Skip to main content

Pressemeddelelse: Nyt samarbejde med Fulton

 • Nyheder
 • Danmark
 • Skonnerten Fulton
 • Sommer
 • Krydstogter
 • Natur og historie

I kølvandet på coronapandemien efterspørger danskerne i stigende grad specielle og autentiske rejseoplevelser i eget land, og derfor lancerer rejsebureauet NILLES nu et helt særligt krydstogt i samarbejde med Nationalmuseets tremastede skonnert Fulton, der frem til 1980’erne især var kendt for at være et socialpædagogisk skibsprojekt for udsatte unge.

Nye rejseformer i Danmark har for alvor blomstret under coronapandemien, hvor danskerne kun i begrænset omfang har kunnet rejse udenlands. Det mærker man blandt andet hos det nordjyske rejsebureau NILLES, der i november for første gang lancerede krydstogter i dansk farvand. Nu præsenterer rejsebureauet således endnu et krydstogt, som giver gæster mulighed for at komme ombord på den historie skonnert Fulton og sejle med fra Mariager Fjord til Vejle Fjord.

"I disse tider oplever vi, at danskerne i stigende grad søger mod de lidt anderledes og autentiske oplevelser, som gerne må rumme noget historie, og derfor er vi glade for at præsentere vores nye samarbejde med Fulton, som giver vores gæster mulighed for at opleve Danmark fra sin flotteste side og samtidig få et bid af historien", siger Miriam B. Christiansen, som er direktør i NILLES Rejser.

Under skipper Mogens Frohn Nielsens ledelse i 1970’erne og 1980’erne var Fulton særligt kendt for at hjælpe udsatte unge på ret køl via lige dele kæft, trit og retning samt kærlige knus. I dag er Fulton et sted, hvor unge med udfordringer får hjælp til at finde en god retning i livet, dog er den pædagogiske retning markant anderledes. Og konsekvenspædagogikken er da også lagt på hylden, når Fulton i juni lægger fra land med NILLES’ gæster:

"Fulton sejler stadig hovedsageligt med unge mennesker, men vi glæder os meget til det nye samarbejde, hvor vi skal sejle med et mere modent publikum. Normalt inddeler vi ved påmønstringen gæsterne i tre hold, som på skift varetager alle daglige gøremål, herunder madlavning, sejlsætning og rortørn. Det slipper NILLES’ gæster for, men der er stadig mulighed for at deltage i de praktiske gøremål ombord, hvis man har lyst", siger Jakob Jensen, der i dag er skipper på Fulton.

Øget aktivitetsniveau i lokalsamfundet

Ifølge NILLES er det forventningen, at krydstogtet vil bidrage positivt til aktivitetsniveauet i landets kystbyer, der fremadrettet kan se frem til at få besøg af op mod 50 passagerer pr. anløb.

"På disse krydstogter sejler vi om dagen, overnatter på lokale hoteller om natten og tager på udflugt med bus til forskellige attraktioner. Det bidrager til øget aktivitet på hotellerne, mere liv på restauranterne og entréindtægter hos de lokale attraktioner. Samtidig vil den historiske skonnert uden tvivl tiltrække lokale og turister i de havne, hvor skibet lægger til", fortæller Miriam B. Christiansen.

På det nye krydstogt kan turister blandt andet se frem til at sejle forbi en række smukke småøer, opleve Mariager og Vejle Fjord, besøge flere nationalparker, gå i land på Samsø og se den genfundne bro i Horsens, og der vil være overnatning i Rebild, på Djursland, på Samsø og i Horsens.

Udover krydstogtet ombord på Fulton har NILLES også lanceret en række andre krydstogtrejser, som lægger fra land i 2021, hvor gæster blandt andet kan se frem til at opleve Limfjordens perler fra søsiden og gå i land på molerøen Fur, udforske den barske natur i Thy eller den charmerende gamle købstad Nykøbing Mors.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu