Skip to main content

Krydstogt i Kattegat og danske fjorde

-
Stemningsfulde Samsø og dejlige Djursland

Krydstogt i Kattegat og danske fjorde

Sejl med på et unikt sommerkrydstogt og oplev Danmark fra sin flotteste side. Du kan se frem til vaskeægte dansk sommeridyl med skønne kystbyer, enestående natur og dejlige Djursland med Mols' berømte bjerge. Vi går også i land på Samsø, som oser af ø-charme og oplever hele tre af landets flotteste fjorde. Glæd dig til dejlige dage til søs med forfriskende briser i håret, sommersol og højt til himlen ombord på den historiske skonnert Fulton. Vil du vide mere om, hvad du kan forvente af et krydstogt på Fulton, så læs interview med skipper Jakob Jensen her.

Inkluderet i rejsens pris

 • 4-stjernet bus
 • 4 overnatninger på hoteller
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • 4 x frokost
 • 1 x morgenkomplet (udrejse)
 • 1 x frokost (hjemrejse)
 • Sejlads med Fulton jf. program
 • Udflugter ekskl. entréer
 • Dansk rejseleder

kort

Skib

Den historiske skonnert Fulton blev bygget i Mastral i 1915 og er en af Danmarks mest berømte skibe. Ombord på skibet blev ”Skipper” Mogens Frohn Nielsen i 1970'erne og 1980'erne berømt for sin konsekvens-pædagogik overfor utilpassede drenge. Hans fremgangsmåde var kæft, trit og et kærligt knus. På skibet fik drengene ansvar og blev vist en tillid, de aldrig havde haft før. I dag er det Nationalmuseet, som ejer Fulton og skibet fremstår i dag i flot stand med respekt for det oprindelige udseende. Lastrummet fungerer som salon med borde og stole og på soldækket er der flere steder, hvor man kan sidde og nyde solen og udsigten. På skibet findes toiletter, som nås ad trapper. Skibet har plads til 60 personer, men på disse krydstogter vil der maksimal være 54 passager ombord. For de interesserede vil der være mulighed for at deltage i det praktiske arbejde med sejladsen.

Hoteller

 • Comwell Rebild Bakker

  Rigtig skønt hotel beliggende midt i Rebild Bakkers smukke natur og nær Rold Skov. Hotellet har bl.a. et dejligt pool-område med swimmingpool, dampbad og sauna samt restaurant og bar. Alle værelser er med bad, toilet, tv, gratis Wi-Fi og balkon eller terrasse. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  SafeboksJa
  AndetHårtørrer
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Hotel Fuglsøcenteret (Afrejse 17.06)

  Hotel Fuglsøcentret ligger midt i Mols Bjerge med en imponerende udsigt over området, der i 2009 blev udnævnt som nationalpark. Hotellet råder bl.a. over restaurant, en foyer med løbende kunstudstillinger og forskellige idrætsfaciliteter. Alle værelser er med bad, toilet, tv, gratis Wi-Fi og separate senge, som kan skubbes sammen eller stå enkeltvis. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Hotel Marina (Afrejse 21.06)

  Dejligt hotel med en god beliggenhed tæt på stranden i den hyggelige by Grenå på Djurs. På hotellet finder man bl.a. indendørs swimmingpool, jacuzzi, dampbad og sauna. Derudover er her en bar og en hyggelig restaurant med udsigt til klitterne. Alle værelser er med bad, toilet, tv og Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  SaunaJa
  TvJa
  ElevatorJa
  BarJa
 • Samsø Feriecenter

  Samsø Feriecenter består af enkelt indrettede hotelværelser og campingplads. Alle overnattende gæster har adgang til bl.a. udendørs swimmingpool og minigolfbane. Desuden rådet stedet også over en restaurant og en lille butik med dagligdagsvarer. Værelserne er enkelt indrettede med bad, toilet, tv en lille terrasse og Wi-Fi. Ved ankomst er sengelinned på værelset, men man skal selv påføre det. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller aftenbuffet.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  SwimmingpoolJa
  TvJa
  BarJa
  SolterrasseJa
 • Samsø Badehotel

  Mod et mindre tillæg kan man opgradere overnatningen på Samsø til Samsø Badehotel. Det charmerende og eksklusive Samsø Badehotel ligger midt i billedskøn natur på Samsøs vestkyst. Hotellet råder bl.a. over en glimrende restaurant samt flere terrasser og hyggekroge, hvor man kan nyde et godt glas. Værelserne er flot indrettede med bl.a. bad, toilet, tv og Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
 • Hotel Bygholm Park

  Bygholm Park er en tidligere herregård fra 1775, som i dag drives af Scandic. Herregårdsånden kan stadig opleves i de smukke gamle stuer, hvor man finder hotellets restaurant. Hotellet ligger omringet af en smuk natur samt med en skøn baghave, hvor kan nyde en kølig drink på terrassen under en parasol. Værelserne er flot indrettede med bl.a. bad, toilet, tv, kaffe og the faciliteter og Wi-Fi. Forplejningen består af morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu.

  ReceptionJa
  InternetGratis Wi-Fi
  RestaurantJa
  TvJa
  BarJa
  SolterrasseJa

Dagsprogram

 • På afrejsen 17.06.21 sejler vi fra Mariager Fjord til Vejle Fjord.
  På afrejsen 21.06.21 sejler vi fra Vejle Fjord til Mariager Fjord
  Læs mere under dagsprogram.

 • AFREJSE 17.06.21

 • DAG 1: Mariager Fjord

  Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet i Hedensted (Sjælland og Fyn) kører vi til Hobro i bunden af Mariager Fjord, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Vi bliver budt velkommen af skibets besætning og stævner ud i fjorden, som ved flere lejligheder er blevet kåret til Danmarks smukkeste fjord. Vi nyder en frokost ombord, inden vi når frem til Mariager, som er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse prydet med roser. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet. Vi ser også Rosenhaven, hvor intet mindre end 400 forskellige rosesorter blomstrer. Vi sejler videre til Hadsund nær fjordens udmunding til Kattegat, og herfra fortsætter vi med bus til Nationalpark Rebild Bakker, hvor vi overnatter på et godt hotel midt i den storslåede natur. Om aftenen kan de, som har lyst, spadsere en tur i Rebild Bakker.

 • DAG 2: Djursland og Mols Bjerge

  Vi kører til Hadsund, hvor Fulton venter og kan igen nyde smukke Mariager Fjord når vi sejler ud af fjorden med kurs mod Djursland. Vi går i land i Bønnerup på Norddjurs, hvor bussen venter på os. Vi kører på udflugt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor man de seneste år har fjernet en masse nåletræer, så man nu kan se de smukke bakker og dramatiske istidslandskaber tydeligere. Undervejs på turen oplever vi bl.a. Helgenæs, det yderste punkt ved Sletterhage Fyr, og kommer forbi Olaf Rye’s skanser, opført i krigen 1848-1850. Fra pladsen ved Sletterhage Fyr kan man se ”Tyskertårnet” – et gammelt radartårn fra 2. verdenskrig. Frokost nyder vi undervejs på et hyggeligt spisested, inden vi kører til vores hotel beliggende på toppen af Mols Bjerge med en enestående udsigt over Nationalparken.

 • DAG 3: Samsø

  Fra morgenstunden tager vi afsked med Djursland og sejler fra Ebeltoft gennem Kattegat til Samsø. Med bussen oplever vi øen, som ofte omtales som Kattegats Perle. Vi ser bl.a. det højeste punkt på Samsø, Ballebjerg, hvorfra der er en enestående udsigt, og Nordby der er kendt for sine mange smukke huse, og som for år tilbage blev kåret til Europas bedst bevarede landsby. Vi gør ophold ved Vesborg Fyr og en lille gårdbutik, hvor det bliver muligt at se og købe de berømte Samsø uldprodukter. Undervejs spiser vi frokost på et lokalt spisested. Indkvartering sker på hyggelige Samsø Feriecenter, som, som er familievenligt og enkelt indrettet og ligger midt i flot natur. Mod et mindre tillæg kan man opgradere til det mere eksklusive Samsø Badehotel.

 • DAG 4: Horsens Fjord og Den genfundne bro

  Vi forlader Samsø og sejler mod fastlandet. Undervejs kan vi skimte øen Endelave, som i 2020 blev udnævnt til Årets ø, inden vi kommer ind i den smukke Horsens fjord, hvor vi passerer Hjarnø, Alrø og Vorsø. Vi lægger til land i Horsens, som er en dejlig by med et spændende havnemiljø og handelscentrum. Vi nyder en frokost, inden vi med bussen kører til en af Horsens nyeste attraktioner. I 2013 genfandt man en gammel stålgitterbro over Gudenåen, som ellers havde været gemt væk i en mægtig dæmning siden 1925. Vi spadserer over broen og hører den spændende historie, inden vi fortsætter til den historiske herregård Bygholm Park, hvor vi indkvarteres.

 • DAG 5: Vejle Fjord

  Krydstogtets sidste etape byder på endnu en flot sejltur, når Fulton sejler fra Horsens ind i Vejle Fjord. I et roligt tempo glider vi forbi skråninger med bøgeskove, bølgende rapsmarker og luksuriøse herskabsvillaer. Vi sejler under Vejlefjordbroen, inden vi når frem til Vejle, som ligger i bunden af fjorden. Her tager vi afsked med Fulton og skibets besætning. Inden hjemkomst nyder vi en let frokost.

 • AFREJSE 21.06.21

 • DAG 1: Vejle Fjord og Horsens Fjord

  Opsamling Sjælland, Fyn og Jylland. Efter morgenkomplet på Fyn (Sjælland og Fyn) kører vi til Vejle i bunden af Vejle Fjord, hvor skonnerten Fulton ligger fortøjet. Vi bliver budt velkommen af skibets besætning og stævner ud i fjorden. I et roligt tempo glider vi forbi skråninger med bøgeskove, bølgende rapsmarker og luksuriøse herskabsvillaer. Vi sejler under Vejlefjordbroen, imens vi nyder en frokost ombord og kommer ud i Kattegat, hvor vi sætter kursen mod nord. Undervejs kan vi skimte øen Endelave, som i 2020 blev udnævnt til Årets ø, inden vi kommer ind i den smukke Horsens fjord, hvor vi passerer Hjarnø, Alrø og Vorsø. Vi lægger til land i Horsens, som er en dejlig by med et spændende havnemiljø og handelscentrum. Med bussen kører til en af Horsens nyeste attraktioner. I 2013 genfandt man en gammel stålgitterbro over Gudenåen, som ellers havde været gemt væk i en mægtig dæmning siden 1925. Vi spadserer over broen og hører den spændende historie, inden vi fortsætter til den historiske herregård Bygholm Park, hvor vi indkvarteres.

 • DAG 2: Samsø

  Fra morgenstunden tager vi afsked med Horsens og sejler gennem Kattegat til Samsø. Med bussen oplever vi øen, som ofte omtales som Kattegats Perle. Vi ser bl.a. det højeste punkt på Samsø, Ballebjerg, hvorfra der er en enestående udsigt, og Nordby der er kendt for sine mange smukke huse, og som for år tilbage blev kåret til Europas bedst bevarede landsby. Vi gør ophold ved Vesborg Fyr og en lille gårdbutik, hvor det bliver muligt at se og købe de berømte Samsø uldprodukter. Undervejs spiser vi frokost på et lokalt spisested. Indkvartering sker på hyggelige Samsø Feriecenter, som er familievenligt og enkelt indrettet og ligger midt i flot natur. Mod et mindre tillæg kan man opgradere til det mere eksklusive Samsø Badehotel.

 • DAG 3: Djursland og Mols Bjerge

  Vi tager afsked med Samsø og sætter kursen mod Djursland. Vi går i land i Ebeltoft på Syddjurs, hvor bussen venter på os. Vi kører på udflugt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor man i de seneste år har fjernet en masse nåletræer, så man nu kan se de smukke bakker og dramatiske istidslandskaber tydeligere. Undervejs på turen oplever vi bl.a. Helgenæs, det yderste punkt ved Sletterhage Fyr, og kommer forbi Olaf Rye’s skanser opført i krigen 1848-1850. Fra pladsen ved Sletterhage Fyr kan man se ”Tyskertårnet” – et gammelt radartårn fra 2. verdenskrig. Frokost nyder vi undervejs på et hyggeligt spisested, inden vi kører til vores hotel smukt beliggende ud til Kattegat i Grenaa.

 • DAG 4: Mariager Fjord og Rebild Bakker

  Fra Bønnerup på Norddjurs sejler vi ud i Kattegat og mod nord. Vi når frem til Mariager Fjord, som ved flere lejligheder er blevet kåret som Danmarks smukkeste fjord. Vi sejler ind i fjorden og lægger til land i Hadsund. Med bussen kører vi til Nationalpark Rebild Bakker, hvor vi skal opleve de smukke landskaber med høje bakker, kilder, åer og udsigtspunkter, der vil tage pusten fra én. Vi får frokost på en lokal kro undervejs, inden vi indkvarteres på et godt hotel midt i den storslåede natur. Om aftenen kan de, som har lyst, spadsere en tur i Rebild Bakker.

 • DAG 5: Mariager

  Krydstogtet sidste etape er samtidig en af de smukkeste, når vi sejler fra Hadsund til Mariager, som er en yderst charmerende, gammel by med skæve huse, brostensgader og bindingsværkshuse prydet med roser. På en lille byrundtur til fods ser vi bl.a. Mariager Kirke, hvor den stormægtige Børglumbisp Stygge Krumpen ligger begravet, samt Rosenhaven, hvor ikke mindre end 400 forskellige rosensorter blomstrer. Vi tager afsked med Fulton og skibets besætning og sætter kursen hjemad. Inden hjemkomst nyder vi en let frokost.

Afgange- og ankomsttider

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 06:00 18:20
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 06:40 17:40
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 07:00 17:20
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 07:20 17:00
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 07:35 16:45
Nyborg Rutebilstation 08:00 16:20
Odense Frakørsel 53, Middelfartvej, P-plads 400 m mod Blommenslyst 08:25 15:55
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 08:55 15:25
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 09:00 15:20
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 09:10 15:10
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 09:40 14:40
Horsens Frakørsel 56A, Vrøndingvej, Q8/Burgerking 11:00 14:50
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 11:05 17:55
Skanderborg Banegård 11:15 15:05
Dybvad Falkevej 25 11:25 17:35
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 11:35 17:25
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 11:40 15:25
Bouet Kvickly, P-plads 11:50 17:10
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 11:50 15:30
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 12:00 17:00
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 12:05 15:45
Støvring Hobrovej, Shell 12:15 16:45
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 12:20 16:00
Haverslev Industriparken 2, Circle K 12:25 16:35
Hobro Havnen, Kajgade 12:45 16:20

Gyldig : 17-06-2021

Sted På- og afstigning Afgang Hjemkomst
København Banegårdspladsen v/hovedindgangen 08:30 19:40
Frederikshavn Busterminal, Havnepladsen 09:00 15:40
Ølby Ølby Station, Ølbycenter 09:10 19:00
Dybvad Falkevej 25 09:20 15:20
Ringsted Frakørsel 35, Østre Ringvej, Pendler P-plads 09:30 18:40
Hjallerup Frakørsel 16, P-plads, Hjallerup/Dronninglund 09:40 15:10
Slagelse Frakørsel 39, Trafikcenter Alle, Cirkel K 09:50 18:20
Bouet Kvickly, P-plads 09:55 14:55
Aalborg Thomas Boss Gade, v/Sauers Plads 10:05 14:45
Halsskov Frakørsel 43, Storebæltsvej, Q8 10:05 18:05
Støvring Hobrovej, Shell 10:20 14:30
Haverslev Industriparken 2, Circle K 10:30 14:20
Nyborg Rutebilstation 10:30 17:40
Hobro H. I. Biesgade, Busterminal 10:45 14:15
Randers Juventusvej, bag ved Bauhaus 11:05 14:35
Ødum OK Plus Ødum, Landevejen 203/Ødumvej 11:20 14:50
Århus Frakørsel 47, Tilst, Borumvej, OK-tank 11:35 15:05
Odense Frakørsel 53, Middelfartvej, P-plads 400 m mod Blommenslyst 11:45 17:15
Viby P-plads ved Kirken, Grundtvigsvej 11:45 15:15
Skanderborg Banegård 12:10 15:40
Nørre Aaby Frakørsel 57, Assensvej 9, P-plads 12:15 16:45
Horsens Frakørsel 56A, Q8/Burgerking, Horsens V 12:20 15:55
Middelfart Frakørsel 58, Skovsvinget, P-plads 12:20 16:40
Fredericia Frakørsel 59, Snoghøj, Bødkervej, OK-tank 12:30 16:30
Vejle Friis Hansens Vej 12, Vinding, Vejle (gratis langtidsparkering) 12:45 16:15

Gyldig : 21-06-2021

Vi tager forbehold for ændringer og forsinkelser i afgang- og hjemkomsttider. Tider på rejsebevis er gældende.

Afrejser og bestilling

AfrejseVarighedRejsemålLedige pladserPris
17/6-20215 dageKrydstogt i Kattegat og de danske fjordeMere end 8Kr. 6.995Bestil
21/6-20215 dageKrydstogt i Kattegat og de danske fjordeMere end 8Kr. 6.995Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail nilles@nillesrejser.dk eller på 70 21 60 22.

 • Hvor kan jeg stige på bussen?

  Vi tilbyder opsamling i eller ved større byer i Nord-, Øst- og Sønderjylland. Mange steder samler vi op ved motorvejen, hvilket giver dig en hurtigere rejse gennem Danmark på vej mod dit feriemål.

  Se vores opsamlingsruter

 • Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering ved NILLES garageanlæg i Dybvad og i Vinding ved Vejle. Desuden forefindes offentlige parkeringspladser i f.eks. Haverslev.

  Gratis langstidsparkering Dybvad:


  Gratis langstidsparkering Haverslev:

  Gratis langtidsparkering Vejle/Vinding:

 • Påstigning - afstigning

  Vi vil gerne samle op i så mange byer som muligt, men vi ønsker samtidig, at opsamlingen og hjemkørslen skal foregå så smidigt og kortvarigt som muligt. Til glæde for de gæster, der står på i yderpunkterne, har vi derfor valgt at placere nogle af påstignings- og afstigningsstederne ved frakørslerne på motorvejen.

  Er der for få tilmeldinger til et på- og afstigningssted, kan vi anvise et alternativt på- og afstigningssted. På- og afstigningstidsplan er vejledende og berettiger ikke til prisreduktion ved forsinkelser eller ændringer. Busskifte i forbindelse med opsamling og hjemkørsel kan forekomme og må forventes. Man bør huske på, at opsamling og hjemkørsel kun gælder busrejser.

 • Kan jeg få transporttilskud til påstigningssted/lufthavn?

  Har du mere end 80 kilometer til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn, giver vi et transporttilskud. Vi betaler kr. 1,00 pr. km pr. vej for hver kilometer, du kører ud over de første 50 kilometer. Maksimum f.eks. ved 9 dages busrejse kr. 200,00 pr. person (ved flyrejser er beløbet max. 150,- pr. person). Transporttilskud kan ikke kombineres med evt. grupperabat.

  Regneeksempel:
  Du har 100 km til nærmeste påstigningssted, og derfor er du berettiget til transporttilskud.

  Sådan beregnes tilskud: (100 km – 50 km) = 50 km à 1 kr = 50 kr. pr. vej. pr. person. Det vil sige, at vi modregner 100,- kr. pr. person.

  Bemærk, at transporttilskud beregnes ud fra den korteste vej og kun til nærmeste påstigningssted eller afrejselufthavn.

 • Kan man reservere fast plads i bussen?

  Hos os kan du bestille fast plads i bussen, så du fra starten ved, hvor du skal sidde resten af rejsen.

  Prisen for pladsreservation pr. person er:

  • Bus og flodkrydstogter: DKK 15-25 pr. person/dag. Se mere her
  • Flyrejser: DKK 10-20 pr. person/dag.

  Bestiller du online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne ved samme lejlighed. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

  Der er fire bustyper. Prisen på pladsreservation afhænger af valget af række.

 • Bliver der serveret mad på ud- og hjemrejser ved busrejser?

  Det er en fast tradition hos NILLES Rejser at vi så ofte, som det lader sig gøre på udrejsen og hjemrejsen, har inkluderet forplejning på rejsen i prisen. Det betyder, at du ikke skal ind at stå i kø efter maden på en rasteplads eller cafeteria, for vi har bestilt maden hjemmefra. På spisestederne kan du naturligvis benytte toiletforholdene gratis. Se mere i rejsebeskrivelsen for den pågældende rejse.

 • Køre- og hviletidsbestemmelser

  De gældende køre- og hviletidsbestemmelser overholdes.

Få nyhederne først
Få nyhederne først

Vær først med de seneste nyheder og få rejsetips og inspiration. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag hver måned i konkurrencen om 1.000 kr. at købe rejse for.

Vi svarer som regel indenfor 24 timer
 • Danmarks bedste rejsearrangør 2019
 • Kvalitetsrejser
  i trygge rammer
 • Altid med erfaren
  dansk rejseleder
 • Sammen om
  nye oplevelser
7021 6022Se åbningstider
Luk menu