Skip to main content

Rejse til Island

-
Vandfald, vildmark og vulkaner

Imponerende Island

Islands natur er helt unik! Øen bobler i bogstavelig forstand af energi med spektakulære gejsere og vulkaner, der afløses af rasende floder og brusende vandfald. Man bjergtages af de vekslende landskaber – fra højlandets golde, forblæste vidder med sorte, øde sletter, der er skabt af tidligere vulkansk aktivitet, til frodige blomstrende områder og kælvende isbræer med enorme iskapper. Uanset hvor man kommer hen på Island, møder man en befolkning, som på alle måder viser varme og imødekommenhed, og som med stolthed ønsker at formidle sin kultur og egenart.

Inkluderet i rejsens pris

 • Fly Aalborg - Keflavik tur/retur
 • 7 overnatninger på Island
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad med kaffe/the
 • Mulighed for sejltur mellem de blå isbjerge i Jökulsarlon
 • Alle udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

Hoteller

 • Icelandair Hotel Natura

  Vi bor i hjertet af Reykjavik på Hotel Natura, som er et skønt hotel med mange faciliteter. På hotellet er der bl.a. fitness, spa, restaurant og bar. Alle værelserne er moderne indrettet og udstyret med bad og toilet samt hårtørrer, gratis wifi, minibar og TV. Hotellets restaurant serveres en lækker morgenmadsbuffet samt en dejlig middag.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  ElevatorJa
  AktivitetWellness
  MinibarJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
 • Hotel Örk

  Hotellet ligger i de "varme kilders hovedstad" ca. 45 km. fra Reykjavik og er et skønt hotel med bl.a. sauna, jacuzzi og udendørs swimmingpool. Hotellets værelser er udstyret med bad og toilet samt hårtørrer. På værelset er der også stole og bord, køleskab, wifi, telefon og TV samt elkedel. Hotellets restaurant serverer spændende islandske retter og en god og varierende morgenmad.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  MinibarJa
  BarJa
 • Hotel Dyrholeay

  Hotel Dyrholaey ligger ved Islands naturskønne ringvej, tæt på byen Vik. Om sommeren kan man se søpapegøjerne bygge rede på Dyrhólaey-klipperne. Hotellet råder over restaurant, reception, bar, terrasse samt gratis internet på fællesområderne. Alle værelser er indrettet med bad/toilet, hårtørrer, tv, telefon samt elkedel. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  Internetpå fællesområderne
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetHårtørrer
  SolterrasseJa
 • Hotel Jökull

  Vore hotel i Höfn ligger i spektakulære omgivelser nær verdens største gletsjer. Omgivelserne omkring hotellet er autentiske og typisk for Islands natur. Flere værelser har udsigt mod de flotte isbeklædte bjerge. Hoteller råder over en hyggelig restaurant, gratis wifi og reception. Alle værelser er simpelt indrettet og udstyret med bad og toilet. Derudover findes der TV og gratis wifi på værelset.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  AndetJa
  BarJa
 • Hotel Edda Egilsstaðir

  Vores næste hotel ligger i landsbyen Egilsstadir, som har Lagarfljot floden løbende ved siden af. Hotellet har reception og restaurant og gratis wifi. Hotellets værelser er simpelt indrettede med eget toilet og bad, et skrivebord og stol. Hotellets restaurant serverer en god morgenmad.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
 • Hotel Edda Akureyri

  Hotel Edda Akureyri er beliggende i Islands næststørste by. Hotellet råder over reception, restaurnat, café samt gratis Wi-Fi i fællesområderne. Alle værelser er med bad og toilet, TV og telefon. Forplejningen er god og består af en buffet om morgenen samt en buffet eller 3-retters menu om aftenen.

  ReceptionJa
  RestaurantJa
  ElevatorJa
  BarJa
  InternetGratis i fællesområder
  TvJa

Dagsprogram

 • Dag 1: Aalborg – Keflavik – Reykjavik

  Udrejse med SAS fra Aalborg via København til Keflavik, hvor vores islandske bus venter på os, og kører os til Reykjavik, hvor vi skal se Islands hovedstad. Vi ser bl.a. Perlan, Höfdi Huset og Hallgrimskirken. Efterfølgende tjekker vi ind på vores hotel i Reykjavik. 120 km.

  Aalborg – Keflavik – Reykjavik
 • Dag 2: Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt

  Heldagstur til Thingvellir Nationalpark med en historie langt tilbage i tiden. Turen fortsætter til ”det gyldne vandfald”, Gullfoss, der vel nok er Islands mest kendte naturfænomen.

  Vi forstætter til Geysir, der er fællesnavnet for de springende varme kilder. Her får vi mulighed for at iagttage det geotermisk aktive naturområde på nært hold, bl.a. gejseren Strokkur.

  Turen slutter ved Skálholt, der er Islands første bispesæde og gennem mere end 700 år øens teologiske centrum. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Selfoss. 240 km.

  Thingvellir – Gullfoss – Geysir – Skálholt
 • Dag 3: Hvolsvöllur – Seljalandsfossen – Skógar – Dyrholaey – Reynisfjara – Vik

  Vi kører til det helt nye lavacenter i Hvolsvöllur hvor vi ser en fantastisk udstilling om de underjordiske kræfter, inden vi fortsætter til Seljalandsfoss. Herfra går turen videre til Skógar, hvor vi besøger et egnsmuseum.

  Turen fortsætter til Dyrholaey, som er Islands sydligste punkt og kendt for den 120 m høje klippe, ”Nøglehullet”. I dette fantastiske område yngler utallige havfugle, og her får vi chancen for at opleve søpapegøjer, mallemukker og hvide suler. Dyrholaey er lukket for besøgende frem til ultimo juni pga. fuglenes ynglesæson.

  Dagens program fører os videre til Vik med de sorte strande bestående af lavagrus. Overnatning nær Vik. 200 km.

  Hvolsvöllur – Seljalandsfossen – Skógar – Dyrholaey – Reynisfjara – Vik
 • Dag 4: Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn

  Vi kører gennem det store deltaområde, hvor vi stadig kan se nogle af ødelæggelserne fra det store vulkanudbrud. Vulkanen under gletsjeren fik smeltevand og mudder til at løbe ud i deltaet, og ødelagde derved alt på sin vej. Vi passerer gletsjerne, bl.a. Vatnajökull, og gør ophold ved nationalparken, Skaftafell, hvor vi spiser frokost (ej inkluderet) og får mulighed for en lille gåtur ud i området.

  Herefter forsætter vi til Jökulsárlón, hvor der er mulighed for at komme ud at sejle mellem isbjerge i amfibiekøretøjer.
  Overnatning i Höfn-området. 300 km.

  Sejlturen koster DKK 335 pr. person og skal bestilles ved tilmelding.

  Skaftafell – Jökulsárlón – Höfn
 • Dag 5: Djúpivogur – Petras Stensamling

  Med Europas største gletsjer, Vatnajökull, bagude kører vi langs flere af de smukke islandske fjorde via byen Djupivogur, ud for hvilken øen, Papey, ligger. Her menes de første irske munke at have levet, før nordboerne kom og bosatte sig. Kort ophold i Djupivogur.

  Vi besøger Petras verdenskendte stensamling i Stödvarfjördur. Overnatning nær Egilsstadir. 350 km.

  Djúpivogur – Petras Stensamling
 • Dag 6: Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss

  Vi kører fra Egilsstadir ind over højsletten til det største vandfald i Europa, Dettifoss. Skyer af damp fra Dettifoss kan ses på kilometers afstand. Herfra fortsætter vi til det storslåede naturreservat, Mývatn og Krafla. Vi besøger også ”Djævelens Køkken” med boblende mudderhuller og månelandskaber. Vi gør ophold ved Myvatn Naturbad og får os et forfriskende og helsebringende bad (ej inkluderet). Dagen slutter ved Godafoss. Overnatning i området nær Akureyri. 380 km.

  Dettifoss – Krafla – Mývatn – Godafoss
 • Dag 7: Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Reykjavik

  Vi kører fra hotellet og omkring Skagafjördur, hvor vi besøger tørvegården og præste-gården, Glaumbær. Herefter videre til de varme springkilder Deildartunga, nær Reykholt. Reykholt er også kendt som saga-skriveren Snorri Sturlusons bopæl. Vi ser også det specielle og anderledes, måske mindre kendte, Hraunfossar-vandfald, som bestemt er et besøg værd. Ankomst til Reykjavik, hvor vi tjekker ind på vores hotel. 508 km.

  Glaumbær – Deildartunguhver – Hraunfossar – Barnafoss – Reykholt – Reykjavik
 • Dag 8: Reykjavik – Keflavik – Aalborg

  Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores hotel, og kører mod lufthavnen i Keflavik, hvorfra vi flyver via København hjem til Aalborg.

Flytider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
Aalborg Lufthavn, Terminal 05:25 17:20
København Lufthavn, Terminal 08:30 15:35

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
13/7-20218 dageIsland rundrejseMere end 8Kr. 18.495Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Flytider og ændringer

  De flytider, som fremgår af din ordrebekræftelse, er baseret på foreløbig bekræftelse fra flyselskabet. Det er vigtigt, at du er forberedt på, at afgangstider og ruter kan blive ændret – det er desværre uden for NILLES Rejsers kontrol.

  Vær opmærksom på, at programmet også er vejledende og at ændringer kan forekomme.

 • Kan jeg reservere sæde på flyet?

  På nogle af vores flyrejser er det muligt at reservere siddepladser i flyet. Det vil fremgå af rejsen. Er du i en situation, hvor du behøver en speciel siddeplads, så kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe.

 • Er der regler for håndbagage på flyrejsen?

  På flyrejsen kan vægten af tilladt håndbagage variere fra selskab til selskab. Tilladt vægt og størrelse for håndbagagen fremgår af den praktiske information, som vi sender til dig 6-8 dage inden afrejse.

 • Bliver der serveret mad ombord på flyet?

  Det afhænger af flyselskabet og længden på rejsen. Se mere i rejsebeskrivelsen og i den praktiske information, som vi udsender 6-8 dage inden afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering i Aalborg Lufthavn.

 • Min bagage er ikke kommet frem, hvad gør jeg?

  Hvis din bagage ikke når frem eller bliver beskadiget under flytransporten, skal dette meddeles til det aktuelle flyselskab umiddelbart efter ankomst. Vær opmærksom på at rejseforsikringen normalt ikke dækker almindelig slitage på bagage (på fly, bus eller lignende).

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i lufthavnen?

  Har du glemt noget i lufthavnene eller på flyet, skal du kontakte lufthavnens «Lost and found», som findes i alle lufthavne.

 • Hvilken valuta bruger man på Island?

  Valuta kan købes på Island.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu