Skip to main content

Rejs med fly til Nordkap og Lofoten

-
Oplevelsesrejse til Europas tag

Nordkap – Lofoten Fly-Bus

På denne rejse til Nordkap og Lofoten kan du se frem til at opleve enestående naturscenarier, historiske seværdigheder og barske, arktiske landskaber. Det ene højdepunkt afløser det andet allerede fra rejsens første dag, hvor vi oplever midnatssolen på Nordkapklippen og den fantastiske udsigt over Ishavet. Senere når vi frem til Lofoten og den unikke natur, hvor vi har to overnatninger, inden vi kan se frem til en oplevelse til søs ud over det sædvanlige – nemlig en enestående sejltur gennem Raftsundet og i Trollfjorden.

Se også vores rejse med bus til Nordkap og fly hjem.

Kort

Hoteller

 • Dag 1-3

  Scandic Nordkapp

  Hotel Scandic Nordkapp ligger lige uden for den fortryllende landsby Honningsvåg, og dermed bare 30 km fra Nordkap, og dets beliggenhed ved Skipsfjorden gør det til det hotel, som ligger tættest på Nordkapplateauet. Hotellet er bygget af norsk træ, tilbyder 290 fleksible værelser og er alle tiders udgangspunkt til at udforske denne eksotiske destination. Restauranten byder på en solid morgenmad hver morgen og en middagsbuffet eller en 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
  Safeboksi receptionen
 • Dag 3-4

  Scandic Alta

  Scandic Hotel Alta er centralt placeret i byen. Hotellet kombinerer en arktisk oplevelse med et moderne og komfortabelt hotelophold. Hotellet har egen indgang til Nordlysbadet med flere swimmingpools, klatrevæg og børnepool. Nordlyskatedralen ligger lige ved siden af hotellet. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, TV og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 4-5

  Thon Hotel Polar

  Thon Hotel Polar er et 3-stjernet hotel beliggende centralt i Tromsø med mulighed for at opleve både by, men særligt Norges fantastiske natur. Naturen udfolder sig på bedste vis, når man bare bevæger sig få skridt uden for hotellet. Hotellet byder desuden på rolige omgivelser med gode værelser.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 5-7

  Thon Hotel Lofoten

  Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk på havnen i Svolvær og er med sin centrale placering ideel til at udforske byens mange muligheder. Hotellet råder over reception, restaurant, bar, elevator, terrasse, safeboks samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er alle med bad/toilet med hårtørrer, aircondition, telefon, TV, minibar og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  Safeboksi receptionen
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 7-8

  Quality Hotel Ramsalt

  På havnepromenaden i Bodø centrum ligger Quality Hotel Ramsalt, med perfekt placering til at udforske byens kulturelle tilbud. Hotellet har dets egen restaurant beliggende ved kajkanten, Brasserie X, som tilbyder en sæsonpræget menu. Dertil har de også deres egen Bar X, som ligger med udsigt udover vandet. Hotellets værelser er udstyret med TV, gratis Wi-Fi, skrivebord og stol samt eget badeværelse med hårtørrer. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  Safeboksi receptionen
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 8-9

  Scandic Meyergården Hotel

  Meyergården Hotel i Mo i Rana er opført i 1890, er centralt placeret i byen og har en hyggelig atmosfære. Alle værelser er med bad/toilet, TV, telefon og gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Dag 9-10

  Clarion Hotel & Congress Trondheim

  Nybygget hotel, der ligger på havnen i Trondheim og ud mod fjorden. Hotellet råder over restaurant, bar, tagterrasse med fantastisk udsigt over byen og fjorden, reception samt gratis internet. Alle værelser er indrettet med bad/toilet, TV, telefon, minibar, kaffemaskine samt gratis Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller en 3-retters menu om aftenen.

  Der tages forbehold for hotelændring

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetFitnessrum
  MinibarJa
  AndetKaffemaskine på værelset
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Dag 10-11

  Storefjell Resort Hotel

  Storefjell Resort Hotel stammer tilbage fra 1930 og har åbningen været kendt for sin gæstfrihed, god mad samt den flotte beliggenhed omgivet af smuk natur. Hotellet råder over reception, restaurant, elevator, bar, pool med wellnessområde, stor have og terrasse samt gratis Wi-Fi. Alle værelser er med bad og toilet med hårtørrer, TV, minibar samt Wi-Fi. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen og en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  AktivitetSpa- og well-nesområde
  AndetHårtørrer
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetGratis Wi-Fi
  MinibarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  SolterrasseJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Nordkap - 200 km

  Udrejse med SAS fra Aalborg via København og Oslo til Alta. I Alta holder vores egen bus klar til at køre os til Honningsvåg, hvor vi indkvarteres i 2 nætter. Om aftenen kører vi til Nordkapklippen, nyder en god middag i Restaurant Kompasset og den enestående udsigt over Ishavet. Efter middagen er der god tid til at se Nordkaphallens udstillinger, den berømte supervideograf og opleve midnatssolen.

 • Dag 2: Arktiske Norge - 80 km

  Midt på formiddagen tager vi på rundtur på Magerøya, der er Norges eneste rigtige arktiske landskab. Vi besøger bl.a. galleriet ”Østen for Solen”, verdens nordligste fiskerleje Skarsvåg med mulighed for vandretur til klippeformationen, Kirkeporten, og sejltur til fuglefjeldet Stappan (sejltur ej inkluderet). Hvis vi ikke fik lov til at opleve midnatssolen første aften, så har vi endnu en mulighed denne aften.

  Arktiske Norge - 80 km
 • Dag 3: Finnmarken – Alta - 200 km

  Vi vender tilbage til fastlandet og kører gennem enestående natur med enorme fjeldplateauer og rivende elve til Alta. Vi besøger Alta Museum og vises rundt i
  Nordeuropas største helleristningsfelt. Vi ser naturligvis også den helt nye og enestående smukke Nordlyskatedral, der er udsmykket af den danske kunstner Peter Brandes.

  Vi overnatter centralt i Alta, tæt på Nordlyskatedralen.

  Finnmarken – Alta - 200 km
 • Dag 4: Fjordlandskab – Tromsø - 380 km

  Om formiddagen oplever vi de norske fjorde fra deres absolut smukkeste side. Vi krydser Lyngen-fjorden og Ulls-fjorden med små færger og er undervejs omgivet af høje fjelde, dybe fjorde, isbræer og frodige marker. I Tromsø indkvarteres vi på et flot hotel beliggende i hjertet af byen, og der bliver selvfølgelig tid til at gå på opdagelse i den hyggelige by.

  Om aftenen er der mulighed for at nyde sommernatten og midnatssolen.

  Fjordlandskab – Tromsø - 380 km
 • Dag 5: General Fleischers Vej – Lofoten - 400 km

  Fra Tromsø begiver vi os sydpå ad flotte veje langs de nordnorske fjorde. Undervejs følger vi General Fleischers Vej og kører dermed i sporene fra 2. Verdenskrig. Rejselederen beretter om den interessante og tragiske norske krigshistorie, der også var særdeles vigtig for Danmarks skæbne under krigen.

  Turen fører os videre langs Ofot-fjorden til Lofoten og hovedbyen Svolvær, hvor vi bor i 2 nætter.

  General Fleischers Vej – Lofoten - 400 km
 • Dag 6: Det nordlige Lofoten – Trollfjorden - 100 km

  Dagen byder på endnu et af turens absolutte højdepunkter: Sejlturen gennem Raftsundet og Trollfjorden. Vi går ombord på en eldrevet fjordbåd og kan se frem til at opleve en del af verdens smukkeste rejse til havs. Vi sejler gennem Raftsundet og ind i den smalle Trollfjord, hvor klipperne tårner sig op på begge sider - en spektakulær oplevelse uden sidestykke.

  Om eftermiddagen besøger vi det lille, charmerende fiskerleje Henningsvær, der er bygget på pæle direkte ud til Vestfjorden.

  Det nordlige Lofoten – Trollfjorden - 100 km
 • Dag 7: Det sydlige Lofoten – Bodø - 130 km

  Vi forlader Svolvær og tager mod syd på Lofoten. Her finder vi den særlige natur, der har gjort Lofoten verdensberømt med hvide sandstrande, forrevne fjelde, frodige enge og små fiskerlejer.

  Vi gør flere stop for at nyde udsigten, bl.a. panoramaet fra Nappskaret og Reine. Til frokost når vi det sydligste punkt af Kong Olav-vejen og går på opdagelse i det charmerende fiskerleje Å, der er delvist bygget på pæle ud over havet.

  Det bliver muligt at besøge det lokale tørfiskemuseum, der giver et godt indblik i den norske fremstilling af tørfisk og eksporten til udlandet. Efter frokost sejler vi fra Moskenes til Bodø, hvor vi overnatter.

  Det sydlige Lofoten – Bodø - 130 km
 • Dag 8: Kystriksveien – Svartisen - 320 km

  Endnu et af turens mange højdepunkter venter os, nemlig verdens smukkeste kystvej fra Bodø til Mosjøen. Her skærer fjordene sig dybt ind i de høje fjelde. Denne smukke vej langs kysten oplever du kun med NILLES.

  Vi passerer verdens stærkeste tidevandsstrøm, Saltstraumen, og når frem til den imponerende isbræ Svartisen. Herefter går vi ombord på en af kystens små færger og sejler over polarcirklen med en flot udsigt undervejs. Vi overnatter i Mo i Rana.

  Kystriksveien – Svartisen - 320 km
 • Dag 9: Mosjøen – Trondheim - 460 km

  Vi udforsker den hyggelige by Mosjøen og tager en slentretur gennem Norges bedst bevarede træhusbebyggelse. Derefter ser vi det imponerende vandfald Laksfors, inden vi fortsætter gennem Namdalen og langs Trondheimsfjorden til Norges gamle hovedstad Trondheim. Her går vi en tur i den gamle bydel, inden vi indkvarteres på et godt hotel direkte ud til Trondheimsfjorden.

  På afgangen d. 26. juni bor vi centralt i byen.

  Mosjøen – Trondheim - 460 km
 • Dag 10: Gudbrandsdalen – Jotunheimen - 340 km

  Vi besøger Norges nationalhelligdom Nidaros Domkirken i Trondheim. Herefter tager vi på en flot tur over det imponerende Dovrefjeld mod Dombås i Gudbrandsdalen. Om eftermiddagen begiver vi os mod Beitostølen og kommer forbi Norges højeste fjelde i Jotunheimen. Vi overnatter i Gol.

  Gudbrandsdalen – Jotunheimen - 340 km
 • Dag 11: Tyrifjorden og hjemrejse - 320 km

  Fra Gol kører vi en flot tur over Fagernes og videre forbi Tyrifjorden, hvor vi holder frokostpause. Vi fortsætter til Larvik, hvorfra vi sejler med Color Line til Hirtshals. Ombord er NILLES vært ved den store buffet inklusive drikkevarer.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad er temperaturen i Nordkap?

  Temperaturen på Nordkap kan svinge fra frysepunktet til ca. 25°.

 • Hvor meget skal jeg regne med til ekstra entréer på turen til Nordkap Fly-Bus?

  Entréer udgør ca. NOK 800,00 i Norge samt ca. NOK 750,00 for sejltur på Ishavet.

 • Hvad påklædning skal jeg have med på turen til Nordkap?

  Medbring vind- og vandtæt beklædning, gode sko samt myggebalsam.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu