Skip to main content

Nord for polarcirklen – Sommer på Nordkap og Lofoten

 • Flyrejser fra Aalborg
 • Norge
 • Rundrejser
 • Busrejser
 • Flyrejser
 • Natur og historie

26-04-2023

Ikke langt fra Danmarks flade landskaber rejser Norges mægtige bjerge sig. Det eventyrlige landskab rummer både frodige dale, dybe, blå fjorde og sneklædte gletsjere. En stor del ad det smukke land ligger nord for polarcirklen i området kaldet Arktis. Her bliver du virkelig budt på magiske oplevelser med de særprægede naturfænomener. I vintermånederne danser nordlyset på himlen og i sommerhalvåret bades landskaberne i et varmt orange lys, når midnatssolen stråler.

Midnatssolens gyldne toner

Den nordlige placering medfører at solen er oppe både nat og dag i sommermånederne, hvor kloden roterer i en skrå hældning rundt om solen. Derfor har beboerne her rig mulighed for at suge D vitamin til sig om sommeren – også helt til midnat, hvilket er ideelt, inden de går en mørk vinter i møde uden lys. Ved Nordkap er solens stråler gyldne og længere syd på bliver midnatssolen varm og rødlig. Langs kysten er synet heraf noget helt særligt, når strålerne spejler sig i havet, og maler fastlandet med nye farver, inden solen atter forlader norden og efterlader Nordkap og resten af Nordnorge i absolut mørke vinteren over.

Enden af Europa - Nordkap

Som et af de nordligste punkter i Europas fastland finder vi Nordkapklippen. Her kan du vovet nyde den spektakulære udsigt udover havet fra den 307 meter høje stejle klippeformation. Her finder du den ikoniske globus på kanten af klippen, som med sine smukke omgivelser af god grund er meget fotograferet.

Nordkapklippen rejser sig ved kysten på den store ø Magrøya, der er en del af Nordkap kommune. Her udspiller Norges eneste rigtige arktiske landskab sig barskt. Hvis du er heldig, kan du se rensdyr græsse i sommerhalvåret eller nogen af de små søpapegøjer, der også holder til i området. Øen huser mange arkæologiske fund, da nogen af landets ældste spor fra stenalderen findes her.

Nordens byer

Man skal være gjort af et særligt stof, for at leve i det barske landskab, som Nordnorge byder på, og med det markante skift fra totalt mørke om vinteren til evigt dagslys om sommeren. Lokalbefolkningen holder sig igang med masser af friluftsliv, og det er populært at vandre, cykle, fiske, køre med hundeslæde eller tage på snescootersafari i den vilde natur. Uanset om du er på besøg om sommeren eller vinteren, er her nok at se.

I byen Alta kan du besøge Nordlyskatedralen, der med sin helt unikke arkitektur, tager udgangspunkt i byens identitet som et udkigsspot for nordlyset. Om sommeren tager midnatssolens stråler sig yndefuldt ud ved den ikoniske bygning. Indvendig emmer katedralen af en næsten meditativ ro, der går godt i hånd med de udvendige omgivelser af uendelig smuk og blomstrende natur.

I Tromsø kan du gå på opdagelse mellem de farverige træhuse i centrum, hvor der er et lystigt cafeliv og masser af spændende historisk arkitektur. Restauranterne her har specialiseret sig i at tilberede det bedste og friskeste mad fra det arktiske område omkring. Den imponerende Ishavskatedral byder på en helt særlig oplevelse, når de åbner dørene for gæsterne hos NILLES til midnatskoncert under den solrige nattehimmel.

Lofotens forunderlige natur

Langs polarcirklen finder vi Lofotens dramatiske landskab. Øgruppen former sig med store terrænforskelle, når de høje fjelde møder havet. Udsigterne over de uberørte landområder, frodige enge, hvide sandstrande og spetakulære bjergtoppe er verdensberømte, og du kan tage det ende foto efter det andet, der gør sig værdigt til et postkort. Selvom der kan være en del vind på stedet, er temperaturen overraskende mild. Havet omkring bugner af friske fisk, og stedet er også kendt for sit store og traditionsrige fiskeri. Du kan være heldig at opleve et storslået øjeblik, når forskellige hvaler svømmer forbi – kaskelothvalen er en af de arter, der holder sig nær kysten hele året rundt.

Livet på kanten af polarcirklen

Mellem høje fjelde, klippesten og havet ligger Lofotens hovedby Svolvær. Stedet er primært kendt som fiskerby, men stedet huser også mange gallerier, museer og charmerende restauranter og butikker. Der er derfor nok at se til lands, men hvis du vil have en uforglemmelig oplevelse, er du sikker på at kunne få den til søs. Med NILLES Rejser sejler vi afsted på en eldrevet fjordbåd gennem Raftsundet og Trollfjorden. Her kan du virkelig få en oplevelse for sig, når klipperne tårner sig op på begge sider af båden, og du sidder på første række til den betagende naturudsigt.

Det grupperede landskab er ikke let at bosætte sig i, og ikke langt fra Svolvær ligger det lille fiskerleje, Henningsvær, der rejser sig fra Vestfjorden med huse og broer bygget på pæle mellem de små klippeøer. Det stemningsfulde fiskerleje har fået det nærliggende kaldenavn "Lofotens Venedig", og er klart et besøg værd, når du rejser til Norge.

På NILLES Rejsers sommer rundrejser til Nordkap - Lofoten har vi pakket turene med det bedste af det bedste, og her besøger vi blandt andet også farverige Trondheim syd for polarcirklen. Vi kører i en af vores komfortable 4-stjernede busser med udsigt til de smukke norske landskaber.

Du kan læse mere om NILLES Rejsers forskellige ture til Norge her.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu