Skip to main content

Rejse til Island

-
Vandfald, vildmarker og vulkaner

Island rundrejse - fly fra Billund

Island bobler i bogstavelig forstand af energi med spektakulære gejsere og vulkaner, der afløses af rasende floder og brusende vandfald. Landskaberne veksler fra højlandets forblæste vidder med sorte, øde sletter, der er skabt af tidligere vulkansk aktivitet, til frodige blomstrende områder og kælvende isbræer med enorme iskapper. Vi oplever landet fra de smukkeste sider, og undervejs støder vi på en varm og imødekommende befolkning, der med stolthed formidler sin kultur og egenart.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Klettur

  Blot 500 meter fra butiksstrøget Laugavegur ligger hotel Klettur. Samtlige værelser på hotellet er lyst indrettet med eget badeværelse, bruser og føntørrer. Nogle værelser har egen balkon, hvor andre har panoramaudsigt over Reykjavik. Morgenmadsbuffeten er serveret hver morgen mellem 07:00-10:00. Hotellet har desuden en stemningsfuld bar samt en døgnåben reception.

  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 2-3

  Stracta Hotel

  Stracta Hotel ligger på den sydvestlige by Hella, og ligger i en skøn natur der er perfekt til vandreture. Der serveres desuden morgenmads- og aftenbuffet på hotellet, samt mulighed for afslapning i udendørs sauna og boblebad. Værelserne er designet i nordisk stil med neutrale og naturlige farver, og har eget badeværelse med hårtørrer, fri Wi-Fi, Tv og telefon.

  AndetBoblebad
  BarJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  SaunaJa
  TvJa
 • Dag 3-4

  Laki Hotel

  Laki hotel er et familiedrevet hotel, som ligger blot 6 km. fra byen Kirkjubæjarklaustur. Hotellets receptionen er døgnåben. Værelserne er indrettet med en lys og enkel nordisk stil, og har alle eget badeværelse med badekar eller bruser, gratis toiletartikler, TV, fri Wi-Fi og elkedel samt kaffe og the.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 4-5

  Breiddalsvik Hotel

  Hotel Breiddalsvik ligger blot 100 meter fra floden Breiddalsa, med mange flotte vandrestier i området. Hotellet er hyggeligt indrettet med træpaneler, åben pejs, bibliotek, wellness sauna samt en restaurant der tilbyder lokale retter. Værelserne er lyse og rummelige, har fri Wi-Fi, TV, skrivebord samt eget badeværelse med bad og hårtørrer.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 5-7

  Hotel Natur

  Natur Hotel ligger i den nordøstlige del af Island, 14 km. udenfor Akureyri med vandrestier der leder ned til havet og op i bjergene. Hotellets koncept er centreret omkring bæredygtighed og har en smuk udsigt ud over Eyjafjörður.. Alle værelser har eget badeværelse, hårtørrer, Tv, fri Wi-Fi og et bord med stol. Morgenmad er inkluderet. Dertil kan der spilles pool, tennis, trænes eller benyttes jacuzzi eller sauna.

  HavudsigtJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Dag 7-8

  Hotel Borgarnes

  Hotel Borgarnes ligger i det smukke sydvestlige Island, blot 200 m fra Borgarfjördur Fjord. Værelserne er udstyret med tv, gratis Wi-Fi, radio og telefon, eget badeværelse med bad, føntørrer, håndklæder samt toiletartikler inkluderet. Hotellets restaurant tilbyder morgenmad samt en traditionel islands á la carte-menu til middag.

  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Turen kan være krævende for gangbesværede. Der er mulighed for tilkøb af transfer fra Nordjylland til Billund tur/retur.

 • Dag 1: Billund – Keflavik – Reykjavik

  Udrejse med Icelandair fra Billund direkte til Keflavik, hvor vores islandske bus venter at køre os til den islandske hovedstad Reykjavik, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

  Billund – Keflavik – Reykjavik
 • Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt – 200 km

  Vi står op og spiser morgenmad, mens vi kan glæde os til en heldagstur til Thingvellir Nationalpark, hvor
  historien går langt tilbage i tiden. Turen fortsætter til ”det gyldne vandfald”, Gullfoss, der er et af Islands allerstørste naturfænomener. Vi fortsætter til Geysir, der er fællesnavnet for de springende varme kilder. Her får vi mulighed for at iagttage det geotermiske naturområde på nært hold med bl.a. gejseren
  Strokkur, der hvert ottende minut pruster vand 20 meter op i luften. Turen slutter ved Skálholt, der er
  Islands første bispesæde og gennem mere end 700 år har været øens teologiske centrum.

  Overnatning ved Hella.

  Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt – 200 km
 • Dag 3: Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Skógar – Dyrholaey – Vik – 150 km

  Vi kører til det helt nye lavacenter i Hvolsvöllur, hvor vi ser en fantastisk udstilling om de underjordiske kræfter, inden vi fortsætter til Seljalandsfoss. Herfra går turen videre til Skógar, hvor vi besøger et egnsmuseum. Turen fortsætter til Dyrholaey, som er Islands sydligste punkt og kendt for den 120 meter høje klippe, ”Nøglehullet”. I dette fantastiske område yngler utallige havfugle, og her får vi chancen for at opleve søpapegøjer, mallemukker og hvide suler. Dagens program fører os videre til Vik med de sorte strande bestående af lavagrus. Overnatning ved Vik.

  Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Skógar – Dyrholaey – Vik – 150 km
 • Dag 4: Skaftafell – Jökulsárlón – Breidalsvik – 430 km

  Vi kører gennem det store deltaområde, hvor vi stadig kan se nogle af ødelæggelserne fra det store vulkanudbrud. Vulkanen under gletsjeren fik smeltevand og mudder til at løbe ud i deltaet og ødelagde derved alt på sin vej. Vi passerer gletsjerne, bl.a. Vatnajökull, og gør ophold ved nationalparken, Skaftafell, hvor vi spiser frokost (ej inkluderet) og får mulighed for en lille gåtur ud i området. Herefter forsætter vi til Jökulsárlón, hvor der er mulighed for at komme ud at sejle mellem isbjerge i amfibiekøretøjer.

  Sejlturen koster 420 kr. pr. person og skal bestilles ved tilmelding. Overnatning i Breidalsvik.

 • Dag 5: Djúpivogur – Stödvarfjördur – 460 km

  Med Europas største gletsjer, Vatnajökull i baggrunden kører vi langs flere af de smukke islandske fjorde via byen Djupivogur, ud for hvilken øen Papey ligger. Her menes de første irske munke at have levet, før nordboerne kom og bosatte sig. Vi gør et kort ophold i Djupivogur, inden vi besøger Petras verdenskendte stensamling i Stödvarfjördur. Overnatning nær Akureyri.

  Djúpivogur – Stödvarfjördur – 460 km
 • Dag 6: Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss – 310 km

  Vi kører fra Egilsstadir ind over højsletten til det største vandfald i Europa, Dettifoss. Skyer af damp fra
  det enorme Dettifoss kan ses på kilometers afstand. Herfra fortsætter vi til det storslåede naturreservat,
  Mývatn og Krafla. Vi besøger også ”Djævelens Køkken”, der har fået sit navn på baggrund af de boblende
  mudderhuller og golde månelandskaber. Vi gør ophold ved Myvatn Naturbad og får os et forfriskende og helsebringende bad (ej inkluderet). Dagen slutter ved Godafoss. Overnatning i Akureyri.

  Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss – 310 km
 • Dag 7: Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Borganes – 400 km

  Vi kører fra hotellet og omkring Skagafjördur, hvor vi besøger tørvegården og præstegården, Glaumbær. Herfra fortsætter vi videre til de varme springkilder Deildartunga nær Reykholt. Reykholt er også kendt som saga-skriveren Snorri Sturlusons bopæl. Vi ser også det specielle, anderledes og måske mindre kendte Hraunfossar-vandfald, som er mindre kraftfuldt end andre kendte, islandske vandfald men til gengæld er en æstetisk fryd for øjet. Ankomst til Borganes, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

  Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Borganes – 400 km
 • Dag 8: Reykjavik – Keflavik – Billund

  Efter morgenmaden kører vi til Reykjavik, hvor vi skal på en rundtur i Reykjavik og ser bl.a. Perlan, Höfdi Huset og Hallgrimskirken. I løbet af eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Keflavik, hvorfra vi flyver retur til Billund.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvad skal jeg beregne i entré på Island?

  Entréer udgør ca. 400 DKK

 • Om hotellerne

  Hotellerne på Island er af varierende standard. Veldrevne hoteller i de større byer er af bedre standard end de mere afsidesliggende og enkle hoteller og gæstehuse. Alle værelser er indrettet med bad og toilet. Læs mere om hotellerne på nillesrejser.dk/isl

 • hvordan er vejret?

  Reykjavik (gns.): juni-juli. 12°-14°.

 • Øvrigt

  Det anbefales at medbringe varmt og praktisk tøj, solbriller, regntøj samt solide sko.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man på Island?

  Valuta hedder Islandske krona og kan købes på Island.

  kurs pr. 22/11 2022

  1 islandsk krone svarer til 0.050 danske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu