Skip to main content

Krydstogt i den norske skærgård

-
Sommertogt i Sørlandet - Sydnorge

Krydstogt i den norske skærgård

Sørlandet i det sydlige Norge er et fantastisk ferie- og sejlerparadis med solvarme klipper, utallige naturskønne småøer, rent og glitrende hav samt en perlerække af charmerende kystbyer med hvide træhuse og smalle stræder. Ombord på det historiske sejlskib Solrig oplever og udforsker vi skærgårdens smukkeste fjorde, bugter og byer. Vi går i land i Lillesand, Arendal og Grimstad, og sejler også gennem Blindleia, som er den indre vandvej mellem fastlandet og skærgården – en smuk tur, som viser vores nordiske nabo fra sin absolut flotteste side. Sejl med og oplev Norge, som du aldrig har oplevet landet før.

Skib

Solrik er en flot 2 masteret skonnert bygget i Lista, Sydnorge i 1929. Frem til 1978 sejlede Solrik kystfart i hovedsagelig Skagerak i det sydlige Norge og herefter blev skibet brugt til bl.a. chartersejladser. I 2016 gennemgik skibet en omfattende renovering og fremstår i dag flot med nye master, sejl og banje. På skibet finder man desuden 2 toiletter. Som passager på Solrik har man mulighed for at deltage i det praktiske arbejde ombord, bl.a. at sætte sejl.

Kort

Hoteller

 • Hotel Pan Garden

  Klassisk norsk hotel beliggende i en fantastisk natur ved søen Valekilen og 5 km. fra Åmli. På hotellet findes restaurant og bar. Værelserne er indrettet med bl.a. bad, toilet og tv. Området omkring hotellet indbyder til spadsereture, og de som har lyst kan tage en dukkert i søen. Forplejningen består af morgenbuffet og en aftenbuffet.

  BarJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Benyttes på afgangen 2/7

  Lindesnes Strandhotell

  Meget flot hotel med en flot beliggenhed på molen i Lindesnes. Hotellet råder bl.a. over restaurant, en hyggelig bar og elevator. Værelserne er flotte og alle indrettet med bad, toilet, tv, hårtørrer og aircondition. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet. Hotellet benyttes på afgangen 2. juli.

  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa
 • Scandic Grimstad

  Charmerende hotel beliggende i centrum af den hyggelige by Grimstad og omringet af flotte gamle træhuse. Hotellet råder bl.a. over hyggelig restaurant, en lille bar, tagterrasse og elevator. Værelserne er alle indrettet med bad, toilet, tv, hårtørrer og aircondition. Forplejningen består af morgenbuffet. 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet nydes på nærliggende restaurant.

  BarJa
  ElevatorJa
  ReceptionJa
  TvJa
 • Thon Hotel Norge

  Flot og moderne hotel i centrum af Kristiansand. Her bor man nær butikker, cafeer og restauranter. Hotellet råder bl.a. over restaurant, en hyggelig bar og elevator. Værelserne er flotte og alle indrettet med bad, toilet, tv, hårtørrer og aircondition. Forplejningen består af morgenbuffet og 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  AndetJa
  BarJa
  ElevatorJa
  InternetJa
  ReceptionJa
  RestaurantJa
  TvJa

Dagsprogram

 • Afrejserne 6/7, 27/8 og 5/8 sejler vi fra Lyngør til Kristiansand. Rejsen har samme indhold og vi oplever de samme ting blot i modsat rækkefølge. Dog besøger vi Ny Hellesund i stedet for Søgne. Læs dagsprogrammerne herunder.

  Alle i almindelig fysisk for kan deltage. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere
  og bevægelseshæmmede at deltage i rejsen.

 • Rejsebeskrivelse: Kristiansand-Lyngør

 • Dag 1: Udrejse - Kristiansand Søgne

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland med morgenkomplet i Hedensted. Fra Hirtshals sejler vi med Fjordlines nye katamaran, som på godt 2 timer tager os over Skagerrak til Kristiansand. Ombord nyder vi en let frokostbuffet med tilhørende drikkevarer.

  Fremme i Kristiansand går vi ombord på Solrik og hilser på skibets venlige besætning, inden vi stævner ud. Vi sejler mod vest forbi små ubeboede øer, hvor karakteristiske fyrtårne troner som en ensom majestæt på enkelte af dem.

  Fra dækket kan vi nyde de smukke panoramaer, inden vi går i land ved Høllen. Her bliver vi mødt af bussen, som kører os til vores hotel i Kristiansand, hvor også middagen venter.

  På afgangen 02.07 bor vi på et flot hotel i Lindesnes beliggende ud til Skagerrak.

 • Dag 2: Blindleia - Lillesand

  Efter morgenmaden går vi igen ombord på Solrik og kan glæde os til endnu en dejlig dag til søs. Vi sejler mod nordøst forbi fredede naturreservater og klipper, inden vi når frem til dagens højdepunkt. Blindleia er en indre vanvej mellem fastlandet og skærgården, som strækker sig hele 20 km. I et roligt tempo glider vi gennem vandet forbi skovbeklædte breder, rorbuer, luksus sommerhuse og solbadende nordmænd. Dette område er anerkendt som en af Norges smukkeste kyststrækninger, og et sted man skal opleve med egne øjne. Undervejs nyder vi en frokost på Solrik.

  Over middag når vi frem til Lillesand, hvor vi går i land. Lillesand er en skøn lille by med krogede gader, klippefremspring og hvide træhuse langs bryggen. Vi spadserer en tur i byen og har dernæst tid til at nyde Lillesand på egen hånd.

  Vi overnatter og spiser middag på hotellet i Kristiansand.

 • Dag 3: Homborsund - Grimstad

  Udsejling fra Lillesand med kurs mod nordøst. Vi passerer bl.a. Homborsund Fyr på øen Store Grønningen. Fyret, som i knap 150 år har varslet søfarende, kan i dag lejes og benyttes som overnatningssted. Vi går i land i det lille fiskerleje Homborsund, hvor der vil være mulighed for en vandretur i Kalvehageneset i selskab med rejselederen. Man kan selv have indflydelse på vandreturens længde og sværhedsgrad, husk godt fodtøj.

  Vi sejler videre med Solrik og når frem til charmerende Grimstad. Her nyder vi en god frokost, hvorefter vi spadserer en tur rundt i byen. Grimstad er indbegrebet af Sørlandsk sommeridyl med brostensbelagte gader, en hyggelig havn med isboder og små gallerier og specialbutikker. Mange af øerne, holmene og skærene ud for Grimstad er rekreative områder med fri adgang for offentligheden. Det var også i Grimstad to af Norges mest berømte forfattere – Knut Hamsun og Henrik Ibsen – boede i dele af deres
  liv.

  På Ibsen-museet, som er Norges ældste af sin slags, kan man besøge apoteket, hvor Ibsen boede og arbejde. Vi indkvarteres og spiser middag i Grimstad.

 • Dag 4: Arendal - Tvedestrand

  Fra morgenstunden sejler vi mod Arendal, som ligger i bunden af Galtesund. Turen gennem sundet er en smuk oplevelse med de mange øer, skær og flotte bygninger opført helt ned til vandkanten. Vi lægger til land ved Arendals gamle bydel Tyholmen og spadserer en tur i de snørklede gader. Tilbage på Solrik nyder vi en frokost, imens vi sejler mod øen Borøya.

  I Hagefjordbrygga går vi i land og kører til Tvedestrand. Her vil der være tid til at opleve de mange nichebutikker, aktivitetsforretninger og boghandler. Der vil også være lejlighed til en forfriskning på en af de hyggelige beværtninger med udsigt til sundet. Vi indkvarteres og spiser middag i naturskønne omgivelser i byen Åmli nord for Tvedestrand.

 • Dag 5: Lyngør - Risør

  Krydstogtets sidste etape er en smuk sejltur forbi Lyngør, som i 1991 blevet kåret til Europas bedst bevarede landsby. Landsbyen fordeler sig på 4 små øer delt af Lyngørsundet.

  Vi sejler gennem sundet, inden vi når frem til Risør, hvor vi tager afsked med besætningen og Solrik. Vi sejler med Fjordline fra Kristiansand til Hirtshals. Ombord nyder vi en buffet med lune retter og med drikkevarer inkluderet.

 • Rejsebeskrivelse: Lyngør - Kristiansand

 • Dag 1: Lyngør og Tvedestrand

  Udrejse fra Sjælland, Fyn og Jylland med morgenkomplet i Hedensted. Fra Hirtshals sejler vi med Fjordlines nye katamaran, som på godt 2 timer tager os over Skagerrak til Kristiansand. Ombord nyder vi en let frokostbuffet med tilhørende drikkevarer. Vi kører til Risør, hvor Solrik og besætning venter os. Vi stævner ud og sejler mod sydvest, til vi når frem til Lyngør, som i 1991 blevet kåret til Europas bedst bevarede landsby. Landsbyen fordeler sig på 4 små øer delt af Lyngørsundet.

  Vi sejler gennem sundet, inden vi ankommer til Hagefjordbrygga på øen Borøya. Her går vi i land og kører med bussen til vores hotel i naturskønne omgivelser i byen Åmli nord Tvedestrand.

 • Dag 2: Arendal og Grimstad

  Fra morgenstunden sejler vi mod Arendal, som ligger i bunden af Galtesund. Turen gennem sundet er en smuk oplevelse med de mange øer, skær og flotte bygninger opført helt ned til vandkanten. Vi lægger til land ved Arendals gamle bydel Tyholmen og spadserer en tur i de snørklede gader. Tilbage på Solrik nyder vi en frokost, imens vi sejler til Grimstad, hvor vi ankommer over middag.

  Grimstad er indbegrebet af Sørlandsk sommeridyl med brostensbelagte gader, en hyggelig havn med isboder og små gallerier og specialbutikker. Mange af øerne, holmene og skærene ud for Grimstad er rekreative områder med fri adgang for offentligheden. Det var også i Grimstad to af Norges mest berømte forfattere - Knut Hamsun og Henrik Ibsen - boede i dele af deres liv. På Ibsen-museet, som er Norges ældste af sin slags, kan man besøge apoteket, hvor Ibsen boede og arbejde.

  Vi indkvarteres og spiser middag i Grimstad.

 • Dag 3: Homborsund og Lillesand

  Vi tager afsked med Grimstad og sætter kursen mod Lillesand. Vi passerer bl.a. Homborsund Fyr på øen Store Grønningen. Fyret, som i knap 150 år har varslet søfarende, kan i dag lejes og benyttes som overnatningssted.

  Vi går i land i det lille fiskerleje Homborsund, hvor der vil være mulighed for en vandretur i Kalvehageneset i selskab med rejselederen. Man kan selv have indflydelse på vandreturens længe og sværhedsgrad, husk godt fodtøj. Vi sejler videre med Solrik og når frem til Lillesand.

  Lillesand er en skøn lille by med krogede gader, klippefremspring og hvide træhuse langs bryggen.

  Vi spiser frokost og spadserer dernæst en tur i byen, hvorefter der vil være tid på egen hånd. Vi overnatter og spiser middag i Kristiansand.

 • Dag 4: Blindleia - Kristiansand

  Efter morgenmaden går vi igen ombord på Solrik og kan glæde os til endnu en dejlig dag til søs. Vi sejler mod sydvest og når frem til dagens højdepunkt. Blindleia er en indre vandvej mellem fastlandet og skærgården, som strækker sig hele 20 km. I et roligt tempo glider vi gennem vandet forbi skovbeklædte breder, rorbuer, luksus sommerhuse og solbadende nordmænd. Dette område er anerkendt, som en af Norges smukkeste kyststrækninger, og et sted man skal opleve med egne øjne.

  Undervejs nyder vi en frokost på Solrik, inden vi når frem til Sørlandets hovedstad Kristiansand. På en byrundtur ser vi nogle af byens seværdigheder, bl.a. Kilden - et meget omdiskuteret kulturhus samt nogle flotte husgavle med street art.

  Vi overnatter og spiser middag på vores hotel i Kristiansand.

 • Dag 5: Ny Hellesund

  Efter morgenmaden sejler vi en tur med Solrik. Dagens etape går til Ny Hellesund – en ”uthavn” bestående af de tre øer Monsøya, Helgøya og Kapelløya. Under anden verdenskrig anlagde tyskerne et kystfort her for at beskytte kysttrafikken og den vestlige indsejling til Kristiansand. Fortet kom hurtigt til at blive kaldt Norges lille Gibraltar.

  Over middag er vi retur i Kristiansand, hvorefter vi sejler med Fjordline fra Kristiansand til Hirtshals. Ombord nyder vi en buffet med lune retter og med drikkevarer inkluderet.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Norge?

  I Norge bruger man norske kroner

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu