Skip to main content

Krydstogt i Kattegat og danske fjorde

-
Stemningsfulde Samsø og dejlige Djursland

Krydstogt i Kattegat og danske fjorde

Sejl med på et unikt sommerkrydstogt og oplev Danmark fra sin flotteste side. Du kan se frem til vaskeægte dansk sommeridyl med skønne kystbyer, enestående natur og dejlige Djursland med Mols' berømte bjerge. Vi går også i land på Samsø, som oser af ø-charme og oplever hele tre af landets flotteste fjorde. Glæd dig til dejlige dage til søs med forfriskende briser i håret, sommersol og højt til himlen ombord på den historiske skonnert Fulton. Vil du vide mere om, hvad du kan forvente af et krydstogt på Fulton, så læs interview med skipper Jakob Jensen her.

kort

Skib

Den historiske skonnert Fulton blev bygget i Mastral i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde haft før. I dag er det Nationalmuseet, som ejer Fulton og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passager ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen.

Hoteller

 • Best Western Kryb I Ly

  Best Western Kryb i Ly ligger idyllisk i Taulov med udsigt over Kolding Fjord. Legenden om Kryb i Ly går tilbage til 1737, hvor Kong Christian VI passerede kroen i regnvejr og udbrød: “Lad os krybe i ly her”. I hotellets hovedbygning findes restaurant, pejsestue, flere flotte sale, bar og indendørs pool. I sidefløjene ligger værelserne, som er indrettet med bad og toilet, TV, telefon, hårtørrer og gratis Wi-Fi. Hotellet har to etager, og der er trapper mellem hovedbygningen og sidefløjene samt til 1. sal. Forplejningen er god og er baseret på friske råvarer. Om morgenen er der stor buffet.

  InternetJa
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  BarJa
 • Comwell Rebild Bakker

  Rigtig skønt hotel beliggende midt i Rebild Bakkers smukke natur og nær Rold Skov. Hotellet har bl.a. et dejligt pool-område med swimmingpool, dampbad og sauna samt restaurant og bar. Alle værelser er med bad, toilet, tv, gratis Wi-Fi og balkon eller terrasse. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Flinchs Hotel

  Flinchs Hotel ligger centralt i Tranebjerg, og rummer en historie, der går helt tilbage til slutningen af 1800-tallet. Værelserne har bad og toilet. Forplejningen er god. Der er buffet både om morgenen og til frokost, og om aftenen serveres en 2-retters menu.

  ReceptionJa
  InternetJa
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
 • Hotel Marina

  Dejligt hotel med en god beliggenhed tæt på stranden i den hyggelige by Grenå på Djurs. På hotellet finder man bl.a. indendørs swimmingpool, jacuzzi, dampbad og sauna. Derudover er her en bar og en hyggelig restaurant med udsigt til klitterne. Alle værelser er med bad, toilet, tv og Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa

Dagsprogram

 • Alle i almindelig fysisk for kan deltage. Dog anbefaler vi ikke rollatorbrugere
  og bevægelseshæmmede at deltage i rejsen.

 • DAG 1: Mariager Fjord

  Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted (Sjælland og Fyn) kører vi til Hobro i bunden af Mariager Fjord i Nordjylland, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Vi bliver budt velkommen af skibets besætning og stævner ud i fjorden, som ved flere lejligheder er kåret som Danmarks smukkeste fjord.

  Vi nyder en frokost ombord, inden vi når frem til Mariager, som er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse prydet med roser. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglum Bisp, Stygge Krumpen ligger begravet.

  Vi besøger også Rosenhaven, hvor ikke mindre end 400 forskellige rosensorter blomstrer. Vi sejler videre til Hadsund nær fjordens udmunding i Kattegat, og herfra fortsætter vi med bus til Nationalpark Rebild Bakker, hvor vi overnatter på et godt hotel midt i den storslåede natur.

 • DAG 2: Djursland og Mols Bjerge

  Vi kører til Hadsund, hvor Fulton venter og kan igen nyde smukke Mariager Fjord, når vi sejler ud af fjorden med kurs mod Djursland. Vi går i land i Bønnerup på Norddjurs, hvor bussen venter på os.

  Vi kører på udflugt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor man i de seneste år har fjernet en masse nåletræer, så man nu kan se de smukke bakker og dramatiske istidslandskaber tydeligere. Undervejs på turen oplever vi bl.a. Helgenæs, det yderste punkt ved Sletterhage Fyr, og kommer forbi Olaf Rye’s skanser, opført i krigen 1848-1850. Fra pladsen ved Sletterhage Fyr kan man se ”Tyskertårnet” – et gammelt radartårn fra 2. Verdenskrig.

  Frokost nyder vi undervejs på et hyggeligt spisested, inden vi kører til vores hotel beliggende ud til Kattegat i Grenå.

 • DAG 3: Samsø

  Fra morgenstunden tager vi afsked med Djursland og sejler fra Ebeltoft gennem Kattegat til Samsø. Med bussen oplever vi øen, som ofte omtales som Kattegats Perle. Vi ser bl.a. det højeste punkt på Samsø, Ballebjerg, hvorfra der er en enestående udsigt, og Nordby, der er kendt for sine mange smukke huse, og som for år tilbage blev kåret til Europas bedst bevarede landsby.

  Der bliver også ophold ved Vesborg Fyr, og en lille gårdbutik, hvor der bliver mulighed for at se og købe de berømte Samsø uldprodukter. Undervejs spiser vi frokost på et lokalt spisested.

  Middag og overnatning finder sted på et godt hotel i Tranebjerg.

 • DAG 4: Vejle Fjord og Tørskind grusgrav

  Krydstogtets fjerde etape byder på endnu en flot sejltur, når Fulton sejler fra Samsø ind i Vejle Fjord. Undervejs passerer vi bl.a. øen Endelave inden vi i et roligt tempo glider ind i fjorden forbi skråninger med bøgeskove, bølgende rapsmarker og luksuriøse herskabsvillaer.

  Vi sejler under Vejlefjordbroen, inden vi når frem til Vejle, som ligger i bunden af fjorden. Vi nyder en frokost, inden vi kører til Tørskind grusgrav. Den nu tidligere grusgrav er blevet omdannet til en landsskabsskulpturpark med værker af billedkunstner Robert Jacobsen. Det er både en stor kulturel- og ret til naturoplevelse, at gå rundt i parken og nyde de enorme mesterværker.

  Vi overnatter og spiser middag på Jyllands nok smukkeste kro, den historiske Kryb-i-ly Kro med grundmuret facade med gesims og frontkvist, stråtækt-tag med kragetræer og sprossede vinduer.

 • DAG 5: Lillebæltsbroen og Middelfart

  Fra Vejle stævner vi ud i Kattegat. Vi passerer Fredericia med Kastellet på bredden, inden vi når frem til Middelfart.

  Turen fortsætter under den nye Lillebæltsbro, som blev taget i brug i 1970. Selvom broen ikke er så høj som Storebæltsbroen, så er hovedtårnene dog 118 meter over vandoverfladen, hvilket gør, at man føler sig ganske lille, når man kigger op. Hernæst sejler vi en tur hen under den gamle Lillebæltsbro fra 1935, som nok er Danmarks mest kendte bro og et symbol på danskhed i 1930’erne.

  Er vi heldige, ser vi dagens første gæster, som er på Bridgewalk over Lillebælt. I Middelfart tager vi afsked med skibets besætning samt nyder en afskedsfrokost, inden vi siger på gensyn.

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud til din rejse. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med andre rabatter.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. Det kan ikke altid forventes, at der kan være special kost tilrådighed såfremt der er allegener eller andet. Her må man selv tage supplerende mad med. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer (hverdage)
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu