Skip to main content

Krydstogt i Østersøen

-
Livsnydelse til søs og besøg i 5 af Østersøens skønneste byer

Krydstogt i Østersøen

Glæd dig til et væld af oplevelser i og tæt på Danmark på dette herlige krydstogt med MSC Cruises. Vi kører med bus til København, hvor vi går ombord på vores komfortable krydstogtskib, der i den kommende uges tid sejler os til besøg i fem spændende byer i Danmark, Tyskland, Polen og Sverige.

Efter vi har lært vores skib at kende og fundet os godt til rette i kahytterne, vender vi blikket mod den nordtyske by Rostock, som er krydstogtets første stop. Her tager en lokalguide os med rundt til byens vigtigste seværdigheder, hvorefter vi selv får tid til shopping og til at nyde stemningen i den gamle hansestad. Skibet sejler videre til Bornholm, hvor vi går i land i øens charmerende hovedby Rønne, inden vi i Gdansk får den fascinerende fortælling om den polske kulturby, der på rørende vis har rejst sig fra asken efter 2. Verdenskrig. Krydstogtets sidste to stop venter hos vores svenske naboer. Først går vi i land i UNESCO-beskyttede Visby på Gotland, hvor roser og gamle kirkeruiner på forførende vis går hånd i hånd i bybilledet, hvorefter vi i Stockholm tager på byrundtur i Gamla Stan og får tid til at udforske hovedstaden på egen hånd. Rejsen slutter med en dag på vandet til at lade oplevelserne bundfælde sig, mens København nærmer sig i horisonten.

Et hav af oplevelser og helpension til søs

På hele rejsen sejler vi med det flotte krydstogtskib MSC Poesia. Skibet lægger hver morgen til kaj i en ny, spændende by, som du kan glæde dig til at udforske, inden vi om aftenen samles på skibet igen. Det står dig naturligvis også frit for at tilbringe dagen ombord, hvor du med din helpension frit kan slappe af ved poolområderne, spise god mad og benytte dig af resten af skibets mange muligheder.

Kort

Skib

 • Dag 1-8

  MSC Poesia

  Flot krydstogtskib fra 2008 med plads til 2.550 gæster. Det er elegant, lyst og spækket med oplevelser og aktiviteter ombord. Skibet huser en både intim og hyggelig atmosfære, og det er bl.a. udstyret med flere skønne pools, boblebade samt en udendørs biograf med filmvisning efter mørkets frembrud. Ud over det store badeområde er der også rig mulighed for selvforkælelse og velvære. I det store fitnessrum finder du et bredt udvalg af udstyr og maskiner. Skibet råder desuden over både over a la carte- og buffetrestauranter samt to lidt mere intime specialrestauranter (mod betaling). Om aftenen er der mulighed for at opleve livemusik, temafester, natklub og Las Vegas-inspirerede shows i teatret.

  Kahytter
  Prisen på krydstogtet er inkl. indkvartering i indvendig kahyt, som er på 14 kvadratmeter med en komfortabel seng, garderobe, badeværelse med brus, hårtørrer, håndklæder, tv, telefon, minibar, safeboks og wi-fi (mod betaling).

  Du har mulighed for mod betaling at bo i enkeltkahyt eller opgradere til udvendig kahyt med eller uden balkon.

  Udvendig kahyt
  Udvendig kahyt er 16 kvadratmeter med en komfortabel kingsize-seng, garderobe, vindue, badeværelse med brus, hårtørrer og håndklæder. Ud over dette er der en stol med bord, tv, telefon, minibar, safeboks og wi-fi (mod betaling).

  Udvendig kahyt med balkon
  Udvendig kahyt på 15 kvadratmeter med en skøn balkon på ca. fire kvadratmeter. Kahytten har en komfortabel kingsize-seng, stor garderobe, sofa med bord, badeværelse med brus, hårtørrer og håndklæder. Ud over dette har kahytten tv, telefon, minibar, safeboks og wi-fi (mod betaling).

  Helpension på MSC Poesia
  På dette krydstogt er helpension inkluderet. Det indebærer morgenmadsbuffet, frokost, eftermiddagskaffe, snacks, aftensbuffet og sene aftensnacks. Restauranterne tilbyder alt fra pasta og pizza til bagværk og lækre desserter. Ubegrænset forbrug af drikkevarer gælder alle steder på nær i specialrestauranterne. Det dækker over husets vin, fadøl, et udvalg af spiritus og cocktails, alkoholfrie drikke, sodavand, juice pr. glas, mineralvand på flaske og varme drikke (kaffe, espresso, cappucino, caffe latte, varm chokolade og te).

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til København og ombord på skibet

  Efter opsamling og morgenkomplet i Hedensted kører vi til København, hvor vi skal på en kort orienterende byrundtur med bus. Efterfølgende bliver vi sat af ved vores krydstogtskib MSC Poesia, hvor der venter os et dejligt ophold under den kommende uges sejlads rundt i Østersøen.

  Udrejse til København og ombord på skibet
 • Dag 2: Warnemünde og videre til Rostock

  Krydstogtet er i gang, og skibet har sat kursen sydpå, hvor vi i de tidlige morgentimer ankommer til kystbyen Warnemünde. Vi går fra borde og går ombord i bussen, der kører os det korte stykke til Rostock, hvor dagens oplevelser venter.

  Mange kender måske mest af alt Rostock som byen, hvor færgen fra Gedser lægger til kaj, inden turen går videre ned gennem Tyskland. Har du derfor endnu ikke haft fornøjelsen af at udforske byen og fornemme stemningen, har du meget at glæde dig til i dag, hvor en lokalguide tager os med rundt til de vigtigste seværdigheder.

  Rostock har en glorværdig fortid som vigtig hansestad, og det har resulteret i en by med masser af liv og historie, der trækker tråde tilbage til 13- og 1400-tallets handelsdage. På byrundturen hører vi fortællingen om byen, mens vi bl.a. runder Neuer Markt med rådhuset og de kulørte huse stående skulder ved skulder rundt om pladsen samt den 54 meter højt byport Kröpeliner Tor, der er én af blot fire tilbageværende af slagsen i Rostock. Vi ser naturligvis også den næsten 800 år gamle Marienkirche, der med sit elegante ydre og store astronomiske ur er et af byens vigtigste vartegn.

  Du får også tid på egen hånd efterfølgende til at gå på opdagelse i byen, inden vi samles på skibet og sejler videre klokken 19.

  Warnemünde og videre til Rostock
 • Dag 3: En dejlig dag i Rønne

  I dag tager vi et større spring ud i Østersøen, men vi sejler alligevel tilbage i danske farvande, idét vi tidlig morgen lægger til kaj i Bornholms største by, Rønne.

  Omkring en tredjedel af bornholmerne bor i Rønne, og det er således også solskinsøens bedste bud på en storby. Det betyder, at byen rummer et flot udvalg af forretninger og finurlige specialbutikker, hvor du kan gøre nogle gode indkøb. Derudover er Rønne et dejligt sted at nyde cafélivet, tage en tur på museum eller blot slentre en tur på havnen, i gågaden eller gennem de historiske brostensgader i den gamle bydel. Vi rejser om sommeren, så det kan også være, at vejret er til en tur ned til en af byens strande.

  Du har naturligvis også mulighed for at blive hjemme på skibet og dase ved poolen, tage en tur i boblebad eller bare slappe af i en de mange hyggekroge, inden vi sejler videre klokken 18.

  En dejlig dag i Rønne
 • Dag 4: Gdynia og videre til Gdansk

  Vi ankommer tidlig morgen til Polen og kystbyen Gdnyia, hvor vi efter morgenmaden på skibet går fra borde og stiger ombord på bussen. Turen går til Gdansk, der med sin omtumlede historie og mange seværdigheder er en rigtig kulturby.

  Vi fornemmer tydeligt Gdansks maritime historie ved havnen og de store skibsværfter, og derudover får vi fortællingen om, hvordan byen på imponerende vis har rejst sig fra asken. Gdansk led en grum skæbne under 2. Verdenskrig, men som følge af årtiers dygtigt genopbygningsarbejde bobler byen i dag af optimisme, stemning og kultur på godt og ondt.

  Rejselederen tager os med på en byrundtur til de vigtigste højdepunkter. Vi kommer ud at gå langs Wislafloden, der strømmer gennem byen, mens vi oplever et bybillede i konstant forandring. Her står trendy butikker og caféer i kontrast til de mange bygninger, der på overfladen kan se ud til at have flere hundreder år på bagen, men i virkeligheden måske blot er få årtier gamle efter at være blevet nydeligt genopbygget efter krigen. Undervejs runder vi seværdigheder som de gamle byporte, det ikoniske Neptun-springvand, det gotiske rådhus, kranporten Zuraw ud til Wislafloden samt den enorme Mariackakirke, der er en af verdens største murstenskirker.

  Efter en spændende dag med masser af nye kulturindtryk bliver det skønt at vende hjem til en herlig aften på skibet, der letter anker klokken 19.

  Gdynia og videre til Gdansk
 • Dag 5: Roser, ruiner og UNESCO-verdensarv i Visby

  Skibet sejler nordpå til den svenske ø Gotland, hvor vi tidlig morgen lægger til kaj i hyggelige Visby. Efter morgenmaden på skibet gør vi klar til at følge rejselederen på byvandring i den gamle hansestad, der i 1995 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

  Visby omtales også som ’roserne og ruinernes by’, og når vi slentrer gennem byens krogede gader, forstår vi, at det navn ikke er grebet ud af den blå luft. Visby huser hele 12 kirkeruiner, og rundt omkring kravler roser på romantisk vis op og ned ad de gamle husfacader. Visby kan nærmest føles som et kig tilbage i tiden med de smukke stenhuse fra middelalderen samt den over tre kilometer lange bymur, der er en af de bedst bevarede i Skandinavien. Den står i dag tilbage som et vidnesbyrd om byens glorværdige fortid som en af Hanseforbundets vigtige handelsbyer.

  Vi har indtil tidlig aften til at nyde den skønne by. Klokken 17 sejler vi videre til flere spændende oplevelser i Sverige.

  Roser, ruiner og UNESCO-verdensarv i Visby
 • Dag 6: På visit i den smukke svenske hovedstad

  Vi står op til en spændende dag i Sveriges hovedstad. Stockholm er svenskernes stolthed, og med sin placering midt i en skærgård er det samtidig en af de smukkest beliggende byer i Nordeuropa.

  Rejselederen tager os med på byvandring i Stockholms charmerende, gamle bydel Gamla Stan, der er et af de bedst bevarede bycentre i Norden. Vi spadserer gennem de gamle brostensgader og forbi byhuse i et væld af forskellige farver, ligesom vi naturligvis runder bydelens historiske seværdigheder. Vi oplever bl.a. Storgorget, der var centrum for det Stockholmske blodbad i år 1520, hvor henrettelserne under den danske kong Christian 2. fandt sted her på pladsen. Nær ved ser vi også Storkyrkan og Kongeslottet, der med sine over 600 værelser fordelt på syv etager er et af Europas største slotte.

  Du får også tid på egen hånd i den svenske hovedstad, der med sit allestedsnærværende vand og mange grønne områder tager sig særligt flot ud om sommeren. Skibet sejler igen klokken 18.

  På visit i den smukke svenske hovedstad
 • Dag 7: En dag på havet

  Vi runder krydstogtet af med en hel dag på havet til at slappe af og lade oplevelserne bundfælde sig. Kursen er sat mod København, og undervejs kan du spise god mad i restauranterne, bade i poolen eller bare nyde livet og udsigten over havet fra skibets store soldæk.

  En dag på havet
 • Dag 8: Hjemkomst

  Skibet ankommer til København om morgenen, hvor vores bus venter på os. Vi kører hjemad til vores hjembyer med frokost undervejs i Hedensted.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvilken valuta bruger man i Tyskland?

  I Tyskland bruger man Euro (EUR). 

 • Hvilken valuta bruger man i Sverige?

  I Sverige bruger man svenske kroner.

 • Hvor kan jeg stige på bussen med NILLES?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål. Vi har også enkelte rejser med afrejse fra Fyn og Sjælland. Se nærmere i dagsprogrammet for rejsen.

  Se vores opsamlingsruter

 • Hvor er der påstigning og afstigning?

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bemærk:    Der gælder andre priser for rejserne skabt i samarbejde med Gislev Rejser. Se mere på den specifikke rejse.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

 • Hvilken valuta bruger man i Polen?

   Euro (ud- og hjemrejse) og polske zloty. Polske zloty kan købes i Danmark og Polen.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu