsk kulturperle. Byen er også kendt for sit fiskemarked og for den maleriske ”Bryggen”.

  Vi tager en lille spadseretur på Bryggen, der er byens absolut mest kendte område med sine flere hundrede år gamle træhandelsgårde. Her bliver der tid til en lille tur på egen hånd.

  Efter aftensmaden tilbyder rejselederen en tur med byens skinnebane til toppen af fjeldet Fløyen, hvorfra solnedgangen på klare aftener er eventyrligt smuk.

  Bergen
 • Dag 4: Bergensbanen - Norges mest berømte jernbane

  Vi stiger ombord på toget i Bergen og begiver os ud på en togrejse, der er kåret som en af verdens smukkeste togture. Turen tager 7 timer og tager os igennem 180 tunneller med 22 stop og slutter i Oslo.

  På denne rejse oplever vi både at køre langs glitrende fjorde, højt oppe på fjeldsiderne og dybt nede i dalene – det er Norge, når det er allersmukkest.

  Bergensbanen - Norges mest berømte jernbane
 • Dag 5: Oslo - Larvik

  Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur i Oslo og nyder pulsen i den smukke hovedstad. Efterfølgende forlader vi byen og sætter kurs mod Larvik, hvor vi stiger ombord på Color Lines skib. Ombord er NILLES vært ved den store buffet – med drikkevarer inkluderet – som afslutning på vores Norges-eventyr

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 05:30 00:05
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 05:50 23:45
Haverslev Indistriparken 2, Circle K 06:05 23:30
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 06:35 23:00
Bouet Kvickly, P-plads 06:45 22:50
Dybvad Falkevej 25, NILLES Busser 06:50 22:30
Brønderslev Q8, Jerslevvej, P-plads ved Grillen 07:05 22:30
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 07:30 22:05
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transportcenter 07:45 21:35

Gyldig : 10-05-2024, 24-05-2024, 14-06-2024, 16-08-2024

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Randers Viborgvej 140, ved Pendlerplads 06:30 23:45
Hobro Frakørsel 35, Skivevej, P-plads, Hobro V. 06:50 23:25
Haverslev Indistriparken 2, Circle K 07:05 23:10
Aalborg Frakørsel 26, Universitetsboulevarden, Pendlerplads 07:35 22:40
Bouet Kvickly, P-plads 07:45 22:30
Dybvad Falkevej 25 07:50 22:10
Brønderslev Q8, Jerslevvej, P-plads ved Grillen 08:05 22:10
Hjørring A-Z, A. F. Heidemanns Vej, P-plads 08:30 21:45
Hirtshals Dalsagervej 3, P-plads ved Hirtshals Transportcenter 08:45 21:15

Gyldig : 02-08-2024

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
10/5-20245 dageBergensbanen6Kr. 7.495Bestil
24/5-20245 dageBergensbanen4Kr. 7.595Bestil
14/6-20245 dageBergensbanen0Kr. 7.795Forespørg
2/8-20245 dageBergensbanen0Kr. 7.795Forespørg
16/8-20245 dageBergensbanen0Kr. 7.695Forespørg

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilke entréer er der på rejsen til Norge med Bergensbanen?

  Ppå denne rejse skal du betale billetten til Fløybanen og den koster ca. 160 NOK

 • Hvordan er vejret når jeg skal afsted på rejse til Norge med Bergensbanen?

  Temperaturen kan svinge fra 10°-15° til ca. 25°.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu